Skip to main content
Jeg har mange gode minder fra togrejser i barndommen.
Lyden af toget i baggrunden, mens jeg hørte på mors Interrail-historier.
Og far, som altid kunne fortælle om de forskellige tog vi kom forbi.
Det var starten på toginteressen.

Erik Sveberg Dietrichs, forfatter af Togferie

Skal du fra Oslo til Trondheim og har du lyst til at opleve den fantastiske natur i Norge?

Gør som Erik: Tag toget!

Oplev Dovrebanen

med togeksperten Erik Sveberg Dietrichs

”Da vi var børn, tog min søster og jeg ofte toget for at besøge vores bedsteforældre. Slik fra spisevognen var et af højdepunkterne på den lange tur. Dengang handlede det mest om at komme frem til endestationen. I dag nyder jeg også selve togturen,” siger Erik.

Erik har rejst rundt med tog i store dele af verden. Det hele startede med togture til familien rundt omkring i Norge og togferier i Europa. Da han blev ældre, tog han tit på Interrail med venner eller alene.

”Tog er fantastiske. Jeg er ret høj, så det kan hurtigt blive trangt i en bus. Toget er mere komfortabelt og har mere plads, hvilket gør turen mere behagelig. Og så er toget jo også en ganske miljøvenlig måde at rejse på,” forklarer Erik.

Erik er en passioneret togrejsende, og har endda skrevet en bog om sine oplevelser på skinnerne ved navn Togferie. I bogen guider Erik og læseren gennem flere fantastiske togture i Europa og giver tips og ruteforslag undervejs.

I dag skal han være din guide på Dovrebanen, en af Norges vigtigste jernbaner, der løber gennem den østlige del af landet på turen mellem Oslo og Trondheim. Turen tager omkring 6,5 timer.

Ud over at bringe dig fra A til B er en tur med toget også en bæredygtig måde at rejse. De norske jernbaner løber gennem sceniske landskaber, hyggelige landsbyer og grønne dale, ofte højt oppe i fjeldene. Og der er meget at tage sig til undervejs! Mange af de mest spændende rejsemål, aktiviteter og attraktioner ligger blot en kort gå- eller bustur fra togstationen.

Få togekspertens tips til aktiviteter og attraktioner langs Dovrebanen.

At tage toget er måske ikke den hurtigste måde at rejse på, men du får god tid til at nyde de flotte landskaber.

Erik

100 år med jernbanehistorie

Dovrebanen blev officielt åbnet den 17. september 1921. Det tog omkring 70 år at anlægge banen. Adskillige sidebaner er kommet til siden.

Dovrebanen går formelt mellem Eidsvoll i Østlandet til Trondheim i Trøndelag, men du kan også starte turen i Oslo eller ved Oslo Lufthavn.

Tag kameraet med

På den 485 kilometer lange tur kører toget gennem Gudbrandsdalen og over Dovrefjell, en af Norges nationalparker. På Dovrefjell bor der cirka 300 vilde moskusokser. Hvis du er heldig, kan du få én af dem at se fra dit sæde!

”Jernbanen kan tage dig steder hen, hvor du ikke kan komme med bil. Det er en af de ting, jeg allerbedst kan lide ved at rejse med tog,” siger Erik.

Dovrebanen stopper ved flere stationer, hvor der er forbindelse med andre baner, herunder Rørosbanen, Nordlandsbanen og Raumabanen.

”Vi har mange fantastiske jernbaner i Norge. Raumabanen er en af mine favoritter,” siger Erik.

Dovrebanen er det perfekt transportmiddel, hvis du skal fra Oslo til Trondheim eller omvendt.
Du kan tage et nattog og vågne op i en ny by.
Men jeg anbefaler at tage turen om dagen, så du kan se de smukke landskaber i dagslys.

Erik

Eventyrene venter! Toget kører gennem nogle af Norges skønneste landskaber. Der er mange attraktioner for familier, par og solorejsende tæt på stationerne undervejs. Når du rejser med tog kan du let stå af toget og kigge nærmere på naturen eller deltage i en aktivitet, før turen går videre. Se de majestætiske moskusokser på en guidet tur på Dovrefjell, mærk pulsen stige mens du prøver rafting i Sjoa, eller overnat i en hyggelig fjeldstue.

Hvis du rejser fra Oslo til Trondheim med tog kan du fortsætte længere mod nord, hele vejen op til Bodø i Nord-Norge, om bord Nordlandsbanen.

Se alt du har brug for at vide om Dovrebanen mellem Oslo og Trondheim i denne video:

Togeksperten giver dig sine gode råd til, hvad du kan foretage dig undervejs på turen med Dovrebanen!

Kom med!

De bedste tilbud fra vores partnere

Book din ferie til Norge i dag!

Senest besøgte sider