Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Slettnes, Nordkyn Slettnes, Nordkyn
Credits
Slettnes, Nordkyn.
Photo: Christoffer Robin Jensen
Campaign
Partner

Dage uden ende

Det er som om dagen både starter og slutter på én gang, når midnatssolen svøber alting i sit rødgyldne lys.

Tænk, hvad mennesker højt mod nord må have set og oplevet i midnatssolens skær gennem tiderne – indbyggerne på Lofoten eller Vesterålen, eller de samiske rensdyrhyrder, og resten af nord-nordmændene.

Midnatssolen har i hvert fald gjort varigt indtryk på adskillige norske kunstnere og forfattere. Knut Hamsun skrev i romanen Pan fra 1894: ”Det begynte å bli ingen nat, solen dukket så vidt skiven ned i havet og kom så op igjen, rød fornyet, som om den hadde været nede og drukket. Hvor det kunde gå mig forunderlig om nætterne; ingen menneske tror det”…

Jorden roterer omkring en akse, der hælder i forhold til solen, og i sommermånederne peger Nordpolen mod solen. Det er derfor, solen ikke går ned i flere uger nord for polarcirklen.

Du kan opleve det med egne sanser, hvis du tager der op: Tag på hvalsafari eller udforsk vildmarken en sommernat. Du får et nyt perspektiv på tingene, når du helt bogstaveligt ser naturen og dyrene i et andet lys.

Hvis du har det fint med de til tider kølige nordlige sommernætter, vil en midnatssvømmetur være en stor oplevelse. Du kan også slå telt op i vildmarken og sidde og kigge på, at solen ikke går ned. Mange seværdigheder og aktiviteter holder åbent om natten i ugerne med midnatssol, så du kan spille midnatsgolf eller cykle, padle på elven eller på havet, eller måske bare finde et fredeligt sted at fiske.

Svalbards arktiske øer går solen ikke ned mellem april og sidst i august. Her kan du gå midnatstur på en gletsjer eller betragte den rødgyldne himmel fra hundeslæden. Det er helt specielt at opleve den enestående natur så tæt på Nordpolen.

Kayaking in Lofoten
Lofoten
Kristin Folsland Olsen / www.nordnorge.com / Vestvågøy
Ferry Midnight, Salten, Bodø
Salten, Bodø
Tommy Andreassen / www.nordnorge.com / Bodø
The North Cape
Nordkap
Bjarne Riesto - Visitnorway.com  
Fjellheisen Fløya, Tromsø
Tromsø
Knut Hansvold / www.nordnorge.com / Tromsø
Ad

5 tips til dig, der vil fotografere midnatssolen

Den gyldne glød er det, de fleste mennesker husker bedst fra deres oplevelse af midnatssolen. Den forstærker farverne og gør skyggerne dybere, så der er gode muligheder for at tage dramatiske og udtryksfulde billeder.

Tip 1: Da farverne er mere levende i midnatssolen, er det en god idé at vælge enkle motiver, hvor du fokuserer på højst to eller tre farver. Så undgår du, at billedet virker forvirrende.

Tip 2: Genstande i forgrunden kan bruges til at indramme baggrundsmotivet, så der kommer mere dybde i billedet.

Tip 3: Hvis du gerne vil vise, hvordan den lyse himmel påvirker landskabet, skal du komponere billedet sådan, at horisontlinjen befinder sig en tredjedel oppe fra bunden af billedet. Det vil give den bedste eksponering.

Tip 4: Tilmeld dig et seks-dages fotokursus med halvpension på Lofoten hos det britiske rejsebureau Tatra.

Tip 5: Hvis du skal til Lyngsalpene kan du overveje et fotokursus på Lyngen Lodge.

Forslag til ting du kan foretage dig under midnatssolen

Begynd planlægningen nu

Mange aktiviteter i Nord-Norge er sjovest i dagslys – så er det jo heldigt, at sommersolen skinner hele døgnet rundt.

×

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad