Så er der åbent for de fleste danskere! Se den seneste information om coronavirus og din rejse til Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Med tog

Så kører det på skinner
Norge har et veludviklet skinnenetværk, der strækker sig fra Kristiansand i syd til Bodø langt nord for polarcirklen.
The Flåm Railway going through the landscape of green hills and spectacular mountains in Fjord Norway
The Flåm Railway.
Photo: Morten Rakke

Det norske jernbanenet strækker sig over mere end 3.000 kilometer. De fleste baner fører gennem skiftende landskaber, med panoramiske udsigter over forstæder, fjelde, søer og fjorde undervejs.

Bergensbanen er en af de mest berømte jernbanestrækninger i Norge, og udråbt som en af verdens bedste togture af Lonely Planet. På dens vej mellem Oslo og Bergen kommer den over Hardangervidda, Nordeuropas højest beliggende fjeldplateau. En af dens afstikkere, Flåmsbanen, er blandt verdens stejleste jernbaner.

Raumabanen, en av verdens vakreste togreiser, krysser Kylling bru på vei til Åndalsnes
Winter train journey.
Photo: Mattias Fredriksson

Andre togstrækninger af stor betydning er Dovrebanen mellem Oslo og Trondheim, samt dennes afstikker, Raumabanen, mellem Dombås og Åndalsnes.

Oslo er ikke blot Norges hovedstad, men også det vigtigste knudepunkt for togrejser. Herfra spreder det lange norske skinnenetværk sig som en vifte. Der er også direkte togforbindelse mellem den norske hovedstad og København.

Billetter

Du kan købe billetter fra 90 dage før afgang. Det er lettest og ofte billigst at gøre det på Vy's hjemmeside eller via Entur, der giver dig rejseforslag for alle offentlige transportmidler i Norge. Det er også muligt at købe billetter i de automatiske billetmaskiner, der findes på de fleste stationer, samt ved betjente billetluger. Det koster ekstra hvis du venter med at købe billet til du er om bord.

Hver måned sætter Vy en række Minipris-billetter til salg. Disse billetter skal købes online eller i en billetautomat mindst én dag før rejsen finder sted. De kan ikke ombyttes eller refunderes.

Planlæg turen med Entur

Entur er en rejseapp, der hjælper dig med at planlægge turen rundt i Norge med bus, tog, metro, båd og fly. Hvis du ved hvor du er og hvor du skal hen, finder Entur den hurtigste og letteste vej, uanset om du er på Lindesnes eller på Nordkap. Du kan i de fleste tilfælde også købe billetter ved hjælp af Entur (det er lettest via deres app). 

Download Entur fra AppStore eller Google Play.

Tag toget i Norge

Vy (tidligere NSB)
På turen gennem Norge tager Vy dig med over 2.577 jernbanebroer og gennem 733 tunneller. Den nordligste station er Bodø, endestation på Nordlandsbanen. 

Flytoget
Flytoget er en hurtig forbindelse mellem Oslo S (centrum) og Oslo Lufthavn. Det tager blot 20 minutter at tilbagelægge de 50 kilometer. Turen mellem Oslo og Drammen tager en time.

Setesdalsbanen
Setesdalsbanen i det sydlige Norge blev opført i 1896 og lukkede i 1962, men åbnede to år senere som museumsjernbane. De mere end 100 år gamle damplokomotiver kører på denne smalle jernbane mellem Kristiansand og Byglandsfjord.

Flere måder at rejse rundt i Norge

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Planlæg turen

Filtrer din søgning og se alle både og færger herunder.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top
Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen