Skip to main content

Med båd

Rejs til Norge med færge

Det er let og enkelt at sejle fra Danmark til Norge med hurtige og moderne bilfærger. Tre forskellige færgeselskaber sejler dagligt mellem Danmark og Norge. Der gives ofte rabat til pensionister, studerende og børn, og der er gode pakketilbud.

Du kan sejle fra København og Frederikshavn til Oslo eller fra Hirtshals til byer som Kristiansand, Stavanger og Bergen samt Larvik, bare 1-2 timers kørsel syd for Oslo. Du kan også sejle til Norge med færge fra Sverige og Tyskland.

Læs mere om at tage færgen til Norge.

Færger og hurtigbåde i Norge

Specielt i det vestlige og nordlige Norge, hvor der er mange og lange fjorde, ender vejene pludseligt og man må tage færgen for at komme videre på sin rejse. Færger kan spare dig for lange omveje.

Ekspresbåde og bilfærger sejler langs kysten, i de lukkede farvande og over åben hav, til byer og landsbyer, og til øer af alle tænkelige størrelser. De er perfekte for øhop, og rejseruten kan tilpasses smag og behag. Ekspresbåde medtager kun passagerer, og ikke biler. På mange af bilfærgerne landet rundt kan du faktisk rejse gratis, hvis du ikke har en motor med. Tag for eksempel søvejen mellem Trondheim og Kristiansund.

Vær opmærksom på, at der kan være lange køer på enkelte færgestrækninger i sommerferien. Det tilrådes at komme i god tid til de mest populære færger, især Geiranger-Hellesylt og Lauvik-Lysebotn i det vestlige Norge, samt Bogens-Lødingen og Bodø-Moskenes i Nord-Norge. Nogle få steder er det muligt at reservere plads i forvejen.

Cruise med Hurtigruten og Havila

Traditionsrige Hurtigruten sejler fra Bergen til Kirkenes i Finnmark. Rundturen Bergen-Kirkenes-Bergen tager 11 dage. Denne sejlads er en udsøgt måde at opleve kystens naturlige skønhed - rejsen påstås endda at være 'verdens smukkeste sørejse'. Det, der fascinerer de mange turister mest, er de mange små og store havne med tilhørende lokalliv, der anløbes undervejs.

Der er daglige afgange og hyppige stop langs kysten. Skibene kan medtage biler, hvilket gør det muligt at kombinere et krydstogt med en ferie længere inde i landet. Man kan også rejse med Hurtigruten mellem forskellige havne i Norge.

Se cruisetilbud med Hurtigruten.

Du kan også rejse på samme strækning med Havila Kystruten, som sejler ruten to gange om ugen.

Norges historiske indlandsbåde

I anden halvdel af 1800-tallet gjorde en række norske indlandsbåde det muligt at transportere mennesker og gods over de norske søer og fjorde.

Mange af dem sejler stadig i rutefart den dag i dag.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Planlæg turen

Filtrer din søgning og se alle både og færger herunder.

Opdag mere

Senest besøgte sider