Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway

"De syv søstrene",Geirangerfjord, Møre og Romsdal

Geirangerfjorden

Se, det er et rigtigt fjordeventyr

Der er en god grund til, at den dybe blå Geirangerfjord er optaget på UNESCOs verdensarvsliste – omgivet af sneklædte fjeldtoppe, vilde vandfald og frodige grønne græstæpper er den et rent underværk at beskue.

Du kan ikke undgå at blive henrykket af denne fjord – Geirangerfjorden er en af Moder Jords fineste skabelser, understreget af den menneskelige vilje til at bosætte sig på de stejle fjeldsider og faktisk opretholde et liv her.

Ud over kaskaderne af tordnende vand, der buldrer ned fra de nærmest lodrette fjeldsider, driller de imponerende vandfald ”De Syv Søstre”, ”Friaren” og ”Brudesløret” klipperne med fjerlette silkeslør af tåge, der synes at skabe en uendelig illusion af glitrende regnbuer til glæde og fascination.

For naturelskere er Geirangerfjorden et sandt overflødighedshorn. Oplev fjorden og vandfaldene fra et af de mange fjordkrydstogter, tag på vandretur i de smukke omgivelser eller se fjorden fra et nyt perspektiv i en kajak. Andre populære aktiviteter i området omfatter fiskeri, rafting og cykling.

Trollstigen er en smal og nogle gange nervepirrende fjeldvej, der i hårnålesving snor sig op ad fjeldsiden forbi vandfald og vejsten – et af de absolutte højdepunkter på disse kanter. Vejen åbnede i 1936 og er et fremragende stykke ingeniørarbejde, bygget ved hjælp af de simple værktøjer der var til rådighed i de barske 1930’ere. Læs mere om Trollstigen.

Områdets enestående naturomgivelser er et levn fra den seneste istid, hvor gletsjerne skar sig igennem landskabet og undervejs dannede dybe fjorde og høje fjelde. Det er bestemt ikke tilfældigt, at Geirangerfjorden ofte optræder på lister over de mest spektakulære steder på Jorden.

Trollstigen National Tourist Route, Geiranger
Trollstigen
Øyvind Heen - Visitnorway.com
Historic mountain farm Skageflå, Geiranger
Skageflå ved Geiranger
Yancy Caldwell/Matador Network/www.fjordnorway.com
Geiranger
Picnic ved Geirangerfjorden
CH/Visitnorway.com
Kayaking in Geirangerfjord
Geirangerfjorden
Terje Rakke/Nordic life - Visitnorway.com
Ad

Gå ikke glip af

Se Geirangerfjorden med Hurtigruten

Overnatningsmuligheder

Uden mad og drikke

Sådan kommer du hertil

Med fly
  • Der er adskillige daglige afgange fra landets større byer til Ålesund Lufthavn Vigra, der er den nærmeste lufthavn.
Med bil eller bus
  • Der kører ekspresbusser til området fra Oslo, Trondheim og Bergen hver dag.
Med tog
  • Togturen til den nærmeste station i Åndalsnes tager 5,5 timer fra Oslo og 4-5 timer fra Trondheim. Der er afgange dagligt.
  • Fra Åndalsnes er der forbindelse med bus til Ålesund og Sjøholt hele året rundt, og via Trollstigen til Valldal og Geiranger om sommeren.
Med båd
  • Om sommeren kan du tage Hurtigruten i nordlig retning fra Bergen til Geiranger. Om vinteren sejler Hurtigruten ikke ind i Geirangerfjorden, men anløber Ålesund. Herfra går der busser til Geiranger.

Geiranger tilbyder også …

Vi har masser at byde på, og der er absolut ingen grund til at vente med at se hvad du kan lave. Slå dig løs og se alt der venter på dig!

×

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad