Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway

Ålesund, Møre og Romsdal

Ålesund & Sunnmøre

Hvor fjeldene og fjordene møder det åbne hav

Her kan du vandre, stå på ski, beundre byens enestående Art Nouveau-arkitektur, udforske fjordene… Eller bare slappe af og nyde udsigten.

”Ålesund kunne være de perfekte kulisser for en klassisk nordisk eventyrhistorie – med et moderne twist”, ifølge National Geographic.

Og det da heller ikke tilfældigt, at Ålesund og omegn er blandt de mest besøgte turistområder i Norge. De fleste bruger Art Nouveau-byen som udgangspunkt for ture i det UNESCO-beskyttede verdensarvsområde ved Geirangerfjorden, til fugleøen Runde eller de spektakulære sneklædte fjeldtinder ved Hjørundfjorden og i Sunnmørsalpene. Se, hvordan du lettest kommer til Ålesund.

De barske fjelde, der skyder mere end 2.000 meter op fra de safirblå fjorde, indbyder til aktiv ferie. Mellem februar og juni er de perfekte til off-piste skiløb, men der er også blødere fjelde til alpint skiløb og langrend. Og fjordene, søerne og elvene bugner med fisk.

Geirangerfjorden er kendt som juvelen blandt de norske fjorde. Dens karakteristiske S-form, høje vandfald og forladte fjeldgårde har sikret den en plads på UNESCOs verdensarvsliste – her er uspoleret og skøn natur hele året rundt.

Byen Ålesund ligger smukt spredt over adskillige øer, strækkende sig ud i Atlanterhavet, og har været særligt kendt for sin unikke jugendstil siden en altødelæggende brand i 1904, hvor alt måtte genopbygges fra grunden. I dag er byen områdets kulturelle centrum med mange spændende festivaler, herunder Ålesund Teaterfestival, Norsk litteraturfestival, den Norske Madfestival samt musikfestivalerne Jugendfest og Trandal Country Festival.

Find mere inspiration på Ålesunds officielle hjemmeside.

Ålesund
Sunnmørealpene
Mattias Fredriksson
Ålesund
Ålesund
Fred Jonny Hammerø / Møre og Romsdal fylke
Ålesund
Byrampen
Arnfinn Tønnesen
Runde, Ålesund
Runde
Ida Karoline Savik
Ad

Planlæg turen

Se på fugle på øen Runde, tag på vandretur i Sunnmørsalpene eller deltag på en af de mange årlige festivaler i Ålesund og omegn.

Lige midt i Ålesunds centrum kan du spendere en nat eller to i et fyrtårn - eller lidt roligere på det historiske Hotel Union Øye ved Hjørundfjorden.

Mad og drikke


Bliv inspireret


Gode historier fra Fjord Norge


Sådan kommer du hertil

Find mere uddybende rejseinformation på Ålesunds officielle hjemmeside.

 • Ålesund boat

  Med båd

  Hurtigruten anløber dagligt både Ålesund og Torvik, nordgående og sydgående.

  Ekspresbåde og færger forbinder kysten og de små lokalsamfund med passagerer og gods. Der kan være kø om sommeren, så det er vigtigt at planlægge forud og ankomme til færgelejerne i god tid.

  Annonce: Hurtigruten - "Verdens smukkeste sørejse"

 • Ålesund road

  Med bil eller bus

  Der er 520 kilometer fra Oslo til Ålesund, og turen i bil tager cirka 8 timer. Busturen på denne rute tager omkring 11 timer.

  Ålesund ligger 285 kilometer fra Trondheim, og denne tur tager små 5 timer – 7 timer med bus.

  Fra Bergen er der 370 kilometer til Ålesund, en strækning der kan tilbagelægges på 6 timer i bil, alternativt 9-10 timer i bus.

  Annonce: AutoEurope - altid en god lejeoplevelse

 • Ålesund plane

  Med fly

  Ålesund Lufthavn Vigra har hyppige indenrigsfly til blandt andet Bergen, Oslo og Trondheim.

  Der er også en række internationale forbindelser, herunder til København. Lufthavnen ligger blot 20 minutters kørsel fra Ålesund centrum.

  Annonce: Flyv med Widerøe til Ålesund

Annonce: Rejs rundt i Norge med Fjord Tours og Norge i en nøddeskal®

 


Ålesund tilbyder også

Der er ingen grund til at vente til du er her med at se, hvad du kan foretage dig.

×

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad