Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Reine in Lofoten
Reine, Lofoten.
Photo: Asgeir Helgestad / Artic Light AS / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Vejen nordpå er ikke altid belagt med is

Navnet ”Norge” stammer fra det oldnordiske ”Norðrvegr” (eller ”Nordvejen”) – en ældgammel betegnelse af den lange og takkede, men altid isfri, sejlrute langs den norske kyst.

Selvom vores nordlige nabo deler breddegrad med Alaska, Grønland og Siberien, er der i Norge et noget mere behageligt og mildt klima. På grund af Golfstrømmen og varme luftstrømme har Norge et varmere klima end beliggenheden indikerer, og de koldeste områder om vinteren er ofte længst inde i landet eller allerlængst mod nord. 

The Atlantic Road autumn storm
Kristiansund.
Photo: Steinar Melby
Sunday in the Oslo forest - by lake Sognsvann
Sognsvann.
Photo: CH - Visitnorway.com
Norwegian strawberries
Bergen.
Photo: Øyvind Heen - Visitnorway.com
Playing in the snow, Sjusjøen by Lillehammer
Sjusjøen.
Photo: CH - Visitnorway.com
Ad

Årets gang i Norge

Hver sæson har sin egen charme og kendetegn. Det er for eksempel anderledes at stå på ski om vinteren end om sommeren. Husk, at hvor du tager hen er lige så vigtigt som hvornår du tager af sted.

Sejren er vår

Underligt nok kan det norske forår ankomme både tidligt og sent samme år, med de første blomster i februar og sne igen sent i maj.

Årets første solstråler og nogenlunde temperaturer markerer starten på udendørs caféliv i Norge. Muligheden for at indtage den første fadøl eller kaffe under åben himmel er ikke noget en nordmand med respekt for sig selv lader slippe bort.
Læs mere om det norske forår.

Sov ikke sommeren væk

Midt på sommeren kan temperaturerne i Norge nå kvælende højder, uanset hvor langt mod nord du tager. For det meste er de lyse og lange sommerdage dog ”blot” behageligt lune, og de nydes bedst udendørs sammen med venner – måske med lidt godt i glasset og på grillen. Som en rigtig nordmand. Besøg for eksempel vores nordlige naboer til en hyggelig fejring af Skt. Hans.
Læs mere om den norske sommer.  

Pluk efterårets frugter

Efteråret er et godt tidspunkt at plukke frugt og bær – noget som nordmændene forstår at udnytte. Det er også årstid for fåre- og krabbekød, og pejsen lokker med varme og hygge, mens efterårsstormene raserer uden for. Tiden skal udnyttes bedst muligt, for snart kommer den lange og mørke vinter.
Læs mere om det norske efterår.

Når mørket falder på

Om vinteren klædes store dele af Norge i hvidt. Mod syd og ved vestkystens mange fjorde kan det knibe med sne, men det kompenserer de for længere inde i landet og mod nord. På samme måde kan temperaturerne svinge en hel del – fra langt over frysepunktet midt om vinteren, til så bidende koldt, at du nærmest er tvunget til at blive indendørs i en længere periode.
Læs mere om den norske vinter.

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen

Ad
Ad
Ad
Ad