Vandring med Den Norske Turistforening (DNT)

Unknown Component
civid: 64e312bb74af1027e086ade6
name: plugins_common_social_share (widget)

Et omfattende netværk af hytter gør det muligt at opdage mere af Norge på din ferie. Du kan vandre i dagevis fra hytte til hytte langs kysten, i skovene eller i fjeldene.

Sæson

Mange DNT-hytter er åbne hele året rundt, men det betyder ikke at de lettilgængelige hele året rundt. De fleste betjente hytter åbner i slutningen af juni og lukker igen i midten af september eller i oktober.

De betjente hytter på Haukeliseter og ved Preikestolen forbliver åbne hele året.

DNT medlemskab

Det er ikke obligatorisk at være medlem, men et medlemskab vil give dig en række fordele. Som medlem får du nedsatte priser på alle DNT's hytter samt på mange privatejede fjeldhytter og hoteller, og du bliver prioriteret før ikke-medlemmer når det kommer til fordelingen af sovepladser i hytterne.

Det er også værd at bemærke, at nøglen til de ubetjente DNT-hytter udelukkende udlånes til medlemmer.

Vandring fra hytte til hytte

Den Norske Turistforening (DNT) driver over 550 hytter over hele Norge, hvilket muliggør udmærkede og overkommelige overnatninger på din vandreferie.

DNT har tre forskellige hyttetyper: betjente, selvbetjente og ubetjente.

De betjente hytter

De betjente hytter serverer morgenmad og aftensmad, og giver mulighed for a smøre en madpakke ved morgenbordet. Du bor på værelser med plads til 2, 4 eller flere personer. Det er muligt, men ikke afgørende, at reservere en soveplads i forvejen - der vil altid være et sted at sove. Bemærk, at disse hytter kun er åbne i visse perioder af året.

De selvbetjente hytter

De selvbetjente hytter har faciliteter til madlavning og et udvalg af varer, der kan købes i henhold til den prisliste, der kan ses i hytten.

De ubetjente hytter

De ubetjente hytter er simple og der serveres ikke mad, men der er dog adgang til køkkenfaciliteter. For at få en nøgle og dermed adgang til de ubetjente hytter skal du være medlem af DNT.

Alle hytter har simpelt sengetøj, men du skal medbringe dit eget lagen eller sovepose. I de betjente hytter kan der lejes sengetøj.

Kort

DNT's vandreruter er afmærkede med et rødt "T" på sten og varder, og er også tydeligt afmærkede på kortene. Det kan være en god idé at anskaffe sig et vandrekort over Norge

Deltag på en guidet vandring

At deltage på en guidet vandretur betyder selskab med ligesindede vandrere samt grundig lokalkendskab og sikkerhedsinformation. Det er også bekvemt: DNT's pakketure inkluderer transport fra Oslo og direkte op i fjeldene, overnatning i betjente eller selvbetjente fjeldhytter, samt alle måltider. En erfaren DNT turleder er til stede på hele turen.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejds partnere.

Bliv inspireret

Her er nogle andre artikler, du måske vil synes om.

Senest besøgte sider