Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Video Thumbnail - vimeo - Visit Norway hiking in Besseggen Video Thumbnail - vimeo - Visit Norway hiking in Besseggen Hiking in Lofoten
Video Thumbnail - vimeo - Visit Norway hiking in Besseggen Hiking in Lofoten

Vandring i Norge

muteplay/pauseplay/pause
Mere om Besseggen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Første mand på toppen

Nordmændenes mest skattede fritidsbeskæftigelse er uden tvivl udforskning af den fabelagtige natur, som landet er beriget med – og det gøres bedst med vandrestøvler på fødderne.

Nordmændene elsker at vandre, og bruger enhver lejlighed til at snøre vandrestøvlerne. På fjeldet, langs kysten eller i skoven. Heldigvis er alle folkeslag inviteret til at tage del i nordmændenes heftige kærlighedsaffære med naturen.

Du kan vandre i de norske fjelde fra sneen smelter sidst på foråret og helt indtil den falder igen sent på efteråret. Mange vælger vandring som en måde at opleve det norske fjordlandskab, ofte i selskab med en lokalkendt guide, der kan fortælle om egnens traditioner og særheder undervejs.

Norge er et land med masser af spektakulære landskaber, fra vilde og mytiske fjelde til tætbefolkede vandrestier nær de største turistattraktioner. Blandt de mest besøgte steder er Preikestolen, Galdhøpiggen, Besseggen og Romsdalshornet. Det er gratis at færdes i de 44 nationalparker, der er åbne hele året rundt

En række velplacerede hytter, ofte designet af ambitiøse arkitekter men som regel af mere enkel karakter, giver vandringsfolket ly for natten. Og det anbefales naturligvis at smage på de lokale kulinariske specialiteter langs vejen.

Innerdalen, Sunndal
Efterår i Innerdalen
Mattias Fredriksson Photography AB/Visitnorway.com
Hiking, Eggum in Lofoten
Efterår i Eggum på Lofoten
Nils-Erik Bjørholt - Visitnorway.com
Camping in the Norwegian mountains
De norske fjelde
CH/Visit Norway
Besseggen, Jotunheimen National Park
Besseggen
Chris Arnesen / Visit Norway
Preikestolen, The Pulpit Rock
Preikestolen
Terje Rakke/Nordic Life/Region Stavanger
Gullhorgabu cabin, Hordaland
Gullhorgabu, Hordaland
Toril Refsdal Aase / Bergen og Hordaland Turlag
Ad

Find vandrestøvlerne frem og af sted til Norge

Uanset om du allerede ved hvor du vil hen eller om du stadig har til gode at vælge rejsemål, vil kortet herunder give dig al den information du behøver før din næste vandreferie i Norge.

 

Click to activate

Sov godt på din vandreferie i Norge

Efter at have bestiget et mægtigt fjeld fortjener man en god nats søvn. Der er overnatningsmuligheder af enhver art i Norge - vær sikker på at du vælger indkvatering med omhu, så du er klar til endnu en dag ude i det fri. Start med at finde ud af, om du er til komfortable hoteller, hyggelige hytter eller måske foretrækker et telt under åben himmel. 

Sov komfortabelt på et historisk hotel...

Hotelkæden De Historiske inkluderer mange af Norges mest charmerende hoteller og spistesteder. De har det til fælles, at de sætter kvalitet, stil og venlig betjening i højsædet.

Som et ekstra plus er mange af dem også glimrende udgangspunkter for vandreture i nærheden.

Find dit historiske hotel

...gå fra hytte til hytte med DNT...

Den Norske Turistforening (DNT) driver over 550 hytter, både bemandede og ubemandede i hele Norge. Bekvemmelighedsniveauet varier fra hytte til hytte, men bliv ikke overrasket over pludselig at støde på en arkitektdesignet hytte.

Gå fra hytte til hytte langs kysten, i fjeldene eller i skovene. 

Planlæg vandreferien med DNT

...eller sov under stjernerne

I Norge kan du slå telt op og overnatte stort set hvor det passer dig, så længe du følger nogle simple regler.

Find ud af hvor præcis du må campere og tænde bål i forvejen. Der gælder også særlige regler for beskyttede områder og i nærheden af nogle dyre- og plantearter.

Læs mere om allemandsretten


Ikoniske vandreture

Den norske turistforening (DNT) viser dig her deres bedste og mest ikoniske fjeldvandringer i Norge.


Gode vandrehistorier


Godt at vide før vandreturen 

Før du begiver dig ud på din vandretur i den norske vildmark, er det en god idé at tænke over det praktiske. Vær forberedt, vær sikker, og sørg for at tage de rigtige ting med.

Sikkerhed på fjeldet

Vær forberedt på lidt af hvert

Selv nordmændene, der har opholdt sig i de norske fjelde hele livet, har en sund respekt for dem og sørger for at forberede sig på ethvert tænkeligt scenarie.

  1. Planlæg din tur nøje og sørg for at fortælle andre om din planlagte rute.
  2. Tilpas den planlagte tur i henhold til egne evner og vejrforhold.
  3. Hold øje med vejrudsigten og lavinevarsler.
  4. Vær forberedt på dårligt vejr og frost, selv på korte ture.
  5. Sørg for at have udstyr med, så du kan hjælpe dig selv og andre.
  6. Vælg en sikker rute. Hav respekt skilte om laviner og usikker is.
  7. Brug kort og kompas. Vær altid sikker på at du ved hvor du er.
  8. Vend om i god tid - det er ikke nogen skam at vende tilbage til basen.
  9. Spar på kræfterne og søg ly hvis nødvendigt.

Læs de norske fjeldregler med supplerende information.

Efterlad det, som du fandt det

Tag ikke andet end billeder og behold kun minderne

Norge er et ubeskriveligt smukt land, med et utal af dramatiske naturvidundere – vandfald, fjorde, fjelde og gletsjere. At bevare landskabet, dets samfund og den norske livsmåde er essentielt for både de lokale og de besøgende.

I Norge er det holdningen, at bæredygtighed er alles ansvar. Ophold i og brug af naturen i fritiden er nordmændenes yndlingstidsfordriv, og det afspejler sig i holdningen om at bevare og benytte ødemarken rigtigt.

Uanset om det drejer sig om vandring på fjeldet eller cykling i skoven, prøver nordmændene altid at efterlade så få spor som muligt. Efterlad det, som du selv gerne vil finde det, lyder mantraet – og det gælder, uanset om du er gæst i naturen eller i den lille fiskerlandsby.

Det handler om livskvalitet, ikke bare nu, men langt tid fremover. Der handler om at anerkende, at alle er lige vigtige, og at gøre det til en del af hverdagen. Det er ikke let, og det er ikke hurtigt. Men det er det hele værd.


Få hjælp af eksperterne

Det er ikke en dum idé at rådføre sig med eksperterne, når du planlægger din vandreferie. Discover Norway har turforslag og vandrepakker for enhver smag og ethvert niveau.


Find en vandretur

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvor du vil vandre. 

×
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad