Skip to main content

Her er de norske Michelinrestauranter

I 2024 modtog tre norske restauranter deres første Michelinstjerne. Derudover gik RE-NAA i Stavanger fra to til tre stjerner, mens Kontrast i Oslo gik fra en til to. Hele 20 norske restauranter er nu en del af la créme de la créme når det kommer til nordisk gastronomi.

I Michelinguiden 2024 har restauranten RE-NAA i Stavanger sikret sig tre stjerner og deler nu topplacering med Maaemo.

Kontrast i Oslo modtog en grøn Michelinstjerne (for sine bæredygtige metoder), og chefkokken Mikael Svensson nåede ikke engang at træde ned fra podiet, før hans restaurant også gik fra en til to stjerner, som i Michelinguiden betyder, at en restaurant er ”en omvej værd”.

”Norge er en stjernespækket kulinarisk nation. Jeg håber, at dette vil bidrage til, at endnu flere mennesker vil opdage, at Norge er en spændende maddestination,” siger Cecilie Myrseth, Norges handels- og industriminister, i en pressemeddelelse.

Tre nye stjernerestauranter 

Bar Amour i Oslo, Hermetikken i Stavanger og den i sandhed unikke restaurant i topklasse Iris ved Salmon Eye i Hardanger er alle nye tilføjelser i den nordiske udgave af Michelinguiden med en stjerne hver.

Andre restauranter, der er blevet tildelt en stjerne på den eksklusive 2024-liste, inkluderer:

  • Stallen, Oslo

  • À L’aise, Oslo

  • Mon Oncle, Oslo

  • Savage, Oslo

  • Statholdergaarden, Oslo

  • Hot Shop, Oslo

  • Hyde, Oslo

  • Sabi Omakase, Oslo

  • Lysverket, Bergen

  • Sabi Omakase, Stavanger

  • K2, Stavanger

  • Under, Lindesnes

  • Speilsalen, Trondheim

  • Fagn, Trondheim

Restauranter, der på alle måder er rejsen værd

I den kulinariske verden er der ingen højere ære end at blive optaget i Michelinguiden, som første gang blev udgivet i 1900. 

Guiden var de to dækproducenter, brødrene André og Édouard Michelins, ide og begyndte som en praktisk guide til motorister i Frankrig. I 1930erne blev det geografiske område, som guiden dækker, udvidet, og uddelingen af stjerner til Europas store restauranter blev en årlig begivenhed.

Tre stjerner i le Guide Michelin betyder, at en restaurant i sig selv er en rejse værd, to stjerner betyder, at det er værd at tage en omvej for at spise på restauranten, mens én stjerne indikerer, at restauranten er særligt god inden for sin kategori. 

Find flere imponerende norske restauranter i Michelinguiden.

Hjemstedet for vindere af Bocuse d’Or

Norske kokke har fået et fremragende ry i udlandet og har adskillige sejre og podieplaceringer under bæltet i verdens mest prestigiøse kulinariske konkurrence – Bocuse d’Or. Konkurrencen blev første gang holdt i 1987, og Norge er på nuværende tidspunkt det land, som har modtaget flest medaljer i Bocuse d’Or. 

Den norske gastronomi er i verdensklasse, og den er kommet for at blive. Har du bestilt bord endnu?

Norske Michelinrestauranter

Bestil bord på de eksklusive spisesteder i Norge. En rejse værd!

Også med i Michelinguiden:

  • Hot Shop
  • Bar Amour
  • Hyde
  • Mon Oncle
  • Stallen
  • Sabi Omakase Oslo
  • Savage

Også med i Michelinguiden:

  • Hermetikken
  • K2

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Smagen af Norge

Senest besøgte sider