Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Tromsø
Tromsø.
Photo: CH / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Det essentielle Norge – i én tur

Norge er et land med stor variation og endnu større afstande. Hvis du vil se det hele, må du afsætte meget tid – eller gøre det enkelt ved at tage på en rundtur.

Phileas Fogg rejste i Jules Vernes mesterværk jorden rundt på 80 dage. Så at se Norge på en lille uges tid bør være en smal sag, ikke sandt?

Intet kunne være mere forkert. Hvis du planlægger minutiøst, kan du sikkert se det meste af landet, men Norge er et langt land med store forskelle i kultur og landskab fra top til bund. Både dit udgangspunkt og tid på året er nogle af de vigtigste valg der må træffes på forhånd.

Det vestlige Norge er berømt for de flotte fjorde, fjeldene og vandfald. Det nordlige Norge har en unik kystlinje med øgrupper som Lofoten, samt naturattraktioner der inkluderer nordlys om vinteren og midnatssol om sommeren. I det østlige Norge ligger Oslo og mange af de største og bedste skisportssteder.

Så er det overhovedet muligt at opleve det hele? Herunder kan du læse nogle af dine muligheder, når det kommer til at rejse mellem de forskellige landsdele i en begrænset tidsramme. Nogle af forslagene er til dig i bil, andre for dig på cykel, i tog eller om bord en båd.

Et krydstogt langs kysten

”Slow tv” er et særligt norsk fænomen, men det har nok aldrig været langsommere end i 2012, da det norske statsfjernsyn havde live-dækning af hele den 134 timer lange sejlads mellem Bergen og Kirkenes med Hurtigruten.

Det er dog en usædvanligt smuk tur, og over halvdelen af alle nordmænd så på et eller andet tidspunkt med. Skibet sejlede næsten hele landets længde, fra Bergen mod sydvest til Kirkenes i det høje nord, og tilbage igen på 12 dage, med anløb i 34 forskellige havne undervejs.

Skibene har alle tænkelige moderne bekvemmeligheder, og langs ruten kan du se nogle af Norges topattraktioner – Lofoten, fjeldene De Syv Søstre, mange af fjordene og – afhængig af den valgte årstid – midnatssol eller nordlys.

Hurtigruten bringer dig også helt tæt på norsk kunst og kultur, de norske madtraditioner med lokal og økologiske produkter, samt masser af sjovt.

Se Norge fra cykelsadlen

Vil du cykle Norge tyndt må du planlægge forsigtigt, og mange veje og tunneller er ikke egnede til nybegyndere. Vil du have det bekvemt, kan du i stedet vælge at give dig i kast med en af de nationale cykelruter.

Disse ruter forbinder alle landsdelene og er tilrettelagt på en måde, så de tager dig fra by til by på veje uden tung trafik.

Ruterne er meget varierede, for eksempel vil den længste tur fra Lindesnes på Norges sydspids og hele vejen til Nordkap udsætte dig for kraftanstrengelser, mens turen fra Oppdal og gennem Trollheimens dale og fjelde til Molde er noget mere familievenlig.

Læs mere om de nationale cykelruter: cyclingnorway.no

De nationale turistveje

Norge har altid været kendt for sin fantastiske natur, men nu tiltrækker karakteristisk arkitektur og design også mere og mere opmærksomhed.

For at skabe noget helt unikt blev initiativet om de nationale turistveje søsat for at kombinere alt dette til én og samme oplevelse. Langs 18 forskellige vejstrækninger gennem Norge er der blevet opført spektakulær arkitektur, kreative løsninger og brillant design lige midt i den omgivende natur.

De fleste af ruterne finder du langs den mageløse kystlinje, tværs over øgrupper, i fjeldene og naturligvis ved fjordene – en rundtur i bil er således særdeles anbefalet.

Se hvor du kan finde de nationale turistveje på nasjonaleturistveger.no

Norge i en nøddeskal

Det Norge, du altid har drømt om at se. Sådan beskrives rundturen ”Norge i en nøddeskal” formentligt bedst. Med ture i tog, båd og bus kan du opleve nogle af Norges mest iøjnefaldende fjelde, fjorde og seværdigheder.

Turen kan startes i Oslo, Voss eller Bergen hele året rundt, og du kommer undervejs gennem nogle af det vestlige Norges smukkeste landskaber.

Rundturen (der tager én eller to dage, afhængig af dit startsted) fører dig tværs over Nordeuropas største fjeldplateau, Hardangervidda, ned ad den stejle Stalheimskleiva-vej, der via 13 hårnålesving har udsigt til vandfaldene Sivlefossen og Stalheimsfossen.

Du kan også køre med på Flåmsbanen, en af de mest kendte og seværdige togture i Norge, hvor det mægtige vandfald Kjosfossen passeres. Prikken over i´et er dog nok bådturen på Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden – sidstnævnte er en forgrening af Sognefjorden og på UNESCOs liste over verdensarv.

Prisvindende togture

I 2013 kårede Lonely Planet de mest seværdige togstrækninger i Europa – og de to øverste pladser på podiet gik til norske togbaner.

Vinderen blev Raumabanen fra Dombås til Åndalsnes, en tur gennem den smukke Romsdal forbi berømte naturattraktioner såsom Trollveggen og over Kylling Bro. Raumabanen kører som sightseeings-tog mellem slutningen af maj og slutningen af august.

Andenpladsen på Lonely Planets liste var Bergensbanen mellem Oslo og Bergen. Tager du denne tur får du flotte fjeldlandskaber at se, samt en tur over Hardangervidda fjeldplateau til Norges højest beliggende togstation, Finse.

Har du tid til overs, kan det varmt anbefales at stige af på Myrdal Station og tage toget til Flåm. Denne tur passerer yderst seværdige landskaber, forbi Rallarvegen, stejle fjelde og brusende vandfald.

Se de Norske Statsbaners (NSB) hjemmeside for køreplaner og billetinformation.

Udvalgte rundture i Norge

Alle rundture

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

×

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen

Ad
Ad
Ad
Ad