VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Skåpet, Frafjordheiene.
Skåpet, Frafjordheiene..
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com

Et omfattende netværk af hytter gør det muligt at opdage mere af Norge på din ferie. Du kan vandre i dagevis fra hytte til hytte langs kysten, i skovene eller i fjeldene.

Vandring fra hytte til hytte

Den Norske Turistforening (DNT) driver over 550 hytter over hele Norge, hvilket muliggør udmærkede og overkommelige overnatninger på din vandreferie.

DNT har tre forskellige hyttetyper: betjente, selvbetjente og ubetjente.

De betjente hytter

De betjente hytter serverer morgenmad og aftensmad, og giver mulighed for a smøre en madpakke ved morgenbordet. Du bor på værelser med plads til 2, 4 eller flere personer. Det er muligt, men ikke afgørende, at reservere en soveplads i forvejen - der vil altid være et sted at sove.

De selvbetjente hytter

De selvbetjente hytter har faciliteter til madlavning og et udvalg af varer der kan benyttes og købes i henhold til den prisliste, der kan ses i hytten.

De ubetjente hytter 

De ubetjente hytter  er simple og der serveres ikke mad, men der er dog adgang til køkkenfaciliteter. For at få en nøgle og dermed adgang til de ubetjente hytter må du være medlem af DNT (se mere i faktaboksen).

Alle hytter har simpelt sengetøj, men du skal medbringe dit eget lagen eller sovepose. I de betjente hytter kan der lejes sengetøj.

A pile of rocks in nature with a red "T" painted on the side, as a road sign
DNT red "T".
Photo: John Magne Jørgensen

Kort

Det kan være en god idé at anskaffe sig et vandrekort over NorgeDNT's vandreruter er mærkedemed et rødt "T" på sten og varder, og er også tydeligt afmærkede på kortene.

Deltag på en guidet vandring

At deltage på en guidet vandretur betyder selskab med ligesindede vandrere samt grundig lokalkendskab og sikkerhedsinformation. Det er også bekvemt: DNT's pakketure inkluderer transport fra Oslo og direkte op i fjeldene, overnatning i betjente eller selvbetjente fjeldhytter, samt alle måltider. En erfaren DNT turleder er til stede på hele turen.

Det kan være en god idé at anskaffe sig et vandrekort over Norge. DNT's vandreruter er mærkedemed et rødt "T" på sten og varder, og er også tydeligt afmærkede på kortene.

Sæson

Mange DNT-hytter er åbne hele året rundt, men det betyder ikke at de lettilgængelige hele året rundt. De fleste betjente hytter åbner i slutningen af juni og lukker igen i midten af september eller i oktober.

De betjente hytter på Haukeliseter og ved Preikestolen forbliver åbne hele året.

DNT medlemskab

Det er ikke obligatorisk at være medlem, men et medlemskab vil give dig en række fordele. Som medlem får du nedsatte priser på alle DNT's hytter samt på mange privatejede fjeldhytter og hoteller, og du bliver prioriteret før ikke-medlemmer når det kommer til fordelingen af sovepladser i hytterne. Det er også værd at bemærke, at nøglen til de ubetjente DNT-hytter udelukkende udlånes til medlemmer. Se de aktuelle priser på DNT's hjemmeside.

Skålabu cabin at Mount Skåla (1843 m.o.h.) in Stryn, Nordfjord
Skålabu at Mount Skåla.
Photo: Frikk H. Fossdal/Bergen og Hordaland Turlag

Sikkerhed på fjeldet

Vær forberedt på lidt af hvert

Selv nordmændene, der har opholdt sig i de norske fjelde hele livet, har en sund respekt for dem og sørger for at forberede sig på ethvert tænkeligt scenarie.

  1. Planlæg din tur nøje og sørg for at fortælle andre om din planlagte rute.
  2. Tilpas den planlagte tur i henhold til egne evner og vejrforhold.
  3. Hold øje med vejrudsigten og lavinevarsler.
  4. Vær forberedt på dårligt vejr og frost, selv på korte ture.
  5. Sørg for at have udstyr med, så du kan hjælpe dig selv og andre.
  6. Vælg en sikker rute. Hav respekt skilte om laviner og usikker is.
  7. Brug kort og kompas. Vær altid sikker på at du ved hvor du er.
  8. Vend om i god tid - det er ikke nogen skam at vende tilbage til basen.
  9. Spar på kræfterne og søg ly hvis nødvendigt.

Læs de norske fjeldregler med supplerende information.

Snør vandrestøvlerne

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen