VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
The Hjørundfjord in Fjord Norway, one of Norway’s top places with less people and more space
The Hjørundfjord in Fjord Norway, one of Norway’s top places with less people and more space
Hjørundfjorden in Fjord Norway.
Photo: Kyle Meyr
Hjørundfjorden in Fjord Norway.
Photo: Kyle Meyr

Top 11 steder med færre mennesker og mere plads

Som udendørs fitnesstræner opsøger Lasse Tufte steder med fred og ro, hvor der er masser af frisk luft, fantastiske udsigter, berigende aktiviteter og færre turister. Se hans anbefalinger her.

  Selvom fitnesstræneren Lasse Tufte er vild med aktiviteter i naturen, vil han helst undgå de store skarer af besøgende, der ofte stimler sammen omkring de mest kendte turistattraktioner. Han er især optaget af calisthenics, en form for træning uden udstyr, hvor man bruger sin egen kropsvægt som modstand.

  Desuden er han manden bag Tufteparken-anlæggene, som består af mere end hundrede gratis træningsparker indrettet med ukompliceret udstyr. Hans fire bøger (Calisthenics med Lasse Tufte, bind 1 og 2 samt Tren sammen, bind 1 og 2) har toppet den norske bestsellerliste.

  Portrait of Lasse Tufte, Norway
  Lasse Tufte.
  Photo: Lasse Tufte

  På sine mange rejser rundt om i Norge fokuserer Lasse først og fremmest på, hvordan han kan inspirere folk til at tilbringe mere tid ude i naturen. Nedenfor giver han en række tip til områder med mindre trængsel, hvor du ofte kan færdes helt uforstyrret, og hvor han selv føler sig hjemme. Nogle af disse forslag er alternative stier kun få minutter fra alfarvej, som giver adgang til steder med et helt nyt perspektiv, hvor du kan få anderledes oplevelser og fotos med hjem.

 1. 1. Sæbø

  Hvor? En stille plet ved Hjørundfjorden i Sunnmøre med færre turistbusser end i resten af Fjord Norge.

  Hvorfor? "Uden tvivl en af Norges smukkeste, men mindre besøgte fjorde, omkranset af alpinagtige fjelde og charmerende småbyer hele vejen rundt. Når du tager et billede her, vil det ligne et kunstværk fra enhver vinkel. Hjørundfjorden er også et godt sted at prøve forskellige aktiviteter, for eksempel SUP, som vist i det lille filmklip herunder."

   

  Håndstående i Hjørundfjorden 🏔 📹 Video: @msarmadawy

  A post shared by Lasse Tufte (@lassetufte) on

 2. 2. Rondane Nationalpark

  Hvor? En nationalpark, der er nem at komme til fra Oslo.

  Hvorfor? "Bare fire en halv times kørsel fra Oslo er du i hjertet af Rondane, omgivet af 2.000 meter høje fjeldtoppe til alle sider. Området er så enormt, at det føles, som om du har det helt for dig selv. De mange stendynger i landskabet gør Rondane let genkendelig. Her kan du melde dig til Rondane 2k-maraton, som går ud på at bestige ti fjeldtoppe over 2.000 meter. Erfarne langdistanceløbere klarer turen på under 24 timer."

   

  Rondane; Stor haug med Stein 🏔 📷 Foto: @thekusk

  A post shared by Lasse Tufte (@lassetufte) on

 3. 3. Laushornet

  Hvor? På en tur i området ved Geirangerfjorden kan du gå dine egne veje.

  Hvorfor? "Geirangerfjorden er vel nok den mest berømte fjord i Norge, og den tiltrækker hvert år turister i hobetal. Men de færreste er klar over, at det er et sted med vandremuligheder, og at ruterne er mere tilgængelige, end man skulle tro. Der er også masser af kortere ture, som de fleste vil kunne klare, i området. Efter bare et par timers vandring er du oppe på Laushornet og har en exceptionel panoramaudsigt over Geirangerfjorden, der er hele turen værd."

 4. 4. Romsdalshorn

  Hvor? Trollveggen set fra den modsatte side af dalen, fra Romsdalshorn.

  Hvorfor? "Når du kører ind i Romsdalen i retning af Åndalsnes bliver du mødt af to spektakulære syn. Det første er den imponerende Trollveggen – en lodret fjeldside, der skyder 1.000 meter i vejret. Dernæst møder blikket fjeldtoppen Romsdalshorn, kendt som et populært sted at prøve udendørs klatring med hjælp fra lokale klatreeksperter. Uanset om du når halvvejs eller hele vejen til tops, får du belønningen i form af den bedste udsigt over Trollveggen, og ikke mindst en 360-graders udsigt over Romsdalen."

   

  Trollveggen fra Romsdalshornet 🏔 📷 Foto: @thekusk

  A post shared by Lasse Tufte (@lassetufte) on

 5. 5. Urke

  Hvor? Et naturskønt sted ved Norangsfjorden i området Ålesund og Sunnmøre.

  Hvorfor? "Der er masser af færger på de norske fjorde, så det er nemt at rejse rundt mellem småbyerne. Selvom du kommer for sent til en færge og skal vente til næste afgang, kan du altid nyde det storslåede syn af fjeldene langs med vandet eller tage en hurtig dukkert. Bare spring ud fra færgerampen, ligesom jeg gør her! Fra Urke er der ikke langt med båd til Trandal, hvor du kan prøve verdens mest betagende gynge."

   

  Perfekt dag ved Hjørundfjorden 👌🏻 📷 Foto: @kylemeyr

  A post shared by Lasse Tufte (@lassetufte) on

 6. 6. Nordmarka og Østmarka

  Hvor? Lige i udkanten af Norges hovedstad, Oslo.

  Hvorfor? "Selv i storbyen Oslo har du masser af skovområder og søer at udforske lige i nærheden, og fra centrum er det kun en kort tur med offentlig transport. Ren luksus. De store skove Nordmarka og Østmarka har et godt netværk af vedligeholdte stier, hvor du kan cykle, vandre eller løbe. Eller måske har du lyst til at prøve SUP (stand up paddling) på en af de mindre søer, hvor der er meget få eller slet ingen andre mennesker inden for synsvidde."

   

  Endelig SUP sesong igjen ☀️ 📷 Foto: @fotobakken

  A post shared by Lasse Tufte (@lassetufte) on

 7. 7. Rimstigen

  Hvor? Vandrerute ved Nærøyfjorden, en af Norges mest besøgte fjorde (en sidearm til Sognefjorden).

  Hvorfor? "Der er en storslået udsigt over den berømte Nærøyfjord, og det er en kort tur i bil fra den lige så populære basejumping-destination ved Gudvangen i Aurland, men Rimstigen er mindre kendt som vandreområde. Spørg de lokale, hvordan du finder vandrestien, for enden af en lille vej. Derfra kan du gå ad en stejl og snoet sti helt op til fjeldets top, hvor synet af en smuk, skjult dal venter dig."

 8. 8. Gygrestolen

  Hvor? Et usædvanligt klippelandskab i Telemark.

  Hvorfor? "Telemark har nogle meget markante klippeformationer, som ifølge eventyrene blev skabt af de norske trolde. Ruten til Gygrestolen er let tilgængelig, og du kan normalt gå derop på et par timer – det kommer an på, hvor i regionen du starter fra. Dette område er ikke særlig kendt og bliver kun sjældent besøgt af andre end de lokale, som hellere end gerne vil give dig gode råd eller ligefrem tilbyde at være din guide. Det sker også, at meget entusiastiske sportsfolk dyrker klatring på klippeformationerne."

   

  Avstanden er hoppbar...

  A post shared by Lasse Tufte (@lassetufte) on

 9. 9. Kattanakken

  Hvor? En mindre kendt sti ved gletsjeren Briksdalsbræen i Stryn.

  Hvorfor? "Hvert år besøger tusindvis af turister Briksdalsbræen, men kun de færreste tænker på, at der er også er vandremuligheder i området. Halvvejs oppe ad ruten til gletsjeren kan du vælge at gå til højre ind i skoven og vandre op til Kattanakken. Det er en stejl tur, men den er umagen værd hele vejen op til toppen. Du får en storslået udsigt over Norges største gletsjer, Jostedalsbreen, samt Briksdalsbræen og fjeldene omkring dem, og som en bonus slipper du for den sædvanlige trængsel."

   

  Earlybird på 👉🏻 @toppturweekend 👈🏻

  A post shared by Lasse Tufte (@lassetufte) on

 10. 10. Storsteinsfjell

  Hvor? Dele af Finnemarka-terrænet i Buskerud, tæt på byen Drammen i det sydlige Norge.

  Hvorfor? "I Norge kan du sagtens få styret din eventyrlyst uden at rejse langt. Der er altid en skov eller en lille fjeldtop i nærheden med en skøn udsigt, du kan have helt for dig selv. At klatre i træer er ikke kun for børn – det er sjovt for alle uanset alder, og hvis vi holder op med at gøre det, ender vi med helt at miste evnen. Jeg opfordrer enhver til at bruge skovene, søerne og fjeldene på en legesyg, eventyrlysten og bæredygtig måde."

   

  Treetop Handstand 2016 ☀️ 📷 Foto: @kylemeyr

  A post shared by Lasse Tufte (@lassetufte) on

 11. 11. Senja

  Hvor? Senja er Norges næststørste ø, i Troms fylke i Nord-Norge.

  Hvorfor? "Du kan slentre langs sandstrandene, vandre i skovene, besøge fiskerbyerne og opleve den usædvanlige biologiske mangfoldighed, der sætter sit præg både på naturen og på den mad, der serveres på restauranterne. Senja er en meget stor ø, og her kan du finde næsten alt det ekstra krydderi på tilværelsen, Norge er kendt for. Her er bare ikke den vrimmel af folk, der tit står i vejen andre steder, når du forsøger at tage et rigtig godt billede."

 12. Lasse Tufte and friends hiking in Senja, Northern Norway
  Hiking in Senja.
  Photo: Håkon Jørgensen

  Udforsk steder, der er lige til Instagram over hele landet, få pulsen op med vores 10 tips for adrenalinjunkier eller book en skræddersyet rejse med Discover Norway!

  Portrait of Lasse Tufte, Norway
  Lasse Tufte.
  Photo: Lasse Tufte
  Lasse Tufte
  Sikkerhed på fjeldet

  Vær forberedt på lidt af hvert

  Selv nordmændene, der har opholdt sig i de norske fjelde hele livet, har en sund respekt for dem og sørger for at forberede sig på ethvert tænkeligt scenarie.

  1. Planlæg din tur nøje og sørg for at fortælle andre om din planlagte rute.

  2. Tilpas den planlagte tur i henhold til egne evner og vejrforhold.

  3. Hold øje med vejrudsigten og lavinevarsler.

  4. Vær forberedt på dårligt vejr og frost, selv på korte ture.

  5. Sørg for at have udstyr med, så du kan hjælpe dig selv og andre.

  6. Vælg en sikker rute. Hav respekt skilte om laviner og usikker is.

  7. Brug kort og kompas. Vær altid sikker på at du ved hvor du er.

  8. Vend om i god tid - det er ikke nogen skam at vende tilbage til basen.

  9. Spar på kræfterne og søg ly hvis nødvendigt.

  Læs de norske fjeldregler med supplerende information.

  Bæredygtighed i Norge

  Tag ikke andet end billeder og behold kun minderne

  I Norge er det holdningen, at bæredygtighed er alles ansvar. Ophold i og brug af naturen i fritiden er nordmændenes foretrukne tidsfordriv, og det afspejler sig i holdningen om at bevare og benytte ødemarken rigtigt.

  Nordmændene prøver altid at efterlade så få spor som muligt. Efterlad det, som du selv gerne vil finde det, lyder mantraet – og det gælder, uanset om du er gæst i naturen eller i den lille fiskerlandsby.

  Det handler om livskvalitet, ikke bare nu, men langt tid fremover.

  Læs mere om bæredygtighed i Norge.

Planlæg turen

Se Lasses anbefalinger på kortet herunder.

Færre mennesker, mere plads
Turistbygda ved Hjørundfjorden har eit særmerkt hotell like i strandkanten, to campingplassar og smålakselva Bondalselva. Utgangspunkt for turar i… Read more
Sæbø
Rondane Nationalpark er både stille og rolig og vild og voldsom. Gå på opdagelse i en af Norges største naturområder. Read more
Rondane
Laushornet
En fantastisk tur med udsigt over Geiranger.
Laushornet
Romsdalen byr på mange dramatiske og flotte utsiktspunkt. Trollveggen er Nord-Europas høyeste, loddrette fjellvegg. Opplev dalen med den smaragdgrønne… Read more
Trollveggen og Romsdalen
Urke
Smuk landsby ved Norangsfjorden i Møre og Romsdal.
Urke
Friluftsområde nord i Oslo med mangfoldige turmuligheter året rundt. Nordmarka grenser mot Sørkedalen/Vestmarka - Krogskogen - Hadeland - Romeriksåsen… Read more
Nordmarka
Østmarka
Et stort skovområde øst for Oslo.
Østmarka
Rimstigen
En tursti langs Norges næstmest besøgte fjord, Nærøyfjorden.
Rimstigen
Område: Oldedalen Type: Fottur Gradering: Krevjande Lengde: 10,7 km Sesong: April - September Read more
Kattanakkjen
Fottur på ca 7 km. Bratt oppstigning, men med flott utsikt som belønning. Bademuligheter på toppen. Read more
Gygrestolen
Storsteinsfjell
Et eventyrligt område af Finnemarka nær Drammen.
Storsteinsfjell
Sejl i kajak under midnatssolen, eller stå på ski under nordlyset. Eller slap helt af i noget af Norges mest fantastiske natur. Læs mere (på norsk)
Senja
10 steder, der er lige til Instagram
Den professionelle vandrer Andreas Orset giver dig tips til fotovenlige steder i Norge.
Se nogle af Norges mest fotogene steder
På Haldetoppen, også kalt Sukkertoppen, finnes det i dag to historiske bygninger. Observatoriebygningen, som ble ført opp av Kristian Birkeland i 1899… Read more
Halddetoppen 904 m.o.h
Lovatnet er ein innsjø i Stryn kommune i Vestland fylke. Det som gjer Lovatnet så vakkert er den grøne fargen som kjem fra smeltevatnet frå breane som… Read more
Lovatnet
Torghatten, utenfor Brønnøysund, er et kjent landemerke langs Norskekysten og en av de aller mest besøkte severdigheter langs Kystriksveien. Turen opp… Read more
Turforslag: Torghatten opp
Kirkeporten er en naturlig fjellformasjon formet som en stor port. Gjennom Kirkeporten ser man over Mefjorden til Nordkapp med det karakteristiske… Read more
Kirkeporten i Skarsvåg
Rabothytta er plassert over 1200 meter over havet, helt inntil brekanten på Okstindan. Stedet er fantastisk vakkert med utsikt til Okstindbreen og til… Read more
Rabothytta - Norges råeste turisthytte
Innerdalen blir kalt Norges vakreste fjelldal, og ikke foruten grunn. Ingen biltrafikk, lyden av fossefall og vann omkranset av majestetiske fjell -… Read more
Vandring til Innerdalen, Norges vakreste dal
Om du går og ber på ei heks eller eit troll: Slepp dei laus på på toppen av den høgaste havklippa i Europa - Hornelen. Frå toppen av Hornelen stuper… Read more
Hornelen
Måske Norges mest fotogene sø. Den lyseblå farve er vidunderlig, både i virkeligheden og på Instagram. Tør du springe i det iskolde vand? Læs mere om Lyngenfjord-regionen
Blåisvatnet
Lofoten er kendt for glimrende fiskeri og betagende smukke naturattraktioner, samt små kystsamfund langt fra alfarvej. Du kan padle i kajak mellem… Læs mere om Lofoten
Djevelporten
Seglas fascinerende fjeldformation er en fryd for øjet. Hvis du vil se det fra den mest imponerende vinkel, anbefales en tur op på nabofjeldet Hesten. Læs mere om Senja (norsk)
Segla
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
  Sikkerhed på fjeldet

  Vær forberedt på lidt af hvert

  Selv nordmændene, der har opholdt sig i de norske fjelde hele livet, har en sund respekt for dem og sørger for at forberede sig på ethvert tænkeligt scenarie.

  1. Planlæg din tur nøje og sørg for at fortælle andre om din planlagte rute.

  2. Tilpas den planlagte tur i henhold til egne evner og vejrforhold.

  3. Hold øje med vejrudsigten og lavinevarsler.

  4. Vær forberedt på dårligt vejr og frost, selv på korte ture.

  5. Sørg for at have udstyr med, så du kan hjælpe dig selv og andre.

  6. Vælg en sikker rute. Hav respekt skilte om laviner og usikker is.

  7. Brug kort og kompas. Vær altid sikker på at du ved hvor du er.

  8. Vend om i god tid - det er ikke nogen skam at vende tilbage til basen.

  9. Spar på kræfterne og søg ly hvis nødvendigt.

  Læs de norske fjeldregler med supplerende information.

  Bæredygtighed i Norge

  Tag ikke andet end billeder og behold kun minderne

  I Norge er det holdningen, at bæredygtighed er alles ansvar. Ophold i og brug af naturen i fritiden er nordmændenes foretrukne tidsfordriv, og det afspejler sig i holdningen om at bevare og benytte ødemarken rigtigt.

  Nordmændene prøver altid at efterlade så få spor som muligt. Efterlad det, som du selv gerne vil finde det, lyder mantraet – og det gælder, uanset om du er gæst i naturen eller i den lille fiskerlandsby.

  Det handler om livskvalitet, ikke bare nu, men langt tid fremover.

  Læs mere om bæredygtighed i Norge.

  Find dit helt eget sted

  Find alternative ruter og stier væk fra menneskemylderet.

  Benyt dig af disse gode tilbud

  Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

  Find din favoritaktivitet

  Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

  ×
  • Filters
   Filter Your Search
   TripAdvisor Symbol
   • Show More
   • No available filters
   • Show More
   • No available filters
   Clear Filters
  • View
  • Sort By
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
  Back To Top

  Bliv inspireret

  Her er nogle andre artikler, du måske vil synes om.

  Your Recently Viewed Pages

  Tilbage til toppen