Skip to main content

Bliv inspireret

Vælg miljøcertificerede aktiviteter og udbydere

Sørg for, at din ferie i Norge efterlader mindst mulige spor.
Søg efter økocertificerede udbyder når du rejser.

Green travel logo

Hver eneste gang du ser den grønne græstot på Visitnorways sider ved du, at de associerede produkter og tilbud er miljøcertificerede. Græstotten (logoet for Green Travel) er fællesnævner for alle kvalificerede miljøordninger blandt aktørerne i den norske turismebranche. Logoet hjælper dig med at finde miljøcertificerede alternativer.

Miljøordningerne herunder er med i Green Travel. Samlet og hver for sig garanterer disse mærker, at oplevelserne følger strenge regler og retningslinjer for produktion og styring af affald, energi, transport, brug af kemikalier og krav til underleverandører, ofte langt strengere end påkrævet ifølge den gældende norske lov.

Kig efter disse økomærker og logoer:

Ecotourism Norway logo

Norsk Økoturisme

Denne økocertificering gives til virksomheder og turoperatører, der opretholder en høj international standard inden for økoturisme. Over 100 strenge kriterier om miljøvenlighed, værtsroller, forhold til lokalsamfundet samt valg af underleverandører må overholdes. Certifikatet skal fornyes hvert tredje år.

Svanemærket

Svanemærket er det officielle miljømærke i de nordiske lande, med strenge krav om at reducere miljøpåvirkninger fra produktion og forbrug. Mærket gør det let for forbrugere og indkøbere at vælge miljørigtige varer og ydelser. Et svanemærket hotel eller anden overnatningsmulighed overholder ambitiøse miljøkrav, med en holistisk tilgang til miljørbejdet vedrørende energi, vand, mad, affald, biologisk mangfold, kemikalier og indkøb.

Eco-Lighthouse logo

Miljøfyrtårn

En Miljøfyrtårn-certificeret virksomhed er forpligtet til at arbejde målrettet med at forbedre sine resultater indenfor arbejdsmiljø, affaldshåndtering, energiforbrug, indkøb og transport. Miljøfyrtårn har tilpassede kriterier for forskellige brancher og certifikatet tildeles efter en uafhængig vurdering. For at sikre kontinuerlig forbedring, må alle Miljøfyrtårn recertificeres hvert tredje år.

Green Key logo

Den Grønne Nøgle

Den Grønne Nøgle er et internationalt økomærke inden for turismen. Dets mål er at skabe øget kendskab og opmærksomhed om bæredygtige metoder og principper, og at begrænse forbrug af ressourcer og energi. Tusindvis af virksomheder i over 50 lande er med i dette samarbejde.

ISO 14001 logo

ISO 14001

ISO 14001-certificeringen gives til virksomheder med et miljøstyringssystem af højeste kvalitet.

Blue Flag logo

Blå Flag

Strande eller havne med Blå Flag er vurderet til at have god vandkvalitet, sikkerhed, miljøinformation, serviceydelser og generel miljøstyring. Det Blå Flag tildeles årligt, normalt i begyndelsen af juni.

De bedste tilbud fra vores partnere

Book din ferie til Norge i dag!

Opdag mere

Senest besøgte sider