Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Tromsø Tromsø
Credits
Tromsø.
Photo: Bård Løken / www.nordnorge.com / Tromsø
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Så til søs

Nordmændene har altid været et søfarende folkefærd – ikke bare fordi de er tæt på havet, men fordi det var en nødvendighed. I dag er der tunneller eller broer til at forbinde de mange øer med hinanden og fastlandet, men for ikke lang tid siden var der mange steder du ikke kunne besøge, med mindre du havde en båd.

Bilfærger spiller stadig en stor rolle i Vest-Norge og Nord-Norge, hvor fjordene skærer sig dybt ind i landet. Her er der ofte umuligt – eller i bedste fald ubelejligt – at rejse langs kysten uden at skulle finde et sted at krydse de mange fjorde.

Hurtigruten, skibsruten der følger kysten og anløber 30 havne undervejs på dens rejse fra Bergen i syd til Kirkenes i nord, spillede ligeledes en stor rolle i gamle dage. I dag er det dog mere en afslappende rejseform end en absolut nødvendighed.

Det er værd at huske på, at langt fra alle passagerbåde i Norge medtager biler. I mange byer er der små passagerfærger, fra den lille ”Beffen” i Bergen og ”Sundbåten” i Kristiansund, til færgerne der forbinder Oslo med øerne i Oslofjorden.

Ikke at forglemme Lofoten-øerne, hvor mange både og færger er den geografiske lim, der binder de mange øer sammen. Langs kysten sejler ekspresbåde og lukker de huller, hvor togene ikke kan komme frem. Fra Stavanger via Bergen til de mange samfund i Sognefjorden sejler katamaranbåde hurtigt og effektivt fra det ene sted til det andet. Det samme er tilfældet for mange små landsbyer ved fjordene, hvor man traditionelt kun kunne komme til med robåd.

Se selv

Rejs med færge til og i Norge

Specielt i det vestlige Norge, hvor der er mange og lange fjorde, ender vejene pludseligt og man må tage færgen for at komme videre på sin rejse.

Ekspresbåde og bilfærger

Ekspresbåde og bilfærger sejler langs kysten, i de lukkede farvande og over åben hav, til byer og landsbyer, og til øer af alle tænkelige størrelser. De er perfekte for øhop, og rejseruten kan tilpasses smag og behag.

Vær opmærksom på at der kan være lange køer i sommermånederne. Det tilrådes at komme i god tid til de mest populære færger, især Geiranger-Hellesylt og Lauvik-Lysebotn.

Følgende selskaber kan give yderligere oplysninger om sejlplaner med videre:

Hurtigruten

Traditionsrige Hurtigruten sejler fra Bergen til Kirkenes i Finnmark. Turen Bergen-Kirkenes-Bergen tager 11 dage. Denne sejlads er en udsøgt måde at opleve kystens naturlige skønhed. Det er bestemt "verdens smukkeste sørejse". Det, der fascinerer de mange turister mest, er de mange små og store havne med tilhørende lokaliv der anløbes undervejs.

Der er daglige afgange og hyppige stop langs kysten. Skibene kan medtage biler, hvilket gør det muligt at kombinere et krydstogt med en ferie længere inde i landet.

Bådture på søerne

Det er ikke kun langs kysten der sejles. Tag for eksempel på sejltur på Norges største sø Mjøsa, med verdens ældste hjuldamper Skibladner. Eller prøv en behagelig sejltur i Jotunheimens fjelde med Gjendebåten.

Rejs til Norge med færge

Der findes adskillige færger, der sejler fra Danmark til Norge:

Du kan også sejle til Norge fra både Tyskland (Kiel) og Sverige (Strömstad) med Color Line.

Bliv betaget af det arktiske Norge med Hurtigruten

Se Norge med Hurtigruten

Flere måder at rejse i Norge

×

Sponsoreret

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad