Så er der åbent for de fleste danskere! Se den seneste information om coronavirus og din rejse til Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Hikers on Himakånå in Haugalandet, one of the top hikes in Fjord Norway
Hikers on Himakånå in Haugalandet, one of the top hikes in Fjord Norway
Himakånå in Fjord Norway.
Photo: Mattias Fredriksson
Himakånå in Fjord Norway.
Photo: Mattias Fredriksson

De bedste vandreruter i Fjord Norge

Kunne du tænke dig at bestige ikoniske fjeldformationer som Trolltunga og Preikestolen? Eller har du lyst til en tur med mindre trængsel, men lige så bjergtagende udsigt? Her er nogle af de bedste muligheder for at vandre i Fjord Norge.

Berømte fjelde som Preikestolen, Romsdalseggen, Trolltunga og Kjerag er bare nogle få eksempler på Fjord Norges mest populære vandreture – og hver eneste af dem er et eventyr i sig selv. De kan dog være hårde ved både knæene og lårmusklerne, så du skal være i god form. Men du kan også nemt finde masser af kortere og mindre udfordrende stier, perfekte til familier med børn eller dig, der bare vil tage den mere med ro. Der er fantastiske vandreområder langs med fjordene, i nationalparkerne og gennem de grønne dale.

Og eftersom Fjord Norge dækker mere end 57.604 kvadratkilometer, er det nok bedst, at du ikke snupper det hele på en gang. Hvad med at vælge et eller to mindre områder og virkelig udforske de mange spændende afkroge, de gemmer på – og samtidig undgå menneskemylderet? Der er mange forskellige regioner i den vestlige del af Norge. Nedenfor kan du se nogle af de bedste vandreture i hvert område, fra syd til nord.

Sørg for at finde ud af i forvejen, hvilke vandreruter der passer til dit niveau. Læs vores tips til sikkerhed på fjeldet, og hvordan du skal forberede dig på dit vandreeventyr! Til mere udfordrende fjeldvandringer anbefaler vi, at du tager på en gruppetur eller booker en kvalificeret guide.

Efterlad det, som du fandt det

Sæt så få spor som muligt, lyder mantraet. Tag ikke andet end billeder og behold kun minderne.

Bæredygtig rejse i Norge

Vandreområder i Fjord Norge

Et udvalg af fantastiske vandreture i Fjord Norge fra syd til nord.

Ryfylke

Tag til Ryfylke for at opleve nogle af Norges mest berømte vandreture. Gå hele vejen op til fjeldplateauet Preikestolen, som svæver 604 meter over Lysefjorden, eller Kjerag, hvor kampestenen Kjeragbolten sidder fastklemt mellem to fjeldsider. Du kan også vælge mellem en række andre fantastiske vandreruter her i området, både hvis du vil gå fra hytte til hytte over flere dage eller tage på kortere dagsture med byerne Stavanger eller Sandnes som udgangspunkt (se nedenfor).

Stavanger-området

Stavanger og omegn har et rigtig godt og varieret netværk af velafmærkede vandrestier. Tag familien med på eventyr ved den bynære kyst i fjeldene omkring de større byer Stavanger og Sandnes, eller find et fladere terræn ved Jærstrendene med de kridhvide, kilometerlange sandstrande. Eller måske er du taget hertil, fordi du vil vandre op til Preikestolen eller Kjerag i Ryfylke (se ovenfor)?

Haugesund og Haugalandet

Landskabet i Haugesund og Haugalandet bliver ofte sammenlignet med de omgivelser, man ser i TV-serier som Game of Thrones og Vikings. Og det er ikke så underligt, for det var hjemsted for lokale vikingekonger i mere end tusind år. Tag på vandring i de historiske fjelde, gå en tur langs havet, eller tag ud til en af de større øer og oplev det barske landskab, hvor havet møder himlen. Et must for glade vandrefolk er fjeldformationen Himakånå, der ligner en troldekone!

Sunnhordland

Vælg mellem 200 afmærkede stier i Sunnhordland, fra nemme og børnevenlige ruter til bestigning af fjeldtoppe i 1.400 meters højde med fantastiske udsigter. Hvis du har lyst, kan du følge Nordsøstien langs med det åbne hav. Eller måske vil du booke en guide og tage på gletsjervandring på Folgefonna, en af de største gletsjere i Norge?

Hardangerfjord-området

Hardanger er stedet, hvor du finder den verdensberømte Trolltunga, men det er naturligvis ikke alle, der ønsker at begive sig ud på den lange og anstrengende tur derop. Heldigvis er der masser af andre muligheder i denne del af Fjord Norge. Du kan følge Dronning Sonjas panoramatur, nyde synet af de mange vandfald (inklusive det storslåede Vøringsfossen) eller slentre gennem de skønne blomstrende frugtplantager, der pryder regionen om foråret. Der kan du også smage nogle af verdens bedste cidere.

Bergen

Når det gælder fænomenale udsigter og lettilgængelige stier tæt på byens centrum, er det de færreste steder, der kan hamle op med Bergen. Start dagen på et fjeld (du kan køre med kabelbanen Fløibanen eller med svævebanen til Ulriken, hvis du vil kun vil gå fra toppen), og nyd så at vandre hele vejen ned, mens du mærker byens puls.

Voss

Velkommen til actionfyldte eventyr i Norges adrenalinhovedstad! Voss er stedet for dem, der er vilde med ekstremsport af enhver slags. På vandresiden kan du vælge mellem stier i alle sværhedsgrader i fjeldene, der omgiver byen – og udsigten er simpelthen storslået.

Sognefjord-området

Norges længste og dybeste fjord strækker sig fra kysten hele 204 kilometer ind i landet med adskillige spektakulære forgreninger undervejs – for eksempel Nærøyfjord, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. I Sognefjord-området finder du også nogle af de mest populære vandreområder i hele Norge. Gå i historiens fodspor på den gamle Kongevej til den hyggelige by Lærdal, eller tag ud at vandre i fjeldene omkring Flåm. Medmindre du hellere vil begive dig ud på nogle af Norges mest fantastiske dalvandringer?

Sunnfjord

Halvvejs mellem Ålesund og Bergen ligger Sunnfjord, også kaldet “vandfaldenes rige” takket være de utallige steder, hvor vandet fosser i kaskader ned ad de stejle fjeldsider. Her er der masser af afmærkede stier at vælge imellem, og du kan også tage på guidede ture.

Fjordkysten

Rejs en tur langt fra alfarvej: så langt vestpå, det er muligt at komme i Norge. Her kan du vandre til toppen af naturmonumenter som Alden, Lihesten Hornelen – Europas højeste havklippe – eller følge en de mange familievenlige ruter langs Nordsøstien. Og hvis du brænder efter at få en helt speciel oplevelse, så kom til Fjordkysten mellem november og februar, hvor det er sæson for “stormjagt”!

Nordfjord

Den største fastlandsgletsjer i Europa og en dramatisk kystlinje gør Nordfjord til et sandt overflødighedshorn for vandrere – og her er mere end 230 afmærkede vandrestier. Bemærk: Du skal tage med en guide, hvis du vil ud at gå på gletsjerne. Når du er i området, bør du også lægge vejen forbi oplevelsesarenaen Loen, hvor du kan blive løftet helt op på fjeldtoppen med Loen Skylift. Og gå ikke glip af chancen for at stå på sommerski i Stryn!

Geirangerfjord-området

De fleste besøgende tilbringer kun en enkelt dag i dette berømte område. Men det er en KÆMPE fejltagelse! Den dybe blå Geirangerfjord er omgivet af majestætiske fjelde med sne på toppen, vilde vandfald og frodige, grønne landskaber. Tag med på en af de mange guidede ture, hvor du blandt andet kan høre fantastiske historier, eller tag ud at vandre på egen hånd i Geirangerfjord-områdets storslåede landskab, som er på UNESCOs verdensarvsliste.

Ålesund and Sunnmøre

Sunnmørsalpene, bedst kendt for deres mægtige tinder med svimlende udsigt over fjordene, har været et trækplaster for vandrere gennem århundreder. Ved kysten og på en række øer er fjeldene lavere og mindre rå, men de byder stadig på fine udsigter over havet og de smukke hvide strande i nærheden af Ålesund og Sunnmøre.

Nordvest

Fra stejle fjelde og skønne vandredale til verdensberømte attraktioner som Trollveggen, Atlanterhavsveien og Romsdalseggen i Åndalsnes – spænd selen og kast dig ud i eventyret i det nordligste hjørne af Fjord Norge: Nordvest.

Planlæg turen

Klik på punkterne på kortet for at få flere oplysninger om hver tur.

Vandring i Fjord Norge
Høsten er en fantastisk årstid! Roen senker seg over fjellet og Kjerag. Bli med på en unik fjelltur og opplev naturens vakre høstfarger i Lysefjorden. Read more
Guidet høsttur til Kjerag (premium dagstur)
Guidet dagstur til Preikestolen – eksklusiv fra Outdoorlife Norway! Bli med på en spennende guidet tur som kombinerer Rødnes totimers… Read more
Guidet Preikestolen vinter/vår fottur + fjordcruise (premium-dagstur)
EN UNIK GUIDET TUR UTVIKLET AV OUTDOORLIFE NORWAY! Bli med på en grytidlig førsesongstur til Kjerag, og opplev spektakulære Lysefjorden før… Read more
Guidet førsesongtur til Kjerag (premium dagstur)
Preikestolen er en av Norges største attraksjoner. Turen er såpass lang og krevende at den gir mestringsfølelse til erfarne turgåere, samtidig som… Read more
Preikestolen
Opplev et fantastisk landskap med høye fjell og dype fjorder med utgangspunkt i Valldal. Området rundt Valldal er et eldorado for fjellturer til… Read more
Fjellturer med lokal guide og deilig lunsj
Kjerag - majesteten i Ryfylke innerst i Lysefjorden! Med 1084 meter rager Kjerag høyest av alle toppene i Lysefjorden. NB! Ikke gå til Kjerag på… Read more
Kjerag
EN UNIK GUIDET TUR UTVIKLET AV OUTDOORLIFE NORWAY! Bli med på en soloppgangstur til Preikestolen og få se solen stige opp over Lysefjorden. Read more
Guidet soloppgangstur til Preikestolen (premium dagstur)
Romsdalseggen er en av verdens vakreste fjellturer (Lonely Planet 2011). Turen går gjennom dramatisk landskap med mange høydepunkter underveis. Langs… Read more
Romsdalseggen
Velkommen til et eldorado for vinteraktiviteter! Her kan du oppleve urørt snø, gamle støler, dype skoger og fantastisk fjordutsikt. Med truger på bena… Read more
Trugeturar i Valldal - The Adventure Valley
Dalsnuten er den mest besøkte toppen på østsiden av Gandsfjorden. Det er kort tur fra parkeringsplassen på Gramstad til toppen og det er mulig å gå… Read more
Dalsnuten
Trolltunga er den mest spektakulære fjellformasjonen i Noreg. Den ligg 1180 moh, om lag 700 meter over Ringedalsvatnet. Her er det fantastisk og… Read more
Trolltunga
Opplev Aurlandsfjorden, Nærøyfjorden og den vesle bygda Undredal i sin flotte vinterdrakt med guida RIB tur med FjordSafari Norway AS. Read more
Vinter FjordSafari
Turen startar frå Skjolden og fortsett ca. 7 km på sykkelsetet inn Mørkridsdalen, som er ein av dei viktigaste inngangsportane til… Read more
Fjell- og sykkeltur til Drivandefossen
Denne turen gir en unik kombinasjon av utfordring, spenning og mestringsfølelse, hvor du får prøvd hele tre aktiviteter i en tur. En perfekte… Read more
Klatring, rappellering og grottetur i Valldal - The Adventure Valley
Topptur pakke med ski og overnatting på Grand Hotel - by Classic Norway Hotels i Åndalsnes, Rauma. Read more
Topptur i Romsdal - Grand Hotel
Vil du på tur, litt vekk frå dei store turist-mengdene? Bli med Fjord Active i Luster på blåis eventyr, i private områder, vekk frå dei store… Read more
Brevandring og RIB Tunsbergdalsbreen, Luster
Strendene er et fantastisk turterreng med høy himmel, vid horisont og endeløst hav. De fleste strender er sandstrender med sanddyner og enkelte… Read more
Vigdel - Bore
Stoltzekleiven er en bratt steinlagt tursti og trapp med ca. 722 trappetrinn i Bergen opp mot Sandviksfjellet. Stoltzekleiven er en av de mest… Read more
Stoltzekleiven
Ta turen til øya Alden og bestig den Norske hest – fjellet som stig nærmast loddrett opp av havet! 481 meter høgt og synleg meir enn 100 km til… Read more
Alden - den norske hest
Turen byrjar med ein køyretur i minibuss langs Aurlandsfjorden og opp til det fantastiske utsiktspunktet Stegastein, 650 meter over havet. Read more
Trugetur ved Stegastein Utsiktspunkt
Topptur med fantastisk utsikt over Trollveggen og Romsdalen! Romsdalen er kjent for bratte fjellsider, men på denne turen opp til Norafjell… Read more
Topptur til Nordre Trolltind, Rauma
Turen startar med Basic FjordSafari, som går inn i hjarta av Nærøyfjorden med den storslegne Sagfossen som vendepunkt. I… Read more
Basic FjordSafari og vandretur til geitestølen Leim
Ta turen til Flørli i Ryfylke og gå 4.444 trappetrinn til topps! Flørlitrappene og er en av de lengste tretrappene i verden. Nydelg utsikt ut… Read more
Flørlitrappene og Rallarstien
Langfoss er det femte høyeste fossefallet i Norge. CNN har tidligere kåret Langfoss til en av verdens 10 flotteste fossefall. Den totale fallhøyden er… Read more
Langfoss Opp - Topptur
Guidet tur til Preikestolen Bli med oss på tur til Preikestolen, en av Norges fineste turer! Turen oppover starter fra Preikestolen fjellhytte, og… Read more
Guidet tur til Preikestolen
eMobility - Har du prøvd ein liten miljøvennleg bil? Prøv den spreke og artige Twizy og utforsk nærområde i ditt tempo. Sporlaus ferdsel med eit smil. Read more
eMobility Flåm
Midt i Sunnmørsalpene ligger den imponerende toppen Slogen. Til tross for sitt spisse og bratte utseende er toppen relativt enkel å… Read more
Topptur til Slogen (1564 m.o.h.)
IceTroll tilbyr guida breturar kombinert med kajakkpadling på brevatn i Jostedalen, Luster. Read more
Brevandring & kajakkpadling, Luster
Isbreane er ikkje berre eit mektig skue om sommaren. Om vinteren, når minusgradene er stabile, kan du besøke eit eventyrrike av is og… Read more
Blåis grottetur
Dette er en 6-dagers tur hvor du kan utforske flere områder med flotte turer med fjord utsikt. Vi bor komfortabelt på hotell/lodge… Read more
Topptur - Trollheimen, Sunndalsfjella og Romsdalen
On the islands outside Ålesund you have the beautiful Storhornet on Godøya. A superb hike that give´s us some great views out over the Atlantic Ocean… Read more
Fjelltur til Storhornet på Godøy
Tursti som startar med tur opp langs det femte høgaste fossefallet i Norge - med fantastisk utsikt undervegs! Read more
Langfoss opp
Blegja i Askvoll blir gjerne kalt Dronninga blant fjella i Sunnfjord, og ikkje utan grunn. Med sine 1304 m.o.h. er Blegja den høgste fjelltoppen i… Read more
Blegja - den høgste toppen i FjordKysten
Vandringa opp eller ned 327 trappetrinn, platå og høge, luftige utsiktspunkt, skjer tett på den buldrande Storfossen.… Read more
Fossevandring i Geiranger
ICETROLL tilbyr turar inkludert kryssing av brevatn med motorbåt og brevandring på same turen. Turen er spesielt godt egna for barnefamiliar. Read more
Motorbåt & Brevandring, Austdalsbreen
Guidet tur til Månafossen Bli med oss på tur til Månafossen,Rogalands største fossefall på 90 meter! Månafossen er en av de største… Read more
Guidet tur til Månafossen
Å nyte soloppgangen over Lysefjorden fra Preikestolen er en unik opplevelse. Read more
Soloppgangstur til Preikestolen
Kombiner RIB-turen Fjord RIB Adventure med ein vandretur til den imponerande Feigefossen! Etter ein times RIB-tur på Lustrafjorden med natur og… Read more
Fjord RIB Adventure + fossevandring
Lek langs kysten. Utrolig moro uansett alder. Du reiser ut i havgapet i våtdrakt, sko, hjelm og flytevest. Og der leker og utforsker du både naturen… Read more
Coastal Adventures Egersund
  Velkommen til et av Noregs beste områder for toppturer. Et «hemmelig» og urørt område, med spektakulære… Read more
Toppturar på ski i og rund Valldal - The Adventure Valley
Området omkring Synesvarden er det største gjenværende lyngheilandskapet på Jæren. Slik så også flat-Jæren ut før oppdyrkingen for alvor endret Jæren… Read more
Mor Norge og Synesvarden
Dette er et av våre absolutte favorittfjell i området rundt Hjørundfjorden av flere grunner. En av dem er utsikten fra toppen, hvor du ser hele veien… Read more
Guidet tur til Saksa
Det er en kort tur å gå til Månafossen, men turen krever litt innsats. Likevel er det verdt anstrengelsen. Du får en flott opplevelse når du kommer… Read more
Månafossen og Friluftsgården Mån
Opplev Trollstigen til fots! Før bilveien ble åpnet i 1936 var dette den viktigste ferdselsvegen mellom Romsdal og Sunnmøre, og her gikk man med… Read more
Trollstigen - Kløvstien (858 m.o.h.)
Vil du ha flott utsikt, er Lifjell et av de beste utsiktsstedene på nord-Jæren. Fra toppen er det en fantastisk utsikt over Gandsfjorden, Nordsjøen og… Read more
Lifjell, tur i terrenget
Med sine 492 m.o.h. er Store Batalden den høgste fjelltoppen på øyane vest for Florø. Read more
Store Batalden
Heritage Taste FjordSafari - Opplev Aurlandsfjorden, Nærøyfjorden og ostesmaking i fjordbygda Undredal. Read more
Heritage Taste FjordSafari
Den spektakulære fjellturen opp til Himakånå er en av de mest kjente turmålene i Tysvær og omegn. Read more
Himakånå
En perfekt kombinasjon av kajakkpadling til Hessa og fjelltur til Sukkertoppen lar deg oppleve det beste av Ålesund. Read more
Kajakk & Fjelltur i Ålesund
Romsdalseggen med guide! Står Romsdalseggen på din bucket list? Om ikke, så bør du sette den på lista, og ta deg en tur for å oppleve… Read more
Romsdalseggen med guide
Djupadalen er et populært turområde i nærheten av Haugesund sentrum. Det er en rekke turstier i området og Djupadalen brukes også som utgangspunkt for… Read more
Djupadalen
Åkrasanden på Karmøy har tidligere blitt kåret til Norges vakreste strand. Turen er en spennende vandring i kystlandskapet mellom Åkra og Ferkingstad… Read more
Karmøystrendene - vandring langs de hvite sanddynene
Fottur til Bispevatnet fra toppen av Trollstigen Read more
Bispevatnet
Pakk noko godt i sekken og ta med familien på tur til Bergefjellet i Høyanger. Dette er ein perfekt tur for heile familien. Read more
Bergefjellet
Er det drømmen din å oppleve uberørt snø, storslått fjordutsikt, dype skoger og fjellgårder? Prøv truger… Read more
Trugeturer i Geirangerfjord
La sansene våkne i Eventyrskogen i Årdal i Ryfylke. I l løpet av rundturen møter du tusser og troll blant trærne i den mystiske skogen. Read more
Eventyrskogen i Årdal i Hjelmeland
Tjuatoten (50-1098 m.o.h.) Tjuatoten er ein topp over Dragsvik og Balestrand , det er ein tung tur som går oppover fjellsidene over Dragsvik.… Read more
Tjuatoten (50-1098 moh) Balestrand
Trollpikken er en spesiell stein som ble verdenskjent da den ble kuttet ned en natt i juni 2017. Denne handlingen falt ikke i god jord.… Read more
Trollpikken
Fossestien på Nasjonal Turistveg Gaularfjellet Fossestien er ein vandreveg frå Gaularfjellet til Viksdalen, på strekninga går… Read more
Fossestien
Ankomst: fra E39 på Vikeså, ta avkjørsel mot Byrkjedal og følg Rv503 i 13 km. Ta av mot Ørsdalen og følg Fv117 til Ørsdalen. Følg skilting mot… Read more
Tur til Ørsdalen
Attraksjoner kan være spektakulære – tenk om du også får være helt alene i naturen! Guidene på Hotel Aak ønsker å ta deg med på tur til steder… Read more
Enkel fottur til skjulte perler i Romsdalen
Veldig fin tur til en av de flotteste utsiktspunktene i Romsdal. Flott utsikt helt fra starten og en kommer raskt over skogen. Turen går i… Read more
Tarløysa (1086 m.o.h.)
Prøv ein kort topptur i Hardanger! Lilletopp i Tyssedal har fantastisk utsikt over Hardangerfjorden. På toppen er det kafé med handverkskaffi, sveler… Read more
Lilletopp - Kraftmuseet
Norangsfjorden er en arm av Hjørundfjorden og en kan trygt si at den er en av de mest dramatiske og urørte fjordene i Norge. Bruk en halv dag til en… Read more
Vandring med guide fra Urke - dagstur
Trollheimen er en av våre mest kjente turområder i Norge. Området er omgitt av høye fjell i frodig natur, med bekker og vann som bryter opp. Her… Read more
Guidet fottur i Trollheimen med Contrast Adventure
Marmor og kalkgrotte med underjordisk foss (484 m.o.h.) Read more
Fottur til Trollkirka
Ulvik Frukt & Cideri er den første garden på Noregs einaste frukt- og siderrrute, og byr på omvisingar og lokale smakar i form av eplesaft, sider og… Read more
Ulvik Frukt & Cideri
På tur i bronsealderskogen i øvre Time. Read more
Urådalen og Bjødnalia
Rundebranden er det tredje største fuglefjellet i Norge, og har et yrende fugleliv, så vel som et stort artsutvalg av planter. Turen fra… Read more
Topptur til Rundebranden (300 m.o.h.)
Renault Twizy gir deg mulighet til å komme tett på naturopplevelsene. Read more
El-bil til leie - Grand Hotel
I den bratte fjellveggen i Rullestadjuvet finst jettegryter som er flere meter i diameter, disse er blant de største i Nord-Europa. Jettegryter er… Read more
Jettegrytene i Rullestad
Boknafjellet på 294 m.o.h. er det høyeste punktet mellom Siggjo på Bømlo og Synesvarden på Jæren. På klare dager kan en se store deler av Rogaland og… Read more
Boknafjellet
Vil du ha flott utsikt, er Lifjell et av de beste utsiktstedene på nord-Jæren. Fra toppen er det en fantastisk utsikt over Gandsfjorden, Nordsjøen og… Read more
Lifjell, kort rute
Alle går Romsdalseggen på dagtid. Hvorfor ikke gå den om kvelden? Omkranset av majestetiske fjell satser vi på magiske… Read more
Romsdalseggen i solnedgang
La deg ikke lure av at Saksa er en av de laveste toppene i området. Plasseringen gjør at utsikten til fjord og fjellparti er spektakulær. Fjellet har… Read more
Topptur til Saksa (1073 m.o.h.)
Multiadventure i hjertet av norks natur- og kulturarv. Vi overnatter på unike gjestehus med lokale verter, nyter kortreist mat og smaksprøver, og… Read more
Multiadventure i Verdsarven
Bynuten ligger helt øst i Sandnes, og klatrer du til topps på den 671 meter høye nuten, kan du i klarvær se helt til Stavanger. Read more
Bynuten
Gå en tur på månen! I Magma UNESCO Global Geopark er bergarten den samme som du finner på månens overflate – anortositt og ble dannet for ca.… Read more
Hellarsheia - Geotur
Ta en perfekt telemarkssving, der skiene skjærer seg gjennom puddersnøen. Trekk inn den friske lufta, og kjenn adrenalinet pumpe i utforkjøringene. I… Read more
Toppturpakke i Romsdalen på Grand Hotel - 4 dager
Opplev Tysvær's høyeste topp! Lammanuten er det høyeste fjellet i Tysvær med sine 631 m.o.h. Read more
Lammanuten i Tysvær
Norges lengste sammenhengende steintrapp med 2200 trinn ligger i Midsund, på Otrøya vest for Molde. Her ligger fjellene "i havet" og trappene opp til… Read more
Midsundtrappene - Rørsethornet
Ein trygg og god introduksjon til topptur på ski med oss i Fjord Nature. Read more
Intro topptur og skred - 6 timer
Skredkurs der du lærer av en lokalkjent norsk instruktør å ferdas trygt i fjellet. Read more
Skredkurs Sunnmøre
Fjell-, fiske- og sykkeltur til Bølifossen - staden som ofte blir omtala som «perlao i dalen». Turen startar frå Skjolden og… Read more
Fjell-, fiske- og sykkeltur
Utsikt til Flø, øyane i Ytre Herøy og øyane i Giske. Tilkomst frå fleire stader, ope fjellterreng. Hovudtilkomst frå Ulstein ved parkeringsplassen på… Read more
Roppehornet – 412 moh
Ein tur til den barnevenlege Uglesætra på Dimnøya kan starte fleire stadar. Rikeleg parkering ved Hasundgot sitt idrettsanlegg på Gjerdsbakkane og ved… Read more
Uglesætra på Dimnøya
Opphald med halvpensjon, turkart og matpakke. Sommaren i Balestrand er fantastisk! Her kan du nyte flotte toppturar i variert terreng. Utsikta… Read more
Vandring i Balestrand
Jendemsfjellet (633 moh.) står nærmest som en stor pyramide i Søre Fræna, og fra toppen er det en flott utsikt over store deler av… Read more
Jendemsfjellet (633 m.o.h.)
Trolig det mest brukte turmålet i indre bydel. Du kan nå målet fra alle sider så som turheisa Spjelkavik, Skåthaugen,… Read more
Tur til Høgkubben
Høgste punktet på Dimnøya. Utsikt: Ulsteinvik, Hasund/Garshol, Botnavika, øyområdet mellom Hareidlandet og Gurskøya. Tilkomst 4 – 5 alternativ,… Read more
Høgåsen - 250 moh
Fjordruta er en merket turløype som går i variert terreng og litt på vei og består av 190 km merket løype med storslått fjord- og havsutsikt, over… Read more
Fjordruta på 4 dager
Åkrafjorden Oppleving har fast turprogram i sommersesongen og turer og opplevelser for store og små grupper på bestilling hele året. Read more
Åkrafjorden Oppleving
Start frå Vesterås. Ein fylgjer den forholdsvis flate traktorvegen utover frå husa i ca 10 min. Her tek ein oppover til høgre og… Read more
Vesterås-Løsta
Climb the classic tower of Innerdalen, 1.452 meters above sea level! Innerdalstårnet,is a majestetic mountain in Innerdalen. The Innerdalen, is a… Read more
Climbing the tower of Innerdalen
Ligger i det samme turområdet som Høgkubben nord og kan kombineres med turer til denne. Vi skal beskrive to rundturer, en fra nord og en fra… Read more
Tur til Geitnausa
Melsvatnet rundt er en enkel rundtur på godt underlag i vekslende terreng. Read more
Melsvatnet
Blåtinden (ved Haddalfjell) på 697 m.o.h. er den høgste toppen på Hareidlandet.  Det er fleire alternative… Read more
Blåtinden
Gode turstier ved Skarstua. Gode spaserstier, trimløyper, turorientering, fiskemuligheter, kanopadling, lekeplass for barn. Read more
Natursti Skarvatnet
271 m.a.s.l. 1-2 hours to reach the top. Gentle rise from Auklandshamn, steeper but shorter route from Sætre. Lots of open terrain, amazing view in… Read more
Turløype Trollvassnipen
Bli med på ei heilt spesiell reise og lær meir om jorda si historie og kvifor eit område på Sunnmøre gjorde at… Read more
Frå Sunnmøre til månen
Bli med på ei oppleving du ikkje dreg tomhendt frå. På denne turen vil du få kunnskap om korleis ein kan plukke dei… Read more
Peridot - dronninga sin edelstein
Startpunkt  Buer i Odda. Kjør av fra RV 13, følg skilt til Buer. Køyr til gardane ved enden av vegen. Om… Read more
Buerdalen - forbløffende brelandskap
Aktivitetstilbod både i og utanfor Folgefonna nasjonalpark. Bli med på bretur i Juklavassbreen, vel mellom ulike nivå. Nedre… Read more
Folgefonni Breførarlag
Opplev Vøringsfossen på nært hald. Sjå fossen stupe ned frå Hardangerviddaplatået. Kjenn vannspruten i ansiktet. Dette er ein spektakulær tur gjennom… Read more
Fottur til Vøringsfossen
Opplev ein av dei mest spektakulære fjellformasjonane i verda saman med Trolltunga Active. Aktivitetsselskapet og dei spesialutdanna guidane… Read more
Trolltunga Active
Alsvik natursenter ligger ved Kyllesvatnet i Lutsivassdraget. På Alsvik natursenter er det turstier, turveier og friluftsoverbygg som grillanlegg og… Read more
Alsvik Natursenter
Naturen og fossane i Husedalen tek pusten frå dei fleste. Fire flotte fossar ligg tett etter kvarandre på turen frå… Read more
Fire fantastiske Fossar, Husedalen
Holtaheia over Bjørheimsbygd i Strand i Ryfylke, er et flott turområde i et spesielt landskap. Ormakammen er et av mange turmål. Read more
Ormakammen
Turen inn til Viglesdalen fra Nes i Ryfylke er en klassiker langs Hiafossen, Granefossen og Sendingsfossen, over en gammel steinbro og gjennom et… Read more
Viglesdalen
Hotel Union Øye er et fantastisk utgangspunkt for å utforske tindepanoramaet i Sunnmørsalpene. Read more
Vandrepakke Hotel Union Øye
Med to startpunkter er Hovlandsnuten en lett tilgjengelig og allsidig fottur som kan passe for de fleste. Eventyrskogen, sherpatrappene og… Read more
Hovlandsnuten
Romsdalen er et av Norges beste områder for toppturer på ski. I vinter har vi gleden av å presentere en tur utenom det vanlige: en tredagers høyalpin… Read more
Høyt i Romsdalen - Romsdal Lodge
Den tredje store klippa i Ryfylke etter Kjerag og Preikestolen. Du får skikkelig magesug ved Skomakarnibbå når du står på et fjellparti med overheng… Read more
Skomakarnibbå
Uburen er seilemerket på hjørnet av Lysefjorden og Høgsfjorden, like ovenfor Forsand. Read more
Uburen
Bandåsen er med sine 513 m.o.h. den høyeste fjelltoppen på Ryfylkeøyene. Fra Tjeltveit går turen på den gamle ferdselsveien (sjoarveien) til… Read more
Bandåsen
Gå den historiske turistvegen over breen Folgefonna. Dette er den mest nytta oppgangen til Folgefonna, med uvanleg stor opplevingsverdi "Frå fjord til… Read more
Fonnabu "Turistvegen over Folgefonna"
Havstien i Kristiansund, følger terrenget langs sjøkanten fra Lillesanden mot Klubba. På turen får du oppleve en fantastisk havutsikt når du går over… Read more
Havstien - gåtur i Kristiansund
Buerdalen er herlig - bred og halvåpen med høye topper rundt. Jettegrytene i Åbødalen i Sauda, Ryfylke, er et populært turmål - på en varm sommersdag… Read more
Jettegrytene i Åbødalen
Bli med til topps på en av verdens vakreste fosser. Turen tar deg opp til 640 moh, og her kan du nyte i fantastisk utsikt over Åkrafjorden og… Read more
Langfoss med guide - topptur for grupper
På sørsida av Nedre Tysdalsvatnet i Ryfylke reiser Reinarknuten seg, 787 m.o.h. Frå Nasjonal Turistveg Ryfylke (Rv 13) langs Tysdalsvatnet har ein… Read more
Reinaknuten
Maken til utsikt skal du lete lenge etter. Rennesøyhodnet ligger midt i Ryfylkebassenget og gir en fantastisk utsikt til alle kanter. Fra Haugalandet… Read more
Rennesøyhodnet
Kringsjå er idylliske spaserstier i sentrum av Kristiansund. Området har usedvanlig rik og variert vegetasjon og er en enestående botanisk kysthage.… Read more
Kringsjå/Vanndammene - turområde
Tur til gapahuken ved Ritlandskrateret med utsikt over meteorittkrateret hvor en meteoritt krasjlandet for 500 millioner år siden. Read more
Ritlandskrateret
Toppturpakken for deg som ønsker noen dager med avslapping, god mat og drikke. Hos Hotel Aak ønsker vi å oppfylle ditt vintereventyr! Alle våre… Read more
Topptur i Romsdalen med Hotel Aak - 2 netter
Trekanten - turen mellom Gjevilvasshytta, Jøldalshytta og Trollheimshytta - er selve klassikeren blant turene i Trollheimen. Det er ikke uten grunn at… Read more
Trekanten - Fjelltur i Trollheimen
Freikollen er et populært turmål både for lokale og besøkende. Toppen tilbyr en fantastisk utsikt; du kan se Kristiansund by, øyene rundt og det store… Read more
Freikollen - fjelltur med panoramautsikt
Litlefjellet er en flott light-versjon av Romsdalseggen. Dette er en familievennlig tur, selv for små barn, da det kun tar 20 – 30 minutter fra… Read more
Litlefjellet (790 m.o.h.)
Frøylandsvatnet - lun familietur langs vann, skog og jordbruksområder. Read more
Rundtur langs Frøylandsvatnet
Friluftsområdet ligger på toppen av Berge ved Reilstad på Finnøy. Teigen er et skogsområde med flotte, godt opparbeidede turstier. Området er mye… Read more
Teigen friluftsområde
Bli med og la deg overraske over hva den sjarmerende kystbyen Haugesund har og tilby. Historien strekker seg fra vikingtiden, til sildefiske på… Read more
Byvandring i Haugesund
Fossestien er ein vandreveg frå Gaularfjellet til Viksdalen, 21 km med høgdeskilnad på 500 m. Stien fylgjer gamle stiar opptrakka av dyr og menneske.… Read more
Fossestien i Eldalsdalen, Viksdalen
Kultur på fatet betyr tradisjon. Det betyr arbeidssett og metoder som har blitt lært bort og arva gjennom fleire generasjonar over fleire… Read more
Kultur på fatet
Kyststien er et populært turområde nord for Haugesund sentrum. Her vil du oppleve havet i all slags vær, Norges eneste riksmonument og du kan treffe… Read more
Kyststien Haugesund
Bli med oss på pudderjakt i Romsdal. Dette er statistisk sett en av de beste helgene på året for å treffe på dyp og kald… Read more
Pudderfestival i Romsdal
Bli med Trolltunga Active og dei røynde guidane deira på eit ferdigpakka vintereventyr til Trolltunga og andre spektakulære fjelltoppar i regionen Read more
Trolltunga & andre fjelltoppar i Hardanger
Unngå køane, ta på deg trugene og bli med på eit vintereventyr til Trolltunga med guide. Ein unik overnattingstur i Hardanger med Trolltunga Active. Read more
Trolltunga Vinter - Trolltunga Active
Bli med Trolltunga Active og dei røynde guidane deira på eit ferdigpakka vintereventyr til Trolltunga. Pakken, som går frå fredag til søndag,… Read more
Trolltunga Winter Sunset
Selv om det aller beste du kan gjøre på Tustna Ladestasjon er absolutt ingenting, har vi noen forhåndsbestilte aktiviteter å tilby. Vi bruker området… Read more
Tustna Ladestasjon - aktiviteter
Vagleskogen er kanskje en av de fineste skogsløypene i området. Skogen er flott med ulike områder; den veksler både mellom åpne skogsfelt og tett,… Read more
Vagleskogen
H.M. Dronning Sonjas panoramatur, betre kjent som Dronningstien i Hardanger, er blant dei mest populære turane i Noreg. Med nydeleg utsikt langs heile… Read more
Dronningstien - H.M. Dronning Sonjas panoramatur
En hel uke med drømmer! Har du lyst til å virkelig oppleve hva fjellene i Romsdalen kan tilby? Med vår  Drømmeuke i… Read more
Drømmeuke i Romsdalen
Vandretur til Ekkertind (1189 m.o.h.) - Sunndals svar på Preikestolen Read more
Ekkertind
Flott tur som passer for alle, oppover dalen langs elva fra Batnfjordsøra. Det er en god sti hele veien slik at det er mulig å gå med barnevogn, men… Read more
Elvastien på Batnfjordsøra
I Hyllestad finn du mange fine, idylliske vegar og stiar med lite trafikk - perfekt til både vandring og fjelltur. Read more
Fjordkick - Vandring og fotturar
Dette er en perle av en turløype. Irrgrønne grasbakker det meste av året, med svimlende stup ned mot Mastrafjorden, og med et bølgende beitelandskap… Read more
Fra Bø til Knott - en smak av Irland
På Talgje som er den sørligste øya i Finnøy kommune, finner du flere fine turløyper. Rikt jordsmonn og godt… Read more
Klubben - tur til Talgjes høyeste punkt
Kvernberget er et mye brukt turterreng i bynært område. Området er kupert, med myrer, skog, lynghei og berg i dagen. Fra toppen av Kvernberget er det… Read more
Kvernberget (205 m.o.h.)
Natur- og kultursti med informasjonsposter om biotoper og kulturminner. Fuglekikketårn i Øksnevadtjørn hvor du kan observere fuglene. Stien er fem… Read more
Lonavannet og Øksnevadtjern naturreservat
Melshei er et populært skogsområde i Sandnes til helårsbruk. Read more
Melshei
Kulturlandskap, myrer, lynghei og fantastisk utsikt kan du få med deg dersom du legger turen til Flekkstadområdet. Her ble det i 2005 merket løyper… Read more
Rundtur Flekkstad - Helland på Rennesøy
Stad: Skånevik. Turkart: Etne 1:50.000. Start- og sluttpunkt: Ved minnebautaen i hotellparken. Parkering: Offentlege P-plassar på kaiområdet og ved… Read more
Rundtur i Skånevik via bøkeskogen og postvegbrua
Ønsker du en skiguide som tar deg rett til den beste snøen og de flotteste nedkjøringene? Vi tar deg med på tur… Read more
Topptur i Romsdalen med Guide
Tur med fin utsikt både utover havet og innover fjella på Nordmøre og i Romsdal. Varde på toppen av Duå. Read more
Tur til Duå fra Heggem (Osmarka)
Stad Valen (Handeland) Turkart Folgefonna nasjonalpark. Start- og sluttpunkt Handeland gard. Parkering Kjør til Handeland gard sør for… Read more
Tursti i Handelandsdalen
Det er ikkje berre toppane som byr på flotte naturopplevingar. Nokre gangar kan dalane og vera vel så fine. Som ville og vakre Utladalen innerst i… Read more
Utladalen, Årdal
Veraland er preget av store naturområder med myrer, furuskog og åpent og nakent heilandskap. Området har et rikt fugle- og dyreliv med både hjort og… Read more
Bukkaknuten
En fottur på den gamle vestlandske hovedvei er en vandring gjennom veihistorien. Read more
Gamle Vestlandske hovedvei
Eventyrskogen på Gramstad er et populært sted for barn og voksne i alle slags vær. Det er bygd gapahuker slik at du kan være i ly for vær og vind når… Read more
Gapahukene på Gramstad
Hjelmen, 207 m.o.h., ligger sentralt i Hjelmeland kommune i Ryfylke og er en liten naturperle som er lett tilgjengelig. Flott utsikt over Hjelmeland… Read more
Hjelmen
Høgdeskilnad: 300 - 370 moh. Estimert tid: 1 – 2 timar Turkart: Etne – Saudafjella 1:100 000 Startpunkt og parkering: På Rullestad, på… Read more
Jettegrytene på Rullestad
Langs Jærkysten kan du følge tråkk etter folk og fe gjennom mange tusen år. Spor av blant annet den forhistoriske holvegen og den historiske… Read more
Kongevegen
En fjelltur verdt å få med seg er en tur ut til Norges mest omtalte mann, fjellet Mannen. En virkelig flott fottur i nydelig… Read more
Mannen (1291 m.o.h.)
Stad Steinsdalsfossen Turomtale Frå butikkane ved Steinsdalsfossen, gå 60 meter mot Rosseland, og ta til høgre inn på vegen… Read more
Movatnet - ein lett tur frå Steinsdalsfossen
Klassikeren på ca 5t over Vidden mellom Ulriken og Fløyen er en av de aller mest populære turene i Bergen. Nydelig utsikt over Bergen og regionen. Read more
Over Vidden fra Ulriken til Fløyen
Skreddarsy di eiga breoppleving med Folgefonni Breførarlag. Leige av privat guide gir deg fleksibilitet til å lage opplegg etter eigne ønsker og… Read more
Privat breførar - Folgefonni Breførarlag
Rindatrollet finner du like ved Preikestolen fjellstue i Strand i Ryfylke. Dette er en kort fottur, også for de minste. Read more
Rindatrollet
Rundt Fitjadalsvatnet - gjennom et variert kulturlandskap Startpunkt Køyr opp frå RV 7 i Øystese. Følg skilting… Read more
Rundt Fitjadalsvatnet
SAUESANK OG VANDRING NED AURLANDSDALEN FRÅ ØSTERBØ TIL VASSBYGDI - KUN LAURDAG 19.SEPTEMBER Vandringa med sauen ned Aurlandsdalen… Read more
Sauesank i Aurlandsdalen
Ta deg tid til å stoppe over et par fergeavganger på Oanes – og legg turen opp til Sokkaknuten. Da vil du få et helt nytt perspektiv på… Read more
Sokkaknuten
Trollavassnipen er den høyeste toppen i Sveio med sine 432 meter over havet. Her er det flott utsikt i flere retninger – på fine dager ser du… Read more
Trollavassnipen
Stad Valen. Turkart Folgefonna nasjonalpark. Start- og sluttpunkt Søsterheimen Valen sjukehus. Parkering Køyr inn på… Read more
Tursti til Vardhaugselet frå Valen
Stad Valen. Turkart Folgefonna nasjonalpark. Start- og sluttpunkt Valen kyrkje. Parkering Valen kyrkje. Merking Informasjonstavle ved start. Inga… Read more
Tursti til Vikefjell
Tursti langs skjær og gamle bunkerser fra Håland til Kvitsøy fyr. Ved fyret får du god utsikt over havet, Skudenes, Karmøy og Bokn. Read more
Turstien vest i Kvitsøy
Unn deg en toppturhelg fylt med opplevelser, total avslapping, god mat og drikke. Hos Hotel Aak ligger alt til rette for å oppfylle ditt… Read more
4-dagers topptur i Romsdalen med Hotel Aak
Bremsneshatten kultur- og friluftsområde byr på spektakulære opplevelser. Det går sti opp på toppen av hatten. Herfra ser du i alle himmelretninger.… Read more
Bremsneshatten
Fimbulvinteren varte i tre år til ende i følgje norrøn mytologi. Fimbul Jostedal tek deg med på kurs og føring i fjell-Noreg. Med base i Jostedalen… Read more
Fjellføring med Fimbul Jostedal
Fantastisk utsikt 1147 moh i Sunndal Read more
Flånebba
God gruset kyststi fra Farstadsanden ut til Nordneset Fyr og videre til Julshamna. Infoskilt forteller om natur, flora og histore fra området, og det… Read more
Fottur langs Farstadsanden og Nordneset Kyststi
HAR DU LYST TIL Å PRØVE TOPPTUR I VINTER?  Hotel Aak tilbyr en helg der du får praktisk innføring i… Read more
Introduksjon til Topptur
Høgdeskilnad: 95 – 115 moh. Estimert tid: 1 – 1,5 time. Turkart: Etne – Saudafjella 1:100 000 Startpunkt og parkering: Ved Flåto… Read more
Rullestadvatnet rundt
Trugetur til Saurdal i Balestrand med fantastisk utsikt over Sognefjorden. Du går med eit smil om munnen og ingen erfaring er nødvendig. Read more
Trugetur Balestrand
Stad Valen. Turkart Folgefonna nasjonalpark. Start- og sluttpunkt Søsterheimen Valen sjukehus. Parkering Køyr inn på… Read more
Tursti til Nordfjell frå Valen
4 dager med toppturer i Sunnmørsalpene med overnatting på Sagafjord Hotel & Patchellhytta. Nedkjøring fra Skårasalen og Slogen står på agendaen. Read more
Fjord Ski på Sunnmøre
Familievennlig brevandring med guide på Buarbreen i Hardanger. Bli med på ei kjekk oppleving beståande av isbre, fjellformasjonar og… Read more
Guida breføring på Buarbreen - Hardanger Breføring
Bli med på bretur med panoramautsikt. Denne turen tar deg med inn eit unikt landskap med spennande natur- og kulturhistorie. Read more
Panorama Glacier Hike -Folgefonni Breførarlag
Stad:  Fonno i Fitjarøyane, Fitjar frå Sørfonno kommunal brygge – skulehuset- Ramsberget :  3,5 km t/r.… Read more
Ramsberget på Fonno
Siggjo: Eit fantastisk utsiktspunkt – og eit spennande geologisk område. Topptur. Stad: Siggjarvåg/Moster. Turkart: Stord -… Read more
Siggjo
Flott topptur fra fjorden til toppen med lang nedkjøring tilbake til utgangspunktet. Det er mulig med flere alternative ruter ned igjen. Parker… Read more
Skjervan (1545 m.o.h.)
Har du lyst på topptur, men er ikke kjent i området? Drømmer du om å stå på ski ned fra Slogen? Da skal du bli med oss på topptur i vinter. Read more
Topptur på Sunnmøre
Toppturhelg med base på Blåtind boutique hotel og fine turer rett fra dørstokken. Read more
Toppturhelg på Blåtind
5 dager med toppturer med base på Stranda Hotel og Patchellhytta. Vi jakter på de flotteste nedkjøringene og den beste snøen. Read more
Toppturuke i Sunnmørsalpane
Stad Varaldsøy. Turkart Noreg 1:50 000 blad 1215 11 Varaldsøy. Folgefonna nasjonalpark. Folgefonna - Hardangerfjorden. Start- og… Read more
Tursti til Barlinda på Varaldsøy
Stad Herøysundet. Turkart Folgefonna nasjonalpark. Start- og sluttpunkt Ved Grendahuset i Bringedalsbygda. Parkering Ta av frå rikgsvegen… Read more
Tursti til Brakhaug og Ørnnipen
Stad Tveitedalen, Utåker. Turkart Folgefonna nasjonalpark. Start- og sluttpunkt ”Ternebu” i Tveitedalen. Parkering Ved… Read more
Tursti til Lysløypa i Tveitedalen
Stad Rosendal. Turkart Folgefonna nasjonalpark. Rosendal Turgruppe sitt rutekart. Start- og sluttpunkt Kletta. Parkering Følg vegskilt… Read more
Tursti til Myrdalsvatnet
Stad Ænes. Turkart Folgefonna nasjonalpark. Start- og sluttpunkt Ænes kyrkje. Parkering Ved Ænes kyrkje. Merking Informasjonstavle… Read more
Tursti til Ænesdalen
Balestrand kan tilby eit nettverk av gode og varierte turstiar. Ta kontakt med Balestrand turistinformasjon og me vil hjelpa deg med informasjon og… Read more
Balestrandguidane
Blomstølen er et idyllisk hyttetun som ligger rett ved fiskevannet Blomstølsvatnet. Sammen med Sikringshytta og hovedhytta har tunet rikelig med plass… Read more
Blomstølen
Langfoss er det femte høgaste fossefallet i Noreg. CNN Travel har kåra Langfoss til eit av verdas 10 flottaste fossefall. Den totale fallhøgda er på… Read more
Dagstur til toppen av Langfoss
Starten på turen til Flaggnuten er i sentrum av Sunndalsøra. Kjør mot mot Ålvundeid og Kristiansund langs riksvei 70. Rett før tunnellen ligger… Read more
Flaggnuten i Sunndal
Bulder&Brak Opplevingar arrangerer guida turar som kombinerer vadring og padling. Me padlar over Årdalsvatnet til veglause Nundalen, og… Read more
Frå fjord til fjell
Turen til Varden kan du starte fra kaia i sentrum, gjennom den "grønne korridor" via Reknesparken og Romsdalsmuseet før man fortsetter opp Storlia til… Read more
Gamle Vardeveg til Varden
Stad: Stord Turkart: Stord – Fitjar (1 : 50.000) Start og sluttpunkt: Båthamna i Sævarhagen eller ved Apply (Leirvik Sveis) på Storhaug.… Read more
Hystadmarkjo
Høgfjellet 680 moh er en av de høyeste toppen i ytre del av Tingvoll Kommune. Det er forholdsvis jevn bratt stigning på store deler av turen opp. Fra… Read more
Høgfjellet i Tingvoll
Julaksla er en tur som fører deg opp til en fantastisk utsikt over havet i vest og panoramaet av fjell i sør og øst. Ta turen hit en… Read more
Julaksla (476 m.o.h.)
Sjå Ulvik frå 1065 meter over havet! Ein krevjande tur med ei fantastisk utsikt frå fjelltoppen. Sjå den norske naturen frå si flottaste side på stien… Read more
Kvasshovden
Dette er ein utsiktstur forbi høgdegardane Flaten, Skåri og Rebni til stølen Rebnisli. Turen byr på flott utsyn mot Skjolden og Lusterfjorden. Read more
Skjolden - Rebni - Rebnisli
Kort og spektakulær utsiktstur til klippeblokken Slottet. Turen går på god sti og tar ca 2 timer tur/retur. En enkel fjelltur som egner seg godt for… Read more
Slottet - Preikestolen i miniatyr i Modalen nord for Bergen
Toppen av Strengen ligger 890 meter over havet og er et flott turmål som kan nås fra flere steder i Surnadal. Den mest brukte og best merka ruta… Read more
Strengen i Surnadal
Dette er en litt kortere topptur, men med fantastisk flott nedkjøring. Svarttinden (1094 m.o.h.) ligger på østsiden av Vistdalen i Molde kommune.… Read more
Topptur til Svarttind
Stad Husnes. Turkart Folgefonna nasjonalpark Start- og sluttpunkt 1. Ved avkjørsel til Husnes Båthavn. 2. Opsangervatnet bak Statoil/ICA. 3. Søral… Read more
Tursti i Søralløypa, Golfbanen og Husnesparken
Stad Uskedalen. Turkart Folgefonna nasjonalpark. Start- og sluttpunkt Eik i Uskedalen Parkering Ved Gamleskulen i sentrum. Stor P-plass med… Read more
Tursti til Englafjell frå Eik
Stad Halsnøy, Ålamarkjo Turkart Fritidskartet Halsnøy/Fjelberg, målestokk 1:20.000. Til sals hos Buketten,… Read more
Tursti til Håfjellet
Stad Halsnøy, Høylandsbygd. Turkart Fritidskartet Halsnøy/Fjelberg, målestokk 1:20.000. Til sals hos Buketten,… Read more
Tursti til Jamburfjell
Stad Sunde. Turkart Folgefonna nasjonalpark. Topografisk kart Norge blad 1214 IV – Husnes. Start- og sluttpunkt Ved rundkjøringa… Read more
Tursti til Kaldestadåsen frå Podlen, Sunde
Stad Uskedalen. Turkart Folgefonna nasjonalpark. Start og sluttpunkt Øvre Haugland, ved bru over Uskedalselva. Parkering Frå rv. 48 tek… Read more
Tursti til Kalkestasjonen
Stad Halsnøy, Landa. Turkart Fritidskartet Halsnøy/Fjelberg, målestokk 1:20.000. Til sals hos butikken "Buketten"… Read more
Tursti til Landåsen på Halsnøy
Stad Halsnøy, Høylandsbygd Turkart Fritidskartet Halsnøy/Fjelberg, målestokk 1:20.000. Til sals hos Buketten,… Read more
Tursti til Ramnakulten
Stad Uskedalen. Turkart Folgefonna nasjonalpark. Start- og sluttpunkt Ved starten av skogsvegen opp lia på Øvre Haugland. Parkering… Read more
Tursti til Tverrfjell frå Uskedalen
Dette er ein variert tur frå sjøen og opp til over skoggrensa med uvanleg fin utsikt mot fjorden og Feigumfossen. Vegen går forbi stølsgrenda… Read more
Vandretur -Høyheimsvik - Navarsete
Brandasund har ei lang historie som handels- og gjestgjevarstad. Gjennom tusen år har den lune og gode hamna lege sentralt i den ytre leia… Read more
Brandasundsåto
Har du nokon gang vore med å slept ut sauer på beite etter at dei har stått i fjøsen heile vinteren? Nå har du sjangsen! Book din tur nå! Read more
Buføring av sau
Utsynet frå Fannaråken er fantastisk, med utsyn mot heile tinderekka i Vest-Jotunheimen. Mange dreg til Fannaråken for å oppleva soloppgangen. Read more
Fanaråken
Folgefonni Breførarlag tar deg med på brevandring over Folgefonna. Opplev ein historiske bretur som tidleg lokka den Europeiske overklassen til… Read more
Folgefonna kryssing - Folgefonni Breførarlag
Advarsel: Turen krever at man er en erfaren skikjører med tilstrekkelig kunnskap om lokale forhold, eller at man deltar på… Read more
Gjuratindryggen (1580 m.o.h.)
Kirketaket i Isfjorden er en av de mest populære toppturene i Romsdalen. Kirketaket er et spesielt flott skifjell, med en fantastisk utsikt over… Read more
Kirketaket (1439 m.o.h.)
Følg riksvei 70 fra Sunndalsøra mot Oppdal i ca 15 km. 3,5 kilometer etter overbygget på Grøa ser du et skilt med trimpost på høyre hånd. Da har du en… Read more
Kongelhjellan i Sunndal
Fin topptur med morsom nedkjøring, som også kan kombineres med travers til eller fra Galtåtind. Turen er her beskrevet fra… Read more
Loftskarstind (1191 m.o.h.)
Det finaste utsiktspunktet i heile Luster, blir det ofte sagt om Molden. Her har du utsikt til fjorden i alle retningar. Read more
Molden
Moslifjellet (718 m.o.h.) i Strand, Ryfylke, er høyere enn Preikestolen og har flott utsikt over nesten hele ytre Ryfylke, øyriket og mot Stavanger.… Read more
Moslifjellet
Hauge-Ruggå-Hauge Alt frå starten av turen har ein imponerande fjordutsikt, og frå Ruggå får ein eit godt overblikk over… Read more
Ruggå
Gå den gamle buførings- og slåttevegen frå Solvorn til Nyre. Sti i lett terreng langs Lustrafjorden, med fine viker og svaberg. Turen gir flott utsyn… Read more
Solvorn - Nyre
En fantastisk tur opp til kanten av Trollveggen. Fra Stabbeskaret ser du loddrett ned i Romsdalen. Flott fottur inn til Norges mest dramatiske utsikt.… Read more
Stabbeskaret
Familievennlig tur til idylliske Nord-Heggdalsvatnet (250 m.o.h.) på Otrøya. Følg traktorvegen fra Reiten, eller parker ved kapellet på Nord-Heggdal… Read more
Stølen og Heggdalsvatnet
Bratt, men flott topptur på ski i fantastiske omgivelser. Starter nesten direkte opp fra parkeringa på Hersla (bomveg) og byr normalt på fin… Read more
Topptur på ski til Hesten (1626 moh) i Innfjorden i Romsdalen
En av de klassiske toppturene på ski i Romsdalen går til Smørbotntind (1188 moh.). Toppturen ligger i Skorgedalen og gir deg flere fine… Read more
Topptur på ski til Smørbotntind (1188 moh) i Romsdalen
En topptur med en helt fantastisk utsikt, både på vei opp og på toppen! Spektakulær og artig nedkjøring! Flotte omgivelser med Store Vengetind som… Read more
Topptur til Hurrungen
Toppturhelg med Stranda Hotel som base der vi har mange toppturer i området rundt oss. Read more
Toppturhelg i Sunnmørsalpane
Stad Sunndal, Mauranger. Turkart Folgefonna nasjonalpark. Start- og sluttpunkt Bondhus. Parkering Frå Sunndal gjennom Bondhusbygda 500 m til… Read more
Tursti til Bondhusvatnet/Bondhusdalen og Bondhusbrea
Stad Uskedalen. Turkart Folgefonna nasjonalpark. Start Uskedal Båthamn. Parkering Ved Gamleskulen i sentrum. Stor P-plass med informasjonstavle for… Read more
Tursti til Dønhaug, rundtur frå båthavna
Stad Halsnøy. Turkart Fritidskartet Halsnøy/Fjelberg, målestokk 1:20.000. Til sals hos Buketten, Sæbøvik. Eides… Read more
Tursti til Tjobergshaugen
Stad Halsnøy, Tofte Turkart Fritidskartet Halsnøy/Fjelberg, målestokk 1:20.000. Til sals hos Buketten, Sæbøvik. Eides… Read more
Tursti til Toftåsen
Stad Halsnøy, Sydnes Turkart Fritidskartet Halsnøy/Fjelberg, målestokk 1:20.000. Til sals hos Buketten, Sæbøvik.… Read more
Tursti til Trollåsen
Fra Bjøråskardet har du den mest praktfulle utsikt du kan få fra noen merka turistrute, til fjellene rundt Innerdalen. De bratte Skarfjell, Trolla og… Read more
Vandre fra Kårvatn til Innerdalen
Bli med og utforsk blåisturane som Jostedalen Breførarlag tilbyr på Nigardsbreen. Delta på ei minneverdig turoppleving i ei verd av blåis og høge… Read more
Brevandring på Nigardsbreen
Sørvend, solrik og til dels bratt tur som gjev dei tøffaste mogelegheit for bading i ei oppdemd tjørn i høgfjellet. Haugafjellstølen er ein av dei… Read more
Gjerde - Haugafjellstølen
Opplev høydepunktene i den unike Romsdalsnaturen på 1 døgn – og sov i dobbeltseng i glampingtelt ved Romsdalens «waikiki beach» Read more
Glamping - og opplev høydepunktene i den unike Romsdalsnaturen på 1 døgn
Fin liten rusletur fra Høsebrua til Garaneset industriområde og tilbake til Sand. Turen er på grusvei og gangvei - egner seg altså for barnevogn. Mye… Read more
Høsebrua
Bli med BreogFjell på ein tre dagers skitur over Jostedalsbreen, som også blir kalla Norges tak, mykje grunna utsikten der oppe Read more
Jostedalsbreen på langs
Frå Valldal sentrum køyrer du vegen mot Tafjord gjennom den 1 km lange tunellen og held fram til Fjørå. Der tek du av og køyrer etter vegen som er… Read more
Mefjellet
På denne turen får du eit flott utsyn over Mørkridsdalen, Åsetevatnet med stølsgrender og Hurrungamassivet i Jotunheimen. Drivandefossen ligg tett ved… Read more
Mørkridsdalen
En av de klassiske toppturene i Romsdalen. Går i flott terreng ved Bøstølen og byr på fantastisk nedkjøring. Turen er… Read more
Nonstinden (1573 m.o.h.)
Stølsheimen er det perfekte turområdet for familiar og andre! Eit fantastisk landskap i kupert terreng med mange vatn og idylliske stølar og stølshus. Read more
Stølsheimen - eit av Noregs vakraste turområda
Bulder&Brak Opplevingar AS skreddarsyr gjerne turar etter ditt ynskje. Vil du oppleva magisk vinterlandskap utan ski på beina?  Bli med… Read more
Trugetur Årdal
Stad Uskedalen. Turkart Folgefonna nasjonalpark. Start- og sluttpunkt Frå P-plassen følg rv 48 ca 300 m over brua til vegkryss med skilt… Read more
Tursti til Englafjell frå Fet
Stad Uskedalen. Turkart Folgefonnna Nasjonalpark. Start- og sluttpunkt Busslomme på rv. 48 ca 150 meter nord for bensinstasjonen, mot Rosendal.… Read more
Tursti til Mannsvatnet
Stad Valen.   Turkart Folefonna nasjonalpark.    Start- og sluttpunkt Søsterheimen Valen sjukehus.   Parkering Køyr… Read more
Tursti til Mjelkhaug frå Valen
Stad Rosendal. Turkart Folgefonna nasjonalpark. Rosendal Turgruppe sitt rutekart. Start- og sluttpunkt Neslia. Parkering Følg fylkesvegen… Read more
Tursti til Skålafjell (Sjethaug)
Stad Blådalen. Sørspissen av Folgefonna. Turkart Folgefonna nasjonalpark. Start- og sluttpunkt P-plass 150 m før vegenden i… Read more
Tursti til Svelgabreen
Stad Sandvoll. Turkart Folgefonna nasjonalpark. Start og sluttpunkt Skarveland skule. Parkering Mellom rv. 48 og Skarveland skule. Merking… Read more
Tursti til Varden på Sandvoll
Start: Sogndalsdalen (rv 5), Vatnasete Turkart: Sogndal- Leikanger Parker på rasteplassen på Vatnasete. Gå langs grusveg i retning Sogndal. Ta til… Read more
Vatnasete - Togga
Den vidgjetne og sagomsuste Aurlandsdalen er ein av dei gamle ferdselsvegane mellom Aust- og Vestlandet Read more
Aurlandsdalen
Bakkanosi (1398 moh) den råaste toppturutsikten mot UNESCO verdensarven Nærøyfjorden Read more
Bakkanosi 1398 moh
Luster er ein kommune med store fjellområde. Dagsturhytta er derimot plassert ved Lustrafjorden på Ytre Eikum mellom Solvorn og Marifjøra. Hytta kan… Read more
Dagsturhytta i Luster - Eikjabu
Dalen - Gjerstadstølen - Tysnessåto Høgde: 753 moh. Estimert tid: 3 timar. 8 km. Turkart: Tysnes 1:50 000 Startpunkt: Parkeringsplassen i Dalen… Read more
Dalen - Gjerstadstølen - Tysnessåto
Flott tur på den nedlagte jernbanetraséen fra den gang Jærbanen var smalsporet. Turen går gjennom variert terreng som lyngmarker, skogteiger og… Read more
Den gamle Jærbanen
Plassert 1000 m.o.h., med storslegen utsikt. Flott vandring til hytta, frå Øygard i Fjærland går det ein tilrettelagt sti og steintrapper heile vegen… Read more
Flatbrehytta høgfjellshytte, Fjærland
Sunnmørsalpane, Norges beste destinasjon for fotturer ved fjordene! Fjell, fjord & urørt natur. Read more
Fottur/ Fjelltur
Jæren er et eldorado for fuglekikkere. Mest kjent er våtmarksområdene og strendene hvor du kan se våtmarksfugler. Men det er også mulig å se andre… Read more
Fuglekikking
Vikeså har fått nytt turmål i sentrum. Gapahuk Storafjellet» som egentlig ikke er en gapahuk, men en dagsturhytte. Bygd på dugnad av lokale ildsjeler,… Read more
Gapahuk Storafjell
Skageflå er fjellgarden der verdsarven vart feira i 2006 og der det vart feira kongeleg sølvbryllaup i 1993. Read more
Geiranger - Skageflå - Homlong
Guida tur til Nigardsbreen utsiktspunkt med naturrettleiar som forklarar og viser korleis breen har forma landskapet og historia om Nigardsbreen. Read more
Guida tur til Nigardsbreen utsiktspunkt
Fjelltur i Vestnes med fantastisk utsikt med 360 grader rundskue. Utsikt til Molde i nord, videre Sekken, Langfjorden og «Raumafjella i aust.… Read more
Helsetnakken - fottur
Fin skitur i Måndalen, som går i flott terreng med utsikt rett innover Romsdalsfjorden. Følger en slak rygg opp til toppen, og kan… Read more
Kaldtinden (1115 m.o.h.)
Kraftduoen i Høyanger er to turar i eitt der kraftproduksjon før og no dannar ei tematisk ramme med overnatting på Øren Hotel og på dag 2 vandrar du i… Read more
Kraftduoen i Høyanger
Kraftruta tek deg med på to dagar gjennom storslått natur i Industribygda Høyanger med vandring over Bergefjell og byvandring i eit kraftsamfunn. Read more
Kraftruta over Bergefjell, Høyanger
Kystpilegrimsleia er blitt til gjennom et samarbeid mellom fylkeskommunene og bispedømmene fra Rogaland til Trøndelag og riksantikvaren. Leia løfter… Read more
Kystpilegrimsleia Egersund - Trondheim
Liker du å gå lange fjellturer i variert terreng? Turen rundt Lysefjorden er beregnet til 6 dager og er en flott naturopplevelse. Read more
Lysefjorden rundt for de spreke
To flotte topper med en fantastisk utsikt fra Sunnmøre til Trøndelag. I klarvær ser du godt vindmøllene på Smøla. Melen er høyest med sine 768 moh. og… Read more
Melen og Sjurvarden (Stemshesten) fra Skotten
Denne guida turen tar deg med gjennom tradisjonelt og vakkert norsk fjordlandskap med utsikt til både vakker skog og fjell. Turen starter med et… Read more
Møt de lokale - Sognefjord Guiding
Nordmarka turområde - ligger mellom Bæverfjord og Surnadal på Nordmøre. Riksvei 65 mot Kristiansund går tvers gjennom området og gjør… Read more
Nordmarka turområde i Surnadal
Nordsjøløypa på øya Hovden utanfor Florø er verdt å ta turen til. Løypa går til Kvanhovden fyr, kor du også kan overnatte. Read more
Nordsjøløype Hovden
Ski/ Snowboard Frikjørings Tur fra toppen til fjorden på Stranda, Sunnmørsalpane.… Read more
Peak to Fjord Trip
Stad: Litlabø Turkart: Stord – Fitjar (1 : 50.000) Start og sluttpunkt: Gruvemusèet, Litlabø. Rundtur. Turstien startar ved tårnet. Parkering:… Read more
Rundtur langs gruvene på Litlabø
Treng du shuttlebus eller transport når du skal gå Dronningstien? Eller kanskje du vil ha transport for å oppleva Husedalen eller… Read more
Shuttlebus Hardanger
Bli med til den plassen i Norge hvor det er raskest å komme seg til fjells på ski etter at du har landet; MOLDE! Det hadde du ikke trodd! Molde har en… Read more
SKI Atlanterhavsfjella
Ski Resort Frikjøring på Stranda ved fjordene, Sunnmørsalpane. Vinner av Norges beste offpiste ski destinasjon flere år på rad! Imponerende heiser,… Read more
Ski Resort Frikjøring
Ski/ Splitboard Topptur i Stranda ved fjordene i Sunnmørsalpane. Vinner av Norges beste topptur destinasjon i 2019! Ville fjell, fjord & urørt snø. Read more
Ski Topptur i Sunnmørsalpane
Ski/ Splitboard Topptur Uke på Stranda ved fjordene, Sunnmørsalpane. Vinner av Norges beste topptur destinasjon i 2019! Ville fjell, fjord & urørt… Read more
Ski Topptur Uke ved fjordene
Ski/ Splitboard Topptur Weekend i Stranda ved fjordene, Sunnmørsalpane. Vinner av Norge´s beste topptur destinasjon i 2019! Ville fjell, fjord & urørt… Read more
Ski Topptur Weekend i Sunnmørsalpane
Turen frå Steinstø til Bjørke ligg i Fyksesund landskapspark, eit område med fleire turalternativ og eige turkart. Høgdeforskjellen Frå Steinstø til… Read more
Steinstølia, Steinstø-Bjørke
Tur med fin utsikt både utover havet og innover fjella på Nordmøre og i Romsdal. Varde på toppen av Duå. Read more
Tur til Duå fra Seterdalen
Stad: Totland – Moster. Turkart: Bømlo (1 : 50 000). Start- og sluttpunkt: Turstien startar  og sluttar ved velteplass for… Read more
Turløyper i Totlandsskogen
Stad Rosendal. Turkart Folgefonna nasjonalpark. Rosendal Turgruppe sitt rutekart. Start- og sluttpunkt Bjørke. Parkering Ved Kvinnherad kyrkje.… Read more
Tursti til Nordlifjell
Stad Løfallstrand Turkart Folgefonna nasjonalpark. Start- og sluttpunkt P-plassen der skogsvegen startar. Parkering Følg… Read more
Tursti til Strandasetra
Stad Halsnøy, Høylandsbygd Turkart Fritidskartet Halsnøy/Fjelberg, målestokk 1:20.000. Til sals hos Buketten,… Read more
Tursti til Svartaberg
Stad Halsnøy, Fatland Turkart Fritidskartet Halsnøy/Fjelberg, målestokk 1:20.000. Til sals hos Buketten, Sæbøvik.… Read more
Tursti til Sydnessåta
På fottur opp til Brekkefossen vil du få ei fantastisk utsikt over fjorden og inn dalen. Read more
Vandretur til Brekkefossen
Sjø, utsikt og historie på vakre og mangfoldige Storhaug. Du passerer blant annet stedet som har gitt navn til bydelen. Read more
Vardenturen i Stavanger
Ta på deg skia og utforsk freeride-eldoradoet Røldal saman med Trolltunga Active. Denne ferdigpakka vinteropplevinga passar perfekt for erfarne… Read more
Winter Adrenaline for ekspertar
Ta med vener, kollegaer og/eller partnaren din på ei spektakulær oppleving i Hardanger! Bli med Trolltunga Active og dei røynde guidane deira på eit… Read more
Winter Adrenaline for nybegynnarar
Ytstetinden er et nydelig fjell som ligger åpent til ut mot fjorden med fantastisk utsikt i alle retninger. Det meste av turen går i… Read more
Ystetind
Augland, et tidligere gårdsbruk og nå et flott turområde for hele familien på hele 500 da med innmark, utmark og en naturhavn kalt Vandringshavn.… Read more
Auglend-Vandringshavn
Jøklagutane AS er et aktivitetsfirma som i hovedsak driver breføring på Hardangerjøkulen i sommersesongen, men som gjennom… Read more
Brevandring - Jøklagutane
De 7 Ulvungane - et sant eventyr. En tursti via de syv mest spektakulære utsiktspunktene over Sandnes og Gandsfjorden. Read more
De 7 Ulvungene
Edlandsfjellet er det mest brukte turterrenget i Ålgårds nærområde. Landskapet består stort sett av beitemarker, lyngheier, myrer og nakne bergnabber. Read more
Edlandsfjellet
Frafjordhatten er med sine 815 meter en av majestene i de ytre fjellstrøkene. Den ruver 300 meter over omgivelsene og utsikten fra toppen er… Read more
Frafjordhatten
Kulturvandring for grupper kan tingast ved å venda seg til Balestrand reiseliv. Døme på guida kulturvandring i Balestrand:… Read more
Guida kulturvandring
Bli med Friluftslek på tur fra Åndalsnes til Trollstigen og fantastiske Bispevannet. Fjellturen tar ca 3 timer og våre lokalkjente guider er med hele… Read more
Guidet fjelltur fra Trollstigen til Bispevatnet
Bli med på guidet tur til Litlefjellet og Trollveggen utsiktspunkt fra Åndalsnes, en kort fjelltur som gir maksimalt med utsikt og storfjellfølelse! Read more
Guidet fjelltur til Trollveggens utsiktspunkt: Litlefjellet
Dette er turen du velger for å få en praktisk innføring i den populære aktiviteten «Randonèe», topptur på ski! Randonèe skiutstyret gjør turen opp mye… Read more
Introduksjon til topptur på ski - Randonèe i Åndalsnes
Turen startar ved Hestnes bustadfelt på sørsida av Hafslovatnet. Vegen går fyrst langs vatnet for så stige opp forbi fylkesvegen, og vidare opp forbi… Read more
Kongevegen. Hestnes - Olavskjelda - Årøy
Velg mellom kort eller lang fjelltur fra samme startsted i Modalen nord for Bergen. Gå 30-40 min. til Nedstavatnet eller 4 timer (én vei) inn til… Read more
Kort eller lang utsiktstur til Nedstavatnet eller Skavlabu
Landasteinen er et kjent landemerke på Finnøy. Det er en svær stein på cirka fire meter, som i istiden ble plassert på… Read more
Landasteinen
Eit eldorado for utandørsaktivitetar - heile året Midtfjellet Vindpark er med sine 44 vindmøller ein av dei aller største i… Read more
Midtfjellet vindpark
Nordsjøløypa (The North Sea Trail) er ei internasjonal turløype som går gjennom sju land rundt Nordsjøen. I Vestland går løypa frå Fedje i nord til… Read more
Nordsjøløypa Mølstrevåg - Buavåg
Gå nordsjøløypa på Utvær, Norges vestlegaste punkt. Read more
Nordsjøløype Utvær
Saurdalen i Balestrand er eit fint utganspunkt for fleire lettare og tyngre turar, det er behageleg landskap å gå i og ein møter variert natur. Read more
Saurdal (620-650 moh) Balestrand
Middels til krevande fjelltur i Sogndal - men nydeleg utsikt i vente. Start turen enten i Sogndal sentrum eller Åberge. God Tur! Read more
Sogndal-Åberge-Nuken
Både det store og det lille Stokkavannet (Store og Litle Stokkavatn) er i kort avstand fra Stavanger sentrum. Her kan du bade om sommeren, og det er i… Read more
Store og Litle Stokkavatn
Det tar en times tid fra Storrsheia og opp til toppen. Ta gjerne med kikkert. Fantastisk utsikt fra toppen! Read more
Svartaknuten
Bulder & Brak i Årdal tek deg med på guida trugetur til Paradisjuvet som gir deg utsikt over majestetiske Sognefjorden. Read more
Trugetur til Paradisjuvet