Skip to main content

Smukke bussture

i fjeldene og langs fjordene

Når man rejser fra et sted til et andet i Norge, så er det faktisk ikke så dårlig en idé at tage bussen

Det er en budgetvenlig måde at rejse på...

... og det bedste er: Du har pladser på første række til helt fantastiske udsigter!

At rejse med bus i Norge er en undervurderet måde at se landet på. Langdistance-busser og ekspresruter forbinder mange af Norges største byer - især i den sydlige del af landet - og kører dig direkte til nogle af de mest berømte fjorde. Her er nogle af de mest sceniske busture, som du ikke har lyst til at gå glip af.

Find din yndlingsrute

Norge er berømt for at have nogle af verdens smukkeste togture, men der er også masser af fortryllende syn at se i de moderne, komfortable busser!

En af hovedfordelene ved at rejse langt med bus er, at der på mange af turene er stop i mindre byer langs ruten. Busserne kører forbi fjordene og op ad bjergvejene, og giver dig let adgang til dit næste eventyr.

Kortet nedenunder viser både ruter fra Vy Buss og NOR-WAY Bussekspress. Læs videre, og få forslag til de mest sceniske ture!

Illustration of bus routes from VY Express in Norway.

Illustration of the bus routes from NOR-WAY Bussekspress.

Fra Oslo til Fjord Norge

Oslo – Haugesund/Bergen

Haukeliekspressen

Varighed: Omkring 8 timer og 30 minutter fra Oslo til Bergen og omkring 8 timer og 15 minutter fra Oslo til Haugesund.

Haukeliekspressen går mellem hovedstaden Oslo og Seljestad. Fra Seljestad er der forbindelser til Odda og Bergen i Fjordnorge. 

Hvis du stiger på bussen i Odda, kan du også tage en shuttlebus til Skjeggedal, som er første stop på vandreturen til Trolltunga.

Forudbestil din rejse med Haukeliekspressen via NOR-WAY Bussekspress

Oslo – Kristiansand – Stavanger – Haugesund – Bergen

VY190-ruten

Varighed: Omkring 13 timer og 30 minutter.

Vy-ekspressbussen mellem Oslo og Bergen er en af de længste busture i landet. Du kan rejse 850 kilometer i dobbeltdækkerbussen – inksluve to færgeoverfarter mellem Stavanger og Bergen.

Reserver et sæde på øverste etage, og få ekstra benplads og komfort – og oplev de fantastiske syn, du kan få, fra de forreste pladser.

Bussen kører flere gange om dagen mellem Oslo og Kristiansand, Olso og Stavanger, Bergen og Stavanger og Oslo og Bergen. Der er endnu flere afgange i ferierne. VY190 er en fantastisk bustur for dem, der gerne vil udforske den norske kyst.

Forudbestil din rejse med VY190 via Vy Buss

Oslo – Arendal – Kristiansand – Flekkefjord – Stavanger

Konkurrenten

Varighed: Omkring 9 timer og 30 minutter.

Konkurrenten er en ekspresbus mellem Sydnorge og Oslo. Bussen kører mod vest til Flekkefjord og Stavanger, hvor der er forbindelse til Kystbussen. Der er 95 afgange om ugen, hvoraf 14 går direkte.

Hvis du rejser med hele din familie, er det en storartet idé at gøre holdt og nyde et par dage i 'Sydnorges smilende hovedstad', Kristiansand. Her er masser af forlystelsesparker, strande og andre sjove seværdigheder, som I kan opleve, før I tager videre til Stavanger.

For at køre så hurtigt og effektivt som muligt stopper bussen kun på stoppesteder, hvor der er forudbestilt biletter fra, så sørg for at købe billet før afrejse, så I kommer godt med.

Bemærk, at der er flere busser mellem Oslo og Kristiansand og Oslo og Stavanger, der ikke vises på denne side.

Forudbestil din rejse med Konkurrenten via NOR-WAY Bussekspress

Oslo – Stryn – Ulsteinvik/Måløy

Vy-ekspresbus VY146

Varighed: Omkring 10 timer.

Denne rute tager dig fra Oslo til Lillehammer og Øyer i det populære skiområde Hafjell in Østnorge og op til Gudbrandsdalen. Derefter fortsætter bussen over bjergsportsparadiset Lom og bjerget Strynefjellet og til Stryn i Nordfjord, før bussen stopper i Måløy på Fjordkysten.

Lom er et fremragende udgangspunkt, hvis man vil rejse i bjergområdet Jotunheimen. Hvis du tager en bus fra Stryn, er du hurtigt fremme ved Loen, hvor der er spændende aktiviteter som skylift, via ferrata og svævebaner.

Fra Måløy kan du sejle og udforske mere af Fjordkysten. Hornelen, Europas højeste havklint, ligger lige i nærheden.

Forudbestil din rejse med Vy-ekspresbus VY146 via Vy Buss

Oslo – Sogndal – Førde

Vy-ekspresbus VY170

Varighed: Omkring 8 timer og 30 minutter.

På denne rute mellem Oslo og Førde i Sunnfjord oplever du de slående kontraster mellem naturen i Østnorge og Fjordnorge. 

Bussen kører igennem bjergbyerne Gol og Hemsedal, som begge er et besøg værd, hvis man ønsker en aktiv ferie. Det er også oplagt at gøre holdt i fjordbyerne Lærdal og Sogndal ved Sognefjorden. Der er gode busforbindelser både fra den inderste del af Norges længste fjord og andre populære seværdigheder.

Bagefter kan du fortsætte af samme rute hele vejen til Førde i Sunnfjord. 

Forudbestil din rejse med Vy-ekspresbus VY170 via Vy Buss

Oslo – Fagernes – Årdalstangen,

Oslo – Fagernes – Beitostølen/Gjendesheim,

Oslo Lufthavn – Dokka – Fagernes – Beitostølen

Valdresekspressen

Varighed: Oslo-Årdal tager omkring fem timer. Oslo-Beltstøien tager omkring 3 timer og 50 minutter. Oslo Lufthavn-Beitostøien tager omkring 3 timer og 40 minutter.

Valdresekspressen kører direkte mellem Oslo og tre andre busstationer i den smukke dal Valdres og afgår hver dag hele året. Du kan bruge et par dage her, før du tager videre til landsbyen Årdalstangen, som ligger ved den inderste udgrening af Sognefjorden.

I løbet af sommeren kan du tage en bus hele vejen til Gjendesheim Bjerghytte i bjergområdet Jotunheimen. Bjerghytten er udgangspunktet for den spektakulære vandretur over bjergryggen Besseggen. Der er også busafgange til Beitostølen direkte fra Oslo Lufthavn.

Forudbestil din rejse med Valdresekspressen via NOR-WAY Bussekspress

Fra Bergen til fjordene

Bergen – Voss – Flåm – Lærdal – Sogndal

Sognefjordekspressen

Varighed: Omkring fem timer

Sognefjordekspressen tager dig med langs de smukke landskaber i Vestnorge på sin vej mellem Bergen og Sogn. Bussen stopper i 'adenalin-hovedstaden' Voss, som er fyldt med aktiviteter, den idyliske landsby Flåm og fjordlandsbyen Lærdal.

Bussen tager afsted to gange om dagen i begge retninger - bortset fra lørdag, hvor der kun er en enkelt afgang. Der er toiletter, elektricitet og behagelige sæder ombord på bussen.

Hvis du tager morgenbussen fra Bergen, kan du let kombinere turen med en rejse på den berømte Flåm-jernbane, som kører mellem Flåm og langs fjordene til Myrdal i bjergene. Der er også hurtigbåde med daglige afgange mellem Flåm og Bergen, hvis du vil på en rundrejse!

Forudbestil din rejse med Sognefjordekspressen via NOR-WAY Bussekspress

Bergen – Førde – Ålesund

Vy-ekspressbus VY430

Varighed: Omkring 9 timer og 45 minutter.

Vy-ekspressbus VY430 kører dagligt mellem Bergen og Ålesund. På turen er der masser af smuk udsigt over fjordene langs Norges vestkyst – ikke mindst på de tre færgeture på ruten.

En af færgerne tager dig henover Norges længste fjord, Sognefjord, som ofte kaldes 'fjordenes konge'. Denne busrute er med andre ord en fantastisk måde at opleve de slående norske fjorde! Bussen stopper også i Nordfjord, som er et godt udgangspunkt, hvis man ønsker at udforske kysten.

Forudbestil din rejse med Vy-ekspressbus VY430 via Vy Buss

Bergen – Førde

Fjordekspressen

Varighed: Omkring 3 timer og 30 minutter.

Denne bus tager dig med fra by til by – men du kan også stige af ved idylliske kystbyer og landsbyerne inde i landet. På turen er der fantastisk udsigt til både bjerge og fjorde. En færgetur er også inkluderet i billettens pris.

Forudbestil din rejse med Fjordekspressen via NOR-WAY Bussekspress

Bergen – Stord – Haugesund – Stavanger

Kystbussen

Varighed: Omkring 4 timer og 30 minutter

Kystbussen er en scenisk rute mellem byerne langs Norges vestlige kyst. Her kan du både opleve vikingebyen Haugesund og smukke Stavanger. På turen har du udsigt til glitrende fjorde og fredfyldte gårde.

To færgeoverfarter er inkluderent i billettens pris. Turens varighed gælder for både bus og færge.

Bemærk, at der er flere busser mellem Bergen og Stavanger, der ikke vises på denne side.

Forudbestil din rejse med Kystbussen via NOR-WAY Bussekspress

Planlæg din rejse

Indskærp din søgning, og begynd af planlægge din rejse i dag.

Senest besøgte sider