VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Oplev Norges unikke

MADREJSEMÅL

Local food safari in Røros .
Photo: Ren Røros Frontal
Local food safari in Røros .
Photo: Ren Røros Frontal
  1. Er du en ægte foodie?

    Så sæt kursen mod disse kulinariske rejsemål i Norge - fra nord til syd.

    Photo:
    Photo:
  2. 1. Kongekrabbe i Kirkenes

    Her er kongen af alt det gode fra havet. Forestil dig, at du selv fanger den ud for Kirkenes i det vilde og smukke Finnmark længst mod nord i Norge.

    En time senere sidder du ved et dækket bord inde i varmen og tilsætter en smule citron, før du sætter tænderne i det eksklusive måltid.

    King crab Kirkenes .
    Photo: Terje Rakke / Nordic Life / Visitnorway.com
    Kirkenes .
    Photo: Terje Rakke / Nordic Life / Visitnorway.com
  3. 2. Skrei på Lofoten

    Den atlantiske torsk er en af verdens mest bæredygtige madfisk. Hvert år migrerer skreien (som den kaldes på disse kanter) til Lofoten, Vesterålen og andre dele af Nord-Norge for at gyde.

    Tag med på et skrei-eventyr om vinteren - der er højsæson mellem februar og april.

    Fishing in Svolvær .
    Photo: CH / Visitnorway.com
    Fishing in Svolvær .
    Photo: CH / Visitnorway.com

    Smag den friskfangede torsk. Men glem ikke, at der også er en delikatesse ved navn tørfisk - torsk, der har hængt til tørre i den friske luft i månedsvis.

    Dampet, grillet eller bagt - eller som chips!

    Læs mere om fisken, der byggede Norge.

    Stockfish in Lofoten .
    Photo: Svinøya rorbuer
    Stockfish in Lofoten .
    Photo: Svinøya rorbuer

    3. Trondheim - Europæisk gastronomiregion

    Vildt, lammekød, ost, fisk og skaldyr er nogle af de delikatesser, du kan sætte tænderne i, mens du er i Trøndelag. Mere end 200 lokale madproducenter gør Trøndelag-området til et af Norges vigtigste lokalmadsområder.

    Den frugtbare jord giver grobund for råvarer i verdensklasse og er en del af grunden til, at Trondheim er udpeget som Europæisk gastronomiregion i 2022.

    Find spisesteder og planlæg din kulinariske rejse til Trondheim.

    Trondheim unique food destination .
    Photo: Bleed / True Stories / Visitnorway.com
    Trondheim unique food destination .
    Photo: Bleed / True Stories / Visitnorway.com

    4. Røros - centrum for lokalmad

    Rensdyrkød og dejlige oste, multebæris og lokale godbidder som pjalt og lemse.

    Hyggelige Røros var selve epicenteret for boomet i norsk lokalmad, og fadene bugner af rene og autentiske smage af de lokale vidder, skove og fjelde - både salt og sødt.

    Tag med på lokalmadsafari, og husk at spørge tjeneren om de lokale indslag på menukortet undervejs.

    Local food in Røros .
    Photo: Ren Røros Frontal
    Local food in Røros .
    Photo: Ren Røros Frontal

    5. Klipfisk i Kristiansund

    Før olie og laks var klipfisk en af Norges vigtigste eksportvarer. Den perfekte beliggenhed ved havet gjorde Kristiansund til et naturligt centrum for handlen med disse saltede og tørrede torsk - hovedingrediens i den portugisiske (og norske) ret bacalao.

    Nyd smagen af den verdenskendte klipfisk mens fiskerbådene glider stille forbi, og lær mere om den fascinerende historie på Klippfiskmuseet.

    Clipfish from Dybvik, Ålesund .
    Photo: Tina Stafrén
    Clipfish in Kristiansund .
    Photo: Tina Stafrén
  4. 6. Cider i Hardanger

    Var det noget med et glas bobler?

    I de senere år har cider fra Norge høstet mange internationale priser, og der er kommet nytænkende producenter til. Mange af dem finder du i Hardanger, hvor du kan besøge cider-gårde, tage på cider-cruise og endda overnatte på et cider-hotel i Utne.

    ”Cider fra Hardanger” er i øvrigt en geografisk beskyttet betegnelse, på linje med Champagne!

    Aga Sideri in Hardangerfjord .
    Photo: Øystein Haara
    Aga Sideri in Hardangerfjord .
    Photo: Øystein Haara

    7. Ostebyen Hol 

    Hvem skulle have troet, at en lille landsby mellem Oslo og Bergen på få år kunne forvandle sig til et sandt ostemekka?

    Kør ind forbi Hol Ysteri, et lille ostemageri med omkring 25 oste fra otte lokale producenter. Prestholtosten er en af Norges mest anerkendte gedeoste - prøv den som sød brunost eller vellagret hvid. Prøv også de VM-belønnede oste fra Rueslåtten Ysteri.

    Mange af ostene laves udelukkende af den ekstra smags- og næringsrige mælk fra dyr, der græsser hele sommeren på sæterne.

    Hol ysteri in Hallingdal .
    Photo: Christine Baglo
    Hol ysteri in Hallingdal .
    Photo: Christine Baglo
  • 8. Frugtbyen Gvarv

    Livet på landet bliver sandsynligvis ikke mere smagfuldt end dette!

    Den lille by Gvarv i Telemark kalder ikke sig selv Fruktbygda uden grund. Sov i en vintønde på en vingård, besøg nogle af Norges mest coole ladepubber og mikrobryggerier og mange andre charmerende gårdbutikker og gallerier.

    Forkæl smagsløgene med æblejuice, hindbær, kirsebær, blommer og boblende cider.

    Gvarv er også Norges æblehovedstad. Find din egen favorit: Syrlige, saftige eller friske. Gå ikke glip af æblefestivalen!

    Læs mere om de norske frugter og bær.

    Lindheim fruit and microbrewery in Gvarv in Telemark .
    Photo: Mohri Films
    Lindheim fruit and microbrewery in Gvarv in Telemark .
    Photo: Mohri Films
  • 9. Under - spis under overfladen i Sørlandet

    Tal om en oplevelse for livet! Spis på verdens største undervandsrestaurant. Under betyder ikke bare, at du sidder til bords under overfladen, men også at den Michelin-belønnede mad smager vidUNDERligt!

    Atmosfæren, de kulinariske fristelser og de unikke omgivelser under vandet skaber til sammen en enestående madoplevelse, du aldrig vil glemme!

    Under restaurant in Lindesnes, Southern Norway .
    Photo: Karl Erik Brøndbo / Drone: Vi Duc Trong
    Under restaurant in Lindesnes, Southern Norway .
    Photo: Karl Erik Brøndbo / Drone: Vi Duc Trong

    Stadig sulten?

    Sæt tænderne i nogle af Norges unikke smage!

    Couple eating seafood in Kristiansand .
    Photo: Magnus Furset
    Couple eating seafood in Kristiansand .
    Photo: Magnus Furset
  • Smag på Norge

    Norge har mange smage, der vil både overraske og glæde dine smagsløg.

    Benyt dig af disse gode tilbud

    Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

    Your Recently Viewed Pages

    Tilbage til toppen