Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Med tog

Så kører det på skinner
De norske statsbaner (NSB) driver de fleste passagertog i Norge på et veludviklet skinnenetværk, der strækker sig fra Kristiansand i syd til Bodø langt nord for polarcirklen.
Et tog kjører på Flåmsbana gjennom en grønn og frodig dal
Flåmsbana.
Photo: Morten Rakke
Ad

Det norske jernbanenet strækker sig over mere end 3.000 kilometer. De fleste baner fører gennem skiftende landskaber, med panoramiske udsigter over forstæder, fjelde, søer og fjorde undervejs.

Bergensbanen er en af de mest berømte jernbanestrækninger i Norge, og udråbt som en af verdens bedste togture af Lonely Planet. På dens vej mellem Oslo og Bergen kommer den over Hardangervidda, Nordeuropas højest beliggende fjeldplateau. En af dens afstikkere, Flåmsbanen, er blandt verdens stejleste jernbaner.

The Bergen Railway, Voss
Bergensbanen.
Photo: NSB
Bergensbanen
PLAY VIDEO

Andre togstrækninger af stor betydning er Dovrebanen mellem Oslo og Trondheim, samt dennes afstikker, Raumabanen, mellem Dombås og Åndalsnes.

Oslo er ikke blot Norges hovedstad, men også det vigtigste knudepunkt for togrejser. Herfra spreder det lange norske skinnenetværk sig som en vifte.

Billetter

Du kan købe billetter fra 90 dage før afgang. Det er lettest og ofte billigst at gøre det på NSB's hjemmeside. Det er også muligt at købe billetter i de automatiske billetmaskiner, der findes på de fleste stationer, samt ved betjente billetluger. Det koster ekstra hvis du venter med at købe billet til du er om bord.

Hver måned sætter NSB en række Minipris-billetter til salg. Disse billetter skal købes online eller i en billetautomat mindst én dag før rejsen finder sted. De kan ikke ombyttes eller refunderes.

Tag toget i Norge

De Norske Statsbaner (NSB)
På turen gennem Norge tager NSB dig med over 2.577 jernbanebroer og gennem 733 tunneller. Den nordligste station er Bodø, endestation på Nordlandsbanen. I 2018 blev NSB kåret som Norges mest bæredygtige selskab af Sustainable Brand Index. Hvert år har NSB over 60 millioner passagerer.

Flytoget
Flytoget er en hurtig forbindelse mellem Oslo S (centrum) og Oslo Lufthavn. Det tager blot 20 minutter at tilbagelægge de 50 kilometer. Turen mellem Oslo og Drammen tager en time.

Setesdalsbanen
Setesdalsbanen i det sydlige Norge blev opført i 1896 og lukkede i 1962, men åbnede to år senere som museumsjernbane. De mere end 100 år gamle damplokomotiver kører på denne smalle jernbane mellem Kristiansand og Byglandsfjord.

Flere måder at rejse rundt i Norge

Planlæg turen

Filtrer din søgning og se alle både og færger herunder.

×
Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen

Ad
Ad
Ad
Ad