Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Hikers on Himakånå in Haugalandet, one of the top hikes in Fjord Norway
Hikers on Himakånå in Haugalandet, one of the top hikes in Fjord Norway
Himakånå in Fjord Norway.
Photo: Mattias Fredriksson
Himakånå in Fjord Norway.
Photo: Mattias Fredriksson

De bedste vandreruter i Fjord Norge

Kunne du tænke dig at bestige ikoniske fjeldformationer som Trolltunga og Preikestolen? Eller har du lyst til en tur med mindre trængsel, men lige så bjergtagende udsigt? Her er nogle af de bedste muligheder for at vandre i Fjord Norge.

Berømte fjelde som Preikestolen, Romsdalseggen, Trolltunga og Kjerag er bare nogle få eksempler på Fjord Norges mest populære vandreture – og hver eneste af dem er et eventyr i sig selv. De kan dog være hårde ved både knæene og lårmusklerne, så du skal være i god form. Men du kan også nemt finde masser af kortere og mindre udfordrende stier, perfekte til familier med børn eller dig, der bare vil tage den mere med ro. Der er fantastiske vandreområder langs med fjordene, i nationalparkerne og gennem de grønne dale.

Og eftersom Fjord Norge dækker mere end 57.604 kvadratkilometer, er det nok bedst, at du ikke snupper det hele på en gang. Hvad med at vælge et eller to mindre områder og virkelig udforske de mange spændende afkroge, de gemmer på – og samtidig undgå menneskemylderet? Der er mange forskellige regioner i den vestlige del af Norge. Nedenfor kan du se nogle af de bedste vandreture i hvert område, fra syd til nord.

Sørg for at finde ud af i forvejen, hvilke vandreruter der passer til dit niveau. Læs vores tips til sikkerhed på fjeldet, og hvordan du skal forberede dig på dit vandreeventyr! Til mere udfordrende fjeldvandringer anbefaler vi, at du tager på en gruppetur eller booker en kvalificeret guide.

Efterlad det, som du fandt det

Sæt så få spor som muligt, lyder mantraet. Tag ikke andet end billeder og behold kun minderne.

Bæredygtig rejse i Norge

Vandreområder i Fjord Norge

Et udvalg af fantastiske vandreture i Fjord Norge fra syd til nord.

Ryfylke

Tag til Ryfylke for at opleve nogle af Norges mest berømte vandreture. Gå hele vejen op til fjeldplateauet Preikestolen, som svæver 604 meter over Lysefjorden, eller Kjerag, hvor kampestenen Kjeragbolten sidder fastklemt mellem to fjeldsider. Du kan også vælge mellem en række andre fantastiske vandreruter her i området, både hvis du vil gå fra hytte til hytte over flere dage eller tage på kortere dagsture med byerne Stavanger eller Sandnes som udgangspunkt (se nedenfor).

Stavanger-området

Stavanger og omegn har et rigtig godt og varieret netværk af velafmærkede vandrestier. Tag familien med på eventyr ved den bynære kyst i fjeldene omkring de større byer Stavanger og Sandnes, eller find et fladere terræn ved Jærstrendene med de kridhvide, kilometerlange sandstrande. Eller måske er du taget hertil, fordi du vil vandre op til Preikestolen eller Kjerag i Ryfylke (se ovenfor)?

Haugesund og Haugalandet

Landskabet i Haugesund og Haugalandet bliver ofte sammenlignet med de omgivelser, man ser i TV-serier som Game of Thrones og Vikings. Og det er ikke så underligt, for det var hjemsted for lokale vikingekonger i mere end tusind år. Tag på vandring i de historiske fjelde, gå en tur langs havet, eller tag ud til en af de større øer og oplev det barske landskab, hvor havet møder himlen. Et must for glade vandrefolk er fjeldformationen Himakånå, der ligner en troldekone!

Sunnhordland

Vælg mellem 200 afmærkede stier i Sunnhordland, fra nemme og børnevenlige ruter til bestigning af fjeldtoppe i 1.400 meters højde med fantastiske udsigter. Hvis du har lyst, kan du følge Nordsøstien langs med det åbne hav. Eller måske vil du booke en guide og tage på gletsjervandring på Folgefonna, en af de største gletsjere i Norge?

Hardangerfjord-området

Hardanger er stedet, hvor du finder den verdensberømte Trolltunga, men det er naturligvis ikke alle, der ønsker at begive sig ud på den lange og anstrengende tur derop. Heldigvis er der masser af andre muligheder i denne del af Fjord Norge. Du kan følge Dronning Sonjas panoramatur, nyde synet af de mange vandfald (inklusive det storslåede Vøringsfossen) eller slentre gennem de skønne blomstrende frugtplantager, der pryder regionen om foråret. Der kan du også smage nogle af verdens bedste cidere.

Bergen

Når det gælder fænomenale udsigter og lettilgængelige stier tæt på byens centrum, er det de færreste steder, der kan hamle op med Bergen. Start dagen på et fjeld (du kan køre med kabelbanen Fløibanen eller med svævebanen til Ulriken, hvis du vil kun vil gå fra toppen), og nyd så at vandre hele vejen ned, mens du mærker byens puls.

Voss

Velkommen til actionfyldte eventyr i Norges adrenalinhovedstad! Voss er stedet for dem, der er vilde med ekstremsport af enhver slags. På vandresiden kan du vælge mellem stier i alle sværhedsgrader i fjeldene, der omgiver byen – og udsigten er simpelthen storslået.

Sognefjord-området

Norges længste og dybeste fjord strækker sig fra kysten hele 204 kilometer ind i landet med adskillige spektakulære forgreninger undervejs – for eksempel Nærøyfjord, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. I Sognefjord-området finder du også nogle af de mest populære vandreområder i hele Norge. Gå i historiens fodspor på den gamle Kongevej til den hyggelige by Lærdal, eller tag ud at vandre i fjeldene omkring Flåm. Medmindre du hellere vil begive dig ud på nogle af Norges mest fantastiske dalvandringer?

Sunnfjord

Halvvejs mellem Ålesund og Bergen ligger Sunnfjord, også kaldet “vandfaldenes rige” takket være de utallige steder, hvor vandet fosser i kaskader ned ad de stejle fjeldsider. Her er der masser af afmærkede stier at vælge imellem, og du kan også tage på guidede ture.

Fjordkysten

Rejs en tur langt fra alfarvej: så langt vestpå, det er muligt at komme i Norge. Her kan du vandre til toppen af naturmonumenter som Alden, Lihesten Hornelen – Europas højeste havklippe – eller følge en de mange familievenlige ruter langs Nordsøstien. Og hvis du brænder efter at få en helt speciel oplevelse, så kom til Fjordkysten mellem november og februar, hvor det er sæson for “stormjagt”!

Nordfjord

Den største fastlandsgletsjer i Europa og en dramatisk kystlinje gør Nordfjord til et sandt overflødighedshorn for vandrere – og her er mere end 230 afmærkede vandrestier. Bemærk: Du skal tage med en guide, hvis du vil ud at gå på gletsjerne. Når du er i området, bør du også lægge vejen forbi oplevelsesarenaen Loen, hvor du kan blive løftet helt op på fjeldtoppen med Loen Skylift. Og gå ikke glip af chancen for at stå på sommerski i Stryn!

Geirangerfjord-området

De fleste besøgende tilbringer kun en enkelt dag i dette berømte område. Men det er en KÆMPE fejltagelse! Den dybe blå Geirangerfjord er omgivet af majestætiske fjelde med sne på toppen, vilde vandfald og frodige, grønne landskaber. Tag med på en af de mange guidede ture, hvor du blandt andet kan høre fantastiske historier, eller tag ud at vandre på egen hånd i Geirangerfjord-områdets storslåede landskab, som er på UNESCOs verdensarvsliste.

Ålesund and Sunnmøre

Sunnmørsalpene, bedst kendt for deres mægtige tinder med svimlende udsigt over fjordene, har været et trækplaster for vandrere gennem århundreder. Ved kysten og på en række øer er fjeldene lavere og mindre rå, men de byder stadig på fine udsigter over havet og de smukke hvide strande i nærheden af Ålesund og Sunnmøre.

Nordvest

Fra stejle fjelde og skønne vandredale til verdensberømte attraktioner som Trollveggen, Atlanterhavsveien og Romsdalseggen i Åndalsnes – spænd selen og kast dig ud i eventyret i det nordligste hjørne af Fjord Norge: Nordvest.

Planlæg turen

Klik på punkterne på kortet for at få flere oplysninger om hver tur.

Vandring i Fjord Norge
Preikestolen er en av Norges største attraksjoner. Turen er såpass lang og krevende at den gir mestringsfølelse til erfarne turgåere, samtidig som… Read more
Preikestolen
Kjerag - majesteten i Ryfylke innerst i Lysefjorden! Med 1084 meter rager Kjerag høyest av alle toppene i Lysefjorden. NB! Ikke gå til Kjerag på… Read more
Kjerag
Romsdalseggen er kåret til en av verdens vakreste fjellturer av Lonely Planet. Her får du turbeskrivelsen til den luftige opplevelsen blant mektige… Read more
Fottur over Romsdalseggen
Bratt sti der du må forsere tauverk, stokkar og stigar som nødvendige hjelpemiddel undervegs. Fantastisk utsikt fleire stader langs stien, og møte med… Read more
Stien til Kjeåsen fjellgard
Trolltunga er den mest spektakulære fjellformasjonen i Noreg. Den ligg 1180 moh, om lag 700 meter over Ringedalsvatnet. Her er det fantastisk og… Read more
Trolltunga
Denne turen gir en unik kombinasjon av utfordring, spenning og mestringsfølelse, hvor du får prøvd hele tre aktiviteter i en tur. En perfekte… Read more
Klatring, rappellering og grottetur i Valldal - The Adventure Valley
Vil du på tur, litt vekk frå dei store turist-mengdene? Bli med Fjord Active i Luster på blåis eventyr, i private områder, vekk frå dei store… Read more
Brevandring og RIB Tunsbergdalsbreen, Luster
Guidet tur til Preikestolen Bli med oss på tur til Preikestolen, en av Norges fineste turer! Turen oppover starter fra Preikestolen fjellhytte, og… Read more
Guidet tur til Preikestolen
Stoltzekleiven er en bratt steinlagt tursti og trapp med ca. 722 trappetrinn i Bergen opp mot Sandviksfjellet. Stoltzekleiven er en av de mest… Read more
Stoltzekleiven
Langfoss er det femte høyeste fossefallet i Norge. CNN har tidligere kåret Langfoss til en av verdens 10 flotteste fossefall. Den totale fallhøyden er… Read more
Langfoss Opp - Topptur
IceTroll tilbyr guida breturar kombinert med kajakkpadling på brevatn i Jostedalen, Luster. Read more
Brevandring & kajakkpadling, Luster
Dette er en 6-dagers tur hvor du kan utforske flere områder med flotte turer med fjord utsikt. Vi bor komfortabelt på hotell/lodge… Read more
Topptur - Trollheimen, Sunndalsfjella og Romsdalen
Vandringa opp eller ned 327 trappetrinn, platå og høge, luftige utsiktspunkt, skjer tett på den buldrande Storfossen.… Read more
Fossevandring i Geiranger
ICETROLL tilbyr turar inkludert kryssing av brevatn med motorbåt og brevandring på same turen. Turen er spesielt godt egna for barnefamiliar. Read more
Motorbåt & Brevandring, Austdalsbreen
Topptur med fantastisk utsikt over Trollveggen og Romsdalen! Romsdalen er kjent for bratte fjellsider, men på denne turen opp til Norafjell… Read more
Topptur til Nordre Trolltind, Rauma
Den spektakulære fjellturen opp til Himakånå er en av de mest kjente turmålene i Tysvær og omegn. Read more
Himakånå
En perfekt kombinasjon av kajakkpadling til Hessa og fjelltur til Sukkertoppen lar deg oppleve det beste av Ålesund. Read more
Kajakk & Fjelltur i Ålesund
Ulvik Frukt & Cideri er den fyrste av tre gardar langs den einaste frukt- og siderrruta i Noreg. Garden byr på omvisingar og lokale smakar i form av… Read more
Ulvik Frukt & Cideri
Åkrasanden på Karmøy har tidligere blitt kåret til Norges vakreste strand. Turen er en spennende vandring i kystlandskapet mellom Åkra og Ferkingstad… Read more
Karmøystrendene - vandring langs de hvite sanddynene
La sansene våkne i Eventyrskogen i Årdal i Ryfylke. I l løpet av rundturen møter du tusser og troll blant trærne i den mystiske skogen. Read more
Eventyrskogen i Årdal i Hjelmeland
Kombiner fjellturen med båttur. Båten Halnekongen tilbyr skyss frå Halne Fjellstugu (lokalisert ved rv7) 13 km inn på Hardangervidda fjellplatå. Her… Read more
Halnekongen
Fossestien er ein vandreveg frå Gaularfjellet til Viksdalen, på strekninga går ein langs 14 større fossar og 7 fjellvatn. Read more
Fossestien
Ankomst: fra E39 på Vikeså, ta avkjørsel mot Byrkjedal og følg Rv503 i 13 km. Ta av mot Ørsdalen og følg Fv117 til Ørsdalen. Følg skilting mot… Read more
Tur til Ørsdalen
Attraksjoner kan være spektakulære – tenk om du også får være helt alene i naturen! Guidene på Hotel Aak ønsker å ta deg med på tur til steder… Read more
Enkel fottur til skjulte perler i Romsdalen
Norangsfjorden er en arm av Hjørundfjorden og en kan trygt si at den er en av de mest dramatiske og urørte fjordene i Norge. Bruk en halv dag til en… Read more
Guidet fjelltur i Hjørundfjord
Prøv ein kort topptur i Hardanger! Lilletopp i Tyssedal har fantastisk utsikt over Hardangerfjorden. På toppen er det kafé med handverkskaffi, sveler… Read more
Lilletopp - Kraftmuseet
Veldig fin tur til en av de flotteste utsiktspunktene i Romsdal. Flott utsikt helt fra starten og en kommer raskt over skogen. Turen går i… Read more
Tarløysa (1086 m.o.h.)
Trollheimen er en av våre mest kjente turområder i Norge. Området er omgitt av høye fjell i frodig natur, med bekker og vann som bryter opp. Her… Read more
Guidet fottur i Trollheimen med Contrast Adventure
Ein variert tur inn hjartet av norsk natur- og kulturarv. Lokale vertar og gjestehus åpnar dørene sine for oss på denne turen, og tilbyr noko av det… Read more
Kajakk og kultur i Tafjorden
Norges lengste sammenhengende steintrapp med 2200 trinn ligger i Midsund, på Otrøya vest for Molde. Her ligger fjellene "i havet" og trappene opp til… Read more
Midsundtrappene - Rørsethornet
Utsikt til Flø, øyane i Ytre Herøy og øyane i Giske. Tilkomst frå fleire stader, ope fjellterreng. Hovudtilkomst frå Ulstein ved parkeringsplassen på… Read more
Roppehornet – 412 moh
Ein tur til den barnevenlege Uglesætra på Dimnøya kan starte fleire stadar. Rikeleg parkering ved Hasundgot sitt idrettsanlegg på Gjerdsbakkane og ved… Read more
Uglesætra på Dimnøya
Høgste punktet på Dimnøya. Utsikt: Ulsteinvik, Hasund/Garshol, Botnavika, øyområdet mellom Hareidlandet og Gurskøya. Tilkomst 4 – 5 alternativ,… Read more
Høgåsen - 250 moh
Åkrafjorden Oppleving har fast turprogram i sommersesongen og turer og opplevelser for store og små grupper på bestilling hele året. Read more
Åkrafjorden Oppleving
Start frå Vesterås. Ein fylgjer den forholdsvis flate traktorvegen utover frå husa i ca 10 min. Her tek ein oppover til høgre og… Read more
Vesterås-Løsta
Climb the classic tower of Innerdalen, 1.452 meters above sea level! Innerdalstårnet,is a majestetic mountain in Innerdalen. The Innerdalen, is a… Read more
Climbing the tower of Innerdalen
Melsvatnet rundt er en enkel rundtur på godt underlag i vekslende terreng. Read more
Melsvatnet
Gode turstier ved Skarstua. Gode spaserstier, trimløyper, turorientering, fiskemuligheter, kanopadling, lekeplass for barn. Read more
Natursti Skarvatnet
271 m.a.s.l. 1-2 hours to reach the top. Gentle rise from Auklandshamn, steeper but shorter route from Sætre. Lots of open terrain, amazing view in… Read more
Turløype Trollvassnipen
Opplev ein av dei mest spektakulære fjellformasjonane i verda saman med Trolltunga Active. Aktivitetsselskapet og dei spesialutdanna guidane… Read more
Trolltunga Active
Aktivitetstilbod både i og utanfor Folgefonna nasjonalpark. Bli med på bretur i Juklavassbreen, vel mellom ulike nivå. Nedre… Read more
Folgefonni Breførarlag
Bli med og la deg overraske over hva den sjarmerende kystbyen Haugesund har og tilby. Historien strekker seg fra vikingtiden, til sildefiske på… Read more
Byvandring i Haugesund
Opplev Vøringsfossen på nært hald. Sjå fossen stupe ned frå Hardangerviddaplatået. Kjenn vannspruten i ansiktet. Dette er ein spektakulær tur gjennom… Read more
Fottur til Vøringsfossen
Med Trolltunga Active er det fleire mogelegheita til å oppleva Trolltunga nær Odda. Ei mogelegheit som gir deg god tid til å oppleva den spektakulære… Read more
Trolltunga Sunset/Sunrise
Alsvik natursenter ligger ved Kyllesvatnet i Lutsivassdraget. På Alsvik natursenter er det turstier, turveier og friluftsoverbygg som grillanlegg og… Read more
Alsvik Natursenter
Reiseterlia, frå Reiseter til Folgefonna Nasjonalpark. Dette er ein turveg inn i Folgefonna Nasjonalpark, med vakker utsikt til isbre, fjell,… Read more
Frå Reiseter til Folgefonna Nasjonalpark
Kinsarvik-Husedalen-Stavali-Lofthus Dette er ein fin to-dagars tur, der du opplev det skiftande landskapet mellom fjord og høgfjell. Frå… Read more
Hardangervidda: to-dagars tur
Holtaheia over Bjørheimsbygd i Strand i Ryfylke, er et flott turområde i et spesielt landskap. Ormakammen er et av mange turmål. Read more
Ormakammen
Turen inn til Viglesdalen fra Nes i Ryfylke er en klassiker langs Hiafossen, Granefossen og Sendingsfossen, over en gammel steinbro og gjennom et… Read more
Viglesdalen
Opplev Trolltunga ved solnedgang og soloppgang. Guidane i Trolltunga Adventures legg til rette for ein fantastisk overnattingstur, der alt utstyr og… Read more
Guida overnattingstur til Trolltunga - Trolltunga Adventures
Med to startpunkter er Hovlandsnuten en lett tilgjengelig og allsidig fottur som kan passe for de fleste. Eventyrskogen, sherpatrappene og… Read more
Hovlandsnuten
Romsdalen er et av Norges beste områder for toppturer på ski. I vinter har vi gleden av å presentere en tur utenom det vanlige: en tredagers høyalpin… Read more
Høyt i Romsdalen - Romsdal Lodge
Nasjonalparkgården på Buer er Odda Kommune sin innfallsport til Folgefonna Nasjonalpark. Som eit ideelt startpunkt for turar til både Buerbreen og… Read more
Nasjonalparkgården
Den tredje store klippa i Ryfylke etter Kjerag og Preikestolen. Du får skikkelig magesug ved Skomakarnibbå når du står på et fjellparti med overheng… Read more
Skomakarnibbå
Uburen er seilemerket på hjørnet av Lysefjorden og Høgsfjorden, like ovenfor Forsand. Read more
Uburen
Villmarktur på Hardangervidda, med unik oppleving av fjellformasjonen Trolltunga. På denne turen kjem du tett på urørt natur, med god tid til kjenne… Read more
Villmarksoppleving - Trolltunga Adventures
Bandåsen er med sine 513 m.o.h. den høyeste fjelltoppen på Ryfylkeøyene. Fra Tjeltveit går turen på den gamle ferdselsveien (sjoarveien) til… Read more
Bandåsen
Havstien i Kristiansund, følger terrenget langs sjøkanten fra Lillesanden mot Klubba. På turen får du oppleve en fantastisk havutsikt når du går over… Read more
Havstien - gåtur i Kristiansund
Buerdalen er herlig - bred og halvåpen med høye topper rundt. Jettegrytene i Åbødalen i Sauda, Ryfylke, er et populært turmål - på en varm sommersdag… Read more
Jettegrytene i Åbødalen
Startpunkt  Fra Hjøllo eller Vasstun / Trolltunga Hotel. Om løypa Det er 34 informasjonstavler langs ruta. Fin tur i variert… Read more
Kulturstien Hjøllo-Mannsåker
På sørsida av Nedre Tysdalsvatnet i Ryfylke reiser Reinarknuten seg, 787 m.o.h. Frå Nasjonal Turistveg Ryfylke (Rv 13) langs Tysdalsvatnet har ein… Read more
Reinaknuten
Kombinert heildags sykkeltur og fottur frå Dyranut via Tinnhølvegen til Trondsbu og Stigstuv. Read more
Dyranut - Trondsbu - Stigstuv - Trondsbu - Dyranut
Elvedalen rundt. Dramatisk natur lett tilgjengeleg. Read more
Elvedalen på Lofthus
2 dagars tur der du får oppleve eit imponerande utsyn over Simadal og fjorden på vegen. Read more
Fossli - Rembesdalseter - Finse
Fruktstien. Idyllisk kulturlandskap for alle Startpunkt  Fruktstien kan ein lett koma seg på frå mange plassar: Lofthus Camping,… Read more
Fruktstien
Kombinert båttur og fottur med Halnekongen frå Halne til Skaupa, vidare til fots mot Rauhelleren Turisthytte. Read more
Halne - Skaupa - Rauhelleren
Kombinert båttur og fottur med Halnekongen frå Halne til Skaupa, vidare til fots mot Rauhelleren Turisthytte og neste dag til Stigstuv Turisthytte. Read more
Halne - Skaupa - Rauhelleren - Stigstuv - Halne
Hardangerbrua er blant dei ti lengste hengebruene i verda. Du kan gå og sykle ein lett tur over brua og nyte fantastisk utsikt til fjordlandskapet.… Read more
Hardangerbrua gang- og sykkelveg
Du kan fortsette turen frå Kjeldebu (sjå turbeskrivelse Dyranut - Kjeldebu - Fossli) til Finse på austsida av Hardangerjøkulen. Dette er ein lang og… Read more
Kjeldebu - Finse
Kringsjå er idylliske spaserstier i sentrum av Kristiansund. Området har usedvanlig rik og variert vegetasjon og er en enestående botanisk kysthage.… Read more
Kringsjå/Vanndammene - turområde
2-3 timars rundtur på dei 1300 trappetrinna på ein av dei gamle ferdselsvegane frå Eidfjord og opp på Hardangervidda. Read more
Måbø museum - Måbøberget - Måbø museum
Nosi – Munketreppene. Fantastisk fjordutsikt. Startpunkt: ved daglegvarebutikken på Lofthus. (eventuelt Lofthus Camping, Hotel Ullensvang,… Read more
Nosi - Munketreppene
Nyt 360 graders nydeleg utsikt frå toppen av Oksen, kor du ser Hardangerfjorden, Granvinfjorden, Sørfjorden og Eidfjorden. Det er ein krevjande tur… Read more
Oksen
Skreddarsy di eiga breoppleving med Folgefonni Breførarlag. Leige av privat guide gir deg fleksibilitet til å lage opplegg etter eigne ønsker og… Read more
Privat breførar - Folgefonni Breførarlag
Tur til gapahuken ved Ritlandskrateret med utsikt over meteorittkrateret hvor en meteoritt krasjlandet for 500 millioner år siden. Read more
Ritlandskrateret
Hjølmaberget - Vivelid - Fljodal - Såtefjell - Hjølmaberget. 4 t rundtur med praktfull utsikt over fjell, fjord og bre. Read more
Rundtur frå Hjølmaberget (4 t)
Tinnhølen - Stigstuv - Bjoreidalshytta - Tinnhølen, flott tur i lett terreng. Read more
Rundtur frå Tinnhølen (5-6 t)
Kinsarvik-Røte-Heng Nyt fin fjordutsikt på veg opp til starten av H M Dronning Sonjas Panoramatur, eller Kongsbergvegen over… Read more
Røte-Heng
Unngå køane, ta på deg trugene og bli med på eit vintereventyr til Trolltunga med guide. Ein unik overnattingstur i Hardanger med Trolltunga Active. Read more
Trolltunga Vinter - Trolltunga Active
Dette er in tur på 2 - 3 dagar. Nyt Hardangervidda på sitt beste! Køyr Tinnhølvegen og parker på parkeringsplassen ved Tinnhølen. Gå merka løype frå… Read more
Tur til Sandhaug / Besso med fiske i Normannslågen
Utne: Utne- Høyviki-Sletthagen Startpunkt: Utne Hotel Endepunkt: Utne Hotel Parkering: ved Utne Kyrkje Tilkomst med offentleg transport: Buss… Read more
Utne-Høyviki-Sletthagen
Utne: Utne-Skorane-Setehaug Startpunkt: Utne Hotel Endepunkt: Setehaug Parkering: ved Utne Kyrkje Tilkomst med offentleg transport: Buss frå… Read more
Utne-Setehaug
Utne: Utne-Setehaug-Fossdal-Demmena Startpunkt: Utne Hotel Endepunkt: Demmena Parkering: ved Utne Kyrkje Tilkomst med offentleg transport: Buss… Read more
Utne-Setehaug-Fossdal-Demmena
Utne: Utne-Utnesdalen-Grønaskar-Grimsnuten Startpunkt: Utne Hotel Endepunkt: Grimsnuten Parkering: ved Utne Kyrkje Tilkomst med offentleg… Read more
Utne-Utnesdalen-Grønaskar-Grimsnuten
Naturen og fossane i Husedalen tek pusten frå dei fleste. Fire flotte fossar ligg tett etter kvarandre på turen frå… Read more
Fire fantastiske Fossar, Husedalen
Eventyrskogen på Gramstad er et populært sted for barn og voksne i alle slags vær. Det er bygd gapahuker slik at du kan være i ly for vær og vind når… Read more
Gapahukene på Gramstad
Turen til Trolltunga er ein lang og krevjande fottur. Høgdeforskell på turen er opp mot 1000 meter. Startstad er Skjeggedal, som ligg 7 kilometer frå… Read more
Guida fottur til Trolltunga
Frøylandsvatnet - lun familietur langs vann, skog og jordbruksområder. Read more
Rundtur langs Frøylandsvatnet
Friluftsområdet ligger på toppen av Berge ved Reilstad på Finnøy. Teigen er et skogsområde med flotte, godt opparbeidede turstier. Området er mye… Read more
Teigen friluftsområde
Opplev blåis på Folgefonna! Folgefonni Breførarlag tar deg med til Juklavassbreen, ein bretur med panoramautsikt over fjord og fjell. På denne… Read more
Blåistur Blue Ice Hike -Folgefonni Breførarlag
H.M. Dronning Sonjas panoramatur, betre kjent som Dronningstien i Hardanger, er blant dei mest populære turane i Noreg. Med nydeleg utsikt langs heile… Read more
Dronningstien - H.M. Dronning Sonjas panoramatur
Eit ekte høgfjellscruise i ein komfortabel båt med ein erfaren guide på Nord-Europas største høgfjellsplatå. Turen startar ved Halne Fjellstugu der me… Read more
Fjordcruise på Hardangervidda
Fossestien er ein vandreveg frå Gaularfjellet til Viksdalen, 21 km med høgdeskilnad på 500 m. Stien fylgjer gamle stiar opptrakka av dyr og menneske.… Read more
Fossestien i Eldalsdalen, Viksdalen
Frystetjørn er eit flott, stort vatn i eit roleg fjellområde nær Ulvik sentrum. Små, privateigde gamle hytter ligg rundt tjørnet, og byr på flotte… Read more
Frystetjørn
Bli med B-Active på ein guida fottur frå Ulvik til det flotte utkikkspunktet over Osafjorden, og lær av morosame, nyttige og praktiske ferdigheiter… Read more
Guida tur i Ulvikafjorden - B-Active
Kinsarvik-Husedalen-Stavali-Torehytta-Hårteigen-Tyssevassbu-Trolltunga-Skjeggedal Opplev dei beste attraksjonane på Vestvidda i ein tur:… Read more
Hardangervidda: fire-dagars tur, "Best i Vest"
Kultur på fatet betyr tradisjon. Det betyr arbeidssett og metoder som har blitt lært bort og arva gjennom fleire generasjonar over fleire… Read more
Kultur på fatet
Ein lett tur på 1-3 timar som passar dei aller fleste. Turen byr på noko av det flottaste bygda har å by på; Frukt- og siderruta, panoramautsikt over… Read more
Liavegen/Jobykse
Startpunkt Over Rykkje. Avkøyring frå RV 7 ved Rykkje, køyr ca 1,8 km, passer gårdene på Rykkje. Om løypa… Read more
Melstveit - fin skogstur
Flott 4-6 timars fottur til ein støl i Osafjella. Finn vegen opp bratte, men utrulege Norddalen langs ville Røykjafossen før vegen går vidare mot… Read more
Osa/Ossete - stølstur
Bli med på bretur med panoramautsikt. Denne turen tar deg med inn eit unikt landskap med spennande natur- og kulturhistorie. Read more
Panorama Glacier Hike -Folgefonni Breførarlag
Bli med Trolltunga Active og dei røynde guidane deira på eit ferdigpakka vintereventyr til Trolltunga og andre spektakulære fjelltoppar i regionen Read more
Trolltunga & andre fjelltoppar i Hardanger
Bli med Trolltunga Active og dei røynde guidane deira på eit ferdigpakka vintereventyr til Trolltunga. Pakken, som går frå fredag til søndag,… Read more
Trolltunga Winter Sunset
Stad Rosendal Turomtale Frå P-plassen på Fossberg 2 km langs gusveg til dalbotnen. Stien går opp Murabotnen og til høgre i… Read more
Tursti til Malmangernuten frå Hattebergsdalen
Turen til Malmangernuten, som tar omlag 4 timar totalt, kan startast frå Rosendal Fjordhotel i Rosendal sentrum. Toppen ligg på 890 meter og her har… Read more
Tursti til Malmangernuten frå Rosendal
Turen til Melderskin startar frå Rosendal sentrum i Kvinnherad. Turen opp tar ca. 4 timar, og frå den 1426 meter høge toppen har du storslått utsikt… Read more
Tursti til Melderskin - "Dronninga blant Kvinnheradsfjella"
Selv om det aller beste du kan gjøre på Tustna Ladestasjon er absolutt ingenting, har vi noen forhåndsbestilte aktiviteter å tilby. Vi bruker området… Read more
Tustna Ladestasjon - aktiviteter
En hel uke med drømmer! Har du lyst til å virkelig oppleve hva fjellene i Romsdalen kan tilby? Med vår  Drømmeuke i… Read more
Drømmeuke i Romsdalen
Ønsker du en skiguide som tar deg rett til den beste snøen og de flotteste nedkjøringene? Vi tar deg med på tur… Read more
Topptur i Romsdalen med Guide
Det er ikkje berre toppane som byr på flotte naturopplevingar. Nokre gangar kan dalane og vera vel så fine. Som ville og vakre Utladalen innerst i… Read more
Utladalen, Årdal
6-7 timar tur-retur. Frå Odda sentrum tek ein riksveg 13 mot Kinsarvik. I Tyssedal tek ein fyrste veg opp mot høgre til Skjeggedal. Det… Read more
Einseten
Folgefonni Breførarlag tar deg med på brevandring over Folgefonna. Opplev ein historiske bretur som tidleg lokka den Europeiske overklassen til… Read more
Folgefonna kryssing - Folgefonni Breførarlag
Kinsarvik-Stavali-Torehytta-Litlos-Hellevassbu-Haukeli Dette er ein verkeleg flott tur, med mange høgdepunkt. Første dag går opp… Read more
Hardangervidda: fem-dagars tur
Kinsarvik-Husedalen-Stavali-Hadlaskard/Hedlo/Viveli-Øvre Eidfjord Dette er ein av dei klassiske Hardangervidda-turane. Med start i Kinsarvik,… Read more
Hardangervidda: tre-dagars tur
Hjelmen, 207 m.o.h., ligger sentralt i Hjelmeland kommune i Ryfylke og er en liten naturperle som er lett tilgjengelig. Flott utsikt over Hjelmeland… Read more
Hjelmen
Hovden rundt. Flott fjordutsikt   Startpunkt: ved daglegvarebutikken på Lofthus. (eventuelt Lofthus Camping, Hotel Ullensvang, Opedal… Read more
Hovden rundt
Høgdeskilnad: 300 - 370 moh. Estimert tid: 1 – 2 timar Turkart: Etne – Saudafjella 1:100 000 Startpunkt og parkering: På Rullestad, på… Read more
Jettegrytene på Rullestad
Idyll og tradisjon; to ord som passar godt til dette stølsområdet. Legg turen til Jonstølen med utrulege utsiktspunkt over Ulvik, fjell og fjord.… Read more
Jonstøl - stølstur
Kvanndalsstølen - gjennom frodige daler til sommar stølen Startpunkt Kvanndal Om løypa Gå nordover… Read more
Kvanndalsstølen
Stad Steinsdalsfossen Turomtale Frå butikkane ved Steinsdalsfossen, gå 60 meter mot Rosseland, og ta til høgre inn på vegen… Read more
Movatnet - ein lett tur frå Steinsdalsfossen
Klassikeren på ca 5t over Vidden mellom Ulriken og Fløyen er en av de aller mest populære turene i Bergen. Nydelig utsikt over Bergen og regionen. Read more
Over Vidden fra Ulriken til Fløyen
Rindatrollet finner du like ved Preikestolen fjellstue i Strand i Ryfylke. Dette er en kort fottur, også for de minste. Read more
Rindatrollet
Rundt Fitjadalsvatnet - gjennom et variert kulturlandskap Startpunkt Køyr opp frå RV 7 i Øystese. Følg skilting… Read more
Rundt Fitjadalsvatnet
SAUESANK OG VANDRING NED AURLANDSDALEN FRÅ ØSTERBØ TIL VASSBYGDI - KUN LAURDAG 19.SEPTEMBER Vandringa med sauen ned Aurlandsdalen… Read more
Sauesank i Aurlandsdalen
Ta deg tid til å stoppe over et par fergeavganger på Oanes – og legg turen opp til Sokkaknuten. Da vil du få et helt nytt perspektiv på… Read more
Sokkaknuten
Opplev flott og urørt norsk natur på sitt beste idet du spaserer langs det flotte og rolege Solsævatnet i høgda av Ulvik. Turen går langs ein grusveg… Read more
Solsævatnet
Frå 1850 og framover voks Odda fram som ein av dei mest kjente turiststadene i Noreg. Det var utan tvil den frodige og ville naturen som trakk… Read more
Turistvegen til Folgefonna Nasjonalpark
Stad Uskedalen Turomtale Ein går over brua og følgjer skogsvegen til venstre. Etter vel ein km kjem ein fram til Uskedalen elveeigarlag… Read more
Tursti til Ulvanosa, Geitadalstinden og Høgetinden frå Uskedalen
Unn deg en toppturhelg fylt med opplevelser, total avslapping, god mat og drikke. Hos Hotel Aak ligger alt til rette for å oppfylle ditt… Read more
4-dagers topptur i Romsdalen med Hotel Aak
Startpunkt  Buer i Odda. Kjør av fra RV 13, følg skilt til Buer. Køyr til bommen og parkeringa ved enden av… Read more
Buerdalen - forbløffande brelandskap
Eidfjord har eit mangfald av tilretteIagde turstiar, les meir. Read more
Fotturar i Eidfjord
Mellom bakkar og fjell utmed havet, finn du mange flotte og godt markerte turstiar rundt om i Ulvik. Opplev Ulvik frå dei beste utsiktspunkta… Read more
Fotturar i Ulvik
HAR DU LYST TIL Å PRØVE TOPPTUR I VINTER?  Hotel Aak tilbyr en helg der du får praktisk innføring i… Read more
Introduksjon til Topptur
Sjå Ulvik frå 1065 meter over havet! Ein krevjande tur med ei fantastisk utsikt frå fjelltoppen. Opplev den norske naturen frå si flottaste side på… Read more
Kvasshovden
Startpunkt  Aga (eller Reiseter) Om løypa Når du går frå Agatunet, gå sørover cirka 200 meter, ta… Read more
Skredløypa
Frå Fitjadalen til Breidablik - inn i høgfjellet Startpunkt Fetet, på nordspissen av Fitjadalsvatnet. Køyr opp… Read more
Frå Fitjadalen til Breidablik
Familievennlig brevandring med guide på Buarbreen i Hardanger. Bli med på ei kjekk oppleving beståande av isbre, fjellformasjonar og… Read more
Guida breføring på Buarbreen - Hardanger Breføring
1466 m.o.h.  Start frå Freim:  Det er parkering mot enden av bustadfeltet. Følg traktorvegen til skiltet mot… Read more
Møyfallsnuten
Flott topptur fra fjorden til toppen med lang nedkjøring tilbake til utgangspunktet. Det er mulig med flere alternative ruter ned igjen. Parker… Read more
Skjervan (1545 m.o.h.)
Kartet viser skiløyper og utvalde sommarløyper i Sysendalen og i sentrale nærliggjande fjellområder. Read more
Turløyper i Sysendalen
Stad Rosendal Turomtale Oppleving i nærkontakt med elvar, frodige lier og høge fjell. Ein tur for både dei yngste og dei eldste - i… Read more
Tursti til Hattebergsdalen
Stad Rosendal. Turkart Folgefonna nasjonalpark. Rosendal Turgruppe sitt rutekart. Start- og sluttpunkt Kletta. Parkering Følg vegskilt… Read more
Tursti til Myrdalsvatnet
Stad Blådalen. Sørspissen av Folgefonna Turomtale Bilturen frå Omvikdalen til Matrekrysset og vidare på god anleggsveg med… Read more
Tursti til Svelgabreen
Blomstølen er et idyllisk hyttetun som ligger rett ved fiskevannet Blomstølsvatnet. Sammen med Sikringshytta og hovedhytta har tunet rikelig med plass… Read more
Blomstølen
Holmaskjer - utfordrande frå fjord til bre Startpunkt  Rasteplass nær Egne Hjem ved Tokheim, 2 km nord for Odda langs FV… Read more
Holmaskjer
Kort og spektakulær utsiktstur til klippeblokken Slottet. Turen går på god sti og tar ca 2 timer tur/retur. En enkel fjelltur som egner seg godt for… Read more
Slottet - Preikestolen i miniatyr i Modalen nord for Bergen
Toppturpakken for deg som ønsker noen dager med avslapping, god mat og drikke. Hos Hotel Aak ønsker vi å oppfylle ditt vintereventyr! Alle våre… Read more
Topptur i Romsdalen med Hotel Aak - 2 netter
Dette er en litt kortere topptur, men med fantastisk flott nedkjøring. Svarttinden (1094 m.o.h.) ligger på østsiden av Vistdalen i Molde kommune.… Read more
Topptur til Svarttind
Opplev den adrenalin-fylte ruta til Trolltunga med ein guida via ferrata-tur med Trolltunga Active. Perfekt for dei som vil ha eit litt annleis… Read more
Trolltunga Via Ferrata - Trolltunga Active
Det lokale turlaget har lenge invitert til turglede og tilbyr guida fjellturar i område rundt om i Ulvik. Dei erfarne guidane er lommekjende for å… Read more
Ulvik Turlag
Har du nokon gang vore med å slept ut sauer på beite etter at dei har stått i fjøsen heile vinteren? Nå har du sjangsen! Book din tur nå! Read more
Buføring av sau
Frå Steinstø til Bjørkeveten - med vakker fjordutsikt Startpunkt Steinstø kai Om løypa Ulike alternativ for… Read more
Frå Steinstø til Bjørkeveten
Advarsel: Turen krever at man er en erfaren skikjører med tilstrekkelig kunnskap om lokale forhold, eller at man deltar på… Read more
Gjuratindryggen (1580 m.o.h.)
Kirketaket i Isfjorden er en av de mest populære toppturene i Romsdalen. Kirketaket er et spesielt flott skifjell, med en fantastisk utsikt over… Read more
Kirketaket (1439 m.o.h.)
Fin topptur med morsom nedkjøring, som også kan kombineres med travers til eller fra Galtåtind. Turen er her beskrevet fra… Read more
Loftskarstind (1191 m.o.h.)
Moslifjellet (718 m.o.h.) i Strand, Ryfylke, er høyere enn Preikestolen og har flott utsikt over nesten hele ytre Ryfylke, øyriket og mot Stavanger.… Read more
Moslifjellet
Hauge-Ruggå-Hauge Alt frå starten av turen har ein imponerande fjordutsikt, og frå Ruggå får ein eit godt overblikk over… Read more
Ruggå
Startpunkt  Utne. Du kan også ta ferje frå Kvanndal eller Kinsarvik uten bil. Om løypene Turane er… Read more
Røvhaug eller Setehaug frå Utne
Bratt, men flott topptur på ski i fantastiske omgivelser. Starter nesten direkte opp fra parkeringa på Hersla (bomveg) og byr normalt på fin… Read more
Topptur på ski til Hesten (1626 moh) i Innfjorden i Romsdalen
En av de klassiske toppturene på ski i Romsdalen går til Smørbotntind (1188 moh.). Toppturen ligger i Skorgedalen og gir deg flere fine… Read more
Topptur på ski til Smørbotntind (1188 moh) i Romsdalen
En topptur med en helt fantastisk utsikt, både på vei opp og på toppen! Spektakulær og artig nedkjøring! Flotte omgivelser med Store Vengetind som… Read more
Topptur til Hurrungen
Opplev Trolltunga om vinteren på ein guida tur med Trolltunga Adventures frå mars til mai! Read more
Trolltunga vinter med Trolltunga Adventures
Stad Husnes Turomtale Følg skogsvegen 1 km til skarp venstresving. Herfrå på sti gjennom skogsområde til Bremstølen.… Read more
Tursti til Bremstølen
Stad Omvikdalen Turomtale Frå P-plassen fin oppstigning til enden av skogsvegen der terrenget flatar av ca 600 moh. Herfrå skilta og… Read more
Tursti til Kviteggjo
Stad Husnes Turomtale Følg stien til venstre (nordaust) frå parkeringsplassen. Etter kvart bratt opp Onarheimslia til 600 moh. der lendet… Read more
Tursti til Mjelkhaug frå Husnes
Hjølmadalen i Øvre Eidfjord, Tinnhølvegen ved Dyranut, samt fleire stader langs Rv 7 over Hardangervidda, er innfallsporten til nasjonalparken. Read more
Hardangervidda frå Eidfjord
Fin liten rusletur fra Høsebrua til Garaneset industriområde og tilbake til Sand. Turen er på grusvei og gangvei - egner seg altså for barnevogn. Mye… Read more
Høsebrua
Bli med BreogFjell på ein tre dagers skitur over Jostedalsbreen, som også blir kalla Norges tak, mykje grunna utsikten der oppe Read more
Jostedalsbreen på langs
Frå Valldal sentrum køyrer du vegen mot Tafjord gjennom den 1 km lange tunellen og held fram til Fjørå. Der tek du av og køyrer etter vegen som er… Read more
Mefjellet
En av de klassiske toppturene i Romsdalen. Går i flott terreng ved Bøstølen og byr på fantastisk nedkjøring. Turen er… Read more
Nonstinden (1573 m.o.h.)
Høgdeskilnad: 0 - 48 moh. Estimert tid: 1 time. Avstand: 3,5 km. rundtur. Turkart: Tysnes 1:50 000 Startpunkt og parkering: Avkjørsel… Read more
Rundtur i Myklestadskogen på Tysnes
Treng du shuttlebus eller transport når du skal gå Dronningstien? Eller kanskje du vil ha transport for å oppleva Husedalen eller… Read more
Shuttlebus Hardanger
Startpunkt  Ved Strand. Følg skiltene mot Buer fra RV 13, og følg deretter vegen til Strand. Om løypa Følg vegen… Read more
Strand - Sandvin
Stad Blådalen. Sørspissen av Folgefonna. Turkart Folgefonna nasjonalpark. Start- og sluttpunkt P-plass 150 m før vegenden i… Read more
Tursti til Svelgabreen
Valurfossen. Elva Veig kastar seg utfor eit 272 m høgt stup. Fottur omlag 1 time frå Hjølmaberget. Read more
Valurfossen
Bakkanosi (1398 moh) den råaste toppturutsikten mot UNESCO verdensarven Nærøyfjorden Read more
Bakkanosi 1398 moh
Fottur i variert terreng og flott utsikt som kan gjerast i kombinasjon med andre turar. Read more
Botsvatn - Dåren
Turen til Botsvatnlia og Jonstein er ein variert og utfordrande tur med flott utsikt frå toppen Read more
Botsvatnlia og Jonstein
Enkel fottur mellom stølar og vatn. Read more
Breidsete - Freddal
Luster er ein kommune med store fjellområde. Dagsturhytta er derimot plassert ved Lustrafjorden på Ytre Eikum mellom Solvorn og Marifjøra. Hytta kan… Read more
Dagsturhytta i Luster - Eikjabu
Turen startar frå bustadområdet Eidesåsen, som ligg like ovanfor Odda Camping. Om du parkerer ved… Read more
Eidesnuten
Fottur langs ein gamal buføringsveg i bratt - men variert - terreng og flott utsikt. Read more
Espeland - Espelandsgryting
Plassert 1000 m.o.h., med storslegen utsikt. Flott vandring til hytta, frå Øygard i Fjærland går det ein tilrettelagt sti og steintrapper heile vegen… Read more
Flatbrehytta høgfjellshytte, Fjærland
Sunnmørsalpane, Norges beste destinasjon for fotturer ved fjordene! Fjell, fjord & urørt natur. Read more
Fottur/ Fjelltur
Jæren er et eldorado for fuglekikkere. Mest kjent er våtmarksområdene og strendene hvor du kan se våtmarksfugler. Men det er også mulig å se andre… Read more
Fuglekikking
Skageflå er fjellgarden der verdsarven vart feira i 2006 og der det vart feira kongeleg sølvbryllaup i 1993. Read more
Geiranger - Skageflå - Homlong
Vil du utforske Hardangervidda til fots? Bli med oss ​​på en spennende og skreddersydd trugevandring og opplev det fantastiske landskapet som strekker… Read more
Guida trugetur på Hardangervidda
Guida tur til Nigardsbreen utsiktspunkt med naturrettleiar som forklarar og viser korleis breen har forma landskapet og historia om Nigardsbreen. Read more
Guida tur til Nigardsbreen utsiktspunkt
Tur med flott fjordutsikt og moglegheit for rundtur. Read more
Hammaren - Grønrimb
Leter du etter et vakkert landskap kombinert med Eidfjords historie og innbyggere, eller er du spesielt interessert i vikingtiden? Read more
Hardanger Guide Service
Tur opp til karakteristiske Jonahorn med utsikt over fjord og bygd. Read more
Hellebrotet på Sollesnes - Jonahorn
Ca 1 - 1,5 timar ein veg. Frå Odda sentrum fyl rv 13 mot Røldal. Ta av og fyl skilting mot Buer og Buerbreen. Forbi Odda Camping… Read more
Jordalstølen
Fin skitur i Måndalen, som går i flott terreng med utsikt rett innover Romsdalsfjorden. Følger en slak rygg opp til toppen, og kan… Read more
Kaldtinden (1115 m.o.h.)
Kraftduoen i Høyanger er to turar i eitt der kraftproduksjon før og no dannar ei tematisk ramme med overnatting på Øren Hotel og på dag 2 vandrar du i… Read more
Kraftduoen i Høyanger
Kraftruta tek deg med på to dagar gjennom storslått natur i Industribygda Høyanger med vandring over Bergefjell og byvandring i eit kraftsamfunn. Read more
Kraftruta over Bergefjell, Høyanger
Liker du å gå lange fjellturer i variert terreng? Turen rundt Lysefjorden er beregnet til 6 dager og er en flott naturopplevelse. Read more
Lysefjorden rundt for de spreke
To flotte topper med en fantastisk utsikt fra Sunnmøre til Trøndelag. I klarvær ser du godt vindmøllene på Smøla. Melen er høyest med sine 768 moh. og… Read more
Melen og Sjurvarden (Stemshesten) fra Skotten - Fjelltur
Denne guida turen tar deg med gjennom tradisjonelt og vakkert norsk fjordlandskap med utsikt til både vakker skog og fjell. Turen starter med et… Read more
Møt de lokale - Sognefjord Guiding
Bli med på pudderjakt i Romsdal. Dette er statistisk sett en av de beste helgene på året hvor du kan treffe på dyp og kald snø i Romsdalsfjella. Read more
Pudderfestival i Romsdal
Saksaklepp - den høgste toppen i Jondal på 1491 moh Startpunkt  Køyr frå Jondal mot Krossdalen.… Read more
Saksaklepp - 1491 moh
Samlen byr på ein av dei finaste utsiktane i Hardanger. Frå toppen på 686 moh har du panoramautsikt både inn og ut fjorden - ein perfekt utfordring… Read more
Samlen - topptur
Dette er ein enkel tur gjennom den imponerande Simadalen. Om våren kan Skytjefossen vere eit fantastisk syn! Read more
Simadal - fin gåtur
Bli med til den plassen i Norge hvor det er raskest å komme seg til fjells på ski etter at du har landet; MOLDE! Det hadde du ikke trodd! Molde har en… Read more
SKI Atlanterhavsfjella
Ski Resort Frikjøring på Stranda ved fjordene, Sunnmørsalpane. Vinner av Norges beste offpiste ski destinasjon flere år på rad! Imponerende heiser,… Read more
Ski Resort Frikjøring
Ski/ Splitboard Topptur Uke på Stranda ved fjordene, Sunnmørsalpane. Vinner av Norges beste topptur destinasjon i 2019! Ville fjell, fjord & urørt… Read more
Ski Topptur Uke ved fjordene
Ski/ Splitboard Topptur Weekend i Stranda ved fjordene, Sunnmørsalpane. Vinner av Norge´s beste topptur destinasjon i 2019! Ville fjell, fjord & urørt… Read more
Ski Topptur Weekend i Sunnmørsalpane
Turen frå Steinstø til Bjørke ligg i Fyksesund landskapspark, eit område med fleire turalternativ og eige turkart. Høgdeforskjellen Frå Steinstø til… Read more
Steinstølia, Steinstø-Bjørke
Bratt tur i variert landskap og terreng med flotte stølar og utsikt. Read more
Sætveit - Breidsete
Fottur i dallandskap i skog, mellom fjellsider og langs foss. Read more
Torsnes - Daurmålsdalen
Opplev Hardanger sine kjende destinasjonar i vinterdrakt på trugetur saman med Trolltunga Active sine guidar; fjord, fjell, foss og bre er noko av det… Read more
Trugetur med Trolltunga Active
Stad: Husnes, Valen, Handeland Omtale På Husnes går ein frå Statoil langs Opsangervatnet mot lysskulpturen ”Samspel”.… Read more
Tur på Postvegen
Tur med fin utsikt både utover havet og innover fjella på Nordmøre og i Romsdal. Varde på toppen av Duå. Read more
Tur til Duå fra Seterdalen
Stad Sjøstovo ved ferjekaien på Borgundøy Turomtale Frå Sjøstovo gå vegen oppover mot Brekke skule og… Read more
Tursti til Borgundnuten
Stad Rosendal. Turomtale  Frå P-plassen ved kyrkja 500 m til Bjørke. Grusveg utan merking 1,5 km til Åsvodl der vegen flatar… Read more
Tursti til Skålafjell (Navarhaug)
Stad Rosendal. Turomtale God 3 km grusveg med jamn stigning. Det er fleire vegdele oppover, hald alltid til høgre for å følgja… Read more
Tursti til Skålafjell (Skjethaug)
Stad Valen Turomtale Følg skogsvegen opp lia frå Søsterheimen 200 m til vegdele. Derfrå kan ein gå til Vardhaugselet… Read more
Tursti til Vardhaugselet
Sjø, utsikt og historie på vakre og mangfoldige Storhaug. Du passerer blant annet stedet som har gitt navn til bydelen. Read more
Vardenturen i Stavanger
Fottur langs stølar og vatn til den store steinen ved Dåren. Read more
Vassenden - Dåren
Fottur i idylliske omgjevnader mellom stølar og vatn. Read more
Vassenden - Vatnasete
Fottur i frodig dallandskap og fjellandskap langs vatn og stølar. Read more
Vetlavatnet - Breidsete
Startpunkt Hjølmaberget. Ta av mot Hjølmo frå RV7 i Øvre Eidfjord. Bare privatbilar får køyre opp til Hjølmaberget. Vegen opp til Hjølmaberget er ein… Read more
Vivelid - Såtefjell
Fottur til idylliske Tostøl med flott utsikt på turen Read more
Våhaug - Tostøl
Ta på deg skia og utforsk freeride-eldoradoet Røldal saman med Trolltunga Active. Denne ferdigpakka vinteropplevinga passar perfekt for erfarne… Read more
Winter Adrenaline for ekspertar
Ta med vener, kollegaer og/eller partnaren din på ei spektakulær oppleving i Hardanger! Bli med Trolltunga Active og dei røynde guidane deira på eit… Read more
Winter Adrenaline for nybegynnarar
Workation = Kontorplass + overnatting + mat + aktivitetar. Er du lei av heimekontor? Treng du påfyll av motivasjon, arbeidslyst og inspirasjon? Kom… Read more
Workation i Eidfjord
Augland, et tidligere gårdsbruk og nå et flott turområde for hele familien på hele 500 da med innmark, utmark og en naturhavn kalt Vandringshavn.… Read more
Auglend-Vandringshavn
Jøklagutane AS er et aktivitetsfirma som i hovedsak driver breføring på Hardangerjøkulen i sommersesongen, men som gjennom… Read more
Brevandring - Jøklagutane
Dette er turen du velger for å få en praktisk innføring i den populære aktiviteten «Randonèe», topptur på ski! Randonèe skiutstyret gjør turen opp mye… Read more
Introduksjon til topptur på ski - Randonèe i Åndalsnes
Velg mellom kort eller lang fjelltur fra samme startsted i Modalen nord for Bergen. Gå 30-40 min. til Nedstavatnet eller 4 timer (én vei) inn til… Read more
Kort eller lang utsiktstur til Nedstavatnet eller Skavlabu
Eit eldorado for utandørsaktivitetar - heile året Midtfjellet Vindpark er med sine 44 vindmøller ein av dei aller største i… Read more
Midtfjellet vindpark
Busstransport fra Eidfjord til Skjeggedal, startpunkt for fotturen til Trolltunga. Read more
Transport fra Eidfjord til starten av Trolltunga
Dagsturhytta i Høyanger kommune heiter Synkenhytta og ligg på Høyangerfjellet. Hytta har universell tilkomst og har rampe inn til sjølve hytta. På… Read more
Dagsturhytta i Høyanger - Synkenhytta
Dagsturhytta i Årdal ligg på Moakamben i Øvre Årdal. Herifrå er det flott utsikt over bygda. Read more
Dagsturhytta i Årdal - Moakamben
Turen opp Romsdalstrappa til utsiktspunktet Rampestreken (537 m.o.h.)er blitt en av de mest populære turene i området. Turen er godt tilrettelagt og… Read more
Fottur til Rampestreken
Tur i skogsterreng og fjellterreng til stølen Grønrimb med flott fjordutsikt. Read more
Grotnes - Grønrimb
Startpunkt  Ved Elversvatnet langs den gamle vegen over Røldalsfjellet. Ta av frå E134 ved Røldal skisenter og… Read more
Hallet grøne - rundtur på toppen av verda
Frå Hasundhornet – Garnestua (533/654 moh) har du ei nydeleg utsikt til Hareidseidet, Haddal, øyområda mellom Hareidlandet og Gurskøya og øyane… Read more
Hasundhornet – Garnestua - 533/654 moh
Tur i fjellterreng langs vatn og stølar. Read more
Hestadalen - Breidsete
Ei godt iveratett turløype i unikt kulturlanskap som passar for dei fleste. Read more
Kulturvandring i Herand
Turen frå Kvåle til Vassenden byr blant anna på fantastisk utsikt mot Folgefonna. Read more
Kvåle - Vassenden
Mølleparken, Tau i Ryfylke, med sin vakre flora og Villa Tou (fra 1859), er åpen alle dager hele året. Read more
Mølleparken og Tou Villa
Fottur til Gullbergnotten naturreservat med flott utsikt over Jondal sentrum og fjorden. Read more
Selsvik - Gullbergnotten
Fjellene som omkranser Vatnahalsen og Flåmsbanen har stor høydeforskjell og er som skapt for frikjøring. Read more
Ski & Train - Vatnahalsen
Rundtur om Solhaug, Fodnastøl og Vatnasete med fossar, utsikt og idylliske stølar Read more
Solhaug - Fodnastøl - Vatnasete
Fottur i varierande terreng og stigningsgrad til Vassendvatnet. Read more
Svåsand - Vassenden
Trondsbu - Stigstuv, fin tur med barn i Hardangervidda nasjonalpark Read more
Trondsbu - Stigstuv
Stad Sjøstovo ved ferjekaien på Borgundøy. Turkart Fritidskartet Halsnøy/Fjelberg, målestokk 1:20.000. Til sals hos… Read more
Tursti til Borgundnuten
Stad Rosendal. Turkart Folgefonna nasjonalpark. Rosendal Turgruppe sitt rutekart. Start- og sluttpunkt Fossberg, ved inngangen til Hattebergsdalen.… Read more
Tursti til Hattebergsdalen
Hole Hytteutleige - Grinddalssætra - Vinsåshornet - Grinddalssætra- Hole Hytteutleige Turen byr på imponerande panoramautsikt over… Read more
Vinsåshornet
Innerst i Sognefjorden, mellom Jostedalsbreen og Breheimen nasjonalpark, ligg Jostedalen som byr på fantastiske snøforhold og kort avstand til… Read more
Vinter i Jostedalen
Rundtur om Våhaug og Vatnasetenuten med flott utsikt i alle himmelretningar. Read more
Våhaug - Vatnasetenuten
FJORDAR, FJELL, UNESCO-STADER, ISBREAR, FOSSEFALL La oss vise deg underverka i det mangfaldige Vestlandet. Vi er ein DMC/incoming turoperatør i den… Read more
Wonderlust AS
Hareidlandet er ei øy på Sunnmøre som består av kommunene Ulstein og Hareid. Det er den største øya på… Read more
Hareidlandet
Stad Omvikdalen. Turkart Folgefonna nasjonalpark. Start og sluttpunkt Hjelmeland ved Nistovetunet, historisk verna gardstun. Parkering Skilt ved… Read more
Tursti til Kviteggjo
Angr tilbyr guida skiturar i lokale fjellområde rundt Ulvik. Hiv deg med på tur med dyktige, lokalkjende guidar og kjenn nærleiken til den rå og… Read more
Angr
B-Active senteret ligg sentralt i Ulvik og tilbyr alt ein treng for ein fartsfylt, kjekk og aktiv ferie i Ulvik. Mellom anna kan du bli med på guida… Read more
B-Active Centre
Krevjande tur i vilt fjellandskap og variert terreng. Read more
Breidsete - Glomsdalsskardet
Ei historisk vandrerute som forbinder Jondal og Krossdalen med Sørfjorden, og som tar deg med inn i Folgefonna nasjonalpark. Read more
Buførevegen
Er du glad i vandring og er på tur ved Sognefjorden så anbefalast turen til Børesteinen i Luster - som har eit av dei flottaste utsiktspunkta i Luster Read more
Børesteinen
Vinjaåsenhytta ligg langs stien mellom Aurlandsvangen og Stegastein utsiktspunkt og Bjørgo. Read more
Dagsturhytta i Aurland - Vinjaåsenhytta
Du har fleire turmoglegheiter for å kome til Orrabu Dagsturhytte på Leikanger. Den kortaste startar frå parkeringsplassen ved Kleppa. Read more
Dagsturhytta i Leikanger - Orrabu
Dagsturhytta i Lærdal er plassert på Mjølkeflaten og har fått namnet Mjølkeflathytta. Frå hytta er det god utsikt over Lærdal, både mot Øyri og… Read more
Dagsturhytta i Lærdal - Mjølkeflathytta
Denne varierte, men bratte, turen til Vikanuten og Fjellstøl byr på fantastisk utsikt over Hardangerfjorden og Jondalsbygda. Read more
Fjellstøl og Vikanuten
Ein enkel tur på traktorveg og sti med flott utsikt mot Krossdalen og Folgefonna. Read more
Fonnavegen - Gjetingshaugen
Fottur til stølen Grønrimb i dallandskap. Read more
Gangdal - Grønrimb
Fottur frå Gausvika til Grønrimb med fjordutsikt. Read more
Gausvik - Grønrimb
Bli med til idylliske fjellstølar og fjelltoppar med fantastisk utsikt over fjordlandskapet. Hardanger Hiking tilbyr gode… Read more
Hardanger Hiking
Ein tur gjennom unikt, steinete landskap med fantastisk utsikt ned til Herandbygda. Read more
Hereiane - eit unikt, steinete landskap
Turen går med eigen bil opp dalen til Friheim. Fokus på Kapteinsgarden, gravhaugar, elv og landskap. Haugland skulemuseum - «ein… Read more
Kulturvandring i Uskedalen
Rundtur om Langaskarv og Såta med flott utsikt over Hardangerfjorden, Samlen og Herand. Read more
Langaskarv - Såta
Bratt og krevjamde tur til Gullbergnotten med svært god utsikt til Jondal sentrum og fjorden. Read more
Pineskår - Gullbergnotten
Ein rundtur godt eigna for barnevogn o.l. med kvilebenkar og dikt langs ruta. Read more
Poestien
Startpunkt  Freim. Følg RV 13 mot Tyssedal frå Odda. 300 meter etter brua over Opo-elva, ta første veg til… Read more
Rossnos - topptur med utsikt over Odda
Forholdsvis kort topptur med fantastisk utsikt. Med unntak av et kort bratt parti på toppen går turen i stort sett slakt terreng. En… Read more
Tarløysa (1086 m.o.h.)
Toppturen til Kjøsen (1117 moh) i Måndalen er en herlig skitur i godt terreng, med en forholdsvis slak oppstigning opp langs en rygg til toppen av… Read more
Topptur på ski til Kjøsen
Fottur gjennom eit frodig landskap på nordsida av Torsnesvatnet. Det er mange stølar og hytter ved Torsnesstølen ved den austlige enden av… Read more
Torsnesstølen/Fjelltveit
Trugetur i Sogndalsdalen - På jakt etter noe annet enn ski og gåturer? Bli med på turgetur i Sogndaldalen inn til Anestølen. Read more
Trugetur i Sogndalsdalen
Stad Husnes Turkart Folgefonna nasjonalpark. Startpunkt og parkering Ved Husnes Vassverk tett ved fylkesvegen, 300 m nord for rundkøyringa ved… Read more
Tursti til Mjelkhaug frå Husnes
Stad Uskedalen. Turkart Folgefonna nasjonalpark. Start- og sluttpunkt Øvre Haugland, ved bru over Uskedalselva. Parkering Frå rv. 48 tek… Read more
Tursti til Ulvanosa, Geitadalstinden og Høgetinden frå Uskedalen
Turen til Nortveite går i idyllisk landskap, og vel framme får du fantastisk fjordutsikt. Read more
Agatunet-Nortveit
Dronninkrona ligger mellom Sunndalen og Innerdalen og er et meget populært turmål. Spesielt på vårskiturer. Read more
Dronningkrona i Sunndal (1816 m.o.h.)
2 dagars tur frå Dyranut til Fossli, med evt. busstransport tilbake til Dyranut. Read more
Dyranut - Kjeldebu - Fossli
Fra bratte fjellplatåer ved Kjerag og Preikestolen og kjente turmål som Trolltunga, til brumlende fossefall og vilt kystlandskap: Fjord Norge er en… Read more
Ikoniske vandreturer
Stad: Husnes, Valen, Handeland. Turkart Folgefonna nasjonalpark. Start- og sluttpunkt Husnes via Valen til Handeland, totalt om lag 9 km. Bruk… Read more
Tur på Postvegen
Stad Husnes. Turkart Folgefonna nasjonalpark. Start og sluttpunkt Skogsvegen 150 m nord for rasteplassen ved rv. 48, 1,5 km nord for Hellandsbrua.… Read more
Tursti til Bremstølen
Startpunkt  Merka frå Røldal overnatting langs E 134. Om løypa Følg den merka løypa som passerer… Read more
Austdalen / Grøndalen / Havrenos
Familietur med utsikt og idyll. Startpunktet på Gjerdeneset ligg etter om lag 5 km køyring på kommunal veg mot Kilsti etter at du har… Read more
Blåhornet - Kilstisætra
Dagsturhytta Balabu ligg vakkert til ved Orremyra, ikkje så langt frå Belehalli. Dette er ein fin tur som passar for alle. Read more
Dagsturhytta i Balestrand - Balabu
Dagsturhytta i Sogndal heiter Stedjestova, og ligg 300 moh. i Stedjeåsen. Hytta har utsyn mot sentrum i nord-aust og Storehaugen i sør. Read more
Dagsturhytta i Sogndal - Stedjestova
Dagsturhytta Liabu i Vik ligg på 805 moh, men ein starta å gå frå om lag 600 moh. Turen er 1,3 km frå Fjellandsbyen, og det tar omtrent 30 minutter… Read more
Dagsturhytta i Vik - Liabu
4 dager med toppturer i Sunnmørsalpene med overnatting på Sagafjord Hotel & Patchellhytta. Nedkjøring fra Skårasalen og Slogen står på agendaen. Read more
Fjord Ski på Sunnmøre
Fottur i variert terreng til stølen Grønrimb med fjordutsikt. Read more
Kysnes - Grønrimb
Topptur Molden - Fjordutsikta åleine er grunn nok til å ta denne turen. Kveldsol og bilveg eit stykke opp gjer denne turen til ein flott vår tur Read more
Molden Topptur Luster
Kort blåistur for familiar med spreke born Har du spreke, naturglade ungar i familien og som likar utfordringar? Er svaret ja, då er… Read more
Nigardsbreen - Spesialtur for born
Har du nokon gang hatt nærkontakt med Sau? Bli med Laila da vel på Sauesafari i Aurlandsdalen. Read more
Sauesafari i Vassbygdi
På ski fra fjord til fjell fra Sogndal til Balestrand. Tre dager med heftig skikjøring, storslagen natur og overnatting på historiske fjordhotell. Read more
Sognefjordruta
Fottur i fjellterreng og naturskjøne omgjevnader. Read more
Storemyr - Flatabøgryting
Har du lyst på topptur, men er ikke kjent i området? Drømmer du om å stå på ski ned fra Slogen? Da skal du bli med oss på topptur i vinter. Read more
Topptur på Sunnmøre
Toppturhelg med base på Blåtind boutique hotel og fine turer rett fra dørstokken. Read more
Toppturhelg på Blåtind
5 dager med toppturer med base på Stranda Hotel og Patchellhytta. Vi jakter på de flotteste nedkjøringene og den beste snøen. Read more
Toppturuke i Sunnmørsalpane
Naturguiding i brelandskapet Opplev brelandskapet på vinteren med naturrettleiiar! Breheimsenteret tek deg med på tur der du… Read more
Trugetur i brelandskapet
Trugetur i vakkert landskap!  Prøv å vandre i djup snø og nyt fantastisk utsikt over frosne fjorder og fjell. Bli med… Read more
Trugetur Skjolden
Stad Rosendal. Turkart Folgefonna nasjonalpark. Rosendal Turgruppe sitt rutekart. Start- og sluttpunkt Fossberg, ved inngangen til Hattebergsdalen.… Read more
Tursti til Malmangernuten frå Hattebergsdalen
Kaupangerholten er ein tur som passar for både unge og gamle - du går på grusveg nesten heilt til endes. Read more
Vandring til Kaupangerholten med Sognefjord Guiding
Vandretur over Ljøbrekka langs delar av "Den Trondhjemske Postveg". Om du kjem frå Hellesylt køyrer du gjennom den… Read more
Ljøbrekka - Den Trondhjemske postveg
På vinterstid er tilboda også mange i Stordal kommune. Området rundt Overøye og Langsætrane er då eit særs… Read more
Overøye/Langsætrane
Stad Rosendal. Turkart Folgefonna nasjonalpark. Rosendal Turgruppe sitt rutekart. Start- og sluttpunkt  Bjørke. Parkering Ved Kvinnherad… Read more
Tursti til Skålafjell (Navarhaug)
Norge er et mekka for deg som liker bratt friluftsliv, og byr på alle de elementene som vi trives best med. Alle våre guider har mange års erfaring av… Read more
Uteguiden AS
Rundtur fra Bergen til Folgefonna Skisenter, inkludert 5 timers guidet tur på isbreen Folgefonna. Read more
Brevandring på Folgefonna
Halnekollen er ein liten fjelltopp like bak Halne Fjellstugu langs rv7. Det er ein 30-45 minuttars tur kvar veg i lettgått terreng som belønner deg… Read more
Halnekollen - guida topptur på Hardangervidda
Opplev Vettisfossen i haust Unn deg eit opphald i Årdal med tur til fantastiske Vettisfossen Kan bestillast i perioden 25.09 - 31.10.2020 Kva er… Read more
Opplev Vettisfossen i haust
Strekningen fra Tangen til Kastfoss ligger like ved Sauda sentrum i Ryfylke. Her møtes Nordelva og Storelva før de renner… Read more
Tangen/Kastfoss
Topptur til Bøttejuv Kan bestillast i perioden 25.09 - 31.10.2020 Kva er inkludert: Overnatting i twin rom, inkludert frokost Nistepakke til… Read more
Topptur til Bøttejuv
Toppturhelg med Stranda Hotel som base der vi har mange toppturer i området rundt oss. Read more
Toppturhelg i Sunnmørsalpane
Sogndalsdalen er norgeskjent for sine fantastiske toppturar. Frå Uteplassen er det berre nokre minuttar bort til første utfartsparkering. Read more
Toppturpakke 2+2 Uteplassen
Myrhorn er ein kremtopp i Jostedalen/Breheimen nasjo