Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
The Pulpit Rock and the Lysefjord The Pulpit Rock and the Lysefjord
Credits
Preikestolen.
Photo: Terje Rakke/Nordic Life/regionstavanger.com
Campaign
Partner

Byen med de naturlige højdepunkter

Betagende omgivelser med smukke fjorde, fjelde og lange hvide sandstrande karakteriserer Stavanger, der som tidligere Europæisk Kulturhovedstad også er hjem for et stort antal museer og årlige kulturbegivenheder.

Området omkring Stavanger huser mange sceniske naturattraktioner, herunder Lysefjorden, Solastranden og – ikke mindst – Preikestolen, der fra sin beliggenhed 604 meter over havets overflade er den mest besøgte attraktion i Rogaland fylke. Lonely Planet har kaldt Preikestolen den mest betagende udsigtsplatform i verden.

Stavanger er en universitetsby og hjem for en række højere uddannelsesinstitutioner og forskningsinstitutter. Dette kommer til udtryk i byens urbane og livlige atmosfære samt i et varieret udbud af butikker og spisesteder. I 2008 var Stavanger og Sandnes udpeget som Europæisk Kulturhovedstad, et bevis på det varierede udbud af kulturbegivenheder og aktiviteter i regionen. Madfestivalen Gladmat finder sted årligt i slutningen af juli, og det er områdets største begivenhed med omkring 250.000 besøgende hvert år.

I 1969 blev det første oliefelt i den sydlige Nordsø opdaget ved Ekofisk – dette fund gjorde med ét Stavanger til et af de vigtigste økonomiske kraftværker i Norge.

I dag er Stavanger hele Europas olie- og energihovedstad, og den vigtigste indtægtskilde for de lokale indbyggere er da også fra olieindustrien. Det norske olieeventyr har naturligt nok tiltrukket mange forskellige nationaliteter til området, hvilket har gjort Stavanger til en international destination. Se, hvor let det er at komme til Stavanger.

Selve centrum i Stavanger er meget kompakt, og det er let at se de fleste seværdigheder til fods. Den gamle bydel har nogle af Europas bedst bevarede træhuse, over 170 af slagsen. På din tur rundt i byen kan du også besøge nogle af de mange museer, for eksempel Norsk Oljemuseum, Stavanger Kunstmuseum og Norsk Hermetikkmuseum.

Find mere inspiration på Stavanger og Ryfylkes officielle hjemmeside.

Stavanger
NuArt i Stavanger
CH/Visitnorway.com
Stavanger
Øvre Strandgate i Stavanger
CH/Visitnorway.com
Hafrsfjord, Stavanger
Hafrsfjord ved Stavanger
CH/Visitnorway.com
Stavanger
Norsk Oljemuseum i Stavanger
Espen Grønli/Norsk Oljemuseum
Stavanger
Oliemuseet i Stavanger
CH/Visitnorway.com
Ad

Gå ikke glip af

Overnatningsmuligheder

Uden mad og drikke

Sådan kommer du hertil

Med fly
  • Stavanger har Norges næststørste lufthavn når det kommer til international trafik – du kan således flyve til mere end 60 forskellige destinationer i Norge og i udlandet fra Stavanger Lufthavn Sola.
  • En lufthavnsbus forbinder lufthavnen med Stavanger centrum. Der er afgang hver 20. minut og turen tager cirka 30 minutter.
Med bil eller bus
  • Der er adskillige daglige busafgange fra Oslo, Bergen og Kristiansand til Stavanger. Rejsetiden fra Oslo er omkring 10 timer, fra Bergen fem timer og fra Kristiansand fire timer.
Med tog
  • De norske statsbaner (NSB) har regelmæssige togafgange til Stavanger fra Oslo via Kristiansand, en tur der udføres på cirka otte timer.
  • Det lokale tog mellem Stavanger og Egersund kører mindst én gang i timen, og giver dig let adgang til Jæren-området.
Med båd
  • Den letteste måde at komme til Stavanger med bilen fra det europæiske fastland er ved at tage færgen fra Hirtshals til Kristiansand, fire timers kørsel fra Stavanger, eller til Tananger, cirka 20 minutter fra Stavanger.
  • Fra bådterminalen i Stavanger afgår en række passagerbåde til Ryfylke, samt til øerne lige uden for Stavanger.

Stavanger tilbyder også …

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

×

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad