Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Flytoget Flytoget
Credits
Flytoget.
Photo: Flytoget / www.flytoget.no
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Find vej til Norge

Har du været i Norge? Hvis ikke, er det på høje tid – og det er ganske let at komme hertil fra de fleste steder i Danmark. Tag toget, stig på en flyvemaskine, eller gå om bord på en af de mange færger. Eller kør selv – så langt er der heller ikke.

Med fly

Den vigtigste lufthavn i Norge er Oslo Lufthavn, med rutefly til omkring 140 udenrigsdestinationer. Du skal være forberedt på at skifte fly en eller flere gange for at nå frem til din endelige destination i Norge.

Fra Danmark er der en række direkte ruter til nogle af de norske lufthavne: Fra Københavns Lufthavn kan du flyve direkte til Trondheim, Ålesund, Bergen, Haugesund, Stavanger, Kristiansand og Oslo – det tager blot mellem én og halvanden time. Fra Billund kan du komme til Stavanger, Bergen og Oslo uden at skulle skifte fly. Aalborg har direkte forbindelse til Stavanger og Oslo, og du kan også flyve til den norske hovedstad fra Århus.

Alle større byer i Norge har lufthavne eller flyvepladser. Faktisk har landet over 50 lufthavne med rutefly, hvilket gør det let at komme til selv de fjerneste egne, såsom Lofoten, Nordkap og Svalbard, med fly.

Fra Oslo Lufthavn bringer Flytoget dig til Oslo centrum på bare 20 minutter. Du kan også tage en ekspresbus eller et lokaltog.  

Med tog

Et stort jernbanenetværk forbinder Norge med de andre skandinaviske lande og resten af Europa. Den nationale jernbanedrift varetages af NSB, de norske statsbaner.

Der er skemalagte togafgange mellem Oslo og København adskillige gange om ugen.

De fleste togture fra kontinentet er natafgange med sovevogne. Der kan ofte opnås gode rabatter på togrejsen mellem Europa og Norge. Ikke alle tog tilbyder første klasse, men anden klasse er af høj standard.

Med bil

Kører du i bil er det overvejende sandsynligt, at du ankommer til Norge via Sverige, men der er også landegrænser til både Finland og Rusland.

Uanset hvor du krydser grænsen er der toldkontrol. Du skal kun vise dit pas hvis du passer den norsk-russiske grænse mellem Borisoglebsky og Storskog.

Den vigtigste vej til Norge er E6, der via Malmö, Helsingborg og Göteborg i Sverige fører dig til grænsen ved Svinesund i det sydøstlige Norge.

Du kan medbringe bilen på langt de fleste færgeoverfarter mellem Norge og Danmark.

Med bus

Du kan ankomme til Norge i bus fra Sverige, Danmark, Finland og Rusland.

Der er busafgange til den norske hovedstad næsten hver time fra København og Göteborg, og faktisk er der oftere busafgange end togafgange mellem Stockholm og Oslo. Forskellige busselskaber tilbyder ofte billige billetter mellem en række større byer i Norge, Sverige og Danmark.

Er du mere eventyrligt anlagt kan du krydse den norsk-russiske grænse i en bus mellem Kirkenes i Nord-Norge og Murmansk i Rusland, eller noget sydligere, mellem Sverige og Mo i Rana.

Med færge

Der er adskillige færgeoverfarter mellem Norge og Danmark. De fleste færgeselskaber tilbyder pakkerejser der inkluderer færgeoverfart for bil og passagerer, og de fleste giver betydelige rabatter til børn, studerende og pensionister.

Fra Danmark kan du sejle til Oslo fra både Frederikshavn og København, mens du fra Hirtshals kan gå om bord på færgerne til Larvik, Langesund, Kristiansand, Stavanger og Bergen.

Norge er en populær krydstogtsdestination. De enorme cruiseskibe sejler ind i fjordene og anløber også ofte havnene i de smukke kystbyer Bergen, Honningsvåg, Tromsø, Hammerfest, Trondheim og Ålesund, samt Svalbard.

Find din rejseform

×

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad