There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.
Scandic Hotels - i alle større byer fra nord til syd
Nordic Choice Hotels - en anderledes hotelkæde
Thon Hotels - fantastisk morgenmad inkluderet
Radisson Blu Hotels - book dit hotel i Norge
Citybox - moderne lavprishoteller med central beliggenhed
DanCenter - din feriehusekspert i Norge
Norgesbooking - bestil den perfekte hytte i Norge
Campcation – Book camping over hele Norge med Campcation
Vy - det skal være let at rejse grønt
SJ NORD - eventyret starter i toget
Vy express - gør det let at rejse grønt med bus
NOR-WAY Bussekspress - grønne busrejser
Widerøe - Skandinaviens største regionale luftfartsselskab
DFDS - sejl nemt og bekvemt fra København til Oslo
AutoEurope - altid en god billeje-oplevelse
Rent-A-Wreck - det smarte lejebilvalg
Arctic Campers - lej en autocamper i Norge
Cabin Campers - din hytte på fire hjul
Hurtigruten - 'Verdens smukkeste sørejse'
Fjord Tours - Norge i en nøddeskal®, den mest populære rundtur i Norge
Authentic Scandinavia - rejs som de lokale
Up Norway - skræddersyede rejser fra eksperterne
Norrøna Hvitserk - ekspeditioner og eventyrferie
Booknordics.com – hundredvis af aktiviteter, rundture og cruises i Norge
Brim Explorer - Stille fjordture med elektrisk katamaran
Fjord Travel - bæredygtige flerdagesture
Go Fjords - ture og aktiviteter over hele Norge
50 Degrees North - uforglemmelige, skræddersyede ture i Norge for mindre grupper
Discover Norway - færdigpakkede ski-, cykel- og vandreture i Norge
Norwegian Holidays - pakkerejser til lavpris med Norwegian. Fly, hotel og lejebil
Stromma - sightseeing, udflugter og oplevelser med bus, båd og minitog.
Beitostølen - Eventyr og nydelse hele året
Rauland - skiferie i betagende fjeldlandskab
{{title}} {{:price}} - {{!preprice}} Price: {{?}} {{preprice}} {{/}} {{price}} {{:postprice}}{{postprice}}{{/}} {{?:pricing}} - {{pricing}} {{/pricing}}
Norge beholder sin topplacering som det mest succesfulde land i kokkekonkurrencen Bocuse d’Or. Den talentfulde norske kok Filip August Bendi vandt bronze ved den prestigefulde europæiske konkurrence i 2022.
Norges Bocuse-kandidat, Filip August Bendi, opnåede med en bronzemedalje målsætningen om en podieplads i Bocuse d'Or Europe 2022. Tredjepladsen giver samtidig adgang til hovedkonkurrencen i Lyon i 2023.
Norges kulinariske landshold kom igen på podiet og bevarer dermed sin status som det mest succesfulde land i konkurrencens historie, foran Frankrig. Resultatet er et bevis på det tårnhøje niveau i de norske køkkener rundt om i landet.
Ved konkurrencen i Ungarn blev det desuden offentliggjort, at Trondheim bliver vært for Bocuse d'Or Europe i 2024. Trondheim og Trøndelag er Europæisk Gastronomiregion 2022, og hele området betragtes som Norges førende kulinariske region.
Filip August Bendi har arbejdet på adskillige af verdens bedste restauranter, herunder Noma i København, men han vendte hjem til Norge for at træne til den prestigefulde Bocuse d'Or-konkurrence. I dag er han kreativ chef for Thon Hotels, med base på Hotel Bristol i Oslo.
Bendi og Norge vandt bronze for to forårsinspirerede retter - en baseret på kartoffel og en på vildtkød.
Sidste år vandt den dobbelte Bocuse d’Or Europe-guldvinder Christian André Pettersen sin anden bronzemedalje i den internationale finale, hvilket gjorde ham til en af de mest vindende kokke i konkurrences historie.
Pettersen og det norske hold har vundet medaljer i denne ekstremt krævende konkurrence ikke færre end tre gange på tre år: Han vandt Bocuse d'Or Europe i 2018, blev nummer tre i den internationale Bocuse d'Or-konkurrence i 2019, før han igen vandt Bocuse d'Or Europe i 2020.
De mange medaljer til Pettersen har cementeret hans position som en af klodens bedste kokke. Pettersen stammer fra byen Bodø i Nord-Norge.
Bendi og Pettersen er bare to blandt mange talentfulde og kreative norske mesterkokke, der har ført an i den kulinariske revolution, Norge har været vidne til i de seneste år.
Hvert andet år deltager 24 af klodens mest talentfulde kokke i verdens mest prestigefulde kokkekonkurrence, der finder sted i Lyon i Frankrig. Siden Bocuse d’Or startede i 1987 har Norge vundet fem guld-, tre sølv- og fire bronzemedaljer. Det gør landet til den internationale konkurrences mest succesfulde nation sammen med Frankrig.
Der er godt gang i gryderne i de nordiske lande for tiden - alle medaljetagere i 2019 og to medaljevindere i 2021 kom fra Skandinavien, og i 2022 er to af medaljerne også skandinaviske, hvilket blot understreger, at det nordiske køkken stadig rider højt på bølgen. Er du klar til at sætte tænderne i de lækre og innovative smage?
Bent Stiansen var den første nordmand til at vinde konkurrencen i 1993. Siden da har Norge været repræsenteret i 16 ud af 18 internationale finaler.
Mange andre norske kokke har også fået international anerkendelse, og der er kommet flere Michelin-restauranter i Norge i de seneste år. I 2016 blev Maaemo den første restaurant i Norge med tre Michelinstjerner. I 2019 åbnede verdens største undervandsrestaurant, Under, og gav dermed madelskere yderligere grund til at rejse mod nord. Dette enestående spisested i det sydligste Norge har haft en enkelt Michelinstjerne siden 2020.
Og der er mere! Norske oste har også vundet en lang række priser ved World Cheese Awards gennem tiderne. I 2016 vandt skimmelosten Kraftkar fra den lille lokale producent Tingvollost i Fjord Norge prisen som verdens bedste ost nogensinde!
Cider fra Norge anses også som værende blandt de bedste i verden.
Nogle af verdens vigtigste madkritikere er i fuld gang med at opdage smagen af Norge. ”Egalitær og oprigtig. Norges fortolkning af New Nordic er sprælsk, vittig og uhøjtidelig,” ifølge Alexander Lombrano på New York Times.
Han mener også, at det ikke er de traditionelle Michelin-dyder der bedst definerer det norske køkken, men snarere den smagsrige lokale madkultur, der er baseret på landets fantastiske fisk og skaldyr samt den korte sæson for dyrkning af råvarer.
Bocuse d’Or er verdensmesterskabet i madlavning. Det finder sted hvert andet år i Lyon, Frankrig. Kokke fra 24 lande dyster om titlen som verdens bedste kok.
Siden konkurrencen startede i 1987 har Norge vundet fem guld-, tre sølv- og fire bronzemedaljer.
Bent Stiansen
Restaurant: Statholdergaarden i Oslo.
Charles Tjessem
Restaurant: Villa Skeiene i Sandnes i Stavanger-regionen.
Geir Skeie
Restaurant: Brygga 11 i Sandefjord syd for Oslo.
Ørjan Johannessen
Restaurant: Bekkjarvik Gjestgiveri, i Austevolls Kommune syd for Bergen.
Tag smagen af Norge med hjem i kufferten.
Røkelaks (røget laks)
Fås som hel fisk eller i vakuumpakkede skiver, der er tynde og delikate. Glem ikke at købe den dertilhørende sennepssovs.
Tørfisk
Små skiver af tørret torsk, der er en både sund og let snack. Tørfisk kan købes i små poser, lidt ligesom chips.
Ørred
Denne fisk smager lidt sødere end laks. Prøv rakfisk, den fermenterede udgave - hvis du tør.
Brunost
Så bliver det ikke mere norsk. En ostehøvl er obligatorisk tilbehør til denne gedeost.
Sild
Sild anvendes i en lang række forskellige madretter og kan købes i mange forskellige smagsvarianter med eller uden marinade.
Flatbrød (knækbrød)
En tør og knasende type brød, langt tyndere end den smarteste laptop. Smager godt som tilbehør til supper eller stuvninger, eller med tørret kød og creme fraiche på toppen.
Lefse
Traditionelt fladbrød af mel, kartoffel, mælk og smør, bagt på en helt speciel måde. Serveres som oftest foldet, med et tyndt lag smør, sukker og kanel på indersiden.
Vaffelmix og vaffeljern
Hvis du vil prøve hvordan kos smager, så lav en norsk vaffel.
Se køkkenchefernes opskrifter og lær hvordan du selv kan tilberede nogle af de norske kulinariske specialiteter!
Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.
Tilbage til toppen