Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Overnatning

  Scandic Hotels - i alle større byer fra nord til syd

  Nordic Choice Hotels - en anderledes hotelkæde

  Thon Hotels - fantastisk morgenmad inkluderet

  Radisson Blu Hotels - book dit hotel i Norge

  Citybox - moderne lavprishoteller med central beliggenhed

  DanCenter - din feriehusekspert i Norge

  Norgesbooking - bestil den perfekte hytte i Norge

  Campcation –  Book camping over hele Norge med Campcation

 • Rejs hertil og rundt

  Vy - det skal være let at rejse grønt

  SJ NORD - eventyret starter i toget

  Vy express - gør det let at rejse grønt med bus

  NOR-WAY Bussekspress - grønne busrejser

  DFDS - sejl nemt og bekvemt fra København til Oslo

  AutoEurope - altid en god billeje-oplevelse

  Rent-A-Wreck - det smarte lejebilvalg

  Arctic Campers - lej en autocamper i Norge

  Nordic Campers - den eneste rigtige måde at se Norge!

  Cabin Campers - din hytte på fire hjul

  Widerøe - Skandinaviens største regionale luftfartsselskab

 • Ture og rundture

  Hurtigruten - 'Verdens smukkeste sørejse'

  Authentic Scandinavia - spændende ture i Norge

  Up Norway - skræddersyede rejser

  Norrøna Hvitserk - ekspeditioner og eventyrferie

  Brim Explorer - Stille fjordture med elektrisk katamaran

  Fjord Tours - oplev Norge i en Nøddeskal® med bare én billet

  Fjord Travel - bæredygtige flerdagesture

  Go Fjords - ture og aktiviteter over hele Norge

  50 Degrees North - uforglemmelige, skræddersyede ture i Norge for mindre grupper

  Discover Norway - færdigpakkede ski-, cykel- og vandreture i Norge

  Norwegian Holidays - pakkerejser til lavpris med Norwegian. Fly, hotel og lejebil

  Booknordics.com aktiviteter, safari, udflugter, ekspeditioner, hytter og eventyrophold

  Expa Rejser -  Oplevelser og udfordringer

  Stromma - sightseeing, udflugter og oplevelser med bus, båd og minitog.

 • Offers

Search
or search all of Norway
Hikers on Himakånå in Haugalandet, one of the top hikes in Fjord Norway
Hikers on Himakånå in Haugalandet, one of the top hikes in Fjord Norway
Himakånå in Fjord Norway.
Photo: Mattias Fredriksson
Himakånå in Fjord Norway.
Photo: Mattias Fredriksson

De bedste vandreruter i Fjord Norge

Kunne du tænke dig at bestige ikoniske fjeldformationer som Trolltunga og Preikestolen? Eller har du lyst til en tur med mindre trængsel, men lige så bjergtagende udsigt? Her er nogle af de bedste muligheder for at vandre i Fjord Norge.

Berømte fjelde som Preikestolen, Romsdalseggen, Trolltunga og Kjerag er bare nogle få eksempler på Fjord Norges mest populære vandreture – og hver eneste af dem er et eventyr i sig selv. De kan dog være hårde ved både knæene og lårmusklerne, så du skal være i god form. Men du kan også nemt finde masser af kortere og mindre udfordrende stier, perfekte til familier med børn eller dig, der bare vil tage den mere med ro. Der er fantastiske vandreområder langs med fjordene, i nationalparkerne og gennem de grønne dale.

Og eftersom Fjord Norge dækker mere end 57.604 kvadratkilometer, er det nok bedst, at du ikke snupper det hele på en gang. Hvad med at vælge et eller to mindre områder og virkelig udforske de mange spændende afkroge, de gemmer på – og samtidig undgå menneskemylderet? Der er mange forskellige regioner i den vestlige del af Norge. Nedenfor kan du se nogle af de bedste vandreture i hvert område, fra syd til nord.

Sørg for at finde ud af i forvejen, hvilke vandreruter der passer til dit niveau. Læs vores tips til sikkerhed på fjeldet, og hvordan du skal forberede dig på dit vandreeventyr! Til mere udfordrende fjeldvandringer anbefaler vi, at du tager på en gruppetur eller booker en kvalificeret guide.

Efterlad det, som du fandt det

Sæt så få spor som muligt, lyder mantraet. Tag ikke andet end billeder og behold kun minderne.

Bæredygtig rejse i Norge

Vandreområder i Fjord Norge

Et udvalg af fantastiske vandreture i Fjord Norge fra syd til nord.

Ryfylke

Tag til Ryfylke for at opleve nogle af Norges mest berømte vandreture. Gå hele vejen op til fjeldplateauet Preikestolen, som svæver 604 meter over Lysefjorden, eller Kjerag, hvor kampestenen Kjeragbolten sidder fastklemt mellem to fjeldsider. Du kan også vælge mellem en række andre fantastiske vandreruter her i området, både hvis du vil gå fra hytte til hytte over flere dage eller tage på kortere dagsture med byerne Stavanger eller Sandnes som udgangspunkt (se nedenfor).

Stavanger-området

Stavanger og omegn har et rigtig godt og varieret netværk af velafmærkede vandrestier. Tag familien med på eventyr ved den bynære kyst i fjeldene omkring de større byer Stavanger og Sandnes, eller find et fladere terræn ved Jærstrendene med de kridhvide, kilometerlange sandstrande. Eller måske er du taget hertil, fordi du vil vandre op til Preikestolen eller Kjerag i Ryfylke (se ovenfor)?

Haugesund og Haugalandet

Landskabet i Haugesund og Haugalandet bliver ofte sammenlignet med de omgivelser, man ser i TV-serier som Game of Thrones og Vikings. Og det er ikke så underligt, for det var hjemsted for lokale vikingekonger i mere end tusind år. Tag på vandring i de historiske fjelde, gå en tur langs havet, eller tag ud til en af de større øer og oplev det barske landskab, hvor havet møder himlen. Et must for glade vandrefolk er fjeldformationen Himakånå, der ligner en troldekone!

Sunnhordland

Vælg mellem 200 afmærkede stier i Sunnhordland, fra nemme og børnevenlige ruter til bestigning af fjeldtoppe i 1.400 meters højde med fantastiske udsigter. Hvis du har lyst, kan du følge Nordsøstien langs med det åbne hav. Eller måske vil du booke en guide og tage på gletsjervandring på Folgefonna, en af de største gletsjere i Norge?

Hardangerfjord-området

Hardanger er stedet, hvor du finder den verdensberømte Trolltunga, men det er naturligvis ikke alle, der ønsker at begive sig ud på den lange og anstrengende tur derop. Heldigvis er der masser af andre muligheder i denne del af Fjord Norge. Du kan følge Dronning Sonjas panoramatur, nyde synet af de mange vandfald (inklusive det storslåede Vøringsfossen) eller slentre gennem de skønne blomstrende frugtplantager, der pryder regionen om foråret. Der kan du også smage nogle af verdens bedste cidere.

Bergen

Når det gælder fænomenale udsigter og lettilgængelige stier tæt på byens centrum, er det de færreste steder, der kan hamle op med Bergen. Start dagen på et fjeld (du kan køre med kabelbanen Fløibanen eller med svævebanen til Ulriken, hvis du vil kun vil gå fra toppen), og nyd så at vandre hele vejen ned, mens du mærker byens puls.

Voss

Velkommen til actionfyldte eventyr i Norges adrenalinhovedstad! Voss er stedet for dem, der er vilde med ekstremsport af enhver slags. På vandresiden kan du vælge mellem stier i alle sværhedsgrader i fjeldene, der omgiver byen – og udsigten er simpelthen storslået.

Sognefjord-området

Norges længste og dybeste fjord strækker sig fra kysten hele 204 kilometer ind i landet med adskillige spektakulære forgreninger undervejs – for eksempel Nærøyfjord, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. I Sognefjord-området finder du også nogle af de mest populære vandreområder i hele Norge. Gå i historiens fodspor på den gamle Kongevej til den hyggelige by Lærdal, eller tag ud at vandre i fjeldene omkring Flåm. Medmindre du hellere vil begive dig ud på nogle af Norges mest fantastiske dalvandringer?

Sunnfjord

Halvvejs mellem Ålesund og Bergen ligger Sunnfjord, også kaldet “vandfaldenes rige” takket være de utallige steder, hvor vandet fosser i kaskader ned ad de stejle fjeldsider. Her er der masser af afmærkede stier at vælge imellem, og du kan også tage på guidede ture.

Fjordkysten

Rejs en tur langt fra alfarvej: så langt vestpå, det er muligt at komme i Norge. Her kan du vandre til toppen af naturmonumenter som Alden, Lihesten Hornelen – Europas højeste havklippe – eller følge en de mange familievenlige ruter langs Nordsøstien. Og hvis du brænder efter at få en helt speciel oplevelse, så kom til Fjordkysten mellem november og februar, hvor det er sæson for “stormjagt”!

Nordfjord

Den største fastlandsgletsjer i Europa og en dramatisk kystlinje gør Nordfjord til et sandt overflødighedshorn for vandrere – og her er mere end 230 afmærkede vandrestier. Bemærk: Du skal tage med en guide, hvis du vil ud at gå på gletsjerne. Når du er i området, bør du også lægge vejen forbi oplevelsesarenaen Loen, hvor du kan blive løftet helt op på fjeldtoppen med Loen Skylift. Og gå ikke glip af chancen for at stå på sommerski i Stryn!

Geirangerfjord-området

De fleste besøgende tilbringer kun en enkelt dag i dette berømte område. Men det er en KÆMPE fejltagelse! Den dybe blå Geirangerfjord er omgivet af majestætiske fjelde med sne på toppen, vilde vandfald og frodige, grønne landskaber. Tag med på en af de mange guidede ture, hvor du blandt andet kan høre fantastiske historier, eller tag ud at vandre på egen hånd i Geirangerfjord-områdets storslåede landskab, som er på UNESCOs verdensarvsliste.

Ålesund and Sunnmøre

Sunnmørsalpene, bedst kendt for deres mægtige tinder med svimlende udsigt over fjordene, har været et trækplaster for vandrere gennem århundreder. Ved kysten og på en række øer er fjeldene lavere og mindre rå, men de byder stadig på fine udsigter over havet og de smukke hvide strande i nærheden af Ålesund og Sunnmøre.

Nordvest

Fra stejle fjelde og skønne vandredale til verdensberømte attraktioner som Trollveggen, Atlanterhavsveien og Romsdalseggen i Åndalsnes – spænd selen og kast dig ud i eventyret i det nordligste hjørne af Fjord Norge: Nordvest.

Planlæg turen

Klik på punkterne på kortet for at få flere oplysninger om hver tur.

Vandring i Fjord Norge
Bratt sti der du må forsere tauverk, stokkar og stigar som nødvendige hjelpemiddel undervegs. Fantastisk utsikt fleire stader langs stien, og møte med… Read more
Stien til Kjeåsen fjellgard
Trolltunga er den mest spektakulære fjellformasjonen i Noreg. Den ligg 1180 moh, om lag 700 meter over Ringedalsvatnet. Her er det fantastisk og… Read more
Trolltunga
Stoltzekleiven er en bratt steinlagt tursti og trapp med ca. 908 trappetrinn i Bergen opp mot Sandviksfjellet. Stoltzen er en av de mest populære… Read more
Stoltzekleiven
Vandringa opp eller ned 327 trappetrinn, platå og høge, luftige utsiktspunkt, skjer tett på den buldrande Storfossen.… Read more
Fossevandring i Geiranger
Den spektakulære fjellturen opp til Himakånå er en av de mest kjente turmålene i Tysvær og omegn. Read more
Himakånå
Ulvik Frukt & Cideri er den fyrste av tre gardar langs den einaste frukt- og siderrruta i Noreg. Garden byr på omvisingar og lokale smakar i form av… Read more
Ulvik Frukt & Cideri
Kombiner fjellturen med båttur. Båten Halnekongen tilbyr skyss frå Halne Fjellstugu (lokalisert ved rv7) 13 km inn på Hardangervidda fjellplatå. Her… Read more
Halnekongen
Prøv ein kort topptur i Hardanger! Lilletopp i Tyssedal har fantastisk utsikt over Hardangerfjorden. På toppen er det kafé med handverkskaffi, sveler… Read more
Lilletopp - Kraftmuseet
Climb the classic tower of Innerdalen, 1.452 meters above sea level! Innerdalstårnet,is a majestetic mountain in Innerdalen. The Innerdalen, is a… Read more
Climbing the tower of Innerdalen
Start frå Vesterås. Ein fylgjer den forholdsvis flate traktorvegen utover frå husa i ca 10 min. Her tek ein oppover til høgre og… Read more
Vesterås-Løsta
Melsvatnet rundt er en enkel rundtur på godt underlag i vekslende terreng. Read more
Melsvatnet
Gode turstier ved Skarstua. Gode spaserstier, trimløyper, turorientering, fiskemuligheter, kanopadling, lekeplass for barn. Read more
Natursti Skarvatnet
271 m.a.s.l. 1-2 hours to reach the top. Gentle rise from Auklandshamn, steeper but shorter route from Sætre. Lots of open terrain, amazing view in… Read more
Turløype Trollvassnipen
Opplev ein av dei mest spektakulære fjellformasjonane i verda saman med Trolltunga Active. Aktivitetsselskapet og dei spesialutdanna guidane… Read more
Trolltunga Active
Bli med og la deg overraske over hva den sjarmerende kystbyen Haugesund har og tilby. Historien strekker seg fra vikingtiden, til sildefiske på… Read more
Byvandring i Haugesund
Aktivitetstilbod både i og utanfor Folgefonna nasjonalpark. Bli med på bretur i Juklavassbreen, vel mellom ulike nivå. Nedre… Read more
Folgefonni Breførarlag
Opplev Vøringsfossen på nært hald. Sjå fossen stupe ned frå Hardangerviddaplatået. Kjenn vannspruten i ansiktet. Dette er ein spektakulær tur gjennom… Read more
Fottur til Vøringsfossen
Med Trolltunga Active er det fleire mogelegheita til å oppleva Trolltunga nær Odda. Ei mogelegheit som gir deg god tid til å oppleva den spektakulære… Read more
Trolltunga Sunset/Sunrise
Reiseterlia, frå Reiseter til Folgefonna Nasjonalpark. Dette er ein turveg inn i Folgefonna Nasjonalpark, med vakker utsikt til isbre, fjell,… Read more
Frå Reiseter til Folgefonna Nasjonalpark
Kinsarvik-Husedalen-Stavali-Lofthus Dette er ein fin to-dagars tur, der du opplev det skiftande landskapet mellom fjord og høgfjell. Frå… Read more
Hardangervidda: to-dagars tur
Opplev Trolltunga ved solnedgang og soloppgang. Guidane i Trolltunga Adventures legg til rette for ein fantastisk overnattingstur, der alt utstyr og… Read more
Guida overnattingstur til Trolltunga - Trolltunga Adventures
Nasjonalparkgården på Buer er Odda Kommune sin innfallsport til Folgefonna Nasjonalpark. Som eit ideelt startpunkt for turar til både Buerbreen og… Read more
Nasjonalparkgården
Villmarktur på Hardangervidda, med unik oppleving av fjellformasjonen Trolltunga. På denne turen kjem du tett på urørt natur, med god tid til kjenne… Read more
Villmarksoppleving - Trolltunga Adventures
Startpunkt  Fra Hjøllo eller Vasstun / Trolltunga Hotel. Om løypa Det er 34 informasjonstavler langs ruta. Fin tur i variert… Read more
Kulturstien Hjøllo-Mannsåker
Kombinert heildags sykkeltur og fottur frå Dyranut via Tinnhølvegen til Trondsbu og Stigstuv. Read more
Dyranut - Trondsbu - Stigstuv - Trondsbu - Dyranut
Elvedalen rundt. Dramatisk natur lett tilgjengeleg. Read more
Elvedalen på Lofthus
2 dagars tur der du får oppleve eit imponerande utsyn over Simadal og fjorden på vegen. Read more
Fossli - Rembesdalseter - Finse
Fruktstien. Idyllisk kulturlandskap for alle Startpunkt  Fruktstien kan ein lett koma seg på frå mange plassar: Lofthus Camping,… Read more
Fruktstien
Kombinert båttur og fottur med Halnekongen frå Halne til Skaupa, vidare til fots mot Rauhelleren Turisthytte. Read more
Halne - Skaupa - Rauhelleren
Kombinert båttur og fottur med Halnekongen frå Halne til Skaupa, vidare til fots mot Rauhelleren Turisthytte og neste dag til Stigstuv Turisthytte. Read more
Halne - Skaupa - Rauhelleren - Stigstuv - Halne
Hardangerbrua er blant dei ti lengste hengebruene i verda. Du kan gå og sykle ein lett tur over brua og nyte fantastisk utsikt til fjordlandskapet.… Read more
Hardangerbrua gang- og sykkelveg
Du kan fortsette turen frå Kjeldebu (sjå turbeskrivelse Dyranut - Kjeldebu - Fossli) til Finse på austsida av Hardangerjøkulen. Dette er ein lang og… Read more
Kjeldebu - Finse
Kringsjå er idylliske spaserstier i sentrum av Kristiansund. Området har usedvanlig rik og variert vegetasjon og er en enestående botanisk kysthage.… Read more
Kringsjå/Vanndammene - turområde
2-3 timars rundtur på dei 1300 trappetrinna på ein av dei gamle ferdselsvegane frå Eidfjord og opp på Hardangervidda. Read more
Måbø museum - Måbøberget - Måbø museum
Nosi – Munketreppene. Fantastisk fjordutsikt. Startpunkt: ved daglegvarebutikken på Lofthus. (eventuelt Lofthus Camping, Hotel Ullensvang,… Read more
Nosi - Munketreppene
Nyt 360 graders nydeleg utsikt frå toppen av Oksen, kor du ser Hardangerfjorden, Granvinfjorden, Sørfjorden og Eidfjorden. Det er ein krevjande tur… Read more
Oksen
Skreddarsy di eiga breoppleving med Folgefonni Breførarlag. Leige av privat guide gir deg fleksibilitet til å lage opplegg etter eigne ønsker og… Read more
Privat breførar - Folgefonni Breførarlag
Hjølmaberget - Vivelid - Fljodal - Såtefjell - Hjølmaberget. 4 t rundtur med praktfull utsikt over fjell, fjord og bre. Read more
Rundtur frå Hjølmaberget (4 t)
Tinnhølen - Stigstuv - Bjoreidalshytta - Tinnhølen, flott tur i lett terreng. Read more
Rundtur frå Tinnhølen (5-6 t)
Kinsarvik-Røte-Heng Nyt fin fjordutsikt på veg opp til starten av H M Dronning Sonjas Panoramatur, eller Kongsbergvegen over… Read more
Røte-Heng
Unngå køane, ta på deg trugene og bli med på eit vintereventyr til Trolltunga med guide. Ein unik overnattingstur i Hardanger med Trolltunga Active. Read more
Trolltunga Vinter - Trolltunga Active
Dette er in tur på 2 - 3 dagar. Nyt Hardangervidda på sitt beste! Køyr Tinnhølvegen og parker på parkeringsplassen ved Tinnhølen. Gå merka løype frå… Read more
Tur til Sandhaug / Besso med fiske i Normannslågen
Utne: Utne- Høyviki-Sletthagen Startpunkt: Utne Hotel Endepunkt: Utne Hotel Parkering: ved Utne Kyrkje Tilkomst med offentleg transport: Buss… Read more
Utne-Høyviki-Sletthagen
Utne: Utne-Skorane-Setehaug Startpunkt: Utne Hotel Endepunkt: Setehaug Parkering: ved Utne Kyrkje Tilkomst med offentleg transport: Buss frå… Read more
Utne-Setehaug
Utne: Utne-Setehaug-Fossdal-Demmena Startpunkt: Utne Hotel Endepunkt: Demmena Parkering: ved Utne Kyrkje Tilkomst med offentleg transport: Buss… Read more
Utne-Setehaug-Fossdal-Demmena
Utne: Utne-Utnesdalen-Grønaskar-Grimsnuten Startpunkt: Utne Hotel Endepunkt: Grimsnuten Parkering: ved Utne Kyrkje Tilkomst med offentleg… Read more
Utne-Utnesdalen-Grønaskar-Grimsnuten
Naturen og fossane i Husedalen tek pusten frå dei fleste. Fire flotte fossar ligg tett etter kvarandre på turen frå… Read more
Fire fantastiske Fossar, Husedalen
Turen til Trolltunga er ein lang og krevjande fottur. Høgdeforskell på turen er opp mot 1000 meter. Startstad er Skjeggedal, som ligg 7 kilometer frå… Read more
Guida fottur til Trolltunga
Klassikeren på ca 5t over Vidden mellom Ulriken og Fløyen er en av de aller mest populære turene i Bergen. Nydelig utsikt over Bergen og regionen. Read more
Over Vidden fra Ulriken til Fløyen
Opplev blåis på Folgefonna! Folgefonni Breførarlag tar deg med til Juklavassbreen, ein bretur med panoramautsikt over fjord og fjell. På denne… Read more
Blåistur Blue Ice Hike -Folgefonni Breførarlag
H.M. Dronning Sonjas panoramatur, betre kjent som Dronningstien i Hardanger, er blant dei mest populære turane i Noreg. Med nydeleg utsikt langs heile… Read more
Dronningstien - H.M. Dronning Sonjas panoramatur
Eit ekte høgfjellscruise i ein komfortabel båt med ein erfaren guide på Nord-Europas største høgfjellsplatå. Turen startar ved Halne Fjellstugu der me… Read more
Fjordcruise på Hardangervidda
Frystetjørn er eit flott, stort vatn i eit roleg fjellområde nær Ulvik sentrum. Små, privateigde gamle hytter ligg rundt tjørnet, og byr på flotte… Read more
Frystetjørn
Bli med B-Active på ein guida fottur frå Ulvik til det flotte utkikkspunktet over Osafjorden, og lær av morosame, nyttige og praktiske ferdigheiter… Read more
Guida tur i Ulvikafjorden - B-Active
Kinsarvik-Husedalen-Stavali-Torehytta-Hårteigen-Tyssevassbu-Trolltunga-Skjeggedal Opplev dei beste attraksjonane på Vestvidda i ein tur:… Read more
Hardangervidda: fire-dagars tur, "Best i Vest"
Kultur på fatet betyr tradisjon. Det betyr arbeidssett og metoder som har blitt lært bort og arva gjennom fleire generasjonar over fleire… Read more
Kultur på fatet
Ein lett tur på 1-3 timar som passar dei aller fleste. Turen byr på noko av det flottaste bygda har å by på; Frukt- og siderruta, panoramautsikt over… Read more
Liavegen/Jobykse
Startpunkt Over Rykkje. Avkøyring frå RV 7 ved Rykkje, køyr ca 1,8 km, passer gårdene på Rykkje. Om løypa… Read more
Melstveit - fin skogstur
Flott 4-6 timars fottur til ein støl i Osafjella. Finn vegen opp bratte, men utrulege Norddalen langs ville Røykjafossen før vegen går vidare mot… Read more
Osa/Ossete - stølstur
Bli med på bretur med panoramautsikt. Denne turen tar deg med inn eit unikt landskap med spennande natur- og kulturhistorie. Read more
Panorama Glacier Hike -Folgefonni Breførarlag
Bli med Trolltunga Active og dei røynde guidane deira på eit ferdigpakka vintereventyr til Trolltunga og andre spektakulære fjelltoppar i regionen Read more
Trolltunga & andre fjelltoppar i Hardanger
Bli med Trolltunga Active og dei røynde guidane deira på eit ferdigpakka vintereventyr til Trolltunga. Pakken, som går frå fredag til søndag,… Read more
Trolltunga Winter Sunset
Stad Rosendal Turomtale Frå P-plassen på Fossberg 2 km langs gusveg til dalbotnen. Stien går opp Murabotnen og til høgre i… Read more
Tursti til Malmangernuten frå Hattebergsdalen
Turen til Malmangernuten, som tar omlag 4 timar totalt, kan startast frå Rosendal Fjordhotel i Rosendal sentrum. Toppen ligg på 890 meter og her har… Read more
Tursti til Malmangernuten frå Rosendal
Turen til Melderskin startar frå Rosendal sentrum i Kvinnherad. Turen opp tar ca. 4 timar, og frå den 1426 meter høge toppen har du storslått utsikt… Read more
Tursti til Melderskin - "Dronninga blant Kvinnheradsfjella"
Selv om det aller beste du kan gjøre på Tustna Ladestasjon er absolutt ingenting, har vi noen forhåndsbestilte aktiviteter å tilby. Vi bruker området… Read more
Tustna Ladestasjon - aktiviteter
Toppturpakken for deg som ønsker noen dager med avslapping, god mat og drikke. Hos Hotel Aak ønsker vi å oppfylle ditt vintereventyr! Alle våre… Read more
Topptur i Romsdalen med Hotel Aak - 2 netter
6-7 timar tur-retur. Frå Odda sentrum tek ein riksveg 13 mot Kinsarvik. I Tyssedal tek ein fyrste veg opp mot høgre til Skjeggedal. Det… Read more
Einseten
Folgefonni Breførarlag tar deg med på brevandring over Folgefonna. Opplev ein historiske bretur som tidleg lokka den Europeiske overklassen til… Read more
Folgefonna kryssing - Folgefonni Breførarlag
Kinsarvik-Stavali-Torehytta-Litlos-Hellevassbu-Haukeli Dette er ein verkeleg flott tur, med mange høgdepunkt. Første dag går opp… Read more
Hardangervidda: fem-dagars tur
Kinsarvik-Husedalen-Stavali-Hadlaskard/Hedlo/Viveli-Øvre Eidfjord Dette er ein av dei klassiske Hardangervidda-turane. Med start i Kinsarvik,… Read more
Hardangervidda: tre-dagars tur
Hovden rundt. Flott fjordutsikt   Startpunkt: ved daglegvarebutikken på Lofthus. (eventuelt Lofthus Camping, Hotel Ullensvang, Opedal… Read more
Hovden rundt
Idyll og tradisjon; to ord som passar godt til dette stølsområdet. Legg turen til Jonstølen med utrulege utsiktspunkt over Ulvik, fjell og fjord.… Read more
Jonstøl - stølstur
Kvanndalsstølen - gjennom frodige daler til sommar stølen Startpunkt Kvanndal Om løypa Gå nordover… Read more
Kvanndalsstølen
Stad Steinsdalsfossen Turomtale Frå butikkane ved Steinsdalsfossen, gå 60 meter mot Rosseland, og ta til høgre inn på vegen… Read more
Movatnet - ein lett tur frå Steinsdalsfossen
Rundt Fitjadalsvatnet - gjennom et variert kulturlandskap Startpunkt Køyr opp frå RV 7 i Øystese. Følg skilting… Read more
Rundt Fitjadalsvatnet
SAUESANK OG VANDRING NED AURLANDSDALEN FRÅ ØSTERBØ TIL VASSBYGDI - KUN LAURDAG 19.SEPTEMBER Vandringa med sauen ned Aurlandsdalen… Read more
Sauesank i Aurlandsdalen
Opplev flott og urørt norsk natur på sitt beste idet du spaserer langs det flotte og rolege Solsævatnet i høgda av Ulvik. Turen går langs ein grusveg… Read more
Solsævatnet
Frå 1850 og framover voks Odda fram som ein av dei mest kjente turiststadene i Noreg. Det var utan tvil den frodige og ville naturen som trakk… Read more
Turistvegen til Folgefonna Nasjonalpark
Stad Uskedalen Turomtale Ein går over brua og følgjer skogsvegen til venstre. Etter vel ein km kjem ein fram til Uskedalen elveeigarlag… Read more
Tursti til Ulvanosa, Geitadalstinden og Høgetinden frå Uskedalen
Startpunkt  Buer i Odda. Kjør av fra RV 13, følg skilt til Buer. Køyr til bommen og parkeringa ved enden av… Read more
Buerdalen - forbløffande brelandskap
Eidfjord har eit mangfald av tilretteIagde turstiar, les meir. Read more
Fotturar i Eidfjord
Mellom bakkar og fjell utmed havet, finn du mange flotte og godt markerte turstiar rundt om i Ulvik. Opplev Ulvik frå dei beste utsiktspunkta… Read more
Fotturar i Ulvik
Sjå Ulvik frå 1065 meter over havet! Ein krevjande tur med ei fantastisk utsikt frå fjelltoppen. Opplev den norske naturen frå si flottaste side på… Read more
Kvasshovden
Startpunkt  Aga (eller Reiseter) Om løypa Når du går frå Agatunet, gå sørover cirka 200 meter, ta… Read more
Skredløypa
Kort og spektakulær utsiktstur til klippeblokken Slottet. Turen går på god sti og tar ca 2 timer tur/retur. En enkel fjelltur som egner seg godt for… Read more
Slottet - Preikestolen i miniatyr i Modalen nord for Bergen
Frå Fitjadalen til Breidablik - inn i høgfjellet Startpunkt Fetet, på nordspissen av Fitjadalsvatnet. Køyr opp… Read more
Frå Fitjadalen til Breidablik
Familievennlig brevandring med guide på Buarbreen i Hardanger. Bli med på ei kjekk oppleving beståande av isbre, fjellformasjonar og… Read more
Guida breføring på Buarbreen - Hardanger Breføring
1466 m.o.h.  Start frå Freim:  Det er parkering mot enden av bustadfeltet. Følg traktorvegen til skiltet mot… Read more
Møyfallsnuten
Kartet viser skiløyper og utvalde sommarløyper i Sysendalen og i sentrale nærliggjande fjellområder. Read more
Turløyper i Sysendalen
Stad Rosendal Turomtale Oppleving i nærkontakt med elvar, frodige lier og høge fjell. Ein tur for både dei yngste og dei eldste - i… Read more
Tursti til Hattebergsdalen
Stad Blådalen. Sørspissen av Folgefonna Turomtale Bilturen frå Omvikdalen til Matrekrysset og vidare på god anleggsveg med… Read more
Tursti til Svelgabreen
Holmaskjer - utfordrande frå fjord til bre Startpunkt  Rasteplass nær Egne Hjem ved Tokheim, 2 km nord for Odda langs FV… Read more
Holmaskjer
Opplev den adrenalin-fylte ruta til Trolltunga med ein guida via ferrata-tur med Trolltunga Active. Perfekt for dei som vil ha eit litt annleis… Read more
Trolltunga Via Ferrata - Trolltunga Active
Det lokale turlaget har lenge invitert til turglede og tilbyr guida fjellturar i område rundt om i Ulvik. Dei erfarne guidane er lommekjende for å… Read more
Ulvik Turlag
Frå Steinstø til Bjørkeveten - med vakker fjordutsikt Startpunkt Steinstø kai Om løypa Ulike alternativ for… Read more
Frå Steinstø til Bjørkeveten
To flotte topper med en fantastisk utsikt fra Sunnmøre til Trøndelag. I klarvær ser du godt vindmøllene på Smøla. Melen er høyest med sine 768 moh. og… Read more
Melen og Sjurvarden (Stemshesten) fra Skotten - Fjelltur
Bli med på pudderjakt i Romsdal. Dette er statistisk sett en av de beste helgene på året hvor du kan treffe på dyp og kald snø i Romsdalsfjella. Read more
Pudderfestival i Romsdal
Hauge-Ruggå-Hauge Alt frå starten av turen har ein imponerande fjordutsikt, og frå Ruggå får ein eit godt overblikk over… Read more
Ruggå
Startpunkt  Utne. Du kan også ta ferje frå Kvanndal eller Kinsarvik uten bil. Om løypene Turane er… Read more
Røvhaug eller Setehaug frå Utne
Opplev Trolltunga om vinteren på ein guida tur med Trolltunga Adventures frå mars til mai! Read more
Trolltunga vinter med Trolltunga Adventures
Stad Husnes Turomtale Følg skogsvegen 1 km til skarp venstresving. Herfrå på sti gjennom skogsområde til Bremstølen.… Read more
Tursti til Bremstølen
Stad Omvikdalen Turomtale Frå P-plassen fin oppstigning til enden av skogsvegen der terrenget flatar av ca 600 moh. Herfrå skilta og… Read more
Tursti til Kviteggjo
Stad Husnes Turomtale Følg stien til venstre (nordaust) frå parkeringsplassen. Etter kvart bratt opp Onarheimslia til 600 moh. der lendet… Read more
Tursti til Mjelkhaug frå Husnes
Hjølmadalen i Øvre Eidfjord, Tinnhølvegen ved Dyranut, samt fleire stader langs Rv 7 over Hardangervidda, er innfallsporten til nasjonalparken. Read more
Hardangervidda frå Eidfjord
Velg mellom kort eller lang fjelltur fra samme startsted i Modalen nord for Bergen. Gå 30-40 min. til Nedstavatnet eller 4 timer (én vei) inn til… Read more
Kort eller lang utsiktstur til Nedstavatnet eller Skavlabu
Frå Valldal sentrum køyrer du vegen mot Tafjord gjennom den 1 km lange tunellen og held fram til Fjørå. Der tek du av og køyrer etter vegen som er… Read more
Mefjellet
Høgdeskilnad: 0 - 48 moh. Estimert tid: 1 time. Avstand: 3,5 km. rundtur. Turkart: Tysnes 1:50 000 Startpunkt og parkering: Avkjørsel… Read more
Rundtur i Myklestadskogen på Tysnes
Treng du shuttlebus eller transport når du skal gå Dronningstien? Eller kanskje du vil ha transport for å oppleva Husedalen eller… Read more
Shuttlebus Hardanger
Startpunkt  Ved Strand. Følg skiltene mot Buer fra RV 13, og følg deretter vegen til Strand. Om løypa Følg vegen… Read more
Strand - Sandvin
Valurfossen. Elva Veig kastar seg utfor eit 272 m høgt stup. Fottur omlag 1 time frå Hjølmaberget. Read more
Valurfossen
Bakkanosi (1398 moh) den råaste toppturutsikten mot UNESCO verdensarven Nærøyfjorden Read more
Bakkanosi 1398 moh
Fottur i variert terreng og flott utsikt som kan gjerast i kombinasjon med andre turar. Read more
Botsvatn - Dåren
Turen til Botsvatnlia og Jonstein er ein variert og utfordrande tur med flott utsikt frå toppen Read more
Botsvatnlia og Jonstein
Enkel fottur mellom stølar og vatn. Read more
Breidsete - Freddal
Luster er ein kommune med store fjellområde. Dagsturhytta er derimot plassert ved Lustrafjorden på Ytre Eikum mellom Solvorn og Marifjøra. Hytta kan… Read more
Dagsturhytta i Luster - Eikjabu
Turen startar frå bustadområdet Eidesåsen, som ligg like ovanfor Odda Camping. Om du parkerer ved… Read more
Eidesnuten
Fottur langs ein gamal buføringsveg i bratt - men variert - terreng og flott utsikt. Read more
Espeland - Espelandsgryting
Plassert 1000 m.o.h., med storslegen utsikt. Flott vandring til hytta, frå Øygard i Fjærland går det ein tilrettelagt sti og steintrapper heile vegen… Read more
Flatbrehytta høgfjellshytte, Fjærland
Skageflå er fjellgarden der verdsarven vart feira i 2006 og der det vart feira kongeleg sølvbryllaup i 1993. Read more
Geiranger - Skageflå - Homlong
Vil du utforske Hardangervidda til fots? Bli med oss ​​på en spennende og skreddersydd trugevandring og opplev det fantastiske landskapet som strekker… Read more
Guida trugetur på Hardangervidda
Tur med flott fjordutsikt og moglegheit for rundtur. Read more
Hammaren - Grønrimb
Leter du etter et vakkert landskap kombinert med Eidfjords historie og innbyggere, eller er du spesielt interessert i vikingtiden? Read more
Hardanger Guide Service
Tur opp til karakteristiske Jonahorn med utsikt over fjord og bygd. Read more
Hellebrotet på Sollesnes - Jonahorn
Ca 1 - 1,5 timar ein veg. Frå Odda sentrum fyl rv 13 mot Røldal. Ta av og fyl skilting mot Buer og Buerbreen. Forbi Odda Camping… Read more
Jordalstølen
Kraftduoen i Høyanger er to turar i eitt der kraftproduksjon før og no dannar ei tematisk ramme med overnatting på Øren Hotel og på dag 2 vandrar du i… Read more
Kraftduoen i Høyanger
Kraftruta tek deg med på to dagar gjennom storslått natur i Industribygda Høyanger med vandring over Bergefjell og byvandring i eit kraftsamfunn. Read more
Kraftruta over Bergefjell, Høyanger
Liker du å gå lange fjellturer i variert terreng? Turen rundt Lysefjorden er beregnet til 6 dager og er en flott naturopplevelse. Read more
Lysefjorden rundt for de spreke
Denne guida turen tar deg med gjennom tradisjonelt og vakkert norsk fjordlandskap med utsikt til både vakker skog og fjell. Turen starter med et… Read more
Møt de lokale - Sognefjord Guiding
Saksaklepp - den høgste toppen i Jondal på 1491 moh Startpunkt  Køyr frå Jondal mot Krossdalen.… Read more
Saksaklepp - 1491 moh
Samlen byr på ein av dei finaste utsiktane i Hardanger. Frå toppen på 686 moh har du panoramautsikt både inn og ut fjorden - ein perfekt utfordring… Read more
Samlen - topptur
Dette er ein enkel tur gjennom den imponerande Simadalen. Om våren kan Skytjefossen vere eit fantastisk syn! Read more
Simadal - fin gåtur
Turen frå Steinstø til Bjørke ligg i Fyksesund landskapspark, eit område med fleire turalternativ og eige turkart. Høgdeforskjellen Frå Steinstø til… Read more
Steinstølia, Steinstø-Bjørke
Bratt tur i variert landskap og terreng med flotte stølar og utsikt. Read more
Sætveit - Breidsete
Fottur i dallandskap i skog, mellom fjellsider og langs foss. Read more
Torsnes - Daurmålsdalen
Opplev Hardanger sine kjende destinasjonar i vinterdrakt på trugetur saman med Trolltunga Active sine guidar; fjord, fjell, foss og bre er noko av det… Read more
Trugetur med Trolltunga Active
Stad: Husnes, Valen, Handeland Omtale På Husnes går ein frå Statoil langs Opsangervatnet mot lysskulpturen ”Samspel”.… Read more
Tur på Postvegen
Tur med fin utsikt både utover havet og innover fjella på Nordmøre og i Romsdal. Varde på toppen av Duå. Read more
Tur til Duå fra Seterdalen
Stad Sjøstovo ved ferjekaien på Borgundøy Turomtale Frå Sjøstovo gå vegen oppover mot Brekke skule og… Read more
Tursti til Borgundnuten
Stad Rosendal. Turomtale  Frå P-plassen ved kyrkja 500 m til Bjørke. Grusveg utan merking 1,5 km til Åsvodl der vegen flatar… Read more
Tursti til Skålafjell (Navarhaug)
Stad Rosendal. Turomtale God 3 km grusveg med jamn stigning. Det er fleire vegdele oppover, hald alltid til høgre for å følgja… Read more
Tursti til Skålafjell (Skjethaug)
Stad Valen Turomtale Følg skogsvegen opp lia frå Søsterheimen 200 m til vegdele. Derfrå kan ein gå til Vardhaugselet… Read more
Tursti til Vardhaugselet
Fottur langs stølar og vatn til den store steinen ved Dåren. Read more
Vassenden - Dåren
Fottur i idylliske omgjevnader mellom stølar og vatn. Read more
Vassenden - Vatnasete
Fottur i frodig dallandskap og fjellandskap langs vatn og stølar. Read more
Vetlavatnet - Breidsete
Startpunkt Hjølmaberget. Ta av mot Hjølmo frå RV7 i Øvre Eidfjord. Bare privatbilar får køyre opp til Hjølmaberget. Vegen opp til Hjølmaberget er ein… Read more
Vivelid - Såtefjell
Fottur til idylliske Tostøl med flott utsikt på turen Read more
Våhaug - Tostøl
Ta på deg skia og utforsk freeride-eldoradoet Røldal saman med Trolltunga Active. Denne ferdigpakka vinteropplevinga passar perfekt for erfarne… Read more
Winter Adrenaline for ekspertar
Ta med vener, kollegaer og/eller partnaren din på ei spektakulær oppleving i Hardanger! Bli med Trolltunga Active og dei røynde guidane deira på eit… Read more
Winter Adrenaline for nybegynnarar
Workation = Kontorplass + overnatting + mat + aktivitetar. Er du lei av heimekontor? Treng du påfyll av motivasjon, arbeidslyst og inspirasjon? Kom… Read more
Workation i Eidfjord
Jøklagutane AS er et aktivitetsfirma som i hovedsak driver breføring på Hardangerjøkulen i sommersesongen, men som gjennom… Read more
Brevandring - Jøklagutane
Busstransport fra Eidfjord til Skjeggedal, startpunkt for fotturen til Trolltunga. Read more
Transport fra Eidfjord til starten av Trolltunga
Dagsturhytta i Høyanger kommune heiter Synkenhytta og ligg på Høyangerfjellet. Hytta har universell tilkomst og har rampe inn til sjølve hytta. På… Read more
Dagsturhytta i Høyanger - Synkenhytta
Dagsturhytta i Årdal ligg på Moakamben i Øvre Årdal. Herifrå er det flott utsikt over bygda. Read more
Dagsturhytta i Årdal - Moakamben
Tur i skogsterreng og fjellterreng til stølen Grønrimb med flott fjordutsikt. Read more
Grotnes - Grønrimb
Startpunkt  Ved Elversvatnet langs den gamle vegen over Røldalsfjellet. Ta av frå E134 ved Røldal skisenter og… Read more
Hallet grøne - rundtur på toppen av verda
Tur i fjellterreng langs vatn og stølar. Read more
Hestadalen - Breidsete
Ei godt iveratett turløype i unikt kulturlanskap som passar for dei fleste. Read more
Kulturvandring i Herand
Turen frå Kvåle til Vassenden byr blant anna på fantastisk utsikt mot Folgefonna. Read more
Kvåle - Vassenden
Fottur til Gullbergnotten naturreservat med flott utsikt over Jondal sentrum og fjorden. Read more
Selsvik - Gullbergnotten
Rundtur om Solhaug, Fodnastøl og Vatnasete med fossar, utsikt og idylliske stølar Read more
Solhaug - Fodnastøl - Vatnasete
Fottur i varierande terreng og stigningsgrad til Vassendvatnet. Read more
Svåsand - Vassenden
Trondsbu - Stigstuv, fin tur med barn i Hardangervidda nasjonalpark Read more
Trondsbu - Stigstuv
Hole Hytteutleige - Grinddalssætra - Vinsåshornet - Grinddalssætra- Hole Hytteutleige Turen byr på imponerande panoramautsikt over… Read more
Vinsåshornet
Innerst i Sognefjorden, mellom Jostedalsbreen og Breheimen nasjonalpark, ligg Jostedalen som byr på fantastiske snøforhold og kort avstand til… Read more
Vinter i Jostedalen
Rundtur om Våhaug og Vatnasetenuten med flott utsikt i alle himmelretningar. Read more
Våhaug - Vatnasetenuten
FJORDAR, FJELL, UNESCO-STADER, ISBREAR, FOSSEFALL La oss vise deg underverka i det mangfaldige Vestlandet. Vi er ein DMC/incoming turoperatør i den… Read more
Wonderlust AS
Stad Omvikdalen. Turkart Folgefonna nasjonalpark. Start og sluttpunkt Hjelmeland ved Nistovetunet, historisk verna gardstun. Parkering Skilt ved… Read more
Tursti til Kviteggjo
Angr tilbyr guida skiturar i lokale fjellområde rundt Ulvik. Hiv deg med på tur med dyktige, lokalkjende guidar og kjenn nærleiken til den rå og… Read more
Angr
B-Active senteret ligg sentralt i Ulvik og tilbyr alt ein treng for ein fartsfylt, kjekk og aktiv ferie i Ulvik. Mellom anna kan du bli med på guida… Read more
B-Active Centre
Krevjande tur i vilt fjellandskap og variert terreng. Read more
Breidsete - Glomsdalsskardet
Ei historisk vandrerute som forbinder Jondal og Krossdalen med Sørfjorden, og som tar deg med inn i Folgefonna nasjonalpark. Read more
Buførevegen
Er du glad i vandring og er på tur ved Sognefjorden så anbefalast turen til Børesteinen i Luster - som har eit av dei flottaste utsiktspunkta i Luster Read more
Børesteinen
Vinjaåsenhytta ligg langs stien mellom Aurlandsvangen og Stegastein utsiktspunkt og Bjørgo. Read more
Dagsturhytta i Aurland - Vinjaåsenhytta
Du har fleire turmoglegheiter for å kome til Orrabu Dagsturhytte på Leikanger. Den kortaste startar frå parkeringsplassen ved Kleppa. Read more
Dagsturhytta i Leikanger - Orrabu
Dagsturhytta i Lærdal er plassert på Mjølkeflaten og har fått namnet Mjølkeflathytta. Frå hytta er det god utsikt over Lærdal, både mot Øyri og… Read more
Dagsturhytta i Lærdal - Mjølkeflathytta
Denne varierte, men bratte, turen til Vikanuten og Fjellstøl byr på fantastisk utsikt over Hardangerfjorden og Jondalsbygda. Read more
Fjellstøl og Vikanuten
Ein enkel tur på traktorveg og sti med flott utsikt mot Krossdalen og Folgefonna. Read more
Fonnavegen - Gjetingshaugen
Fottur til stølen Grønrimb i dallandskap. Read more
Gangdal - Grønrimb
Fottur frå Gausvika til Grønrimb med fjordutsikt. Read more
Gausvik - Grønrimb
Bli med til idylliske fjellstølar og fjelltoppar med fantastisk utsikt over fjordlandskapet. Hardanger Hiking tilbyr gode… Read more
Hardanger Hiking
Ein tur gjennom unikt, steinete landskap med fantastisk utsikt ned til Herandbygda. Read more
Hereiane - eit unikt, steinete landskap
Rundtur om Langaskarv og Såta med flott utsikt over Hardangerfjorden, Samlen og Herand. Read more
Langaskarv - Såta
Bratt og krevjamde tur til Gullbergnotten med svært god utsikt til Jondal sentrum og fjorden. Read more
Pineskår - Gullbergnotten
Ein rundtur godt eigna for barnevogn o.l. med kvilebenkar og dikt langs ruta. Read more
Poestien
Startpunkt  Freim. Følg RV 13 mot Tyssedal frå Odda. 300 meter etter brua over Opo-elva, ta første veg til… Read more
Rossnos - topptur med utsikt over Odda
Fottur gjennom eit frodig landskap på nordsida av Torsnesvatnet. Det er mange stølar og hytter ved Torsnesstølen ved den austlige enden av… Read more
Torsnesstølen/Fjelltveit
Trugetur i Sogndalsdalen - På jakt etter noe annet enn ski og gåturer? Bli med på turgetur i Sogndaldalen inn til Anestølen. Read more
Trugetur i Sogndalsdalen
Turen til Nortveite går i idyllisk landskap, og vel framme får du fantastisk fjordutsikt. Read more
Agatunet-Nortveit
2 dagars tur frå Dyranut til Fossli, med evt. busstransport tilbake til Dyranut. Read more
Dyranut - Kjeldebu - Fossli
Startpunkt  Merka frå Røldal overnatting langs E 134. Om løypa Følg den merka løypa som passerer… Read more
Austdalen / Grøndalen / Havrenos
Familietur med utsikt og idyll. Startpunktet på Gjerdeneset ligg etter om lag 5 km køyring på kommunal veg mot Kilsti etter at du har… Read more
Blåhornet - Kilstisætra
Dagsturhytta Balabu ligg vakkert til ved Orremyra, ikkje så langt frå Belehalli. Dette er ein fin tur som passar for alle. Read more
Dagsturhytta i Balestrand - Balabu
Dagsturhytta i Sogndal heiter Stedjestova, og ligg 300 moh. i Stedjeåsen. Hytta har utsyn mot sentrum i nord-aust og Storehaugen i sør. Read more
Dagsturhytta i Sogndal - Stedjestova
Dagsturhytta Liabu i Vik ligg på 805 moh, men ein starta å gå frå om lag 600 moh. Turen er 1,3 km frå Fjellandsbyen, og det tar omtrent 30 minutter… Read more
Dagsturhytta i Vik - Liabu
Fottur i variert terreng til stølen Grønrimb med fjordutsikt. Read more
Kysnes - Grønrimb
Har du nokon gang hatt nærkontakt med Sau? Bli med Laila da vel på Sauesafari i Aurlandsdalen. Read more
Sauesafari i Vassbygdi
Fottur i fjellterreng og naturskjøne omgjevnader. Read more
Storemyr - Flatabøgryting
Naturguiding i brelandskapet Opplev brelandskapet på vinteren med naturrettleiiar! Breheimsenteret tek deg med på tur der du… Read more
Trugetur i brelandskapet
Trugetur i vakkert landskap!  Prøv å vandre i djup snø og nyt fantastisk utsikt over frosne fjorder og fjell. Bli med… Read more
Trugetur Skjolden
Kaupangerholten er ein tur som passar for både unge og gamle - du går på grusveg nesten heilt til endes. Read more
Vandring til Kaupangerholten med Sognefjord Guiding
Rundtur fra Bergen til Folgefonna Skisenter, inkludert 5 timers guidet tur på isbreen Folgefonna. Read more
Brevandring på Folgefonna
Vandretur over Ljøbrekka langs delar av "Den Trondhjemske Postveg". Om du kjem frå Hellesylt køyrer du gjennom den… Read more
Ljøbrekka - Den Trondhjemske postveg
Norge er et mekka for deg som liker bratt friluftsliv, og byr på alle de elementene som vi trives best med. Alle våre guider har mange års erfaring av… Read more
Uteguiden AS
Halnekollen er ein liten fjelltopp like bak Halne Fjellstugu langs rv7. Det er ein 30-45 minuttars tur kvar veg i lettgått terreng som belønner deg… Read more
Halnekollen - guida topptur på Hardangervidda
Opplev Vettisfossen i haust Unn deg eit opphald i Årdal med tur til fantastiske Vettisfossen Kan bestillast i perioden 25.09 - 31.10.2020 Kva er… Read more
Opplev Vettisfossen i haust
Topptur til Bøttejuv Kan bestillast i perioden 25.09 - 31.10.2020 Kva er inkludert: Overnatting i twin rom, inkludert frokost Nistepakke til… Read more
Topptur til Bøttejuv
Sogndalsdalen er norgeskjent for sine fantastiske toppturar. Frå Uteplassen er det berre nokre minuttar bort til første utfartsparkering. Read more
Toppturpakke 2+2 Uteplassen
Myrhorn er ein kremtopp i Jostedalen/Breheimen nasjonalpark - Har ein flott historie i norsk målarkunst, motivet heng på veggen i Fugleværelset på… Read more
Vandring til Myrhønna - Jostedal
Frå Prest på 1.478 moh har du panoramautsikt over Aurlandsfjorden. Dette er ein fin topptur for heile familien. Read more
Vandring til Prest 1457 moh, Aurland
VINTER UTAN SKI 2+2 Ei helg i Sogndalsdalen med tur på truger, hundekjøring med FjordHusky og/eller isfiske. Uteplassen ligger… Read more
Vinter utan ski Sogndalsdalen
Kom og opplev fersk, norsk produksjon på idylliske Undeland gard. Garden driv med økologisk dyrking av "Hardangergrønt" og snittblomar med eit fokus… Read more
Åkervandring
Parker ved Eidsvatnet. Fylg god rås frå nordenden av Eidsvatnet til Oaldsvatnet. Stigning, Tur i ope terreng med flott utsikt. Fiskekort… Read more
Eidsvatnet-Oaldsvatnet
Dette er et av våre absolutte favorittfjell i området rundt Hjørundfjorden av flere grunner. En av dem er utsikten fra toppen, hvor du ser hele veien… Read more
Guidet tur til Saksa - Uteguiden
Ynskjer du å oppleve eventyrlege Hardanger? Me kan bistå med å arrangere opplevingar, overnattingar og transport! Read more
Hardanger Eventyr
Frå gamle "Lieds lenestolfabrikk" tek ein av frå bygdevegen, går gjennom Øvstegarden (vis omsyn) og fylgjer viadre… Read more
Øvstegarden-Liasetra
«The finest ice-scenery in Europe», sa den engelske fjellmannen William Cecil Slingsby om dei tre ville brefalla Loke-, Odin- og Torsbreen, som stuper… Read more
Tungestølen-Austerdalsbreen
Stad Nordrepollen, Mauranger. Turkart Folgefonna nasjonalpark. Start- og sluttpunkt Jukla kraftstasjon. Parkering Frå Nordrepollen 12 km… Read more
Tursti til Botnabreen
Med utlevert stegjern, isøks og tau begir man seg innover på den hvite breen og leter etter høye istårn, asurblå brevann og dype isdaler. Rundt… Read more
Folgefonna Nasjonalpark - 10 Iconic Walks
Stad: Røldal Turkart: Røldal 1:50 0000 Startpunkt og parkering: RV520 mellom Røldal og Sauda v/Halvfjerdingsvatnet (7 km… Read more
Røldalssåto
3t ein veg. Start ved Halne, via Krækkja til Fagerheim, eller motsatt veg. Read more
Halne - Krækkja - Fagerheim
Fin turveg som slyngjer seg opp lia frå sjøen til Muldalsgardane 370 moh. Rås mellom husa fører vidare ned til utsiktspunkt for Muldalsfossen, ein av… Read more
Muldal
Place: Mosterhamn/Bømlo Map of trip: Mosterhamn – Bømlo (1: 50 000) Place of start and end: Moster Amfi Parking: There are good parking… Read more
Kulturløypa i Mosterhamn
Altitude difference: 90–300 metres Estimated time: 2 hours there and back Walking map: Etne – Saudafjella 1:100 000 Starting point and… Read more
Postvegen i Rullestadjuvet
Place: Stordfjellet, Lundsseter Map: Stord – Fitjar (1 : 50.000) Start and stop point: Parking: Take off from E39, either in the Førlandskrysset… Read more
Fjelltur - kattnakken
Hiking track to the highest mountain in Sveio. One to two hours to the peak, which is 432 metres above sea level, with some steep tracks. Excellent… Read more
Turløype Trollvassnipen
Sunnmøre er et av Norges flotteste områder for toppturer. Sammen med lokalkjent tindeveileder skal vi jakte på den beste snøen, de fineste toppene og… Read more
Toppturhelg på Sunnmøre
The path leads through easy terrain from Buavåg to Hovda, and follows old paths connecting the mines and the processing site. The circuit is part of… Read more
Turløype Gullstien
Vad - Fjellstova - Vad Altitude difference: 70 - 220 mas. Estimated time: 3 h Walking map: Stord/Fitjar Starting point: At Vad- river, next to the Vad… Read more
Vad - Fjellstova - Vad
Altitude difference: 10–640 metres Estimated time: 3–4 hours, 9 km Walking map: Etne – Saudafjella 1:100 000 Starting point and… Read more
Postvegen mellom Skånevik og Etne
Godøyfjellet mountain in Giske har got paths of various difficulty from Godøy and Alnes up to Storehornet peak, at 497 metres above sea level. Half… Read more
Godøyfjellet and Alnesvatnet
Lundsseter - Tysebotnen - Ravatnet - Lundsseter Stad: Lundsseter, Stord Map: Stord-Fitjar (1:50:000) Start/stop point: Lundsseter kraftstasjon… Read more
Lundsseter - Tysebotnen - Ravatnet - Lundsseter
Landåsen- Eventyrskogen(Fairytale forest) Local tour map: Stord –Fitjar (1:50.000) Start and end point: Parking place at Vabakkjen, at the… Read more
Landåsen
Viewpoint Rampestreken is a fantastic experience. The lookout is 537 meters above sea level, and Åndalsnes is beneath your feet. Continue to the top… Read more
Template activity listing - Rampestreken
Rejsemål i Fjord Norge
Bergen er Norges andenstørste by, men med charme og karakter som en meget mindre by. Read more
Bergen
Du kan ikke komme længere mod vest i Norge end dette. Rejs væk fra alfarvej og snus til det autentiske liv langs den barske norske… Read more
FjordKysten
Hvert år ankommer der turister i hobetal til den lille landsby Flåm for at køre med Flåmsbanen, cykle på Rallarvegen… Read more
Flåm
Den dybe blå Geirangerfjord er optaget på UNESCOs verdensarvsliste – omgivet af sneklædte fjeldtoppe, vilde vandfald og… Read more
Geirangerfjorden
Fra selve fjorden og til Folgefonna og videre til den ikoniske Trolltunga – i Hardangerfjord-regionen finder du noget af det mest… Read more
Hardangerfjorden
Kom med til et sted, hvor vikingehøvdinger regerede i hundredvis af år, og hvor der stadig er masser af vikingekultur. Read more
Haugesund
Kom tættere på Kristiansund, der ligger på fire øer i Atlanterhavet og som er kendt for klipfisk, opera og Atlanterhavsvejen. Read more
Kristiansund
At beskue verden fra kendte klippeformationer som Preikestolen og Kjerag eller at kæmpe sig op af de 4.444 trin på Flørlis… Read more
Lysefjorden
Oplev Norges bedst bevarede stavkirke i Borgund og gå på opdagelse mellem de charmerende træhuse i Gamle Lærdalsøyri.… Read more
Lærdal
Molde er kendt for sin verdensberømte jazzfestival og det spektakulære Moldepanorama. Kig nærmere Fjord Norges historie… Read more
Molde
Fra tårnhøje tinder og gletsjere til dybe fjorde – i Nordfjord er det naturen, der er hovedattraktionen. Tag på vandretur, ud… Read more
Nordfjord
Kør på Atlanterhavsvejen og Trollstigen, to af Norges mest spektakulære veje, og udforsk fjorde og øer nær kystbyerne… Read more
Nordvest
Forestil dig selv på fjeldet, hundredvis af meter over havets overflade, med flotte udsigter hvor end du drejer dig. I Ryfylke er selve naturen… Read more
Ryfylke
Røldal er kendt for at have mest snefald i Norge. Om sommeren er det et godt udgangspunkt for vandreture og cykelture. Read more
Røldal
Sognefjorden er Norges længste fjord, og én af dens arme, Nærøyfjorden, er på UNESCOs verdensarv. De omgivende fjelde… Read more
Sognefjorden
Bjergtagende landskaber dækket af fjorde, fjelde og lange, hvide strande Stavanger og Sandnes byder også på en bred vifte af museer… Read more
Stavanger
I Stryn kan du komme med på gletsjervandring og stå på sommerski samt slappe af i en spa med fjordudsigt - på en og samme dag. Read more
Stryn
Suldal ligger ved langs den nationale turistvej Ryfylke i Fjord Norge, et par timers kørsel fra Stavanger og Haugesund. Området er… Read more
Suldal
Hvis du tørster efter spændende udfordringer og eventyr, ekstreme omgivelser og norske specialiteter til ganen, er Voss en sikker vinder. Read more
Voss
Her kan du vandre, stå på ski, beundre byens enestående Art Nouveau-arkitektur, udforske fjordene… Eller bare slappe af og… Read more
Ålesund og Sunnmøre
Besøg Åndalsnes i Romsdalen, tæt på nogle af Norges største turistattraktioner - Trollstigen, Raumabanen og… Read more
Åndalsnes
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Benyt dig af disse gode tilbud

  Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.