Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
The North Cape plateau covered in snow The North Cape plateau covered in snow
Credits
North Cape.
Photo: Beate Juliussen /www.nordnorge.com
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Europas nordligste punkt

Langt, langt nord for polarcirklen indbyder Nordkap til arktiske eventyr. Kør med hundeslæde om vinteren og få endeløse solskinstimer om sommeren.

Forestil dig et sted langt mod nord, hvor Atlanterhavet og Ishavet mødes og deres iskolde vande blandes.

Dette sted er Nordkap, i Vest-Finnmark i det nordligste Norge – her er Svalbard det eneste, der adskiller dig fra Nordpolen. Om sommeren går solen ikke ned i to og en halv måned, fra midten af maj til slutningen af juli.

Nordkaps første turist, italieneren Francesco Negri, stod på Nordkapplateauet i 1664, og i dag besøges Norges mest berømte klippe af over 200.000 mennesker hver sommer. Hovedattraktionerne er Nordkapplateauet i sig selv, samt den nærliggende Knivskjellodden. Nordkapplateauet stikker ud over havet, med et frit fald på 307 meter. I Nordkaps besøgscenter kan du se udstillinger hele året rundt, og på Nordkap ligger også verdens nordligste kristne kapel, St. Johannes Kapell – populært blandt brudepar.

De fleste besøgende tager dog til Nordkap for at beundre midnatssolen eller solnedgangen over Ishavet.

Nordkap ligger på øen Magerøya, og her er andet at opleve. Fugleklippen Gjesværstappan er hjem for hundredetusindevis af søpapegøjer, suler og skarver, mens vandreturen til Kirkeporten giver dig en ret imponerende udsigt til Nordkap. Mere krævende og givende er vandringen til Knivskjellodden, hvor du kan se Nordkapplateauet helt tæt på. Du kan også fiske efter enorme kongekrabber, og selv sætte tænderne i disse smagfulde monstre bagefter. Læs mere om dyresafari.

Gå ikke glip af et besøg i de farverige fiskersamfund i det øde landskab. Skarsvåg er verdens nordligste fiskerleje, i Kamøyvær kan du besøge galleriet East of the Sun, og i Gjesvær får du en fin udsigt over øgruppen Gjesværstappan.

Om vinteren kan du udforske de sneklædte, træløse landskaber på en snescooter. Du kan også tage på isfiskeri, køre i firehjulstrækker eller prøve snesko – alt sammen med nordlyset dansende på himlen over dig.

The North Cape
Nordkap
Sveinung Svendsen
Winter excursion with snowmobile to The North Cape
Nordkap
Visit Nordkapp AS
King crab safari, the North Cape
Nordkap
Destinasjon 71 nord
Puffin bird, the North Cape
Gjesvær
Finnmark Reiseliv
Ad

Gå ikke glip af

Sådan kommer du hertil

Med fly
  • Der er fem lufthavne i Vest-Finnmark: Alta, Hasvik, Hammerfest, Honningsvåg og Lakselv.

Reklame: Flyv med Widerøe til Honningsvåg

Med bil eller bus
  • Vejene i området er gode, og motorister støder sjældent på problemer. Visse fjeldpas kan være lukkede i korte tidsrum om vinteren.
  • Der er busforbindelse til stort set alle beboede områder i Vest-Finnmark. Der er dog ikke hyppige afgange, så du bør absolut planlægge forsigtigt.
Med båd
  • Hurtigruten anløber Øksfjord, Hammerfest, Havøysund og Honningsvåg på dens rejse langs den norske kyst. Mange turister rejser med Hurtigruten fra Tromsø til Hammerfest eller til Nordkap/Honningsvåg.
  • Fra Hammerfest og Havøysund sejler lokale færger til de små samfund på de mange øer.

Nordlysprognose


Se fjordene og midnatssolen på én uge

Nordkap tilbyder også …

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du kan foretage dig.

×

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad