Skip to main content

Det er ganske let at rejse til Norge! Du kan tage hertil med fly, tog, bus eller færge fra flere steder i Danmark - og du kan naturligvis også køre selv.

Med fly

Fra Danmark er der en række direkte ruter til nogle af de norske lufthavne: Fra Københavns Lufthavn kan du flyve direkte til Trondheim, TromsøBergen, Stavanger, Kristiansand, Sandefjord og Oslo – det tager blot mellem én og halvanden time. Afhængig af sæsonen kan du også flyve direkte til Ålesund og Haugesund fra København.

Fra Billund kan du komme til Stavanger, Bergen og Oslo uden at skulle skifte fly. Aalborg og Århus har også direkte forbindelse til den norske hovedstad, og fra Esbjerg kan du flyve nonstop til Stavanger. Om vinteren kan du også flyve direkte op til skibakkerne i Trysil fra Aalborg og København.

Alle større byer i Norge har lufthavne eller flyvepladser. Faktisk har landet over 50 lufthavne med rutefly, hvilket gør det let at komme til selv de fjerneste egne, såsom Lofoten, Nordkap og Svalbard, med fly. Det norske flyselskab Widerøe har forbindelse til mere end 40 lufthavne i Norge, mens Norwegian og SAS har direkte forbindelser i Norge og mere end 70 europæiske destinationer.

Oslo Lufthavn i Gardermoen er den største og vigtigste lufthavn i Norge, med omkring 100 internationale rejsemål. Det er også et stort knudepunkt for indenrigsfly til lufthavne i resten af Norge. Med Flytoget kommer du fra lufthavnen til Oslo centrum på bare 20 minutter. Du kan også tage en ekspresbus eller et lokaltog.

Sådan kommer du rundt med fly

Med tog

Et stort jernbanenetværk forbinder Norge med de andre skandinaviske lande og resten af Europa. Der er skemalagte togafgange mellem Oslo og København adskillige gange om ugen.

De fleste togture fra kontinentet er natafgange med sovevogne. Der kan ofte opnås gode rabatter på togrejsen mellem Europa og Norge. Ikke alle tog tilbyder første klasse, men anden klasse er af høj standard.

Det er let at tage toget videre til andre dele af Norge fra Oslo, for eksempel med Bergensbanen, Dovrebanen til Trondheim og Sørlandsbanen til Kristiansand og Stavanger.

Med bil

Kører du i bil er det overvejende sandsynligt, at du ankommer til Norge via Sverige, men der er også landegrænser til både Finland og Rusland. Uanset hvor du krydser grænsen er der toldkontrol. Du skal kun vise dit pas, hvis du passerer den norsk-russiske grænse.

Den vigtigste vej til Norge er E6, der via Malmö, Helsingborg og Göteborg i Sverige fører dig til grænsen ved Svinesund i det sydøstlige Norge.

Du kan medbringe bilen på langt de fleste færgeoverfarter mellem Norge og Danmark, Sverige, Tyskland og Holland.

Med bus

Du kan ankomme til Norge i bus fra Sverige, Danmark, Finland og Rusland.

Der er busafgange til den norske hovedstad næsten hver time fra København og Göteborg, og faktisk er der oftere busafgange end togafgange mellem Stockholm og Oslo. Forskellige busselskaber tilbyderofte billige busbilletter mellem en række større byer i Norge, Sverige og Danmark.

Med færge

Der er adskillige færgeoverfarter mellem Norge og Danmark. Fra Danmark kan du sejle til Oslo fra både Frederikshavn og København, mens du fra Hirtshals kan gå om bord på færgerne til Larvik, Kristiansand, Stavanger og Bergen. 

Du kan også sejle til Norge med færge fra Sverige (Strömstad) og Tyskland (Kiel).

De fleste færgeselskaber tilbyder pakkerejser der inkluderer færgeoverfart for bil og passagerer, og de fleste giver betydelige rabatter til børn, studerende og pensionister.

Du kan også sejle i din egen båd til Norge. Der er mange marinaer og lystbådehavne med gode faciliteter langs hele den lange norske kyst.

Norge er en populær krydstogtsdestination. De enorme cruiseskibe sejler ind i fjordene og anløber også ofte havnene i smukke kystbyer som Bergen, Stavanger, Ålesund, Trondheim og Oslo. Nogle krydstogtsskibe sejler endnu længere mod nord, til Svalbard, Tromsø, Hammerfest og Bodø.

Tag på et nordlyscruise om vinteren eller oplev midnatssolen fra dækket om sommeren. Et af de mest populære krydstogter i Norge får du om bord de historiske skibe fra Hurtigruten, ofte kaldet ’verdens smukkeste sørejse’, der sejler mellem Bergen og Kirkenes. Samme rute betjenes af Havila Kystruten, der har en helt ny flåde af miljøvenlige færger.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Kom bare

Filtrer din søgning og se tilbuddene herunder.

Senest besøgte sider