Norge åbner op! Se den seneste information om coronavirus og din rejse til Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
A small dish of food in a seashell at the Norwegian Michelin restaurant Fagn in Trondheim
Table tales - Food culture in Oslo.
Photo: Bleed / True Stories / Visitnorway.com

Her er de norske Michelinrestauranter

muteplay/pauseplay/pause

Der skal bestilles bord i god tid, hvis du vil besøge den trestjernede Michelinrestaurant Maaemo. Hele 11 restauranter i Norge er nu blandt cremen af de nordiske madoplevelser.

Maaemo er én af blot fire restauranter i Norden med tre stjerner, sammen med danske Noma og Geranium samt svenske Frantzen.

”Køkkenchef Esben Holmboe Bang står bag en overraskende menu bestående af mesterligt udvalgte og mindeværdige retter med sublim struktur og smag,” skrev Michelinguiden om restauranten i Oslo. Maaemo er også blevet belønnet med en Michelin Green Star for sine tiltag indenfor bæredygtighed.

Norges eneste tostjernede Michelinrestaurant ligger i Stavanger på vestkysten.

RE-NAA er en omvej værd,” som der står i guiden.

”Der er kun 500 restauranter i verden med to Michelinstjerner, så dette er absolut højdepunktet i min karriere indtil videre,” sagde køkkenchef Sven Erik Renaa til NRK (det norske svar på DR).

På den eksklusive liste for 2021 findes også de enstjernede restauranter Omakase, Kontrast, Statholdergaarden, Under, Sabi Omakase, Bare, Fagn, Credo og Speilsalen. Yderligere hæder gik til vindirektør og sommelier på Speilsalen i Trondheim, Henrik Dahl Jahnsen, der vandt en Michelin Sommelier Award for sin dygtige og moderne tilgang til vinparring.

Restauranter der er en rejse værd

I den kulinariske verden er der ingen højere udmærkelse end at blive optaget i Michelinguiden, der blev publiceret første gang i 1900.

Guiden blev udtænkt af brødrene André og Édouard Michelin, der fremstillede bildæk. Til at begynde med var guiden henvendt til de franske motorister, men publikationen blev udvidet geografisk og indsnævret tematisk i 1930’erne til at fokusere på klassificering af de bedste restauranter i Europa ved hjælp af stjerner.

En trestjernet bedømmelse i Michelinguiden betyder, at en restaurant er ”en rejse værd”, to stjerner indikerer, at den er ”en omvej værd”, mens en enkelt stjerne betegner ”en god restaurant i sin kategori”.

Stolte Bocuse d'Or traditioner

Norske kokke har et oparbejdet et glimrende ry udenfor landets grænser, med adskillige sejre og podieplaceringer i verdens mest prestigefulde kokkekonkurrence; Bocuse d’Or. Siden konkurrencens start i 1987 har Norge vundet fem guld-, tre sølv- og fire bronzemedaljer, hvilket gør landet til det mest succesrige af slagsen (sammen med Frankrig).

En af Norges mest erfarne konkurrencekokke, Christian André Pettersen, vandt sin anden bronzemedalje i 2021-udgaven, efter også at have vundet bronze i 2019.

Pettersen blev belønnet for sine delikate, overraskende og arktiske smagsoplevelser. Meget af Pettersens inspiration i køkkenet kom fra at vokse op med en filippinsk mor og en norsk far, begge kokke, i Bodø lidt nord for polarcirklen i Nord-Norge.

Det norske køkken er fuld af overraskelser. Husk at bestille bord!

Norske Michelinrestauranter

Du kan få eksklusive smagsoplevelser på restauranter med Michelinstjerner i mange af de største norske byer. Bestil bord i dag!

... i Oslo

... i Trondheim

... i Sørlandet og Fjord Norge

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Smagen af Norge

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen