Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway

Preikestolen og Lysefjorden i Ryfylke

Ryfylke

Naturens egen legeplads

Forestil dig selv på fjeldet, hundredevis af meter over havets overflade, med flotte udsigter hvor end du drejer dig. I Ryfylke er selve naturen hovedattraktionen.

Svedperlerne og de ømme muskler bliver hurtigt glemt, når du beundrer udsigten fra Preikestolen, en kvadratisk klippeformation der troner 604 meter over Lysefjorden. Vandreturen til plateauet tager cirka to timer, og når du først står her selv, vil du ikke mere undres over, at stedet besøges af langt over 200.000 mennesker hvert år.

Preikestolen er en af de allermest populære turistdestinationer i Norge, beliggende i Ryfylke – en fjordregion nord for Stavanger og øst for Haugesund. Lysefjorden er formentligt den mest kendte del af Ryfylke, med et overvældende smukt landskab. I tillæg til panoramaudsigterne fra Preikestolen og Kjerag vil du også blive betaget af de mere fredfyldte udsigter fra en bakketop ved fjorden eller i en af dalene i det indre Ryfylke.

Du kan klatre i fjeldene langs med fjordene, vandre tværs over de åbne heder, cykle på øerne, bade i fjorden eller deltage i et cruise på Lysefjorden. Og det bør efterfølges af en bid lokal mad – lad dine smagsløg forføre af regionens specialiteter, som for eksempel komler (en slags kartoffelbolle), alt godt fra havet, Suldalsskinke og gong-kager. 

Spredt over hele regionen finder du monumenter fra forskellige tidsperioder. Helleristningerne i Solbakk viser bådenes tidlige betydning for folk langs fjordene, mens Ryfylke Museum har utallige og mangeartede udstillinger i regionen, eksempelvis Kolbeinstveit Gård ved Suldalsvatn. Her kan du se Guggedalsloftet fra det 13. århundrede – den ældste ikke-gejstlige træbygning i Rogaland Amt.

Ryfylke
Ryfylke
Ryfylkemuseet
Høsebrua, Ryfylke
Suldalslågen, Ryfylke
Jarle Lunde / SuldalFoto.no
Preikestolen
Preikestolen
Outdoorlife Norway
Svandalsfossen, Ryfylke
Svandalsfossen, Sauda
Jarle Wæhler / Statens vegvesen
Allmannajuvet, Ryfylke
Allmannajuvet, Ryfylke
Arne Espeland
Ad

Gå ikke glip af

Sådan kommer du hertil

Med fly
  • Stavanger Lufthavn er Ryfylkes nærmeste lufthavn, med flyforbindelser til mange destinationer, både indenrigs og udenrigs. En shuttle-bus kører dig fra lufthavnen og til færgelejet, hvor du kan sejle til Tau i det sydlige Ryfylke. Busturen tager cirka 30 minutter, og sejlturen yderligere 30-40 minutter.
  • Haugesund Lufthavn ligger cirka 100 kilometer fra Ropeid i det nordlige Ryfylke. Den letteste måde at komme fra lufthavnen til Ropeid er ved at leje en bil – der er biludlejningsfirmaer i lufthavnen.
    Annonce: Widerøe - Skandinaviens største regionale luftfartsselskab
Med bil eller bus
  • Adskillige ekspresbusser kører til Stavanger fra for eksempel Kristiansand (4 timer), Bergen (5 timer) og Oslo (10-11 timer)
  • På Ryfylke nationale turistvej, en 183 kilometer lang vejstrækning mellem Oanes ved Lysefjorden og Hordalia i Røldal, kommer du forbi attraktioner i Sauda mod nord, via Forsand, til Lysefjorden mod syd.
    Annonce: AutoEurope - altid en god lejeoplevelse
Med tog
Med båd
  • Der sejler ekspresbåde fra Stavanger til mange steder i Ryfylke, for eksempel Tau, Jørpeland, Fister, Hjelmeland, Jelsa, Sand og Sauda. Der er også en række ekspresbåde i Ryfylke.

Annonce: Rejs rundt i Norge med Fjord Tours og Norge i en nøddeskal®

 

Ryfylke tilbyder også ...

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

×

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad