Skip to main content

Det bedste af to verdener

Forstil dig, at du kører på en vej med storslået udsigt over fjorde, fjelde, vandfald og gletsjere. Lige i rette tid kommer du til en spektakulær udsigtsplatform, hvor du kan parkere bilen og bare nyde udsigten, uden at skulle koncentrere dig om at køre samtidig.

Sådan er det langs 18 landeveje i Norge. Her spiller det bedste af norsk arkitektur og design sammen med naturen. Ikke for at være til gene, men for at give noget ekstra til køreoplevelsen. De nationale turistveje kombinerer natur, arkitektur og design til en højere enhed og er nogle af Norges naturlige højdepunkter.

Tag med på en smuk tur på Andøya nationale turistvej og få gode tips til oplevelser på øen. Her handler det om enorme hvaler, vild natur, overraskende arkitektur og andre wow-øjeblikke!

De 18 sceniske turistveje udgøres af nogle af Norges smukkeste vejstrækninger, og du kan komme helt tæt på både kysten og fjeldene i de nordlige, vestlige og centrale dele af Norge. I alt dækker turistvejene 2.138 kilometer, og på hver vej kommer du forbi en række udsigtspunkter, kunstinstallationer og rastepladser med anderledes toiletbygninger.

Mange af de førende norske designere og arkitekter, for eksempel Snøhetta, Reiulf Ramstad Arkitekter, Jensen & Skodvin og Carl-Viggo Hølmebakk, har bidraget til projektet. Der har også været enkelte udenlandske bidragsydere, blandt andre fransk-amerikanske Louise Bourgeois og schweiziske Peter Zumthor.

Planlæg turen

Her er alle 18 veje - det er bare om at vælge.

Bliv inspireret

Det er i disse rejsemål du finder de mest spektakulære veje.

Opdag mere

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.