Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Reine in Lofoten
Reine in Lofoten.
Photo: Asgeir Helgestad / Artic Light AS / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Lidt af vejret

Navnet 'Norge' stammer fra det oldnordiske 'Norðrvegr' (eller 'Nordvejen') – en ældgammel betegnelse af den lange og takkede, men altid isfri, sejlrute langs den norske kyst. Men der er nu stadig masser af vejr i Norge.

Selvom vores nordlige nabo deler breddegrad med Alaska, Grønland og Sibirien, er der i Norge et noget mere behageligt og mildt klima. På grund af Golfstrømmen og varme luftstrømme har Norge et varmere klima end beliggenheden indikerer.

Klimaet i Norge varierer naturligvis alt afhængig af, hvilken del af landet du befinder dig i, men der kan også være store variationer lokalt. Generelt har kystområderne relativt milde vintre (men med noget sne og gode skiforhold i fjeldene), mens de indre dele har kolde vintre med masser af sne samt varme og tørre somre.

Syd-Norge omtales ofte som et sommerparadis, mens Fjord Norge måske er smukkest om foråret, når frugttræerne blomstrer. Ikke at forglemme Nord-Norge, hvor det kan være ekstremt koldt om vinteren, mens solen er oppe hele natten om sommeren.

Få den seneste vejrudsigt for dit område på yr.no. Du kan også downloade Yr's gratis vejr-app til iOS eller Android.

Kom med udenfor

Der findes ikke dårligt vejr, kun forkerte klæ'r.

Planlæg turen til Norge

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du kan foretage dig.

×
Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen