Skip to main content

Her er de norske Michelinrestauranter

I 2023 modtog seks norske restauranter deres første stjerne. Hele 20 restauranter i Norge er nu med i Michelinguiden over de bedste spisesteder i Norden. Læs mere om hvordan du kan prøvesmage den norske madrevolution herunder.

I Michelinguiden for 2023 beholder Maaemo sine tre stjerner, mens RE-NAA igen fik to stjerner.

Iføge guiden er Maaemo ”en exceptionel madoplevelse i en dramatisk spisestue med højt til loftet, hvor det åbne køkken er teatralsk og tiden ser ud til at stå stille. Den overraskende menu indeholder mesterligt udvalgte og mindeværdige retter med sublim struktur og smag.” Maaemo er også blevet belønnet med en Michelin Green Star for sine tiltag indenfor bæredygtighed.

Tostjernede RE-NAA er også stadig en omvej værd.

Seks nye stjerner 

À L'aise, Mon Oncle, Stallen, Sabi Omakase og Savage i Oslo er alle nye tilføjelser til den nordiske udgave af Michelinguiden, med én stjerne hver. K2 i Stavanger modtog sin første stjerne i årets uddeling, i tillæg til en Green Star.

Mia Kondrup og hendes team på À L'aise i Oslo fik også en Welcome and Service Award.

Den eksklusive liste for 2023 består også af Sabi Omakase i Stavanger, Under i Lindesnes, Bare og Lysverket i Bergen samt Speilsalen, og Fagn i Trondheim, mens også Statholdergaarden, Kontrast, Hot Shop, Hyde og Schlägergården i Oslo har en enkelt stjerne hver.

Restauranter der er en rejse værd

I den kulinariske verden er der ingen højere udmærkelse end at blive optaget i Michelinguiden, der blev publiceret første gang i 1900.

Guiden blev udtænkt af brødrene André og Édouard Michelin, der fremstillede bildæk. Til at begynde med var guiden henvendt til de franske motorister, men publikationen blev udvidet geografisk og indsnævret tematisk i 1930’erne til at fokusere på klassificering af de bedste restauranter i Europa ved hjælp af stjerner.

En trestjernet bedømmelse i Michelinguiden betyder, at en restaurant er ”en rejse værd”, to stjerner indikerer, at den er ”en omvej værd”, mens en enkelt stjerne betegner ”en god restaurant i sin kategori”.

Stolte Bocuse d'Or traditioner

Norske kokke har et oparbejdet et glimrende ry udenfor landets grænser, med adskillige sejre og podieplaceringer i verdens mest prestigefulde kokkekonkurrence; Bocuse d’Or. Siden konkurrencens start i 1987 har Norge vundet fem guld-, fire sølv- og fire bronzemedaljer, hvilket gør landet til det mest succesrige af slagsen (sammen med Frankrig).

En af Norges mest erfarne konkurrencekokke, Christian André Pettersen, vandt sin anden bronzemedalje i 2021-udgaven, efter også at have vundet bronze i 2019.

Pettersen blev belønnet for sine delikate, overraskende og arktiske smagsoplevelser. Meget af Pettersens inspiration i køkkenet kom fra at vokse op med en filippinsk mor og en norsk far, begge kokke, i Bodø lidt nord for polarcirklen i Nord-Norge.

Det norske køkken er fuld af overraskelser. Husk at bestille bord!

Norske Michelinrestauranter

Bestil bord på de eksklusive spisesteder i Norge. En rejse værd!

Også med i Michelinguiden:

Hot Shop, Oslo
Schlägergården, Oslo
Hyde, Oslo
À L'aise, Oslo
Mon Oncle, Oslo
Stallen, Oslo
Sabi Omakase, Oslo
Savage, Oslo

Også med i Michelinguiden:

Sabi Omakase, Stavanger
K2, Stavanger
RE-NAA Stavanger

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Smagen af Norge

Senest besøgte sider