VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Hikers on Himakånå in Haugalandet, one of the top hikes in Fjord Norway
Hikers on Himakånå in Haugalandet, one of the top hikes in Fjord Norway
Himakånå in Fjord Norway.
Photo: Mattias Fredriksson
Himakånå in Fjord Norway.
Photo: Mattias Fredriksson

De bedste vandreruter i Fjord Norge

Kunne du tænke dig at bestige ikoniske fjeldformationer som Trolltunga og Preikestolen? Eller har du lyst til en tur med mindre trængsel, men lige så bjergtagende udsigt? Her er nogle af de bedste muligheder for at vandre i Fjord Norge.

Berømte fjelde som Preikestolen, Romsdalseggen, Trolltunga og Kjerag er bare nogle få eksempler på Fjord Norges mest populære vandreture – og hver eneste af dem er et eventyr i sig selv. De kan dog være hårde ved både knæene og lårmusklerne, så du skal være i god form. Men du kan også nemt finde masser af kortere og mindre udfordrende stier, perfekte til familier med børn eller dig, der bare vil tage den mere med ro. Der er fantastiske vandreområder langs med fjordene, i nationalparkerne og gennem de grønne dale.

Og eftersom Fjord Norge dækker mere end 57.604 kvadratkilometer, er det nok bedst, at du ikke snupper det hele på en gang. Hvad med at vælge et eller to mindre områder og virkelig udforske de mange spændende afkroge, de gemmer på – og samtidig undgå menneskemylderet? Der er mange forskellige regioner i den vestlige del af Norge. Nedenfor kan du se nogle af de bedste vandreture i hvert område, fra syd til nord.

Sørg for at finde ud af i forvejen, hvilke vandreruter der passer til dit niveau. Læs vores tips til sikkerhed på fjeldet, og hvordan du skal forberede dig på dit vandreeventyr! Til mere udfordrende fjeldvandringer anbefaler vi, at du tager på en gruppetur eller booker en kvalificeret guide.

Efterlad det, som du fandt det

Sæt så få spor som muligt, lyder mantraet. Tag ikke andet end billeder og behold kun minderne.

Bæredygtig rejse i Norge

Vandreområder i Fjord Norge

Et udvalg af fantastiske vandreture i Fjord Norge fra syd til nord.

Ryfylke

Tag til Ryfylke for at opleve nogle af Norges mest berømte vandreture. Gå hele vejen op til fjeldplateauet Preikestolen, som svæver 604 meter over Lysefjorden, eller Kjerag, hvor kampestenen Kjeragbolten sidder fastklemt mellem to fjeldsider. Du kan også vælge mellem en række andre fantastiske vandreruter her i området, både hvis du vil gå fra hytte til hytte over flere dage eller tage på kortere dagsture med byerne Stavanger eller Sandnes som udgangspunkt (se nedenfor).

Stavanger-området

Stavanger og omegn har et rigtig godt og varieret netværk af velafmærkede vandrestier. Tag familien med på eventyr ved den bynære kyst i fjeldene omkring de større byer Stavanger og Sandnes, eller find et fladere terræn ved Jærstrendene med de kridhvide, kilometerlange sandstrande. Eller måske er du taget hertil, fordi du vil vandre op til Preikestolen eller Kjerag i Ryfylke (se ovenfor)?

Haugesund og Haugalandet

Landskabet i Haugesund og Haugalandet bliver ofte sammenlignet med de omgivelser, man ser i TV-serier som Game of Thrones og Vikings. Og det er ikke så underligt, for det var hjemsted for lokale vikingekonger i mere end tusind år. Tag på vandring i de historiske fjelde, gå en tur langs havet, eller tag ud til en af de større øer og oplev det barske landskab, hvor havet møder himlen. Et must for glade vandrefolk er fjeldformationen Himakånå, der ligner en troldekone!

Sunnhordland

Vælg mellem 200 afmærkede stier i Sunnhordland, fra nemme og børnevenlige ruter til bestigning af fjeldtoppe i 1.400 meters højde med fantastiske udsigter. Hvis du har lyst, kan du følge Nordsøstien langs med det åbne hav. Eller måske vil du booke en guide og tage på gletsjervandring på Folgefonna, en af de største gletsjere i Norge?

Hardangerfjord-området

Hardanger er stedet, hvor du finder den verdensberømte Trolltunga, men det er naturligvis ikke alle, der ønsker at begive sig ud på den lange og anstrengende tur derop. Heldigvis er der masser af andre muligheder i denne del af Fjord Norge. Du kan følge Dronning Sonjas panoramatur, nyde synet af de mange vandfald (inklusive det storslåede Vøringsfossen) eller slentre gennem de skønne blomstrende frugtplantager, der pryder regionen om foråret. Der kan du også smage nogle af verdens bedste cidere.

Bergen

Når det gælder fænomenale udsigter og lettilgængelige stier tæt på byens centrum, er det de færreste steder, der kan hamle op med Bergen. Start dagen på et fjeld (du kan køre med kabelbanen Fløibanen eller med svævebanen til Ulriken, hvis du vil kun vil gå fra toppen), og nyd så at vandre hele vejen ned, mens du mærker byens puls.

Voss

Velkommen til actionfyldte eventyr i Norges adrenalinhovedstad! Voss er stedet for dem, der er vilde med ekstremsport af enhver slags. På vandresiden kan du vælge mellem stier i alle sværhedsgrader i fjeldene, der omgiver byen – og udsigten er simpelthen storslået.

Sognefjord-området

Norges længste og dybeste fjord strækker sig fra kysten hele 204 kilometer ind i landet med adskillige spektakulære forgreninger undervejs – for eksempel Nærøyfjord, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. I Sognefjord-området finder du også nogle af de mest populære vandreområder i hele Norge. Gå i historiens fodspor på den gamle Kongevej til den hyggelige by Lærdal, eller tag ud at vandre i fjeldene omkring Flåm. Medmindre du hellere vil begive dig ud på nogle af Norges mest fantastiske dalvandringer?

Sunnfjord

Halvvejs mellem Ålesund og Bergen ligger Sunnfjord, også kaldet “vandfaldenes rige” takket være de utallige steder, hvor vandet fosser i kaskader ned ad de stejle fjeldsider. Her er der masser af afmærkede stier at vælge imellem, og du kan også tage på guidede ture.

Fjordkysten

Rejs en tur langt fra alfarvej: så langt vestpå, det er muligt at komme i Norge. Her kan du vandre til toppen af naturmonumenter som Alden, Lihesten Hornelen – Europas højeste havklippe – eller følge en de mange familievenlige ruter langs Nordsøstien. Og hvis du brænder efter at få en helt speciel oplevelse, så kom til Fjordkysten mellem november og februar, hvor det er sæson for “stormjagt”!

Nordfjord

Den største fastlandsgletsjer i Europa og en dramatisk kystlinje gør Nordfjord til et sandt overflødighedshorn for vandrere – og her er mere end 230 afmærkede vandrestier. Bemærk: Du skal tage med en guide, hvis du vil ud at gå på gletsjerne. Når du er i området, bør du også lægge vejen forbi oplevelsesarenaen Loen, hvor du kan blive løftet helt op på fjeldtoppen med Loen Skylift. Og gå ikke glip af chancen for at stå på sommerski i Stryn!

Geirangerfjord-området

De fleste besøgende tilbringer kun en enkelt dag i dette berømte område. Men det er en KÆMPE fejltagelse! Den dybe blå Geirangerfjord er omgivet af majestætiske fjelde med sne på toppen, vilde vandfald og frodige, grønne landskaber. Tag med på en af de mange guidede ture, hvor du blandt andet kan høre fantastiske historier, eller tag ud at vandre på egen hånd i Geirangerfjord-områdets storslåede landskab, som er på UNESCOs verdensarvsliste.

Ålesund and Sunnmøre

Sunnmørsalpene, bedst kendt for deres mægtige tinder med svimlende udsigt over fjordene, har været et trækplaster for vandrere gennem århundreder. Ved kysten og på en række øer er fjeldene lavere og mindre rå, men de byder stadig på fine udsigter over havet og de smukke hvide strande i nærheden af Ålesund og Sunnmøre.

Nordvest

Fra stejle fjelde og skønne vandredale til verdensberømte attraktioner som Trollveggen, Atlanterhavsveien og Romsdalseggen i Åndalsnes – spænd selen og kast dig ud i eventyret i det nordligste hjørne af Fjord Norge: Nordvest.

Planlæg turen

Klik på punkterne på kortet for at få flere oplysninger om hver tur.

Vandring i Fjord Norge
EN UNIK TUR UTVIKLET AV OUTDOORLIFE NORWAY! Vinteren er en fantastisk spennende sesong å oppdage fjordene på Vestlandet på! Stinettet ligger forlatt… Read more
Fjord og fjell trugetur (2-dagers)
Preikestolen er den mest kjente turistattraksjonen i Ryfylke og Rogaland. Den rager 604 meter over Lysefjorden. Read more
Preikestolen
Opplev et fantastisk landskap med høye fjell og dype fjorder med utgangspunkt i Valldal. Området rundt Valldal er et eldorado for fjellturer til… Read more
Fjellturer med lokal guide og deilig lunsj
Kjerag - majesteten i Ryfylke innerst i Lysefjorden! Med 1084 meter rager Kjerag høyest av alle toppene i Lysefjorden. NB! Ikke gå til Kjerag på… Read more
Kjerag
Romsdalseggen er en av verdens vakreste fjellturer (lonely planet 2011). Turen går gjennom dramatisk landskap med mange høydepunkter… Read more
Romsdalseggen
Den beste måten å oppleve Geirangerfjorden på er sjølvsagt sjøvegen! Dette er naturen på sitt villaste og vakraste! Read more
Episk Fjordsightseeing Geiranger med båt
Trugeturer i Valldal og på Trollstigen Velkommen til et eldorado for vinteraktiviteter! Her kan du oppleve urørt snø, gamle… Read more
Trugeturar i Valldal - The Adventure Valley
Dalsnuten er den mest besøkte toppen på østsiden av Gandsfjorden. Det er kort tur fra parkeringsplassen på Gramstad til toppen og det er mulig å gå… Read more
Dalsnuten
Trolltunga er den mest spektakulære fjellformasjonen i Noreg. Den ligg 1180 moh, omlag 700 meter over Ringedalsvatnet. Her er det fantastisk og luftig… Read more
Trolltunga
Opplev Aurlandsfjorden, Nærøyfjorden og den vesle bygda Undredal i sin flotte vinterdrakt med guida RIB tur med FjordSafari Norway AS. Read more
Vinter FjordSafari
Turen startar frå Skjolden og fortsett ca. 7 km på sykkelsetet inn Mørkridsdalen, som er ein av dei viktigaste inngangsportane til… Read more
Fjell- og sykkeltur til Drivandefossen
Klatring og rappellering  Like ved Fjørå, 3 km fra Valldal sentrum, ligger et naturskjønt og spennende områd. Der… Read more
Klatring, rappellering og grottetur i Valldal - The Adventure Valley
Strendene er et fantastisk turterreng med høy himmel, vid horisont og endeløst hav. De fleste strender er sandstrender med sanddyner og enkelte… Read more
Vigdel - Bore
Stoltzekleiven er en bratt steinlagt tursti og trapp med ca. 722 trappetrinn i Bergen opp mot Sandviksfjellet. Stoltzekleiven er en av de mest… Read more
Stoltzekleiven
Vil du på tur, litt vekk frå dei store turist-mengdene?     Bli med oss på blåis eventyr, i private områder,… Read more
Brevandring og RIB
Turen byrjar med ein køyretur i minibuss langs Aurlandsfjorden og opp til det fantastiske utsiktspunktet Stegastein, 650 meter over havet. Read more
Trugetur ved Stegastein Utsiktspunkt
Langfoss er det femte høyeste fossefallet i Norge. CNN har tidligere kåret Langfoss til en av verdens 10 flotteste… Read more
Langfoss Opp - Topptur
Ta turen til Flørli i Ryfylke og gå 4.444 trappetrinn til topps! Flørlitrappene og er en av de lengste tretrappene i verden. Nydelg utsikt ut… Read more
Flørlitrappene og Rallarstien
Explore Nærøyfjorden UNESCO world heritage area in one of our fun little electric cars Read more
eMobility Flåm
Midt i Sunnmørsalpene ligger den imponerende toppen Slogen. Til tross for sitt spisse og bratte utseende er toppen relativt enkel å… Read more
Topptur til Slogen (1564 m.o.h.)
IceTroll tilbyr guida breturar kombinert med kajakkpadling på brevatn i Jostedalen, Luster. Du kan vere med på både dagsturar og overnattingsturar i… Read more
Brevandring & kajakkpadling
Ta en perfekt telemarkssving, der skiene skjærer seg gjennom puddersnøen. Trekk inn den friske lufta, og kjenn adrenalinet pumpe i… Read more
Topptur i Romsdal - Grand Hotel Bellevue
Isbreane er ikkje berre eit mektig skue om sommaren. Om vinteren, når minusgradene er stabile, kan du besøke eit eventyrrike av is og… Read more
Blåis grottetur
Lilletopp - kort og bratt - stor belønning Startpunkt  Tyssedal ved Tyssohallen Om løypa Ta turen til toppen av røyrgata i… Read more
Lilletopp - kort og bratt
Dette er en krevende tur, for spesielt interesserte! Skikjøring og tinderangling på en og samme tur! Dette er en glimrende… Read more
Klyving med ski i Nordvest Norge
Dette er en 6-dagers tur hvor du kan utforske flere områder med flotte turer med fjord utsikt. Vi bor komfortabelt på hotell/lodge… Read more
Topptur - Trollheimen, Sunndalsfjella og Romsdalen
On the islands outside Ålesund you have the beautiful Storhornet on Godøya. A superb hike that give´s us some great views out over the Atlantic Ocean… Read more
Fjelltur til Storhornet på Godøy
Blegja i Askvoll blir gjerne kalt Dronninga blant fjella i Sunnfjord, og ikkje utan grunn. Med sine 1304 m.o.h. er Blegja den høgste fjelltoppen i… Read more
Blegja - den høgste toppen i FjordKysten
Vandringa opp eller ned 327 trappetrinn, platå og høge, luftige utsiktspunkt, skjer tett på den buldrande Storfossen.… Read more
Fossevandring i Geiranger
ICETROLL tilbyr turar inkludert kryssing av brevatn med motorbåt og brevandring på same turen. Turen er spesielt godt egna for barnefamiliar. Read more
Motorbåt & Brevandring
Ta turen til øya Alden og bestig den Norske hest – fjellet som stig nærmast loddrett opp av havet! 481 meter høgt og synleg meir enn 100 km til… Read more
Alden - den norske hest
Høgdeskilnad: 15 – 640 moh (ev. 1050 moh). Estimert tid: 4 timar t/r. Turkart: Etne – Saudafjella 1:100.000 Startpunkt og… Read more
Langfoss opp
Kombiner RIB-turen Fjord RIB Adventure med ein vandretur til den imponerande Feigefossen! Etter ein times RIB-tur på Lustrafjorden med natur og… Read more
Fjord RIB Adventure + fossevandring
Topptur med fantastisk utsikt over Trollveggen og Romsdalen! Romsdalen er kjent for bratte fjellsider, men på denne turen opp til Norafjell… Read more
Topptur til Nordre Trolltind, Rauma
  Velkommen til et av Noregs beste områder for toppturer. Et «hemmelig» og urørt område, med spektakulære… Read more
Toppturar på ski i og rund Valldal - The Adventure Valley
Området omkring Synesvarden er det største gjenværende lyngheilandskapet på Jæren. Slik så også flat-Jæren ut før oppdyrkingen for alvor endret Jæren… Read more
Mor Norge og Synesvarden
Vi starter med kajakk gjennom Brosundet før vi krysser Aspevågen sør for Ålesund by og runder Slinningen, der det berømte Slinningbålet tennes hver… Read more
Kajakk & Fjelltur
Bli med Coastal Adventures på eventyrtur! Read more
Coastal Adventures
Det er en kort tur å gå til Månafossen, men turen krever litt innsats. Likevel er det verdt anstrengelsen. Du får en flott opplevelse når du kommer… Read more
Månafossen og Friluftsgården Mån
Opplev Trollstigen til fots! Før bilveien ble åpnet i 1936 var dette den viktigste ferdselsvegen mellom Romsdal og Sunnmøre, og her gikk man med… Read more
Trollstigen - Kløvstien (858 m.o.h.)
Dette er et av våre absolutte favorittfjell i området rundt Hjørundfjorden av flere grunner. En av dem er utsikten fra toppen, hvor du ser hele veien… Read more
Guidet tur til Saksa
Hiking up this sea cliff outside Florø will give you an amazing view of the islands and the archipelago! Store Batalden rises 492 m straight out of… Read more
Store Batalden
Vil du ha flott utsikt, er Lifjell et av de beste utsiktsstedene på nord-Jæren. Fra toppen er det en fantastisk utsikt over Gandsfjorden, Nordsjøen og… Read more
Lifjell, tur i terrenget
Du finner bymarka Djupadalen nær Haugesund sentrum. Området blir mye benyttet til turgåing og rekreasjon hele året. Om… Read more
Djupadalen
Romsdalseggen med guide! Står Romsdalseggen på din bucket list? Om ikke, så bør du sette den på lista, og ta deg en tur for å oppleve… Read more
Romsdalseggen med guide
Populær tur fra toppen av Trollstigen og opp til Bispevatnet. Turen starter på 747 m.o.h. og har en total høydestigning på 290… Read more
Bispevatnet
Følg vei fra Høyanger til Siplo skisenter og videre til demningen. Startpunktet (600 moh) er ved demningen. Første del av løypen til første varde er… Read more
Bergefjellet
Er det drømmen din å oppleve uberørt snø, storslått fjordutsikt, dype skoger og fjellgårder? Prøv truger… Read more
Trugeturer i Geirangerfjord
Velkommen til Eventyrskogen i Årdal i Ryfylke – et sted der sansene kan få våkne. Kjekk liten tur i Bånardalen i Årdal. Read more
Eventyrskogen
Tjuatoten (50-1098 m.o.h.) Tjuatoten er ein topp over Dragsvik og Balestrand , det er ein tung tur som går oppover fjellsidene over Dragsvik.… Read more
Tjuatoten (50-1098 moh) Balestrand
Trollpikken er en spesiell stein som ble verdenskjent da den ble kuttet ned en natt i juni 2017. Denne handlingen falt ikke i god jord.… Read more
Trollpikken
Fossestien på Nasjonal Turistveg Gaularfjellet Fossestien er ein vandreveg frå Gaularfjellet til Viksdalen, på strekninga går… Read more
Fossestien
Ankomst: fra E39 på Vikeså, ta avkjørsel mot Byrkjedal og følg Rv503 i 13 km. Ta av mot Ørsdalen og følg Fv117 til Ørsdalen. Følg skilting mot… Read more
Tur til Ørsdalen
Attraksjoner kan være spektakulære – tenk om du også får være helt alene i naturen! Guidene… Read more
Enkel tur til skjulte perler i Romsdalen
Veldig fin tur til en av de flotteste utsiktspunktene i Romsdal. Flott utsikt helt fra starten og en kommer raskt over skogen. Turen går i… Read more
Tarløysa (1086 m.o.h.)
Trollheimen er en av våre mest kjente turområder i Norge. Området er omgitt av høye fjell i frodig natur, med bekker og vann som bryter opp. Her… Read more
Fottur i Trollheimen
Vær med oss på denne flotte turen i Eikesdalen, en sjarmerende liten bygd med 65 innbyggere. Herfra drar vi videre inn til Finnset, og opp… Read more
Villreinsafari med Contrast adventure
Trollkirka er ingen vanlig kirke som mange kanskje tror, men består av tre spennende marmor og kalkgrotter med underjordiske bekker og… Read more
Fottur til Trollkirka (484 m.o.h.)
Norangsfjorden er en arm av Hjørundfjorden og en kan trygt si at den er en av de mest dramatiske og urørte fjordene i Norge. Bruk en halv dag til en… Read more
Vandring med guide fra Urke - dagstur
Ulvik Frukt&Cideri er ei familiebedrift på garden Hakastad. Garden ligg sørvendt og solrikt midt i fruktbygda Ulvik i Hardanger.… Read more
Ulvik Frukt & Cideri
Fjordruta  er en merket turløype som går i variert terreng og litt på vei og består av 190 km merket løype… Read more
Fjordruta på 4 dager
Rundebranden er det tredje største fuglefjellet i Norge, og har et yrende fugleliv, så vel som et stort artsutvalg av planter. Turen fra… Read more
Topptur til Rundebranden (300 m.o.h.)
Sunnmørsalpane, Norges beste destinasjon for fotturer ved fjordene! Fjell, fjord & urørt natur. Read more
Fottur/ Fjelltur
Ski/ Snowboard Frikjørings Tur fra toppen til fjorden på Stranda, Sunnmørsalpane.… Read more
Peak to Fjord Trip
Ski Resort Frikjøring på Stranda ved fjordene, Sunnmørsalpane. Vinner av Norges beste offpiste ski destinasjon flere år på rad! Imponerende heiser,… Read more
Ski Resort Frikjøring
Ski/ Splitboard Topptur i Stranda ved fjordene i Sunnmørsalpane. Vinner av Norges beste topptur destinasjon i 2019! Ville fjell, fjord & urørt snø. Read more
Ski Topptur i Sunnmørsalpane
Ski/ Splitboard Topptur Uke på Stranda ved fjordene, Sunnmørsalpane. Vinner av Norges beste topptur destinasjon i 2019! Ville fjell, fjord & urørt… Read more
Ski Topptur Uke ved fjordene
Ski/ Splitboard Topptur Weekend i Stranda ved fjordene, Sunnmørsalpane. Vinner av Norge´s beste topptur destinasjon i 2019! Ville fjell, fjord & urørt… Read more
Ski Topptur Weekend i Sunnmørsalpane
Norges lengste steintrapp, med 2200 trinn! På Otrøya vest for Molde ligger fjellene ”i havet” og er blant de flotteste turene… Read more
Midsundtrappene - Rørsethornet ( 659m.o.h.) - Norges lengste steintrapp!
Åkrasanden på Karmøy har tidligere blitt kåret til Norges vakreste strand. Turen er en spennende vandring i kystlandskapet… Read more
Karmøystrendene - vandring langs de hvite sanddynene
Vil du ha flott utsikt, er Lifjell et av de beste utsiktstedene på nord-Jæren. Fra toppen er det en fantastisk utsikt over Gandsfjorden, Nordsjøen og… Read more
Lifjell, kort rute
La deg ikke lure av at Saksa er en av de laveste toppene i området. Plasseringen gjør at utsikten til fjord og fjellparti er spektakulær. Fjellet har… Read more
Topptur til Saksa (1073 m.o.h.)
Multiadventure i hjertet av norks natur- og kulturarv. Vi overnatter på unike gjestehus med lokale verter, nyter kortreist mat og… Read more
Multiadventure i Verdsarven
Alle går Romsdalseggen på dagtid. Hvorfor ikke gå den om kvelden? Omkranset av majestetiske fjell satser vi på magiske… Read more
Romsdalseggen i solnedgang
Bynuten ligger helt øst i Sandnes, og klatrer du til topps på den 671 meter høye nuten, kan du i klarvær se helt til Stavanger. Read more
Bynuten
Gå en tur på månen! I Magma UNESCO Global Geopark er bergarten den samme som du finner på månens overflate – anortositt og ble dannet for ca.… Read more
Hellarsheia - Geotur
Powsurfing Tur i Stranda ved fjordene, Sunnmørsalpane. Vinner av Norges beste topptur destinasjon i 2019! Ville fjell, fjord & urørt snø. Read more
PowSurf Tur
Ta en perfekt telemarkssving, der skiene skjærer seg gjennom puddersnøen. Trekk inn den friske lufta, og kjenn adrenalinet pumpe i… Read more
Toppturpakke i Romsdalen - 4 dager
Opphald med halvpensjon, turkart og matpakke. Sommaren i Balestrand er fantastisk! Her kan du nyte flotte toppturar i variert terreng. Utsikta… Read more
Vandring i Balestrand
Fjell-, fiske- og sykkeltur til Bølifossen - staden som ofte blir omtala som «perlao i dalen». Turen startar frå Skjolden og… Read more
Fjell-, fiske- og sykkeltur
Ein trygg og god introduksjon til topptur på ski med oss i Fjord Nature. Read more
Intro topptur og skred - 6 timer
Skredkurs der du lærer av en lokalkjent norsk instruktør å ferdas trygt i fjellet. Read more
Skredkurs Sunnmøre
Jendemsfjellet (633 moh.) står nærmest som en stor pyramide i Søre Fræna, og fra toppen er det en flott utsikt over store deler av… Read more
Jendemsfjellet (633 m.o.h.)
Trolig det mest brukte turmålet i indre bydel. Du kan nå målet fra alle sider så som turheisa Spjelkavik, Skåthaugen,… Read more
Tur til Høgkubben
Best Adventures tilbyr ei rekkje daglege aktivitetar i sommarsesongen. Vel mellom: Havkajakk, elvepadling, rafting, fossefallhopp eller… Read more
Best Adventures Eidfjord
Åkrafjorden Oppleving har fast turprogram i sommersesongen og turer og opplevelser for store og små grupper på bestilling hele… Read more
Åkrafjorden Oppleving
Climb the classic tower of Innerdalen, 1.452 meters above sea level! Innerdalstårnet,is a majestetic mountain in Innerdalen. The Innerdalen, is a… Read more
Climbing the tower of Innerdalen
Ligger i det samme turområdet som Høgkubben nord og kan kombineres med turer til denne. Vi skal beskrive to rundturer, en fra nord og en fra… Read more
Tur til Geitnausa
Blåtinden (ved Haddalfjell) på 697 m.o.h. er den høgste toppen på Hareidlandet.  Det er fleire alternative… Read more
Blåtinden
Regionens største utfartssted hele året, 12 km fra Molde på RV64 i retning Eide. Gode spaserstier, trimløyper, turorientering, fiskemuligheter,… Read more
Natursti Skarvatnet (212 m.o.h.)
En kulturhistorisk vandring langs gamle stier på den veiløse Nordsida. Turen starter fra Åkrafjordtunet, Teigland,… Read more
Nordsida kultursti
Melsvatnet ligger langs Fv. 506 mellom Bryne og Ålgård. Her finner du et av de få vann på Jæren som har gode muligheter for bading. Jæren Friluftsråd… Read more
Melsvatnet
Vandringsturen følger den gamle Postvegen fra 1800-tallet som snor seg langs elven ned gjennom Rullestadjuvet. Du vandrer… Read more
Postvegen i Rullestadjuvet
271 m.a.s.l. 1-2 hours to reach the top. Gentle rise from Auklandshamn, steeper but shorter route from Sætre. Lots of open terrain, amazing view in… Read more
Turløype Trollvassnipen
Utforsk Runde med marinbiolog Saskia og naturguiden Phil fra Møre-to-Sea.  Har vil du lære meir om bruk av tang og tare i… Read more
Fottur med tangsafari og matlaging 5 timar
Har du lyst å lære meir om bruk av tang og tare i matlaging og oppleve vakker natur? Bli med marinbiolog Saskia og naturguiden Phil… Read more
Tangsafari og matlaging 3 timar
Opplev Vøringsfossen på nært hald. Sjå fossen stupe ned frå Hardangerviddaplatået. Kjenn vannspruten i ansiktet.… Read more
Fottur til Vøringsfossen
Opplev ein av dei mest spektakulære fjellformasjonane i verda saman med Trolltunga Active. Aktivitetsselskapet og dei spesialutdanna guidane… Read more
Trolltunga Active
Startpunkt  Buer i Odda. Kjør av fra RV 13, følg skilt til Buer. Køyr til gardane ved enden av vegen. Om… Read more
Buerdalen - forbløffende brelandskap
Marinbiolog Saskia og naturguiden Phil fra Møre-to-Sea tar deg med på ei særs innhaldsrik reise i fjøra. Her står tang… Read more
Tangsafari 1,5 time
Naturen og fossane i Husedalen tek pusten frå dei fleste. Fire flotte fossar ligg tett etter kvarandre på turen frå… Read more
Fire fantastiske Fossar, Husedalen
Bli med på ei heilt spesiell reise og lær meir om jorda si historie og kvifor eit område på Sunnmøre gjorde at… Read more
Frå Sunnmøre til månen
Ta med familien til synste Møre! 3 dager: på topptur, på fjorden og på gardsbesøk. Bu fritt i fullt utstyrt… Read more
Høgt og lavt på synste Møre
Holtaheia over Bjørheimsbygd, Strand i Ryfylke, er et flott turområde i et spesielt landskap. Fra Holtaheia ser man over til Reinarknuten. Disse to… Read more
Ormakammen og Moldhesten
Bli med på ei oppleving du ikkje dreg tomhendt frå. På denne turen vil du få kunnskap om korleis ein kan plukke dei… Read more
Peridot - dronninga sin edelstein
Syvdsnesrappel - rappelering over Syvdefjord, med mulighet til europas langste one-drop Rappel. Ta med familien eller venner og bli med på ein… Read more
Rappellering over Syvdefjorden
Turen inn til Viglesdalen fra Nes i Ryfylke er en klassiker langs Hiafossen, Granefossen og Sendingsfossen, over en gammel steinbro og gjennom et… Read more
Viglesdalen
Hotel Union Øye er et fantastisk utgangspunkt for å utforske tindepanoramaet i Sunnmørsalpene. Read more
Vandrepakke Hotel Union Øye
Med to startpunkter er Hovlandsnuten en lett tilgjengelig og allsidig fottur som kan passe for de fleste. Eventyrskogen, sherpatrappene og… Read more
Hovlandsnuten
Romsdalen er et av Norges beste områder for toppturer på ski. I vinter har vi gleden av å presentere en tur utenom det vanlige: en… Read more
Høyt i Romsdalen - Romsdal Lodge
Den tredje store klippa i Ryfylke etter Kjerag og Preikestolen. Du får skikkelig magesug ved Skomakarnibbå når du står på et fjellparti med overheng… Read more
Skomakarnibbå
Uburen er seilemerket på hjørnet av Lysefjorden og Høgsfjorden, like ovenfor Forsand. Read more
Uburen
Bandåsen er med sine 513 m.o.h. den høyeste fjelltoppen på Ryfylkeøyene. Fra Tjeltveit går turen på den gamle ferdselsveien (sjoarveien) til… Read more
Bandåsen
Stien følger terrenget langs sjøkanten mot Klubba. På turen får du oppleve en fantastisk havutsikt når du går over berghamrene helt ute ved havet.… Read more
Havstien - gåtur i Kristiansund
Buerdalen er herlig - bred og halvåpen med høye topper rundt. Jettegrytene i Åbødalen i Sauda, Ryfylke, er et populært turmål - på en varm sommersdag… Read more
Jettegrytene i Åbødalen
På sørsida av Nedre Tysdalsvatnet i Ryfylke reiser Reinarknuten seg, 787 m.o.h. Frå Nasjonal Turistveg Ryfylke (Rv 13) langs Tysdalsvatnet har ein… Read more
Reinaknuten
Maken til utsikt skal du lete lenge etter. Rennesøyhodnet ligger midt i Ryfylkebassenget og gir en fantastisk utsikt til alle kanter. Fra Haugalandet… Read more
Rennesøyhodnet
Aktivitetstilbod både i og utanfor Folgefonna nasjonalpark. Bli med på bretur i Juklavassbreen, vel mellom ulike nivå. Nedre… Read more
Folgefonni Breførarlag
Kringsjå er idylliske spaserstier i sentrum av Kristiansund. Området har usedvanlig rik og variert vegetasjon og er en… Read more
Kringsjå/Vanndammene - turområde
Tur til gapahuken ved Ritlandskrateret med utsikt over meteorittkrateret hvor en meteoritt krasjlandet for 500 millioner år siden. Read more
Ritlandskrateret
Trekanten - turen mellom Gjevilvasshytta, Jøldalshytta og Trollheimshytta - er selve klassikeren blant turene i Trollheimen. Det er ikke uten grunn at… Read more
Trekanten - Fjelltur i Trollheimen
Denne spektakulære turen er en naturopplevelse som du ikke må gå glipp av! Her får du virkelig oppleve hvorfor Sunndalen blir… Read more
Ekkertind (1189 m.o.h.)
Flott tur som passer for alle, oppover dalen langs elva fra Batnfjordsøra. Det er en god sti hele veien slik at det er mulig å gå… Read more
Elvastien på Batnfjordsøra
Freikollen er et populært turmål både for lokale og besøkende. Toppen tilbyr en fantastisk utsikt; du kan se Kristiansund by, øyene rundt og det store… Read more
Freikollen - fjelltur med panoramautsikt
Litlefjellet er en flott light-versjon av Romsdalseggen. Dette er en familievennlig tur, selv for små barn, da det kun tar 20 – 30… Read more
Litlefjellet (790 m.o.h.)
Friluftsområdet ligger på toppen av Berge ved Reilstad på Finnøy. Teigen er et skogsområde med flotte, godt opparbeidede turstier. Området er mye… Read more
Teigen friluftsområde
Tur med fin utsikt både utover havet og innover fjella på Nordmøre og i Romsdal. Varde på toppen av… Read more
Tur til Duå fra Heggem (Osmarka)
Alsvik natursenter ligger ved Kyllesvatnet i Lutsivassdraget. Det er skiltet vei inn til Alsvik fra riksvei 13 ved Lutsi. På Alsvik natursenter er det… Read more
Alsvik Natursenter
Fossestien er ein vandreveg frå Gaularfjellet til Viksdalen, 21 km med høgdeskilnad på 500 m. Stien fylgjer gamle stiar opptrakka av dyr og menneske.… Read more
Fossestien i Eldalsdalen, Viksdalen
Kultur på fatet betyr tradisjon. Det betyr arbeidssett og metoder som har blitt lært bort og arva gjennom fleire generasjonar over fleire… Read more
Kultur på fatet
Bli med Trolltunga Active og dei røynde guidane deira på eit ferdigpakka vintereventyr til Trolltunga og andre spektakulære fjelltoppar i regionen Read more
Trolltunga & andre fjelltoppar i Hardanger
Bli med Trolltunga Active og dei røynde guidane deira på eit ferdigpakka vintereventyr til Trolltunga. Pakken, som går frå fredag til søndag,… Read more
Trolltunga Winter Sunset
Frøylandsvatnet har et areal på 5 km2 og er det største vannet i Time. Vannet ligger på grensen mellom Time og Klepp… Read more
Turområdet Frøylandsvatnet
Selv om det aller beste du kan gjøre på Tustna Ladestasjon er absolutt ingenting, har vi noen forhåndsbestilte… Read more
Tustna Ladestasjon - aktiviteter
Dette er en perle av en turløype. Irrgrønne grasbakker det meste av året, med svimlende stup ned mot Mastrafjorden, og med et bølgende beitelandskap… Read more
Bø - Knott
En hel uke med drømmer! Har du lyst til å virkelig oppleve hva fjellene i Romsdalen kan tilby? Med vår  Drømmeuke i… Read more
Drømmeuke i Romsdalen
I Hyllestad finn du mange fine, idylliske vegar med lite trafikk som passar fint til fotturar. Majestetiske Lihesten er eit populært… Read more
Fjordkick - Vandring og fotturar
Kulturlandskap, myrer, lynghei og fantastisk utsikt kan du få med deg dersom du legger turen til Flekkstadområdet. Her ble det i 2005 merket løyper… Read more
Flekkstad - Helland
På Talgje som er den sørligste øya i Finnøy kommune, finner du flere fine turløyper. Rikt jordsmonn og godt lokalklima gir en frodig vegetasjon. Til… Read more
Klubben - tur til Talgjes høyeste punkt
Kvernberget er et mye brukt turterreng i bynært område. Området er kupert, med myrer, skog, lynghei og berg i dagen. Fra toppen av Kvernberget er det… Read more
Kvernberget (205 m.o.h.)
Natur- og kultursti med informasjonsposter om biotoper og kulturminner. Fuglekikketårn i Øksnevadtjørn hvor en kan observere fuglene. Stien er fem… Read more
Lonavannet og Øksnevadtjern naturreservat
Ønsker du en skiguide som tar deg rett til den beste snøen og de flotteste nedkjøringene? Vi tar deg med på tur… Read more
Topptur i Romsdalen med Guide
Tursti langs skjær og gamle bunkerser fra Håland til Kvitsøy fyr. Ved fyret får du god utsikt over havet, Skudenes, Karmøy og Bokn. Read more
Turstien vest i Kvitsøy
Det er ikkje berre toppane som byr på flotte naturopplevingar. Nokre gangar kan dalane og vera vel så fine. Som ville og vakre Utladalen… Read more
Utladalen
Veraland er preget av store naturområder med myrer, furuskog og åpent og nakent heilandskap. Området har et rikt fugle- og dyreliv med både hjort og… Read more
Bukkaknuten
Eventyrskogen på Gramstad er et populært sted for barn og voksne i alle slags vær. Det er ikke kjekt å spise matpakken i friluft når det regner og… Read more
Gapahukene på Gramstad
Hjelmen, 207 m.o.h., ligger sentralt i Hjelmeland kommune i Ryfylke og er en liten naturperle som er lett tilgjengelig. Flott utsikt over Hjelmeland… Read more
Hjelmen
Langs Jærkysten kan du følge tråkk etter folk og fe gjennom mange tusen år. Spor av blant annet den forhistoriske holvegen og den historiske… Read more
Kongevegen
Bli med oss opp til topps på en av verdens vakreste fosser. Turen tar oss opp til 640 moh. Her kan du nyte i fantastisk utsikt over… Read more
Langfoss med guide - topptur for grupper
En fjelltur verdt å få med seg er en tur ut til Norges mest omtalte mann, fjellet Mannen. En virkelig flott fottur i nydelig… Read more
Mannen (1291 m.o.h.)
Stad Steinsdalsfossen Turomtale Frå butikkane ved Steinsdalsfossen, gå 60 meter mot Rosseland, og ta til høgre inn på vegen… Read more
Movatnet - ein lett tur frå Steinsdalsfossen
Klassikeren på ca 5t over Vidden mellom Ulriken og Fløyen er en av de aller mest populære turene i Bergen. Nydelig utsikt over Bergen og regionen. Read more
Over Vidden fra Ulriken til Fløyen
Rindatrollet, Strand Kommune, Ryfylke Rindatrollet finner du like ved Preikestolen fjellstue i Strand, Ryfylke. Dette er en kort fottur,… Read more
Rindatrollet
Rundt Fitjadalsvatnet - gjennom et variert kulturlandskap Startpunkt Køyr opp frå RV 7 i Øystese. Følg skilting… Read more
Rundt Fitjadalsvatnet
SAUESANK OG VANDRING NED AURLANDSDALEN FRÅ ØSTERBØ TIL VASSBYGDI - KUN LAURDAG 19.SEPTEMBER Vandringa med sauen ned Aurlandsdalen… Read more
Sauesank i Aurlandsdalen
Ta deg tid til å stoppe over et par fergeavganger på Oanes – og legg turen opp til Sokkaknuten. Da vil du få et helt nytt perspektiv på… Read more
Sokkaknuten
Bremsneshatten kultur- og friluftsområde byr på spektakulære opplevelser. Det går sti opp på toppen av hatten. Herfra ser du i alle himmelretninger.… Read more
Bremsneshatten
Fimbulvinteren varte i tre år til ende i følgje norrøn mytologi. Fimbul Jostedal tek deg med på kurs og føring i fjell-Noreg. Med base i Jostedalen… Read more
Fjellføring med Fimbul Jostedal
Kjør riksvei 70 fra Sunndalsøra mot Kristansund til Ålvundeid, ca 15 km. Før elva Ulvåa tar du til venstre ved skiltet merket Rødset gård. Kjør 1 km… Read more
Flånebba (1147 moh) i Sunndal
God gruset kyststi fra Farstadsanden ut til Nordneset Fyr og videre til Julshamna. Infoskilt forteller om natur, flora og histore fra området,… Read more
Fottur langs Farstadsanden og Nordneset Kyststi (1 m.o.h.)
HAR DU LYST TIL Å PRØVE TOPPTUR I VINTER?  Hotel Aak tilbyr en helg der du får praktisk innføring i… Read more
Introduksjon til Topptur
Unn deg en toppturhelg til fjells med full avslapping, god mat og drikke. Hos Hotel Aak ligger alt til rette for å oppfylle ditt… Read more
Topptur i Romsdalen - 3 netter
Trugetur til Saurdal i Balestrand med fantastisk utsikt over Sognefjorden. Du går med eit smil om munnen og ingen erfaring er nødvendig. Read more
Trugetur Balestrand
Flott topptur fra fjorden til toppen med lang nedkjøring tilbake til utgangspunktet. Det er mulig med flere alternative ruter ned igjen. Parker… Read more
Skjervan (1545 m.o.h.)
Trolltunga Active inviterer til ei spektakulær klatreoppleving i Tyssedalsfjella! Ein får kjenne på kroppen den kvardagen som… Read more
Tyssedal Via Ferrata
Balestrand kan tilby eit nettverk av gode og varierte turstiar. Ta kontakt med Balestrand turistinformasjon og me vil hjelpa deg med informasjon og… Read more
Balestrandguidane
Starten på turen til Flaggnuten er i sentrum av Sunndalsøra. Kjør mot mot Ålvundeid og Kristiansund langs riksvei 70. Rett før tunnellen ligger… Read more
Flaggnuten i Sunndal
Bulder&Brak Opplevingar arrangerer guida turar som kombinerer vadring og padling. Me padlar over Årdalsvatnet til veglause Nundalen, og… Read more
Frå fjord til fjell
Turen til Varden kan du starte fra kaia i sentrum, gjennom den "grønne korridor" via Reknesparken og Romsdalsmuseet før man fortsetter opp Storlia til… Read more
Gamle Vardeveg til Varden (407 m.o.h.)
Høgfjellet 680 moh er en av de høyeste toppen i ytre del av Tingvoll Kommune. Det er forholdsvis jevn bratt stigning på store deler av turen opp. Fra… Read more
Høgfjellet i Tingvoll
Julaksla er en tur som fører deg opp til en fantastisk utsikt over havet i vest og panoramaet av fjell i sør og øst. Ta turen hit en… Read more
Julaksla (476 m.o.h.)
Høgfjellet (689 moh) er den høyeste toppen i ytre del av Tingvoll kommune og er et populært skiområde med flere ulike turmuligheter for hele familien. Read more
Skitur til Høgfjellet (689 m.o.h.)
Dette er ein utsiktstur forbi høgdegardane Flaten, Skåri og Rebni til stølen Rebnisli. Turen byr på flott utsyn mot Skjolden og Lusterfjorden. Read more
Skjolden - Rebni - Rebnisli
Kort og spektakulær utsiktstur til klippeblokken Slottet. Turen går på god sti og tar ca 2 timer tur/retur. En enkel fjelltur som egner seg godt for… Read more
Slottet - Preikestolen i miniatyr i Modalen nord for Bergen
Toppen av Strengen ligger 890 meter over havet og er et flott turmål som kan nås fra flere steder i Surnadal. Den mest brukte og best merka ruta… Read more
Strengen i Surnadal (890 moh)
Dette er en litt kortere topptur, men med fantastisk flott nedkjøring. Svarttinden ligger på østside av Vistdalen i Nesset kommune.… Read more
Svarttind (1094 m.o.h.)
Toppturpakken for deg som ønsker noen dager med avslapping, god mat og drikke. Hos Hotel Aak ønsker vi å oppfylle… Read more
Topptur i Romsdalen - 2 netter
Stad Husnes. Turkart Folgefonna nasjonalpark Start- og sluttpunkt 1. Ved avkjørsel til Husnes Båthavn. 2. Opsangervatnet bak Statoil/ICA. 3. Søral… Read more
Tursti i Søralløypa, Golfbanen og Husnesparken
Dette er ein variert tur frå sjøen og opp til over skoggrensa med uvanleg fin utsikt mot fjorden og Feigumfossen. Vegen går forbi stølsgrenda… Read more
Vandretur -Høyheimsvik - Navarsete
Bli med til den fråflytta fjellgården Skageflå med retur over Homlongsetra. Turen starter med båttransport frå Geiranger… Read more
Vandring til fjellgarden Skageflå med guide
Tilgjengleg frå 27. mai til 10. juni Bli med når sauen skal til sommarbeite på Alm gard! Kom nær dyra og naturen, og opplev… Read more
Buføring av sau
HM Queen Sonja of Norway is a passionate mountain hiker, and this is one of her favorite hikes in the Hardangerfjord region. The trail is in the high… Read more
Dronningstien - H.M. Dronning Sonjas panoramatur
En times kjøring fra Haugesund finner du Etnefjellene hvor Haugesund Turistforening har flere hytter. Området byr på variert,… Read more
Etnefjella
Turen tek til etter riksvegen frå Turtagrø opp til andre svingen, derifrå følgjer ein vegen inn i Helgedalen. Inst i Helgedalen passerer ein eit… Read more
Fanaråken
Advarsel: Turen krever at man er en erfaren skikjører med tilstrekkelig kunnskap om lokale forhold, eller at man deltar på… Read more
Gjuratindryggen (1580 m.o.h.)
En topptur med en helt fantastisk utsikt, både på vei opp og på toppen! Spektakulær og artig nedkjøring! Flotte… Read more
Hurrungen (1276 m.o.h.)
Kirketaket i Isfjorden er en av de mest populære toppturene i Romsdalen.  Kirketaket er et spesielt flott skifjell, med en fantastisk… Read more
Kirketaket (1439 m.o.h.)
Følg riksvei 70 fra Sunndalsøra mot Oppdal i ca 15 km. 3,5 kilometer etter overbygget på Grøa ser du et skilt med trimpost på høyre hånd. Da har du en… Read more
Kongelhjellan i Sunndal
Kyststien er et populært turområde nord for Haugesund sentrum. Her vil du oppleve havet i all slags vær, Norges eneste riksmonument… Read more
Kyststien Haugesund
Fin topptur med morsom nedkjøring, som også kan kombineres med travers til eller fra Galtåtind. Turen er her beskrevet fra… Read more
Loftskarstind (1191 m.o.h.)
Det finaste utsiktspunktet i heile Luster, blir det ofte sagt om Molden. Her har du utsikt til fjorden i alle retningar. Read more
Molden
Moslifjellet (718 m.o.h.) i Strand, Ryfylke, er høyere enn Preikestolen og har flott utsikt over nesten hele ytre Ryfylke, øyriket og mot Stavanger.… Read more
Moslifjellet
Hauge-Ruggå-Hauge Alt frå starten av turen har ein imponerande fjordutsikt, og frå Ruggå får ein eit godt overblikk over… Read more
Ruggå
Gå den gamle buførings- og slåttevegen frå Solvorn til Nyre. Sti i lett terreng langs Lustrafjorden, med fine viker og svaberg. Turen gir flott utsyn… Read more
Solvorn - Nyre
En fantastisk tur opp til kanten av Trollveggen. Fra Stabbeskaret ser du loddrett ned i Romsdalen. Flott fottur inn til Norges mest dramatiske… Read more
Stabbeskaret (1431 m.o.h.)
Familievennlig tur til idylliske Nord-Heggdalsvatnet på Otrøya. Følg traktorvegen fra Reiten, eller parker ved kapellet på… Read more
Stølen og Heggdalsvatnet (250 m.o.h.)
Bratt, men flott topptur på ski i fantastiske omgivelser. Starter nesten direkte opp fra parkeringa på Hersla (bomveg) og byr normalt på fin… Read more
Topptur på ski til Hesten
Topptur på ski til Smørbotntind (1188 m.o.h.) i Skorgedalen, er en av de klassiske turene på ski i Romsdalen. Read more
Topptur til Smørbotntind
Fra Bjøråskardet har du den mest praktfulle utsikt du kan få fra noen merka turistrute, til fjellene rundt Innerdalen. De bratte Skarfjell, Trolla og… Read more
Vandre fra Kårvatn til Innerdalen
Bli med og utforsk blåisturane som Jostedalen Breførarlag tilbyr på Nigardsbreen. Delta på ei minneverdig turoppleving i ei verd av blåis og høge… Read more
Brevandring på Nigardsbreen
Sørvend, solrik og til dels bratt tur som gjev dei tøffaste mogelegheit for bading i ei oppdemd tjørn i høgfjellet. Haugafjellstølen er ein av dei… Read more
Gjerde - Haugafjellstølen
Fin liten rusletur fra Høsebrua til Garaneset industriområde og tilbake til Sand. Turen er på grusvei og gangvei - egner seg altså for barnevogn. Mye… Read more
Høsebrua
Jostedalsbreen er den største isbreen på fastlandet i Europa. Vi inviterer deg til å bli med på ein skitur over 3 dagar… Read more
Jostedalsbreen på langs
Starter du turen til Stortuva fra Halskammen får du en rundtur med storslagen utsikt hele veien og tre topper i ett! Kjør riksvei 70 fra Sunndal eller… Read more
Kinderegg i Sunndal, 3 topper i en tur
Turen opp til fjelltoppen Kvasshovden tek deg frå 0 til 1065 m.o.h på 7,5 km. På toppen får du ei fantastisk utsikt over fjordlandskap. Turen opp på… Read more
Kvasshovden
Frå Valldal sentrum køyrer du vegen mot Tafjord gjennom den 1 km lange tunellen og held fram til Fjørå. Der tek du av og køyrer etter vegen som er… Read more
Mefjellet
På denne turen får du eit flott utsyn over Mørkridsdalen, Åsetevatnet med stølsgrender og Hurrungamassivet i Jotunheimen. Drivandefossen ligg tett ved… Read more
Mørkridsdalen
En av de klassiske toppturene i Romsdalen. Går i flott terreng ved Bøstølen og byr på fantastisk nedkjøring. Turen er… Read more
Nonstinden (1573 m.o.h.)
Turen opp Romsdalstrappa til det nye utsiktspunktet ved Rampestreken er på kort tid blitt en av de mest populære trimturene i… Read more
Rampestreken - Romsdalstrappa (537 m.o.h.)
Siggjo: Eit fantastisk utsiktspunkt – og eit spennande geologisk område. Topptur. Stad: Siggjarvåg/Moster. Turkart: Stord -… Read more
Siggjo
Denne flotte 2-dagars-turen bør ein ikkje gå glipp av under eit besøk i Stølsheimen landskapsvernområde! Eit… Read more
Stølsheimen - eit av Noregs vakraste turområda
Bulder&Brak Opplevingar AS skreddarsyr gjerne turar etter ditt ynskje. Vil du oppleva magisk vinterlandskap utan ski på beina?  Bli med… Read more
Trugetur Årdal
Stad Sunndal, Mauranger. Turkart Folgefonna nasjonalpark. Start- og sluttpunkt Bondhus. Parkering Frå Sunndal gjennom Bondhusbygda 500 m til… Read more
Tursti til Bondhusvatnet/Bondhusdalen og Bondhusbrea
Stad Rosendal. Turkart Folgefonna nasjonalpark. Rosendal Turgruppe sitt rutekart. Start- og sluttpunkt Neslia. Parkering Følg fylkesvegen… Read more
Tursti til Skålafjell (Sjethaug)
Start: Sogndalsdalen (rv 5), Vatnasete Turkart: Sogndal- Leikanger Parker på rasteplassen på Vatnasete. Gå langs grusveg i retning Sogndal. Ta til… Read more
Vatnasete - Togga
Dette er turen til det flottaste utsiktspunktet i Geiranger i følgde Summit Geiranger.  Turen starter frå sentrum med transport til… Read more
Vinsåshornet, 1343 m.o.h. med guide
Den vidgjetne og sagomsuste Aurlandsdalen er ein av dei gamle ferdselsvegane mellom Aust- og Vestlandet. Vakker og vill - rik på dyre- og… Read more
Aurlandsdalen
Bakkanosi (1398 moh) den råaste toppturutsikten mot UNESCO verdensarven Nærøyfjorden Dette er ein klassikar av ein fjelltur i… Read more
Bakkanosi 1398 moh
Luster er ein kommune med store fjellområde. Dagsturhytta er derimot plassert ved Lustrafjorden på Ytre Eikum mellom Solvorn og Marifjøra. Hytta kan… Read more
Dagsturhytta i Luster - Eikjabu
Flott tur på den nedlagte jernbanetraséen fra den gang Jærbanen var smalsporet. Turen går gjennom variert terreng som lyngmarker, skogteiger og… Read more
Den gamle Jærbanen
Jæren er et eldorado for fuglekikkere. Mest kjent er våtmarksområdene og strendene hvor du kan se våtmarksfugler. Men det er også mulig å se andre… Read more
Fuglekikking
Vikeså har fått nytt turmål i sentrum. Gapahuk Storafjellet» som egentlig ikke er en gapahuk, men en dagsturhytte. Bygd på dugnad av lokale ildsjeler,… Read more
Gapahuk Storafjell
Skageflå er fjellgarden der verdsarven vart feira i 2006 og der det vart feira kongeleg sølvbryllaup i 1993. Read more
Geiranger - Skageflå - Homlong
Opplev høydepunktene i den unike Romsdalsnaturen på 1 døgn – og sov i dobbeltseng i glampingtelt ved Romsdalens… Read more
Glamping - og opplev høydepunktene i den unike Romsdalsnaturen på 1 døgn
Fin skitur i Måndalen, som går i flott terreng med utsikt rett innover Romsdalsfjorden. Følger en slak rygg opp til toppen, og kan… Read more
Kaldtinden (1115 m.o.h.)
Kystpilegrimsleia er blitt til gjennom et samarbeid mellom fylkeskommunene og bispedømmene fra Rogaland til Trøndelag og riksantikvaren. Leia løfter… Read more
Kystpilegrimsleia Egersund - Trondheim
Liker du å gå lange fjellturer i variert terreng? Turen rundt Lysefjorden er beregnet til 6 dager og er en flott naturopplevelse. Terrenget er kupert… Read more
Lysefjorden rundt for de spreke
Denne guida turen tar deg med gjennom tradisjonelt og vakkert norsk fjordlandskap med utsikt til både vakker skog og fjell. Turen starter med et… Read more
Møt de lokale - Sognefjord Guiding
Nordsjøløypa på øya Hovden utanfor Florø er verdt å ta turen til. Løypa går til Kvanhovden fyr,… Read more
Nordsjøløype Hovden
Bli med oss på pudderjakt i Romsdal. Dette er statistisk sett en av de beste helgene på året for å treffe på dyp og kald… Read more
Pudderfestival i Romsdal
Turen frå Steinstø til Bjørke ligg i Fyksesund landskapspark, eit område med fleire turalternativ og eige turkart. Høgdeforskjellen Frå Steinstø til… Read more
Steinstølia, Steinstø-Bjørke
Stemshesten er fjellet som stikker seg ut mot havet, og gir et mektig utsyn mot Hustadvika, Atlanterhavet og kystlandskapet fra Sunnmøre i vest og… Read more
Stemshesten (667 m.o.h.)
Stad Rosendal. Turkart Folgefonna nasjonalpark. Rosendal Turgruppe sitt rutekart. Start- og sluttpunkt Bjørke. Parkering Ved Kvinnherad kyrkje.… Read more
Tursti til Nordlifjell
Stad Løfallstrand Turkart Folgefonna nasjonalpark. Start- og sluttpunkt P-plassen der skogsvegen startar. Parkering Følg… Read more
Tursti til Strandasetra
På fottur opp til Brekkefossen vil du få ei fantastisk utsikt over fjorden og inn dalen. Read more
Vandretur til Brekkefossen
Ta på deg skia og utforsk freeride-eldoradoet Røldal saman med Trolltunga Active. Denne ferdigpakka vinteropplevinga passar perfekt for erfarne… Read more
Winter Adrenaline for ekspertar
Ta med vener, kollegaer og/eller partnaren din på ei spektakulær oppleving i Hardanger! Bli med Trolltunga Active og dei røynde guidane deira på eit… Read more
Winter Adrenaline for nybegynnarar
Ytstetinden er et nydelig fjell som ligger åpent til ut mot fjorden med fantastisk utsikt i alle retninger. Det meste av turen går i… Read more
Ystetind
Augland, et tidligere gårdsbruk og nå et flott turområde for hele familien på hele 500 da med innmark, utmark og en naturhavn kalt Vandringshavn.… Read more
Auglend-Vandringshavn
Jøklagutane AS er et aktivitetsfirma som i hovedsak driver breføring på Hardangerjøkulen i sommersesongen, men som gjennom… Read more
Brevandring - Jøklagutane
En tursti via 7 av utsiktspunktene over Sandnes og Gandsfjorden. Ved kanten av Ulvanutene er det en kikkert til fritt bruk. Du ser store deler av… Read more
De 7 Ulvungene
Edlandsfjellet er det mest brukte turterrenget i Ålgårds nærområde. Landskapet består stort sett av beitemarker, lyngheier, myrer og nakne bergnabber. Read more
Edlandsfjellet
Frafjordhatten er med sine 815 meter en av majestene i de ytre fjellstrøkene. Den ruver 300 meter over omgivelsene og utsikten fra toppen er… Read more
Frafjordhatten
Kulturvandring for grupper kan tingast ved å venda seg til Balestrand reiseliv. Døme på guida kulturvandring i Balestrand:… Read more
Guida kulturvandring
Ta turen til Nord-Europas høyeste fossefall, Mardalsfossen ved Eikedalsvatnet i Romsdal. Fossen er 655 meter høy, med 297 meter fritt fall. Her kan… Read more
Gå opp til Mardalsfossen
Turen startar ved Hestnes bustadfelt på sørsida av Hafslovatnet. Vegen går fyrst langs vatnet for så stige opp forbi fylkesvegen, og vidare opp forbi… Read more
Kongevegen. Hestnes - Olavskjelda - Årøy
Velg mellom kort eller lang fjelltur fra samme startsted i Modalen nord for Bergen. Gå 30-40 min. til Nedstavatnet eller 4 timer (én vei) inn til… Read more
Kort eller lang utsiktstur til Nedstavatnet eller Skavlabu
Landasteinen er et kjent landemerke på Finnøy. Det er en svær stein på cirka fire meter, som i istiden ble plassert på… Read more
Landasteinen
Eit eldorado for utandørsaktivitetar - heile året Midtfjellet Vindpark er med sine 44 vindmøller ein av dei aller største i… Read more
Midtfjellet vindpark
Området nord for Molde; Moldemarka, er et flott turområde hele året med et nett av stier, turveger og løyper. Flere skogsveger… Read more
Moldemarka til fots
Saurdalen i Balestrand er eit fint utganspunkt for fleire lettare og tyngre turar, det er behageleg landskap å gå i og ein møter variert natur. Read more
Saurdal (620-650 moh) Balestrand
Det tar en times tid fra Storrsheia og opp til toppen. Ta gjerne med kikkert. Fantastisk utsikt fra toppen! Read more
Svartaknuten
DAGLEG FRÅ NOVEMBER-APRIL | 5 TIMAR Bli med våre erfarne guidar på trugetur i nydeleg vinterlandskap frå Seimsåsen til… Read more
Trugetur til Paradisjuvet
Start turen fra Risnes i nord, gå sørover langssjøen mot den gamle Loshytta. Videre til Monsenhuset og Hummeren Hotel. Ved havnen her står statuen av… Read more
Tur i Havnemiljø
Topptur til Malmangernuten. Stad Rosendal.   Turkart Folgefonna nasjonalpark. Rosendal Turgruppe sitt rutekart.   Start- og sluttpunkt… Read more
Tursti til Malmangernuten frå Rosendal
Vagleskogen er en tett skog som består av gran og furu i blanding med løvtre. Her er gode muligheter for å plukke sopp, og skogen gir godt le på… Read more
Vagleskogen
Et sentrumsnært friluftsområde med mange gode turstier. Badeplass, toalett, parkering, lysløype og fiskevann. Området har navnet etter det gamle… Read more
Vannbassengene
Kort tur langs god sti til behageleg stølsområde. Vigdalstøl er ein av DNT Oslo og Omegn sine sjølvbetjente overnattingshytter. Read more
Vigdalen - Vigdalstøl
Dagsturhytta i Høyanger kommune heiter Synkenhytta og ligg på Høyangerfjellet. Hytta har universell tilkomst og har rampe inn til sjølve hytta. På… Read more
Dagsturhytta i Høyanger - Synkenhytta
Dagsturhytta i Årdal ligg på Moakamben i Øvre Årdal. Herifrå er det flott utsikt over bygda. Read more
Dagsturhytta i Årdal - Moakamben
Utforsk norske tradisjonar i fjordbygda Undredal, kjent for sin prisvinnande geitost! Read more
Explore Undredal Fjord village
Nigardsbreen is one of the most famous glaciers in Europe. It is an outlet glacier from the Jostedalsbreen icecap, and it’s glacier foreland has… Read more
Guided hike to Nigardsbreen viewpoint
Bli med Friluftslek på tur fra Åndalsnes til Trollstigen og fantastiske Bispevannet. Fjellturen tar ca 3 timer og våre lokalkjente guider er med hele… Read more
Guidet fjelltur fra Trollstigen til Bispevatnet
Bli med på guidet tur til Litlefjellet og Trollveggen utsiktspunkt fra Åndalsnes, en kort fjelltur som gir maksimalt med utsikt og storfjellfølelse! Read more
Guidet fjelltur til Trollveggens utsiktspunkt: Litlefjellet
Høyeste punkt på øya Gossen med flott utsikt. Parker på Nerbøstranda, følg sti opp til toppen. Denne turen passer fint… Read more
Jermannburet (99 m.o.h.)
Bli med på en historisk vandring for å lære mer om kirken og kongelige i middelalderens Bergen. Read more
Kirke og kongemakt i middelalderen – til fots
Høgdeskilnad: 0 - 48 moh. Estimert tid: 1 time. 3,5 km. rundtur. Turkart: Tysnes 1:50 000 Startpunkt og parkering: Avkjørsel ved tunellen på Uggdal.… Read more
Myklestadskogen
Mølleparken, Tau i Ryfylke, med sin vakre flora og Villa Tou (fra 1859), er åpen alle dager hele året. Read more
Mølleparken og Tou Villa
Du er hjarteleg velkomen til å ta turen innom kulturstien på Ornes, laga av Solvorn skule. Kartet gir deg oversikt over dei 15 postane du kan besøkja.… Read more
Ornes kultursti
Fjellene som omkranser Vatnahalsen og Flåmsbanen har stor høydeforskjell og er som skapt for frikjøring. Området ligger helt… Read more
Ski & Train - Vatnahalsen
Start: Storamyri, Kaupanger Map (turkart): Sogndal- Leikanger Start ved Storamyri, som er det fyrste, flate partiet på vegen opp frå Kaupanger mot… Read more
Storamyri - Storehaugen
Fra toppen av Nystøylhornet får du en slående vakker panoramautsikt over fjell, hav og øyer sørover mot Stadt, utover mot Sandsøya og Kvamsøya og… Read more
Topptur til Nystøylhornet (600 moh)
Du finner Skoratinden over Rovdestranda, derav det alternative navnet Rovdehornet. Toppen er en karakteristisk taggete topp, men ser mer krevende ut… Read more
Topptur til Skoratinden (1002 m.o.h.)
Ei unik naturoppleving med Sognefjorden i sentrum. Sjå Noregs lengste fjord strekkje seg frå aust til vest omkransa av fjell og levande… Read more
Tur til Vidasethovden
Stad Rosendal. Turkart Folgefonna nasjonalpark. Rosendal Turgruppe sitt rutekart. Start- og sluttpunkt Fossberg, ved inngangen til Hattebergsdalen.… Read more
Tursti til Hattebergsdalen
Stad Nordrepollen, Mauranger. Turkart Folgefonna nasjonalpark. Start- og sluttpunkt Jukla kraftstasjon. NB! Vegen til Jukla kraftstasjon er p.t.… Read more
Tursti til Juklavatnet
Fjellturar/ fjellvandring  Fjærland er eit velkjent og populært turområde. Heilt frå slutten av 1800 har bygda blitt… Read more
Vandring Fjærland
Varberg. Egersund sitt byfjell med naturstier og vei til toppen som har en flott utsikt over byen, innseilingen og distriktet. På toppen er det en… Read more
Varberg
Bli med oss på ei vandring i historiske omgjevnader. Vi går mellom små pittoreske hus og naust som utgjer strandsitjarmiljøet på Vikøyri Read more
Vikøyri - ei vandring i kulturhistoria
Hole Hytteutleige - Grinddalssætra - Vinsåshornet - Grinddalssætra- Hole Hytteutleige Turen byr på imponerande panoramautsikt over… Read more
Vinsåshornet
Innerst i Sognefjorden, mellom Jostedalsbreen og Breheimen nasjonalpark, ligg Jostedalen som byr på fantastiske snøforhold og kort… Read more
Vinter i Jostedalen
FJORDAR, FJELL, UNESCO-STADER, ISBREAR, FOSSEFALL La oss vise deg underverka i det mangfaldige Vestlandet. Vi er ein DMC/incoming turoperatør i den… Read more
Wonderlust AS
Kjør 8 km fra Sunndalsøra mot Oppdal langs riksvei 70. Kjør til du passerer Elverhøy bra og får Grødal gård, Utistu på venstre side. Like etter at… Read more
Åsbrona i Sunndal
Nigardsbreen er kjent som ei av Norges aller flottaste brear og samtidig ei av dei enklaste å komme seg inn til. Men breen i vinterdrakt er ukjent for… Read more
Blåisgrotta i Jostedalen
Tur langs god sti til vakkert stølsområde. Vigdalstøl er ein av DNT Oslo og Omegn sine sjølvbetjente overnattingshytter. Read more
Dalsdalen - Vigdalstøl
Startpunkt for turen Kjør ca 35 km. på riksvei 70 fra Sunndalsøra mot Oppdal. Rett etter Gjøra og Sunndalporten er det en liten parkeringsplass på… Read more
Gjørahaugen i Sunndal
Hareidlandet er ei øy på Sunnmøre som består av kommunene Ulstein og Hareid. Det er den største øya på… Read more
Hareidlandet
Lundsneset ligger nord på øya Hundvåg i Stavanger og er det nest største turområde i Stavanger kommune. Dette er et idyllisk turområde som egner seg… Read more
Lundsneset
Raudmelen er ein topp som ragar 972 moh over Balestrand sentrum, det er ein tung tur som går oppover fjellsidene over Balestrand. Read more
Raudmelen (50-972 moh) i Balestrand
På Reianes møter du et fascinerende kystlandskap, småkupert og storslått på samme tid. Gjennomskåret av spennende bergarter, spor etter gammel… Read more
Rundtur på Reianes
Brunestegen - Slettafjellet - Vorfjellet - Heggdalsvatnet. Frå Brunestegen, følg skilting til Jargolane, derfrå bratt opp Jargolnipa 991 m.o.h. til du… Read more
Slettafjellet - Vorfjellet - Heggdalsvatnet
Dette er ein fin tur gjennom frodigt landskap i Mørkridsdalen.Turen byr blant anna på fossande elvestryk, stille tjørner og gamle stølsgrender. Read more
Storatjørna - Dulsete
Den velkjende og historiske Aurlandsdalen var ein gong ein av hovudvegane mellom dei austlege og vestlege delane av Norge - Opplev den storslagne… Read more
Aurlandsdalen - Guida tur
Børesteinen - Eit av dei flottaste utsiktspunkta over Lustrafjorden Om Turen Område: Breheimen med Jostedalsbreen Gradering:… Read more
Børesteinen
Vinjaåsenhytta ligg langs stien mellom Aurlandsvangen og Stegastein utsiktspunkt og Bjørgo. Read more
Dagsturhytta i Aurland - Vinjaåsenhytta
Du har fleire turmoglegheiter for å kome til Orrabu Dagsturhytte på Leikanger. Den kortaste startar frå parkeringsplassen ved Kleppa. Read more
Dagsturhytta i Leikanger - Orrabu
Dagsturhytta i Lærdal er plassert på Mjølkeflaten og har fått namnet Mjølkeflathytta. Frå hytta er det god utsikt over Lærdal, både mot Øyri og… Read more
Dagsturhytta i Lærdal - Mjølkeflathytta
Denne fjellturen fører til den nyrestaurerte fjellgarden Fuglesteg. Turen byr på fint utsyn over Fortunsdalen og Skjolden. Read more
Fuglesteg
En tur til Gulberget (160 m.o.h.) gir utsikt til øyene Bjørnsund, Ona, fiskeværet Bud og den beryktede havstrekningen Hustadvika. Read more
Gulberget
Hovsåsen - eit makalaust utsyn over bygda og ut fjorden. Read more
Hovsåsen rundt i Vik
Bli med oss på eit fantastisk fjelleventyr til Keipen i Balestrand! Read more
Keipen i Balestrand
Toppturen til Kjøsen i Måndalen er en herlig skitur i godt terreng, med en forholdsvis slak oppstigning opp langs en rygg til toppen… Read more
Kjøsen (1117 m.o.h.)
Forholdsvis kort topptur med fantastisk utsikt. Med unntak av et kort bratt parti på toppen går turen i stort sett slakt terreng. En… Read more
Tarløysa (1086 m.o.h.)
Molladalen er naturligvis ikke en fjelltopp, men for å oppleve fjelltoppene nedenfra er den uansett uovertruffen. Molladalen er ei gryte omkrinset av… Read more
Topptur til Molladalen (774 m.o.h.)
Trugetur i Sogndalsdalen På jakt etter noe annet enn ski og gåturer? Bli med på turgetur i Sogndaldalen in til Anestølen. Bli… Read more
Trugetur i Sogndalsdalen
Stad Uskedalen. Turkart Folgefonna nasjonalpark. Start- og sluttpunkt Øvre Haugland, ved bru over Uskedalselva. Parkering Frå rv. 48 tek… Read more
Tursti til Ulvanosa, Geitadalstinden og Høgetinden frå Uskedalen
Start: Åsen Kart (turkart): Sogndal- Leikanger Sving av frå rv 5 ved Sogndal Skysstasjon, følg Dalavegen til Lauvhaug i Sogndalsdalen (ca 4 km) og ta… Read more
Åsen - Nuken
400-meteren – 1000-meteren – 400-meteren Turkart: Turkart Årdal Start- og sluttpunkt: Fylkesveg 53, 400- meteren Parkering: Fylkesveg 53,… Read more
1000-meteren
Den idylliske Bjørkedalen er viden kjent for sine sterke båtbyggertradisjoner. Helt tilbake til vikingtida har det blitt bygget skip her, og i dag kan… Read more
Bjørkedalen
Brandasund har ei lang historie som handels- og gjestgjevarstad. Gjennom tusen år har den lune og gode hamna lege sentralt i den ytre leia… Read more
Brandasundsåto
Langfoss opp  Topptur. Fakta: Langfoss er kåra til eit av verdas vakraste fossefall av CNN Travel, med sitt 612-meter høge… Read more
Dagstur til toppen av Langfoss
Dronninkrona ligger mellom Sunndalen og Innerdalen og er et meget populært turmål. Spesielt på vårskiturer. Read more
Dronningkrona i Sunndal (1816 m.o.h.)
Nordvest byr på flere spennende grotter, inklusiv kalksteinsgrotter! De mest kjente grottene man kan gå til på egenhånd er Trollkirka i Fræna/Eide,… Read more
Grotting i Romsdalsregionen
Kadlaneset er et tur- og badeområde med parkeringsplass som ligger nordøstsiden av Mosterøy, ut mot Mastrafjorden. Read more
Kadlaneset
Kongevegen over Filefjell frå 1793 gjekk gjennom Lærdal og er stor ingeniørkunst frå si samtid. Store deler av vegen har vore… Read more
Kongevegen og andre historiske vegar i Lærdal
Store og Litle Stokkavatn ligger noen km fra sentrum og er omkranset av grønne områder som veksler mellom skog, jordbruk og gammelt… Read more
Store og Litle Stokkavatn