There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.
Scandic Hotels - i alle større byer fra nord til syd
Nordic Choice Hotels - en anderledes hotelkæde
Thon Hotels - fantastisk morgenmad inkluderet
Hostelling International - døren til Norge
Radisson Blu Hotels - book dit hotel i Norge
Widerøe - Skandinaviens største regionale luftfartsselskab
AutoEurope - altid en god billeje-oplevelse
Vy express - gør det let at rejse grønt med bus
DFDS - sejl nemt og bekvemt fra København til Oslo
Rent-A-Wreck - det smarte lejebilvalg
Arctic Campers - lej en autocamper i Norge
NOR-WAY Bussekspress - grønne busrejser
Vy - det skal være let at rejse grønt
Hurtigruten - 'Verdens smukkeste sørejse'
Authentic Scandinavia - spændende ture i Norge
Up Norway - skræddersyede rejser
Norrøna Hvitserk - ekspeditioner og eventyrferie
Fjord Tours - oplev Norge i en Nøddeskal® med bare én billet
50 Degrees North - uforglemmelige, skræddersyede ture i Norge for mindre grupper
Discover Norway - færdigpakkede ski-, cykel- og vandreture i Norge
Norwegian Holidays - pakkerejser til lavpris med Norwegian. Fly, hotel og lejebil
Secret Atlas - den autentiske måde at udforske Svalbard
DanCenter - din feriehusekspert i Norge
Norgesbooking - bestil den perfekte hytte i Norge
Beitostølen - Eventyr og nydelse hele året
{{title}} {{:price}} - {{!preprice}} Price: {{?}} {{preprice}} {{/}} {{price}} {{:postprice}}{{postprice}}{{/}} {{?:pricing}} - {{pricing}} {{/pricing}}
Med Christian André Pettersens guldmedalje fra Bocuse d'Or Europe 2020 er Norge i den grad klar til finalen ved det uofficielle verdensmesterskab i kokkekunst. Mens vi venter på Bocuse d'Or 2021 tager vi et lille kig på de prisvindende smage fra Norge.
Opdateret: 19. oktober 2020
Norge har været vidne til en kulinarisk revolution i de seneste år, anført af en gruppe innovative chefkokke, herunder Christian André Pettersen. Hvert andet år deltager 24 af verdens mest talentfulde kokke i verdens mest prestigefulde kokkekonkurrence, der finder sted i Lyon i Frankrig. Siden Bocuse d’Or startede i 1987 har Norge vundet fem guld-, tre sølv- og tre bronzemedaljer. Det gør landet til konkurrencens mest succesfulde nation. Og der er gang i gryderne i de nordiske lande for tiden - alle årets medaljetagere kommer fra Skandinavien, hvilket understreger det nordiske køkkens popularitet.
I 2019-udgaven overbeviste Pettersen juryen med delikate og overraskende smage fra det arktiske Norge. Han voksede op med en filippinsk mor og en norsk kokkefar i det barske område omkring Bodø nord for polarcirklen, hvilket har påvirket hans kulinariske visioner og teknik. "Min identitet, min person og min mad har de samme rødder: en blanding af øst og vest, Norge og Asien, det naturlige og det tekniske," siger Pettersen. "Denne konkurrence sætter fokus på madkunst på en vigtig måde, samtidig med at den fremmer interessen for Norge som en maddestination," tilføjer han.
Flere norske kokke har fået et globalt rygte, og der er kommet flere Michelin-restauranter i Norge i de seneste år. I 2016 blev Maaemo den første restaurant i Norge med tre Michelinstjerner. I marts 2019 åbnede verdens største undervands-restaurant, Under, hvilket har givet madelskere yderligere grund til at rejse til Norge.
2019-udgaven af Bocuse d’Or er ikke den eneste internationale konkurrence, Norge har deltaget i med succes. I november 2018 vandt den lokale Fanaost fra Ostegården guld ved World Cheese Awards i Bergen - sølvet gik til en gedeost fra Telemark. Dette var anden gang, at en norsk ost vandt verdens største ostekonkurrence. I 2016 blev blåskimmelosten Kraftkar fra Tingvollost i Fjord Norge valgt til mestrenes mester - altså den bedste ost nogensinde.
Nogle af verdens vigtigste madkritikere er i fuld gang med at opdage smagen af Norge. ”Egalitær og oprigtig. Norges fortolkning af New Nordic er sprælsk, vittig og uhøjtidelig,” ifølge Alexander Lombrano på New York Times. Han mener også, at det ikke er de traditionelle Michelin-dyder der bedst definerer det norske køkken, men snarere den smagsrige lokale madkultur, der er baseret på landets fantastiske fisk og skaldyr samt den korte sæson for dyrkning af råvarer.
Bocuse d’Or er verdensmesterskabet i madlavning. Det finder sted hvert andet år i Lyon, Frankrig. Kokke fra 24 lande dyster om titlen som verdens bedste kok.
Siden konkurrencen startede i 1987 har Norge vundet fem guld-, tre sølv- og tre bronzemedaljer.
Bent Stiansen
Restaurant: Statholdergaarden i Oslo.
Charles Tjessem
Restaurant: Villa Skeiene i Sandnes i Stavanger-regionen.
Geir Skeie
Restaurant: Brygga 11 i Sandefjord syd for Oslo.
Ørjan Johannessen
Restaurant: Bekkjarvik Gjestgiveri, i Austevolls Kommune syd for Bergen.
Tag smagen af Norge med hjem i kufferten.
Røkelaks (røget laks)
Køb en hel fisk eller en færdigskivet. Anret med en speciel sennepssovs.
Ørred
Denne fisk smager lidt sødere end laks. Prøv rakfisk, den fermenterede udgave - hvis du tør.
Brunost
Så bliver det ikke mere norsk. En ostehøvl er obligatorisk tilbehør til denne gedeost.
Sild
Sild forekommer i stadig flere variationer, både hvad angår marinader og smage.
Flatbrød (knækbrød)
En tør og knasende type brød, langt tyndere end den smarteste laptop. Smager godt som tilbehør til supper eller stuvninger, eller med tørret kød og creme fraiche på toppen.
Lefse
En slags blødt knækbrød lavet af mel, kartoffel, mælk og smør.
Kaffe
Norske kaffebryggerier rangerer blandt de bedste i verden.
Vafler og vaffeljern
Vafler er en stor del af det norske svar på hygge.
Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.
Det nye Munch-Museum åbner snart i Oslo. Det er bare én af mange nye attraktioner, der åbner i løbet af de næste par år. Herunder er noget af det, du kan glæde dig til!
Hippe byer og glitrende fjorde, nordlys og fjerne bygder nord for polarcirklen - Norge er et meget langt land, spækket med ting at lave fra syd til nord. Så hvor skal man begynde? For at få mest ud af din ferie anbefales det at fokusere på én eller to områder ad gangen. Herunder er nogle forslag.
Flow, fuld fart og finurlige moves! Lad de små eksperter lære dig at stå på ski. Kom med på mini-masterclass og bliv klar til vinterens skitur til Norge.
Historien om nordlyset handler både om videnskab og om myter – men hvordan skabes dette ekstraordinære naturfænomen, der optræder som lysshow på himlen?
Friluftsliv beskriver nordmændenes mentalitet om, at det bedste liv er det, man lever udenfor. Læs, hvordan friluftslivet kan gøre dig til et gladere menneske.
Norsk ost er blandt de bedste i verden. Hvorfor? Det er en hemmelighed – men vi skal nok dele den med dig lige om lidt! Læs om vores ostegårde, og find ud af, hvor du kan få en smagsprøve på de lækre mejeriprodukter.
Tilbage til toppen