Skip to main content

Her er de norske Michelin-restauranter

I 2025 modtog to yderligere norske restauranter deres første Michelin-stjerne: Omakase by Sergey Pak og Gaptrast, som begge ligger i Bergen. Hele 22 norske restauranter er nu blandt verdens ypperligste kulinariske oplevelser.

To nye Michelin-restauranter

Norge er blevet en destination, man som madelskere ikke kan komme udenom. Landet er kendt for sine betagende landskaber, men får nu også international anerkendelse for sin innovative gastronomi, bæredygtige råvarer og kokke i verdensklasse.

Norsk mad er rodfæstet i tradition, som løftes op af moderne og internationale teknikker og et stærkt fokus på lokale og sæsonbetonede råvarer som fisk og skaldyr, vildt, urter og lokalt dyrkede grøntsager. Denne unikke tilgang har også ført til et stigende antal Michelin-restauranter.

To- og trestjernede favoritter

Ved Michelin-guideceremonien 2025 for de nordiske lande cementerede Bergen sin status som en af Norges førende madbyer med nye stjerner til restauranterne Omakase by Sergey Pak og Gaptrast. Derudover beholdt Lysverket, som ligger i det smukke kunstmuseum KODE 4, sin ene stjerne.

Re-Naa i Stavanger og Maaemo i Oslo beholdt begge deres tre Michelin-stjerner, mens Kontrast i Oslo fastholdt sine to stjerner.

Restauranter med én Michelin-stjerne

Udover de seneste vindere, er Norge også hjemsted for de følgende restauranter med én Michelin-stjerne:

  • Bar Amour, Oslo

  • Stallen, Oslo

  • À L’aise, Oslo

  • Mon Oncle, Oslo

  • Savage, Oslo

  • Statholdergaarden, Oslo

  • Hot Shop, Oslo

  • Hyde, Oslo

  • Sabi Omakase, Oslo

  • Lysverket, Bergen

  • Iris, Fjord Norge

  • Hermetikken, Stavanger

  • Sabi Omakase, Stavanger

  • K2, Stavanger

  • Under, Lindesnes

  • Speilsalen, Trondheim

  • Fagn, Trondheim

Restauranter, der på alle måder er rejsen værd

I den kulinariske verden er der ingen højere ære end at blive optaget i Michelinguiden, som første gang blev udgivet i 1900. 

Guiden var de to dækproducenter, brødrene André og Édouard Michelins, ide og begyndte som en praktisk guide til motorister i Frankrig. I 1930erne blev det geografiske område, som guiden dækker, udvidet, og uddelingen af stjerner til Europas store restauranter blev en årlig begivenhed.

Tre stjerner i le Guide Michelin betyder, at en restaurant i sig selv er en rejse værd, to stjerner betyder, at det er værd at tage en omvej for at spise på restauranten, mens én stjerne indikerer, at restauranten er særligt god inden for sin kategori. 

Find flere imponerende norske restauranter i Michelinguiden.

Hjemstedet for vindere af Bocuse d’Or

Norske kokke har fået et fremragende ry i udlandet og har adskillige sejre og podieplaceringer under bæltet i verdens mest prestigiøse kulinariske konkurrence – Bocuse d’Or. Konkurrencen blev første gang holdt i 1987, og Norge er på nuværende tidspunkt det land, som har modtaget flest medaljer i Bocuse d’Or. 

Den norske gastronomi er i verdensklasse, og den er kommet for at blive. Har du bestilt bord endnu?

Norske Michelin-restauranter

Bestil bord på de eksklusive spisesteder i Norge. En rejse værd!

Flere Michelin-restauranter i Oslo:

  • Maaemo, Oslos eneste trestjernede restaurant, tilbyder nøje udformede og mindeværdige retter fra sin sæsonbestemte smagemenu.
  • Hot Shop, en nabolagsbistro med moderne retter.
  • Bar Amour, en intim restaurant med et kreativt køkken, der hovedsageligt bruger lokalt producerede norske råvarer.
  • HYDE, moderne mad i en afslappet og livlig atmosfære (BEMÆRK: HYDE lukker ved udgangen af 2025).
  • Mon Oncle, klassisk fransk mad i intime omgivelser.
  • Stallen, et legende og kreativt køkken med menu, der skifter dagligt.
  • Sabi Omakase Oslo, japansk mad, der kombinerer traditionelle sushi-teknikker med højkvalitets norsk fisk og skaldyr.
  • Savage, fabelagtigt originale retter med inspiration fra hele verden.

Flere Michelin-restauranter i Bergen: 

  • Omakase by Sergey Pak, en raffineret omakase-oplevelse, der blander norske råvarer af høj kvalitet med japanske teknikker.

Yderligere Michelin-restauranter i Stavanger:

  • Hermetikken, moderne mad, der kun behøver ganske få ingredienser for at skabe imponerende kontraster og dybde i smagen.
  • K2, personlige og fantasifulde retter serveret i en elegant, men afslappet atmosfære.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Smagen af Norge

Senest besøgte sider