Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Flåmsbanen Flåmsbanen
Credits
Flåmsbanen.
Photo: Morten Rakke
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Så kører det på skinner

NSB, de norske statsbaner, driver de fleste passagertog i Norge på et veludviklet skinnenetværk, der strækker sig fra Kristiansand i syd til Bodø langt over polarcirklen.

Det norske jernbanenet strækker sig over mere end 3.000 kilometer, gennem 775 tunneller og over mere end 3.000 jernbanebroer. De fleste baner fører gennem skiftende landskaber, med panoramiske udsigter over forstæder, fjelde, søer og fjorde undervejs.

Oslo er ikke blot Norges hovedstad, men også det vigtigste knudepunkt for togrejser. Herfra spreder det ekstensive skinnenetværk sig som en vifte.

Bergensbanen er en af de mest berømte jernbanestrækninger i Norge, og udråbt som ikke mindre end verdens bedste togtur af Lonely Planet. På dens vej mellem Oslo og Bergen kommer den over Hardangervidda, Nordeuropas højest beliggende fjeldplateau. En af dens afstikkere, Flåmsbanen, er blandt verdens stejleste jernbaner.

Andre togstrækninger af stor betydning er Dovrebanen mellem Oslo og Trondheim, samt dennes afstikker, Raumabanen, mellem Dombås og Åndalsnes.

Læs mere om de norske statsbaner (NSB).

Se selv

Flere måder at rejse i Norge

×

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad