Skip to main content

17 børnevenlige campingpladser

En campingferie kan sagtens betyde masser af action. Camping-eksperten Jan-Henrik Larsen udpeger her nogle af de familieorienterede campingpladser, der kan holde børnene beskæftiget hele ferien.

"I Norge er camping lig med kvalitet," siger Jan-Henrik Larsen. Han er afdelingschef for camping hos NHO Reiseliv, en organisation der blandt andet arbejder med at klassificere campingpladser.

Og ja, Norge er da også kendt for sine veludstyrede campingpladser, hvor man har gjort sig umage for at opfylde ethvert behov, især for børnefamilier. Over hele landet kan du bo midt i naturen, ofte indenfor bygrænsen.

"De besøgende siger ofte, at Norge er et både sikkert og rent land at rejse i. Det er et lille stykke af paradis på jord," fortsætter Jan-Henrik. 

"Men sammen med roen og freden kan børnefamilier også finde masser af ting at foretage sig. Her er masser af sjove aktiviteter, der vil give familiens yngste noget at glæde sig over," tilføjer han.

Campingplads = legeplads

De fleste campingpladser har moderne legepladser og et væld af aktiviteter at vælge mellem. 

Mange gange findes aktiviteterne uden for pladsen - strande, hvor der kan leges og bades (og padles), eller klatreparker, vandlande og andre forlystelsesparker. Mange pladser har også computerspil til rådighed hvis det skulle regne.

"Heldigvis er der ikke to norske campingpladser, der er ens," siger Jan-Henrik og anbefaler at planlægge ruten op gennem Norge nøje

Campingpladserne herunder er blot nogle af de mange pladser i den norske campingguide. De fleste af dem er også listet hos Norsk bobil- og caravanklubb (det norske forbund for autocampere og campingvogne).

Betragt dem somtips til at komme i gang med planlægningen af campingferien. Langs de norske veje vil der være masser af andre campingpladser af lignende standard.

Med Fagernes som base

Fagernes i Valdres, Østlandet

Fagernes i Valdres ligger for foden af nogle af Norges mest berømte fjelde. Med bil kan du nemt komme til Fagernes Campingpark fra de fleste retninger.

Fart på i Hallingdal Feriepark

Ål i Hallingdal, Østlandet

Den grønne og V-formede Hallingdal er en af de største og vigtigste dale i Norge - og et populært turistmål. Hallingdalselven løber lige igennem Hallingdal Feriepark, der er en af Norges absolut bedste campingpladser.

Opdag Grimstad

Grimstad, Sørlandet

Slå teltet op på Moysand Familiecamping i Grimstad – en charmerende sydnorsk by beliggende ud til Skagerrak. Sejl til Kristiansand eller Larvik fra Hirtshals, så er det blot en kort køretur til Moysand.

Slå lejr ved Hardangerfjorden

Kinsarvik ved Hardangerfjorden, Fjord Norge

Hardangertun Hytter & Familiepark i landsbyen Kinsarvik er beliggende i den bugt, hvor Sørfjorden og Eidfjorden mødes og danner den centrale del af Hardangerfjorden.

Masser af leg i Sørlandet

Risør i Sørlandet

Slip ungerne fri i Sørlandet Feriesenter i nærheden af Risør i det sydlige Norge. Karakteristisk for Risør-området er de små øer og holme, der beskytter mod Skagerraks åbne hav.

Eventyrlandskab ved Nordfjorden

Nordfjord i Fjord Norge

Nord for Sognefjorden ligger det smukke Nordfjord-område. Byrkjelo Camping ved Storelva har en familievenlig pool og lette vandreruter.

Bryd Telemarks stilhed

Telemark, Østlandet

Norsjø Ferieland ligger lige midt i den flotte natur i Telemark, og her vil børnene være godt underholdt. Det er en central anløbshavn ved Telemarkskanalen.

Læn dig tilbage i Ballangen

Nordland, Nord-Norge

Tilbring nogle dejlige dage på Ballangen Camping i Nord-Norge, ved Ofotfjorden ikke langt fra Lofoten. Den nærmeste større by er Narvik.

Feriesjov i Tromsø

Tromsø, Nord-Norge

Troms fylke byder på nogle af de mest eksotiske opleveler i Nord-Norge. Tromsø Lodge og Camping kombinerer den vilde arktiske natur med nærhed til Tromsø.

Familietid ved grænsen til Sverige

Indre Østfold, Østlandet

Oplev det østlige Norge på Kirkeng Camping i Aremark, tæt ved den svenske grænse. Livet i skoven ved søerne byder på mange uforudsete oplevelser.

Hornnes Camping & Mineralparken

Evje i Setesdal, Sørlandet

Slå lejr på Hornnes Camping nær Evje i Setesdal, beliggende i forbindelse med Mineralparken – en sjov aktivitetspark for hele familien. I Hornnes kan du deltage i nogle af de mange aktiviteter eller bo mere tilbagetrukket, hvis du foretrækker det.

Svøm en tur i Setesdal

Setesdal, Sørlandet

Elven Otra løber mod syd fra Byglandsfjorden i Setesdal. Hist hvor elven slår en bugt, ligger Odden Camping på den lille landtange. 

Vågn op til Moldepanoramaet

Molde i Nordvest, Fjord Norge

Byen Molde har en malerisk charme og panoramaudsigt. Kviltorp Camping blander sjov i byen med børnevenlige aktiviteter.

Gør Helgelandskysten til dit eget paradis

Mosjøen i Helgeland, Nord-Norge

Helgelandskysten er fuld af smukke halvøer, øer og holme. Mosjøen Camping har let adgang til Norges lange hovedvej E6, og der er både en indendørs og udendørs vandpark i nærheden.

Fuld fart på i Telemark

Bø i Telemark, Østlandet

I Telemark fylke i den sydlige del af Norge mødes de åbne vidder med de høje fjelde. Bø Camping er en sand legeplads, og i nærheden ligger der både et stort vandland og en klatrepark.

Oplev Sørlandets charme

Lindesnes, Sørlandet

Den sydligste del af Norge byder på strand, sol og sjov for hele familien. Solstrand Camping lever op til sit navn, og er beliggende hvor elven Audna løber ud i havet.

Strandliv syd for Stavanger

Jæren ved Stavanger, Fjord Norge

Jærens kystlandskab er kendt for sine perfekte hvide strande. 60 kilometer fra Stavanger ligger Brusand Camping, med en stor legeplads og sjove aktiviteter.

På campingferie med børnene

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Bliv inspireret

Her er nogle andre artikler, du måske vil synes om.

Senest besøgte sider