Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Hamresanden, Kristiansand Hamresanden, Kristiansand
Credits
Hamresanden, Kristiansand.
Photo: Anders Martinsen - Visit Sørlandet
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Plads til udfoldelse

En gang imellem har vi vel alle lyst til at rykke stikket ud og tage ud i den friske luft, kigge på stjerner og grille skumfiduser. Find campingvognen eller teltet frem og kør ud i det blå.

Nu om dage tiltrækker campingpladserne alle typer mennesker – selvom ikke alle har den samme idé om hvad der faktisk udgør den bedste campingferie. Nogle ser det som en mulighed for at koble fuldstændigt af og finde et stille sted midt i naturen. For andre er det vigtigste at være sammen med venner og familie. Det kan være en sjov måde at spare lidt på overnatningsbudgettet – omvendt er der bestemt også muligheder for at spendere stort på den seneste ”glamping” trend.

Der er over 800 campingpladser at vælge mellem i Norge. På de fleste af dem kan du selv vælge om du vil sove i din medbragte campingvogn, telt eller autocamper, eller om du foretrækker at overnatte i en mere komfortabel hytte.

Annonce: Lej en campingvogn eller en autocamper hos Auto Europe.

Kom tættere på naturen

Find fred og ro på en campingplads ved fjorden, havet eller i skoven.

Hvis du har kurs mod fjordene, er campingpladserne ofte de bedste udgangspunkter for udflugter. Vågn op ved siden af Geirangerfjorden, eller vælg en campingplads i kort køreafstand fra Sognefjordens mange fjordarme og gletsjere.

Længere oppe ad vestkysten er der afskærmede bugter med hvide sandstrande og turkisgrønt vand, omgivet af forrevne fjeldtoppe og … hov, vent – i Norge? Ja da! Undersøg dine muligheder for camping på Lofoten. Du bliver overrasket.

I den østlige del af landet er der endeløse skove og fjeldområder, der er ideelt terræn for ivrige mountainbikere, lystfiskere og vandrere.

Go wild

Hungrer du efter den totale frihed, er der intet der slår camping i ødemarken.

Hvis du er modig nok til at udfordre ødemarken, kan du slippe af sted med at overnatte helt uden beregning i hvad der ofte omtales som verdens dyreste land. Du kan slå dit telt op over alt i Norge, så længe du følger de simple regler der er udstukket i Allemandsretten.

Jotunheimen og Lofoten er to af de mest populære områder for de mest eventyrlystne backpackers. Du kan også slå dit telt lidt tættere på civilisationen, for eksempel på Langøyene i Oslofjorden.

Hvis udsigten til at være helt alene i den norske vildmark lyder lidt for overvældende, kan du prøve lykken på en vildmarkscamping.

Når kun det bedste er godt nok

Måske er du fristet af en campingtur i ødemarken, men ikke parat til at give slip på alle livets moderne bekvemmeligheder? Så er ”glamping” (kort for ”glamour camping”) svaret på dit spørgsmål.

Det er en campingoplevelse, men af hotelstandard. Kig for eksempel efter de fem-stjernede campinghytter, men vær forberedt på at betale kassen. Nogle steder kan du forvente fladskærms-TV, dvd-afspiller, sofa, køkken og privat badeværelse – andre steder er fokus på arkitektur og design, der passer ind i den omgivende natur.

Bliv i byen

Camping inde i byen er en god mulighed hvis du rejser på et budget og foretrækker at bruge penge på shopping, sightseeing eller en festival. Det er som regel aldrig svært at finde en god campingplads i nærheden af centrum af de store byer.

Hyttestandard

Mange campingpladser har mindre hytter, der kan reserveres i forvejen. Hytterne varierer i standard, der er både små og større hytter, veludstyrede med opholdsrum, separate soveværelser, køkken, bad og toilet.

Som regel kan sengelinned lejes på stedet, og du kan vælge mellem at gøre hytten rent selv eller betale dig fra det. De dyreste hytter har ofte norsk-inspirerede badeværelser, soveværelser, opholdsstue og veludstyrede køkkener.

Pris pr. hytte pr. dag starter ved NOK 250.

Klassificering af hytter

* Hytten består af ét møbleret rum

** Udover ovenstående: Elektricitet (lys, varme, køleskab, kogeplader, mm.). Hytten kan have flere rum.

*** Udover ovenstående: Vand tæt på hytten. Separat soveværelse. Indendørs vandforsyning kan erstatte separat soveværelse.

**** Udover ovenstående: Varmt og koldt vand, toilet/bad. Bestik/køkkenredskaber, etc. Et opholdsrum og minimum ét soveværelse.

***** Udover ovenstående: Hotelstandard med selvbetjeningsfaciliteter.

Det er blevet mere og mere populært at leje hytter, så du bør reservere så tidligt som muligt.

Campingvogne og autocampere

Tilladt størrelse af campingvogn på norske veje:

  • Højde: Ingen restriktioner.
  • Bredde: Maksimum 2,55 meter. Bemærk, at nogle mindre veje har en maksimumsbredde på mindre end 2,55 meter. Er din campingvogn bredere end 2,3 meter og mere end 50 centimeter bredere end den trækkende bil, skal der monteres hvide reflekser på forsiden af bilens sidespejle.
  • Total længde (bil + campingvogn): Maksimum 18,75 meter. Kører du i autocamper eller bil med campingvogn med en kombineret længde over 12,40 meter skal du undersøge, om det er muligt at køre ad den planlagte vej/rute.

Få mere information hos Vegmeldingstjenesten på telefon +47 81 54 89 91 (tast 175 hvis du ringer fra Norge).

Campingguider med klassificering

Campingguiden.no
Norsk Camping Guide 2016
udstedt af NHO Reiseliv (PDF)

Andre campingguider

NAF Camp
campingportalen.no

Alle dine campingmuligheder

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvor du kan campere.

×

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad