Skip to main content

En enestående, nordisk kystoplevelse

Vil du opleve stort set hele den norske kyst på kort tid? Et krydstogt er komfortabelt, med flotte udsigter og muligheden for at se det hele på bare elleve dage.

En sådan flydende base vil spare dig bøvlet med at pakke din bagage ud og ind ustandseligt for hvert nyt rejsemål, og alle restauranter, barer og forlystelser er altid lige i nærheden.

Det er dog forkert at forvente endeløs fest. De fleste krydstogtspassagerer i Norge er mere til fred og afslapning, seværdige landskaber samt smagsprøver på de lokale specialiteter undervejs.

To norske krydstogtselskaber

I dag er der to norske selskaber, der sejler langs vestkysten: Hurtigruten og Havila. Hurtigruten har sejlet siden 1893, med daglige afgange og anløb i 34 havne på turen mellem Bergen i syd og Kirkenes i nord.

Havila havde sin jomfrurejse i 2021 og sejler på samme strækning som Hurtigruten - fra Bergen til Kirkenes og tilbage igen. Havilas flåde er topmoderne og med den nyeste teknologi. Skibene sejler på elektricitet og flydende naturgas. Sejladsen er næsten helt lydløs, hvilket bringer dig endnu tættere på naturen.

Både Hurtigruten og Havila tilbyder en bred vifte af ture at vælge mellem. Rejs langs hele kysten - den ene vej eller den anden (eller begge veje). Den klassiske rundtur tager elleve eller tolv dage (seks eller syv dage i hver retning). Det er værd at vide, at skibene anløber havnene på forskellige tidspunkter af dagen afhængig af, om de er på vej mod nord eller syd - så returrejsen er en helt anden oplevelse.

Det er også muligt at rejse hele vejen til Svalbard med Hurtigruten.

Nordlys og midnatssol

Norges kystlinje er en af de længste i verden, med flere fjorde end noget andet sted i verden. Faktisk er ordet 'fjord' af norsk oprindelse.

Fra det komfortable krydstogtskib er det bare at læne sig tilbage og nyde de naturlige vidundere såsom nordlyset om vinteren og midnatssolen om sommeren. Hvis du er heldig, kan du se havørne svæve over skibet, hvaler i havet og sæler lege i fjordene.

Et krydstogtskib for fremtiden

Havila Kystrutens nye krydstogtskibe er nogle af verdens mest miljøvenlige færger. På grund af motorerne, der drives af flydende naturgas og nogle af verdens største batterier, kan skibene sejle på de UNESCO-beskyttede fjorde med langt lavere udslip end de skibe, der sejler på traditionelt brændstof. Udslippet af nitrogenoxid er 90 procent lavere og CO2-udslippet er 25 procent lavere på hybridfærgerne.

Maden om bord Havilas skibe er lavet af friske råvarer fra lokale producenter langs ruten. Nyd smagen af Norge, tilberedt af prisvindende køkkenchefer.

Udflugter på land

Når du rejser med Hurtigruten og Havila har du også mulighed for at tage på udflugt, mens skibene er i havn - alt afhængig af sejlplanen.

Der er måske ikke tid til længere ture ind i landet, men som regel er der god tid til at opleve de interessante byer i alskens størrelser langs kysten.

Hvis du er mere eventyrlysten, kan du sammen med Hurtigruten tage med på hundeslædeture eller andre guidede ture. Det er naturligvis også muligt at gå på opdagelse på egen hånd - bare husk at være tilbage på skibet før afgang!

Book din tur med Hurtigruten.

</br>

Rejs uden for højsæsonen

De fleste turister besøger de berømte fjorde om sommeren. Hvis du vil have mere plads og en mere rolig oplevelse, kan det anbefales at planlægge rejsen på en af de andre årstider. 

Naturen er om muligt endnu mere majestætisk om vinteren, med frostklare fjorde, frosne vandfald og masser af sne i fjeldene.

Et cruise er også magisk om foråret, når sneen smelter og giver ekstra kraft til vandfaldene, og hvor træer og blomster igen kommer til live. Om efteråret mødes du af gyldne farver på din vej langs kysten.

Internationale krydstogtselskaber

Krydstogtskibe ankommer ofte til Norge fra mange forskellige havnebyer i Europa, hvilket gør det let at komme til Norge både sikkert og bekvemt.

Den ægte norske oplevelse får du, hvis du starter og slutter krydstogtet i en norsk havn. På denne måde får du et par ekstra dage på land og dermed mulighed for at se mere af Norge.

Der er over 50 havne langs kysten, men ikke alle er fremkommelige eller tilgængelige for internationale skibe. Dette er ikke mindst på grund af de strenge regler, der er blevet indført for at begrænse miljøudslippet i de beskyttede fjordområder.

Internationale færgeselskaber

Fire forskellige færgeselskaber sejler dagligt til Norge fra Danmark, Sverige og Tyskland.

Som regel kan du tage bilen med, og der gives ofte rabat til pensionister, studerende og børn. Nogle færger er kun til transport, mens andre også byder på underholdning og overnatningsmuligheder på overfarten.

Book din færgetur til Oslo fra København eller Frederikshavn.

Krydstogtsdestinationer i Norge

Do you work in the travel industry?

If you are employed by a cruise line, tour operator or travel agency, Cruise Norway can help you with information about Cruise Norway member ports, destinations, attractions and other services provided by partner companies.

Cruise Norway is a collaboration between Norwegian port authorities, transport companies, and other Norwegian suppliers, which aims to simplify the cruise planning process.

Cruise Norway has also defined a set of guidelines for Norwegian cruise ports and destinations, helping them to deliver the best possible quality and service.

Find more information on Cruise Norway's website.

De bedste tilbud fra vores partnere

Book din ferie til Norge i dag!

Så til søs!

Der er mange måder at opleve den norske kyst. Filtrer din søgning og se flere bådoperatører og færgeselskaber herunder.

Senest besøgte sider