Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Overnatning

  Scandic Hotels - i alle større byer fra nord til syd

  Nordic Choice Hotels - en anderledes hotelkæde

  Thon Hotels - fantastisk morgenmad inkluderet

  Radisson Blu Hotels - book dit hotel i Norge

  Citybox - moderne lavprishoteller med central beliggenhed

  DanCenter - din feriehusekspert i Norge

  Norgesbooking - bestil den perfekte hytte i Norge

  Campcation –  Book camping over hele Norge med Campcation

 • Rejs hertil og rundt

  Vy - det skal være let at rejse grønt

  SJ NORD - eventyret starter i toget

  Vy express - gør det let at rejse grønt med bus

  NOR-WAY Bussekspress - grønne busrejser

  Widerøe - Skandinaviens største regionale luftfartsselskab

  DFDS - sejl nemt og bekvemt fra København til Oslo

  AutoEurope - altid en god billeje-oplevelse

  Rent-A-Wreck - det smarte lejebilvalg

  Arctic Campers - lej en autocamper i Norge

  Cabin Campers - din hytte på fire hjul

 • Ture og rundture

  Hurtigruten - 'Verdens smukkeste sørejse'

  Fjord Tours - Norge i en nøddeskal®, den mest populære rundtur i Norge

  Authentic Scandinavia - rejs som de lokale

  Up Norway - skræddersyede rejser fra eksperterne

  Norrøna Hvitserk - ekspeditioner og eventyrferie

  Booknordics.com hundredvis af aktiviteter, rundture og cruises i Norge

  Brim Explorer - Stille fjordture med elektrisk katamaran

  Fjord Travel - bæredygtige flerdagesture

  Go Fjords - ture og aktiviteter over hele Norge

  50 Degrees North - uforglemmelige, skræddersyede ture i Norge for mindre grupper

  Discover Norway - færdigpakkede ski-, cykel- og vandreture i Norge

  Norwegian Holidays - pakkerejser til lavpris med Norwegian. Fly, hotel og lejebil

  Stromma - sightseeing, udflugter og oplevelser med bus, båd og minitog.

 • Alpine fjeldresorter

  Beitostølen - Eventyr og nydelse hele året

  Rauland - skiferie i betagende fjeldlandskab

 • Offers

Search
or search all of Norway
A woman traveling with Flåm railway
A woman traveling with Flåm railway
Flåm railway.
Photo: Torild Moland - TravelStock
Flåm railway.
Photo: Torild Moland - TravelStock

Norges smukkeste togture

Alle om bord! Læn dig tilbage i sædet og lad toget tage dig med gennem Norges spektakulære natur på nogle af verdens smukkeste togbaner. Disse otte togstrækninger er mere end ture fra A til B, de er oplevelser i sig selv - og toget er en bæredygtig måde at opleve Norge.

At køre med tog i Norge handler ikke bare om at nå frem til den endelige destination. Det handler i højere grad om ren rejseglæde og om at lade sig betage af de smukke landskaber undervejs. Mange af de norske togstrækninger er som regel at finde på lister over verdens smukkeste togture fra Lonely Planet og andre aviser og rejsemagasiner.

”Togene på for eksempel Nordlandsbanen og Bergensbanen er langt mere end bare transportmidler. Som passager på disse strækninger bliver du en del af landskabet og kulturen på en helt anden måde, end du bliver det i et fly.

Forfatteren Jan Helge Østlund har skrevet mange bøger om at rejse med tog i Norge. ”Schweiz og Østrig er stærke konkurrenter, men jeg vil alligevel sige, at Norge er et oplagt rejsemål for togentusiaster. Togene længere sydpå er hurtigere, men vi scorer højt på historie, interessante stop undervejs og den smukke natur langs skinnerne,” siger Østlund.

At rejse med tog er en af de mest bæredygtige måder at komme rundt i Norge. Her er otte norske jernbaner, der tilbyder langt mere end bare transport.

1. Bergensbanen

Bergensbanen er måske den mest populære af de naturskønne jernbaner i Norge - og med god grund. Rejsen går gennem smukke fjeldlandskaber fra Oslo via Gol og Geilo op gennem Hallingdal mod Finse, langs Hardangerjøkulen og hele vejen til endestationen i Bergen.

”Bergensbanen forbinder ikke bare de to største norske byer, Bergen og Oslo, det er også en tur gennem en lang række typisk norske landskaber. Togene suser forbi marker og skove, fjorde og fjelde. Og så er det også interessant, at den passerer landets højeste punkt for en jernbane,” siger Østlund.

NRK (det norske svar på DR) viste hele Bergensbanen på tv, minut for minut, og siden er turen blevet meget populær for de rejsende. På Myrdal Station benytter mange sig af muligheden for at skifte til Flåmsbanen, en afsindigt flot afstikker hele vejen ned til Flåm ved Aurlandsfjorden.

Book dine billetter med VY.

Få flere insidertips til must-see steder og aktiviteter langs Bergensbanen fra de berømte lokomotiv-tvillinger.

2. Flåmsbanen

Selvom hele turen kan tilbagelægges på bare én time er Flåmsbanen en af verdens mest berømte togstrækninger, ikke mindst på grund af udsigten undervejs. Hvert år tager over en halv million mennesker med på den stejle rejse fra Myrdal og ned til Flåm i den inderste del af Aurlandsfjorden.

”Flåmsbanen har vidunderlige udsigter på dage med klart vejr. Turen går forbi brusende vandfald, elve, dale og fjelde - landskaber, der af de fleste regnes som selve essensen af den norske natur,” siger Østlund.

Som livslang togelsker sætter Østlund særligt pris på Flåmsbanens tekniske aspekter.

”Fremfor alt er Flåmsbanen et teknologisk mesterværk. På grund af den stejle stigning fra 0 meter til 866 meters højde er det nødvendigt med to lokomotiver, ét foran og ét bagpå. Og hver togvogn er udstyret med specielle bremser,” forklarer han.

I Flåm kan du prøve en række forskellige aktiviteter uanset tid på året, blandt andet et miljøvenligt fjordcruise. Flåmsbanen er også en oplevelse om vinteren, hvor den dublerer som skilift!

Book billetter hos VY.

3. Dovrebanen

Dovrebanen er uden tvivl den mest uforglemmelige måde at rejse mellem Oslo og Trondheim. På den syv timer lange tur gennem Gudbrandsdalen, Rondane, Jotunheimen og Dovrefjell rejser du gennem nogle af Norges mest kendte nationalparker.

”En dag på Dovrebanen et godt brugt. På strækningen mellem Mjøsa og op forbi Hamar og Lillehammer er der mange spændende ting at kigge på. Du kører også forbi Eidsvoll, selve arnestedet for den norske grundlov, og selvom naturen ikke er nær så spektakulær som på nogle af de mere kendte jernbaner, er her stadig rigeligt for øjet. Du kan blandt andet være heldig at se moskusokser,” siger Østlund.

Hvis du har lyst, kan du stige af på Dovrefjell og tage en overnatning. Når du vågner, kan du for eksempel tage på moskussafari. Du kan også bare nøjes med at sætte tænderne i de enorme dyrs saftige kød på Kongsvold Fjeldstue, et af Norges mest specielle hoteller og spisesteder, lige ved Kongsvoll Station.

Et populært stoppested for børnefamilier er Hunderfossen Familiepark lidt uden for Lillehammer. På Bjorli Station kan du skifte til Raumabanen, der sætter kurs ud mod Åndalsnes ved kysten.

Se køreplaner og køb billetter til Dovrebanen hos SJ NORD.

Få flere tips til hvad du kan se og lave langs Dovrebanen af togeksperten Erik Sveberg Dietrichs.

4. Raumabanen

A train on the Rauma Railway in the sunny mountain landscape, Fjord Norway
Raumabanen.
Photo: Leif Johnny Olestad / Visitnorway.com

Raumabanen beskrives ofte som en af Norges ’smukkeste og vildeste jernbaner’. Denne 114 kilometer lange togtur har en helt speciel plads i Østlunds hjerte.

”Fra Bjørli og ned til Åndalsnes er der natur, som du ellers må til Schweiz for at opleve. I mine øjne er dette den smukkeste strækning i hele landet,” siger han.

Turen varer 1 time og 40 minutter, og undervejs gennem Romsdalen passeres højdepunkter som Trollveggen og Kylling Bru. Hvis du rejser med Dovrebanen er der let adgang til Raumabanen på Dombås Station. Toget er særligt tilpasset turister, med panoramavinduer og guidning om sommeren.

Fra fjordbyen Åndalsnes, også kendt som Norges tindehovedstad, kan du vandre over Romsdalseggen, tage på toptur på ski eller køre ad den nationale turistvej Geiranger-Trollstigen.

Book turen på Raumabanen med SJ NORD.

Gå ikke glip af noget! Her er flere tips til hvad du kan se og gøre undervejs:

5. Rørosbanen

A train on the Rørosbanen with a view on the town of Røros, Trøndelag, Norway
The Røros Railway.
Photo: Vy

Rørosbanen åbnede i 1877 og er dermed Norges ældste jernbane mellem forskellige landsdele. På den fem timer lange togture kommer du fra Hamar (en time med tog fra Oslo) til Trondheim, passerende gennem smuk vildmark og troldske skovområder i Østerdalen. Derefter er der stop i den gamle mineby Røros, der er en del af UNESCOs verdensarv.

"Mange anser Rørosbanen som lidt kedelig, men der er faktisk meget at se på gennem vinduerne, så det er jeg ikke enig i. I de store skovområder kan du, med lidt held, se både elge, ulve, jærve og bjørne", siger Østlund.

Køb billetter hos SJ NORD.

6. Sørlandsbanen

A train on the Sørlandsbanen, crossing a bridge over the water, Southern Norway
Sørlandsbanen.
Photo: Svein Magne Morken / Vy

Den otte timer lange togrejse på Sørlandsbanen mellem Oslo og Stavanger har ikke det samme 'vilde' præg som de andre ture på denne liste. Den er dog stadig et klart mere seværdigt alternativ end motorvejen i denne del af Norge.

Toget kører forbi mange børnevenlige rejsemål, for eksempel Bø Sommarland i Telemark og Dyreparken i Kristiansand.

"Mange forestiller sig, at skinnerne på denne bane ligger lige ved vandkanten, men store dele af linjen blev bygget længere inde i landet for at undgå at blive bombet under krigen. Det er faktisk først i Egersund, at du kan se havet. Ellers kører du mest gennem dale og skove. I Nelaug går der en sidebane til Arendal på sydkysten, hvor der er meget flot," siger Østlund.

Sørlandsbanen sørger også for let adgang til det sydlige Norges andre smukke kystbyer med hvidmalede træhuse, som for eksempel Risør, Grimstad, Mandal, Flekkefjord og Egersund.

7. Nordlandsbanen

A train on the Nordlandsbanen in Northern Norway
Saltfjellet, Nordland.
Photo: Vy

Den 729 kilometer lange rute mellem Trondheim og Bodø er Norges længste jernbanestrækning, ifølge Vy. Som passager på denne strækning føres du gennem smukke og varierede landskaber i det nordlige Norge, karakteristisk kystterræn, forbi små byer inde i landet samt over højfjeld. Hop af på en af de mange stationer i Trøndelag, prøv laksefiskeri eller udforsk en af de tre nationalparker i Namdalen. Hvis du vil kigge nærmere på Helgelandskysten kan du stå af i Mosjøen eller Mo i Rana.

"Nordlandsbanen er over 700 kilometer fuld af oplevelser, historie og spektakulær natur. Mange tror, at det er en kedelig tur fordi den tager 11 timer. Men faktisk er det en af de allerflotteste togture i Norge," siger Jan Helge Østlund.

Nordlandsbanen er den eneste togbane i Norge, der krydser polarcirklen. Der er to daglige afgange fra både Trondheim og Bodø, og turen med nattoget beskrives ofte som en af verdens smukkeste togture af Lonely Planet. Husk at bestille i god tid, hvis du vil have en sovevogn.

Book din togrejse med SJ NORD.

8. Ofotbanen

A train on the Ofotbanen in a beautiful river and mountain landscape, Northern Norway
Ofotbanen.
Photo: Jernbaneverket / Roar G. Nillson

Ofotbanen er ofte blevet kaldt 'Verdens ottende vidunder'. Det er Norges nordligste togbane, og den tager dig med fra Narvik ved Ofotfjorden og til den svenske grænse ved Vassijaure. Turen går fra fjord til højfjeld gennem et mennesketomt, men historisk landskab. Turen til den svenske grænse tager cirka en time, men du kan fortsætte med tog helt til Stockholm og andre rejsemål i Europa.

På denne tur er det ikke kun naturen, der er imponerende. Her er mange spor efter de 'rallere', der opførte jernbanen under Klondyke-lignende forhold i slutningen af 1800-tallet. Her er også mange spor efter Anden Verdenskrig - en stor del af bombardementet i Slaget om Narvik fandt sted i nærheden af jernbanen, der var en vigtig transportvej for Europas største og vigtigste jernmalmmine i Kiruna.

Stå af på den rødmalede Katterat Station og gå turen tilbage til Rombaksbotn ved fjorden via den smukke gamle Rallarvegen. Om sommeren er der guidede ture og RIB-transport tilbage til Narvik. Uden for sæsonen må du tjekke dine muligheder med turistkontoret i Narvik. Du kan stå på ski med fjordudsigt på Narvikfjellet helt indtil maj måned. Om sommeren kan du tage kabelbanen op til toppen af fjeldet og nyde udsigten ud over havet.

Planlæg turen med Entur

Brug vores kort over flyafgange til at finde direkte fly til Norge.

Entur er en rejseapp, der hjælper dig med at planlægge turen rundt i Norge med bus, tog, metro, båd og fly. Hvis du ved hvor du er og hvor du skal hen, finder Entur den hurtigste og letteste vej, uanset om du er på Lindesnes eller på Nordkap. Du kan i de fleste tilfælde også købe billetter ved hjælp af Entur (det er lettest via deres app). 

Download Entur fra AppStore eller Google Play.

Togselskaber i Norge

Der er adskillige togselskaber i Norge, herunder VY, Flytoget, Go-Ahead Nordic og SJ NORD.

VY står for de lokale tog i Oslo-området og enkelte regionale linjer, herunder Dovrebanen og Bergensbanen.

Flytoget er en hurtig forbindelse mellem Oslo Lufthavn og Oslo S (centrum).

Go-Ahead Nordic driver Sørlandsbanen mellem Oslo og Stavanger, Arendalsbanen og Jærenbanen.

SJ NORD driver syv baner i Norge, herunder de lokale tog i Nordland og Trøndelag samt en række regionale baner, herunder Nordlandsbanen, Dovrebanen, Raumabanen og Rørosbanen.

Gør dig klar

Her er alt du skal vide om togturene på Bergensbanen og Dovrebanen.

Find togrejsen

De bedste tilbud fra vores partnere

Book din ferie til Norge i dag!

 • Norway in a Nutshell® Premium
  Credits
  Norway in a Nutshell® Premium
  Photo: Robert Bye / Unsplash
  Det beste av Norge
  Et luksuriøst togeventyr

  Med et lengre opphold i en hytte ved elven nær Flåm, kan du ta deg god tid og nyte det norske fjordlandskapet med fotturer, kajakkturer eller sykkelturer. Halvpensjon, togtur, overganger og to utendørsaktiviteter er inkludert. | 50 Degrees North

 • Oslo & Fjord Adventure by Authentic Scandinavia
  Credits
  Oslo & Fjord Adventure by Authentic Scandinavia
  Photo: Thea Hermansen
  Oslo og fjordopplevelser
  Oslo, Bergen, utforsykling og fjordsafari

  6-dagers aktivitetstur inkludert Oslo, Vestlandet, Voss og Bergen. Opplev aktiviteter som sykling, fjordsafari, RIB og spektakulære togreiser. | Authentic Scandinavia

 • Oslo, Bergen & Fjord Experience by Authentic Scandinavia
  Credits
  Oslo, Bergen & Fjord Experience by Authentic Scandinavia
  Photo: Dembowski / Authentic Scandinavia
  Oslo, Bergen og fjordopplevelser
  Oslo, Flåm og Bergen

  Firedagers tur der du opplever fantastiske fjorder. Reis med tog på Bergensbanen og Flåmsbana, tilbring natten i vakre Flåm og bli med på cruise på Nærøyfjorden. | Authentic Scandinavia

 • Sognefjord by Winter
  Credits
  Sognefjord in a nutshell
  Photo: Fjord Tours
  Sognefjorden i et nøtteskall, vinter
  Opplev fjordenes konge

  På denne todagersturen får du se Norges lengste fjord med koselige bygder og oppleve noen av verdens vakreste togreiser! Turen starter i Oslo eller Bergen. | Fjord Tours

 • Classic "Norway in a Nutshell' Hiking Tour by 50 Degrees North
  Credits
  Classic "Norway in a Nutshell' Hiking Tour by 50 Degrees North
  Photo: Fredrik Ahlsen / Visit Norway
  Klassisk fottur
  Sjarmerende hytter og fantastisk landskap

  7-dagers tur med noe av det beste Norge har å by på, inkludert tre dagers vandring, togtur fra Oslo til Finse, overnatting i Flåm, ekspressbåt til Bergen og en RIB-safari på Nærøyfjorden. Vakker natur, sjarmerende hytter og fantastisk landskap og selskap! | 50 Degrees North

 • Norwegian Fjords & Glaciers by Authentic Scandinavia
  Credits
  Norwegian Fjords & Glaciers by Authentic Scandinavia
  Photo: Sverre Hjørnevik / Fjord Norway
  Fjorder og isbreer
  Oslo, Bergen, Sognefjorden, Hardangerfjorden

  Reis med tog, båt og buss og opplev Sognefjorden og Hardangerfjorden. Besøk Oslo, Bergen og fjordbygdene Flåm, Balestrand og Ulvik. | Authentic Scandinavia

 • One of Fjord Tours Norway in a nutshell® tours on a fjord in Fjord Norway
  Credits
  Norway in a nutshell by Fjord Tours
  Photo: Fjord Tours
  Norge i et nøtteskall®
  Norges mest populære tur

  Denne legendariske turen fører deg gjennom Norges mest praktfulle fjord- og fjellandskap på UNESCOs verdensarvliste, og inkluderer en av Europas fineste togturer. | Fjord Tours

 • Norway in a nutshell winter cruise
  Credits
  Norway in a nutshell winter
  Photo: Fjord Tours
  Norge i et nøtteskall® Vinter
  Norges mest populære tur

  Finn roen med et besøk til magiske fjorder denne høsten eller vinteren. På denne legendariske turen reiser du gjennom Norges vakreste områder, med fjorder og fjell som står på UNESCOs verdensarvliste. Du får også oppleve Europas fineste togreise. Alt med én eneste billett. | Fjord Tours

 • Norway Roundtrip from Oslo by Book Nordics
  Credits
  Norway Roundtrip from Oslo by Book Nordics
  Photo: Daniele D'Andreti / Unsplash
  Rundtur fra Oslo
  Utforsk det beste av Norge på denne 24-timers rundturen

  Reis langs fjordene, ta Flåmsbana med den vakre utsikten, sov på nattoget, og besøk sjarmerende bygder. Alt på bare 24 timer! | Book Nordics

 • Coast & Fjords of Norway by Authentic Scandinavia
  Credits
  Coast & Fjords of Norway by Authentic Scandinavia
  Photo: Visit Bergen
  Kyst og fjorder
  Oslo, Bergen, fjorder, Preikestolen

  Opplev Sør-Norges høydepunkter, inkludert fjorder, kyst, vakre togturer, Preikestolen og byene Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand. | Authentic Scandinavia

 • Sognefjord in a nutshell by Fjord Tours
  Credits
  Sognefjord in a nutshell by Fjord Tours
  Photo: Sverre Hjoernevik, Visit Norway
  Sognefjorden i et nøtteskall
  Oppdag hjertet av Vestlandet

  Reis inn i hjertet av det norske fjord- og fjellandskapet, opplev mektige Sognefjorden og nyt en vakker togtur med Flåmsbana og Bergensbanen - alt i én billett! | Fjord Tours

 • Norwegian Coastal Highlights by 50 Degrees North
  Credits
  Norwegian Coastal Highlights by 50 Degrees North
  Photo: Jonatan Pie / 50 Degrees North
  Norske kysthøydepunkt
  Ledsaget tur med Kystruten fra Tromsø til Bergen

  Reis sørover med Kystruten fra Tromsø, med skandinavisk ledsager. Deretter en vakker togreise fra Bergen til Oslo.  | 50 Degrees North

 • UNESCO Geirangerfjord in a nutshell
  Credits
  UNESCO Geirangerfjord in a nutshell
  Photo: Per Ottar Walderhaug
  UNESCO Geirangerfjorden i et nøtteskall
  Verdens vakreste fjord og naturskjønne Trollstigen

  Opplev praktfull natur, majestetiske fjell og hårnålssvingene i naturskjønne Trollstigen. Cruise på smaragdgrønne Geirangerfjorden, utforsk kystbyen Ålesund og nyt noen av verdens mest Instagram-vennlige steder.

 • Arctic Circle Express by Up Norway
  Credits
  Arctic Circle Express by Up Norway
  Photo: Leif Johnny Olestad / Visit Norway
  Arctic Circle Express
  Slow travel er på moten igjen

  Ta plass på en episk togtur gjennom fredfylt landskap pepret med majestetiske fjell, fjorder og fosser - til fots, i båt eller kanskje til og med i kajakk. | Up Norway

 • Spectacular fjord view
  Credits
  Utsikt over Flåm
  Photo: Sverre Hjørnevik
  Norsk vintereventyr, premium
  Det beste av Norge fra Oslo til Bergen

  Opplev det beste av Norge med tog, ferge og buss fra Oslo til Bergen med bagasjetransport, overnatting i Flåm og vinteropplevelser. | 50 Degrees North

 • The Golden Route by Authentic Scandinavia
  Credits
  The Golden Route by Authentic Scandinavia
  Photo: Terje Rakke
  The Golden Route
  Oslo, Geiranger, Ålesund og Bergen

  9-dagers togreise uten guide der du får utforske Oslo, Geiranger, Ålesund og Bergen. Reis med imponerende Raumabanen og Bergensbanen, og nyt et cruise med Hurtigruten på Geirangerfjorden. | Authentic Scandinavia

 • Discover Fjord Norway by Authentic Scandinavia
  Credits
  Discover Fjord Norway by Authentic Scandinavia
  Photo: Jonny Akselsen / Visit Flåm
  Oppdag Vestlandet
  Oslo, Bergen, fjorder og fjell

  6-dagers togtur uten guide, inkludert Oslo, Bergen og Vatnahalsen. Opplev en togreise i vakkert landskap over fjellet mot det norske fjordlandskapet. | Authentic Scandinavia

 • Sognefjord Adventure by Authentic Scandinavia
  Credits
  Sognefjord Adventure by Authentic Scandinavia
  Photo: Frithjof Fure / Fjord Norway
  Sognefjord Adventure
  Oslo, Bergen, Flåm og Balestrand

  Reis selvstendig med tog og båt for å oppleve vakre fjorder. Besøk Oslo og Bergen, i tillegg til fjordbygdene Flåm og Balestrand. | Authentic Scandinavia

Planlæg turen

Filtrer din søgning og se tilbuddene herunder.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen