Skip to main content

DOVREFJELL

Moskusoksens rige

Scroll ned for inspiration eller gå direkte til planlæg turen til Dovrefjell

Dovrefjell ligger ved hovedvej E6 mellem Oslo og Trondheim.

Det er det eneste sted i Europa, hvor du kan se moskusokser i det fri. Mød disse enorme dyr og opdag et fjeldområde fyldt med fascinerende historie …

… og afmærkede vandrestier, der går på kryds og tværs af Dovrefjell.

Et af højdepunkterne er Snøhetta, der med sine 2.286 meter er Dovrefjells højeste fjeld. Vandreturen til toppen tager mellem fem og syv timer, men regnes ikke for krævende hvis du er vant til at vandre i fjeldene.

Men så mange timer behøver du ikke vandre for at få den mest ikoniske udsigt til Snøhetta. Faktisk kan du køre næsten hele vejen. Varme og hyggelige Viewpoint Snøhetta ligger nemlig blot 1,5 kilometer fra parkeringspladsen.

Dette udsigtspunkt, der er en del af Besøkssenter Villrein, blander natur og arkitektur på en enestående måde og er på mange måde Dovrefjells juvel. Bygningen blev kåret som 'World Building of the Year' i 2011.

Og ja - den blev naturligvis tegnet af det verdensberømte norske arkitekthus Snøhetta, der elsker fjeldet af samme navn så højt, at de opkaldte deres tegnestue efter det.

Der er forskellige måder at opdage Dovrefjell på, og at deltage i Tour de Dovre på to hjul er en af de sjoveste. Du kan leje cykler (også elektriske) flere steder i området.

Eller hvad med en tur på hesteryg?

Tag med en lokalkendt guide fra Hjerkinn Fjellstue eller Kvistli Islandshester ud at ride.

Og husk at se dig for - du ved aldrig, hvem der holder øje med dig.

På Dovrefjell bor der blandt andet vildrener, elge og fjeldræve. De kan ikke lide at blive forstyrret, så lad være med at komme for tæt på, hvis du ser dem.

Men Dovrefjells konge er naturligvis en anden nemlig denne store fætter! Moskusokserne kan beundres på sikker afstand (mindst 200 meter), uden at du har brug for kikkert. Tag med på en guidet tur, så får du den bedste oplevelse.

Hvis du er heldig, poserer de for netop dig. Så husk også kameraet.

En aktiv dag på fjeldet kan gøre enhver skrupsulten. De mange fjeldstuer og turisthytter, som for eksempel Snøheim (på billedet), imponerer selv de mest kræsne ganer.

Der er friske grøntsager fra lokalområdet, fisk og rensdyr på menuen.

Det er let at rejse til Dovrefjell med tog, bus og bil.

Eller du kan gå!

Dele af pilgrimsruterne Skt. Olavs-vejene mellem Oslo og Nidarosdomen i Trondheim fører over Dovrefjell.

Her bestemmer du selv tempoet i de storslåede naturomgivelser, med masser af tid til at reflektere over livets store og små spørgsmål.

Folldal ligger lidt øst for Dovrefjell, og herfra er der let adgang til Rondane Nationalpark og Rondanevegen, der er en af de nationale turistveje.

Så hvad venter du på?

Planlæg turen til Dovrefjell

Opdag mere

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider