Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Tromsø Tromsø
Credits
Tromsø.
Photo: Ole C. Salomonsen / Arctic Light Photo - Visitnorway.com
Campaign
Partner

Her begynder dit arktiske eventyr

Den arktiske hovedby er ikke bare spækket med kultur og historie, det er også et af de bedste steder at se nordlys.

I denne moderne arktiske by går natur og kultur hånd i hånd. Her kan du se en lang række vidt forskellige attraktioner – fra et akvarium og adskillige muser til verdens nordligste botaniske have. Det er også et oplagt sted at beskue det finurlige nordlys.

Tromsø er den største by i Nord-Norge, beliggende 350 kilometer nord for polarcirklen. Denne placering gør byen til et populært sted at se nordlys, med en sæson der varer fra september til marts. Dine chancer for at se nordlyset afhænger af antallet af skyer på aftenhimlen samt solaktiviteten, og der gives derfor ingen garantier. Mellem den 20. juni og den 20. juli skinner midnatssolen, og du kan derfor deltage i forskellige aktiviteter hele døgnet rundt.

Byen er kendt for sit natteliv og sine mange restauranter med fokus på friske arktiske råvarer. Tromsø er en smeltedigel med over 100 forskellige nationaliteter, og det skorter derfor ikke på steakhouses, pizzeriaer og andre etniske spisesteder.

Tromsø er værter for en række årlige kulturbegivenheder der tiltrækker publikum fra hele verden, såsom Tromsø Internasjonale Filmfestival og Nordlysfestivalen. Byens centrum ligger ikke langt fra den tilsyneladende uberørte ødemark, der dog ikke er mere uberørt end at man nemt kan vandre, fiske, køre hundeslæde og padle i kajak.

Der har været beboede samfund i området omkring Tromsø i tusindvis af år, men selve byen er ikke mere end 200 år gammel. Tromsø blev hurtigt fangstcentrum i den arktiske region, og tidligt i det 20. århundrede var byen udgangspunkt for adskillige polarekspeditioner - deraf byens tilnavn; Den arktiske hovedstad.

Kayaking, Tromsø
Tromsø
CH/Visitnorway.com
Hvalsafari ud for Tromsø
Tromsø
Hundeslæde i Tromsø
Bård Løken
Fishing outside Tromsø
Fiskeri, Tromsø
CH - visitnorway.com
Ad

Gå ikke glip af

Overnatningsmuligheder

Uden mad og drikke

Nordlysprognose

Sådan kommer du hertil

Tromsø er den by nord for polarcirklen der er lettest at tage til, og byen er derfor et ideelt udgangspunkt for yderligere udforskning af resten af Nord-Norge.

Med fly
  • Der er adskillige daglige afgange fra Oslo til Tromsø Lufthavn Langnes, og flyvetiden er under to timer.
  • Tromsø Lufthavn Langnes ligger blot fem kilometer fra byens centrum, og ekspressbussen fra lufthavnen stopper ved adskillige hoteller i det centrale Tromsø.
  • På de fleste internationale afgange til Tromsø skal der skiftes fly i Oslo.
Med bil eller bus
  • En 1.600 kilometer lang hovedvej forbinder Tromsø og Oslo – denne tur tager omkring 30 timer. Vejen er åben hele året.
Med båd
  • Hurtigrutens skibe anløber Tromsø to gange dagligt på dens vej mellem Bergen og Kirkenes – én gang i nordgående retning og én gang i sydgående retning.

Tromsø tilbyder også …

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

×

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad