Skip to main content

Norge er et land med mange kontraster og store afstande. Med lidt planlægning kan man komme langt - men det er svært at nå det hele på én tur. Du kan også lade eksperterne hjælpe dig med en skræddersyet feriepakke.

Det bedste råd er at koncentrere sig om én region eller ét bestemt område. Sørg for, at du ikke kun får set den største by i området. Der er ingen grund til at skynde sig fra sted til sted, og på den måde ende med at tilbringe det meste af ferien med at pakke kufferten ind og ud!

Hvis du gerne vil på roadtrip, kan du køre på nogle af de naturskønne nationale turistveje - nogle af verdens smukkeste veje. Men husk, at nogle af vejene er meget smalle og snoede, og at en køretur i Norge som regel tager længere tid end du umiddelbart regner med. Et godt tip: Lej en elektrisk bil for at gøre bilturen mere miljøvenlig.

En anden mulighed for at rejse grønt over lange afstande er ved at tage bussen eller toget.  Hvor er det heldigt, at Norge byder på nogle af verdens mest spektakulære togrejser! Du kan også få oplevet masser af kystkultur og øhop på blot få dage med færger og ekspresbåde, for den norske kystlinje er en af de længste i verden. Eller sejl direkte mellem storby og fiskerleje med Hurtigruten.

At planlægge en rejse er ofte sjovt i sig selv, men sørg alligevel for at kigge på nogle af forslagene til rundture med offentlig transport herunder. Se også hvordan du kan planlægge togrejsen rundt i Norge, med forslag til ting du kan se og gøre i nærheden af stationerne.

Elsker du at mærke vinden i dit hår, mens du får kilometer i benene? Så skal du opleve Norge på cykel! Se en række forslag til hvordan du kan arrangere din cykelferie længere nede på siden.

Der er så mange fantastiske steder at tage hen, men husk, at dit eventyr handler om andet og mere end endemålet. Når du planlægger din rejserute, bør du afsætte tid til at udforske skjulte perler undervejs. Det kan være alt lige fra lokale spisesteder til arkitektoniske mesterværker og spektakulære toiletter – for hvem har sagt, at 'det lille hus' ikke må være en stor oplevelse?

Vil du have mest muligt ud af din tur til Norge? Her er nogle af vores bedste turforslag og tips til skræddersyede feriepakker!

Rundture med offentlig transport

Lad bilen stå derhjemme og rejs Norge tyndt med bus, tog, færge og ekspresbåd.

Togferie

Rejs gennem de smukke norske landskaber i et behageligt tog.

Tjek de færdiglavede tilbud på togferie, herunder rundturen Norge i en nøddeskal.

Roadtrips

Med udsigt til fjorde, fjelde, vandfald og gletsjere undervejs.

Annonce: Lej en bil hos ​Auto Europe eller Rent-A-Wreck.

Vintereventyr

Lad dig fascinere af sneklædte Norge.

Cykelferie og -ruter

Planlæg din ferie på den tohjulede.

Kunst og kultur undervejs

Norge er mere end betagende natur.

Planlæg turen

 Lidt planlægning har aldrig gjort nogen skade. Få mere ud af dit besøg til Norge.

Bestil en pakketur hos vores partnere Fjord ToursDiscover Norway og Norrøna Hvitserk.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Find en rundtur

Filtrer din søgning og se tilbuddene herunder, eller download Visit Norway-appen til iPhone eller Android for at finde ture i nærheden af dig.

Store oplevelser venter

Senest besøgte sider