VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Sådan kommer du hertil

Find vej til Norge
Det er ganske let at rejse til Norge fra de fleste steder i Danmark. Tag toget, stig på en flyvemaskine, eller gå om bord på en af de mange færger. Eller kør selv – så langt er der heller ikke.
A Norwegian Air shuttle flying over Flytoget Airport Express train outside Oslo
Getting to Norway.
Photo: Flytoget / www.flytoget.no

Har du været i Norge? Hvis ikke, er det på høje tid, og det har aldrig været nemmere. Du kan tage hertil med fly, tog, bus eller færge fra flere steder i Danmark. Du kan naturligvis også køre selv. 

Med fly

Fra Danmark er der en række direkte ruter til nogle af de norske lufthavne: Fra Københavns Lufthavn kan du flyve direkte til Trondheim, TromsøBergen, Stavanger, Kristiansand og Oslo – det tager blot mellem én og halvanden time. Afhængig af sæsonen kan du også flyve direkte til Ålesund og Haugesund fra København.

Fra Billund kan du komme til Stavanger, Bergen og Oslo uden at skulle skifte fly. Aalborg og Århus har også direkte forbindelse til den norske hovedstad, og fra Esbjerg kan du flyve nonstop til Stavanger.

Alle større byer i Norge har lufthavne eller flyvepladser. Faktisk har landet over 50 lufthavne med rutefly, hvilket gør det let at komme til selv de fjerneste egne, såsom Lofoten, Nordkap og Svalbard, med fly.

Fra Oslo Lufthavn bringer Flytoget dig fra lufthavnen til Oslo centrum på bare 20 minutter. Du kan også tage en ekspresbus eller et lokaltog.

Annonce: Du kan nemt opdage nye dele af Norge. Widerøe flyver til 41 destinationer i Norge og 8 i Europa.

Med tog

Et stort jernbanenetværk forbinder Norge med de andre skandinaviske lande og resten af Europa. Der er skemalagte togafgange mellem Oslo og København adskillige gange om ugen.

De fleste togture fra kontinentet er natafgange med sovevogne. Der kan ofte opnås gode rabatter på togrejsen mellem Europa og Norge. Ikke alle tog tilbyder første klasse, men anden klasse er af høj standard.

A train passes green fields in Voss along the Bergen Railway
The Bergen Railway, Voss.
Photo: Øivind Haug

Med bil

Kører du i bil er det overvejende sandsynligt, at du ankommer til Norge via Sverige, men der er også landegrænser til både Finland og Rusland.

Uanset hvor du krydser grænsen er der toldkontrol. Du skal kun vise dit pas, hvis du passerer den norsk-russiske grænse mellem Borisoglebsky og Storskog.

Den vigtigste vej til Norge er E6, der via Malmö, Helsingborg og Göteborg i Sverige fører dig til grænsen ved Svinesund i det sydøstlige Norge.

Du kan medbringe bilen på langt de fleste færgeoverfarter mellem Norge og Danmark.

Med bus

Du kan ankomme til Norge i bus fra Sverige, Danmark, Finland og Rusland.

Der er busafgange til den norske hovedstad næsten hver time fra København og Göteborg, og faktisk er der oftere busafgange end togafgange mellem Stockholm og Oslo. Forskellige busselskaber tilbyder ofte billige busbilletter mellem en række større byer i Norge, Sverige og Danmark.

Er du mere eventyrligt anlagt kan du krydse den norsk-russiske grænse i en bus mellem Kirkenes i Nord-Norge og Murmansk i Rusland, eller noget sydligere, mellem Sverige og Mo i Rana.

A red bus driving through the mountain and lake landscape in Northwest, Fjord Norway
Northwest.
Photo: Samuel Taipale / Visitnorway.com

Med båd

Der er adskillige færgeoverfarter mellem Norge og Danmark. Fra Danmark kan du sejle til Oslo fra både Frederikshavn og København, mens du fra Hirtshals kan gå om bord på færgerne til Larvik, Langesund, Kristiansand, Stavanger og Bergen.

De fleste færgeselskaber tilbyder pakkerejser der inkluderer færgeoverfart for bil og passagerer, og de fleste giver betydelige rabatter til børn, studerende og pensionister.

Du kan også sejle i din egen båd til Norge. Der er mange marinaer og lystbådehavne med gode faciliteter langs hele den lange norske kyst.

Norge er en populær krydstogtsdestination. De enorme cruiseskibe sejler ind i fjordene og anløber også ofte havnene i smukke kystbyer som Bergen, Stavanger og Ålesund. Nogle krydstogtsskibe sejler endnu længere mod nord, til Honningsvåg, Tromsø og Hammerfest, hvor man kan se nordlyset og midnatssolen fra dækket.

Rejs grønt

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Kom bare

Filtrer din søgning og se tilbuddene herunder.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top
Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen