Skip to main content

Oplev Norges unikke

MADREJSEMÅL

Er du en ægte foodie?

Så sæt kursen mod disse kulinariske rejsemål i Norge - fra nord til syd.

1. Kongekrabbe i Kirkenes

Her er kongen af alt det gode fra havet. Forestil dig, at du selv fanger den ud for Kirkenes i det vilde og smukke Finnmark længst mod nord i Norge.

En time senere sidder du ved et dækket bord inde i varmen og tilsætter en smule citron, før du sætter tænderne i det eksklusive måltid.

Bliv inspireret til at prøve retterne fra det det arktiske køkken.

2. Skrei på Lofoten

Den atlantiske torsk er en af verdens mest bæredygtige madfisk. Hvert år migrerer skreien (som den kaldes på disse kanter) til Lofoten, Vesterålen og andre dele af Nord-Norge for at gyde.

Tag med på et skrei-eventyr om vinteren - der er højsæson mellem februar og april.

Smag den friskfangede torsk. Men glem ikke, at der også er en delikatesse ved navn tørfisk - torsk, der har hængt til tørre i den friske luft i månedsvis.

Dampet, grillet eller bagt - eller som chips!

Læs mere om fisken, der byggede Norge.

3. Trondheim - Europæisk gastronomiregion

Vildt, lammekød, ost, fisk og skaldyr er nogle af de delikatesser, du kan sætte tænderne i, mens du er i Trøndelag. Mere end 200 lokale madproducenter gør Trøndelag-området til et af Norges vigtigste lokalmadsområder.

Den frugtbare jord giver grobund for råvarer i verdensklasse og er en del af grunden til, at Trondheim er udpeget som Europæisk gastronomiregion i 2022.

Find spisesteder og planlæg din kulinariske rejse til Trondheim og Trøndelag.

4. Røros - centrum for lokalmad

Rensdyrkød og dejlige oste, multebæris og lokale godbidder som pjalt og lemse.

Hyggelige Røros var selve epicenteret for boomet i norsk lokalmad, og fadene bugner af rene og autentiske smage af de lokale vidder, skove og fjelde - både salt og sødt.

Tag med på lokalmadssafari, og husk at spørge tjeneren om de lokale indslag på menukortet undervejs.

5. Klipfisk i Kristiansund

Før olie og laks var klipfisk en af Norges vigtigste eksportvarer. Den perfekte beliggenhed ved havet gjorde Kristiansund til et naturligt centrum for handlen med disse saltede og tørrede torsk - hovedingrediens i den portugisiske (og norske) ret bacalao.

Nyd smagen af den verdenskendte klipfisk mens fiskerbådene glider stille forbi, og lær mere om den fascinerende historie på Klippfiskmuseet.

6. Cider i Hardanger

Var det noget med et glas bobler?

I de senere år har cider fra Norge høstet mange internationale priser, og der er kommet nytænkende producenter til. Mange af dem finder du i Hardanger, hvor du kan besøge cider-gårde, tage på cider-cruise og endda overnatte på et cider-hotel i Utne.

”Cider fra Hardanger” er i øvrigt en geografisk beskyttet betegnelse, på linje med Champagne!

7. Ostebyen Hol

Hvem skulle have troet, at en lille landsby mellem Oslo og Bergen på få år kunne forvandle sig til et sandt ostemekka?

Kør ind forbi Hol Ysteri, et lille ostemageri med omkring 25 oste fra otte lokale producenter. Prestholtosten er en af Norges mest anerkendte gedeoste - prøv den som sød brunost eller vellagret hvid. Prøv også de VM-belønnede oste fra Rueslåtten Ysteri.

Mange af ostene laves udelukkende af den ekstra smags- og næringsrige mælk fra dyr, der græsser hele sommeren på sæterne.

8. Frugtbyen Gvarv

Livet på landet bliver sandsynligvis ikke mere smagfuldt end dette!

Den lille by Gvarv i Telemark kalder ikke sig selv Fruktbygda uden grund. Sov i en vintønde på en vingård, besøg nogle af Norges mest coole ladepubber og mikrobryggerier og mange andre charmerende gårdbutikker og gallerier.

Forkæl smagsløgene med æblejuice, hindbær, kirsebær, blommer og boblende cider.

Gvarv er også Norges æblehovedstad. Find din egen favorit: Syrlige, saftige eller friske. Gå ikke glip af æblefestivalen!

Læs mere om de norske frugter og bær.

9. Under - spis under overfladen i Sørlandet

Tal om en oplevelse for livet! Spis på verdens største undervandsrestaurant. Under betyder ikke bare, at du sidder til bords under overfladen, men også at den Michelin-belønnede mad smager vidUNDERligt!

Atmosfæren, de kulinariske fristelser og de unikke omgivelser under vandet skaber til sammen en enestående madoplevelse, du aldrig vil glemme!

Stadig sulten?

Sæt tænderne i nogle af Norges unikke smage!

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider