Skip to main content

Som de siger i Norge: Der findes ikke dårligt vejr, kun forkerte klæ'r. Det er et land, hvor du bør medbringe din flotteste bikini, din varmeste uldtrøje, de højeste hæle og dit mest vind- og vandtætte overtøj.

…uanset årstid!

På grund af den varme Golfstrøm har Norge et klima, der er meget mildere end landets breddegrader ellers indikerer, varmere end for eksempel Alaska, Grønland og Sibirien. De koldeste områder om vinteren er ofte langt inde i landet og langt mod nord.

Norge strækker sig fra 57 grader nord til 78 grader nord, så klimaet varierer selvsagt en del. Der er stor forskel på vejret afhængig af, om du befinder dig mod nord eller syd, ved kysten eller inde i landet.

Som regel har kystområderne relativt milde vintre, mens de indre dele har kolde vintre med masser af sne, samt varme og tørre somre, især i de østlige dele af landet. Her ligger temperaturerne ofte omkring de 20 grader om sommeren.

Lidt regn eller slud kunne ikke slå vikingerne ud! Og de moderne nordmænd er vant til at klæde sig på i henhold til vejret, og er ikke bange for at bevæge sig uden for selvom det regner eller blæser. Men det kan naturligvis blive for meget af det gode - en efterårsstorm nydes bedst inden døre.

Regionale forskelle

Sørlandet omtales ofte som et sommerparadis, med smukke strande og muligheder for at sejle og ro i kajak. Oslo-regionen og dalene i Østlandet har også varme somre, mens vintrene er kolde med masser af sne i fjeldene.

I Fjord Norge skifter vejret hurtigt. Her kan du få regn, sol, blæst og sne på samme dag. Næsten uanset årstid! Om foråret blomstrer frugttræerne. Om efteråret skifter bladene på træerne farve, og dalstrøgene er et virvar af orange og gule toner. Her er kystklima med masser af nedbør, særligt i de områder, der ligger tættest på havet.

Nord-Norge er et oplagt sted at besøge uanset årstid. Om vinteren kan du blive betaget af nordlyset. Nord for polarcirklen er solen oppe hele døgnet rundt om sommeren - et fænomen, der kaldes midnatssol.

Husk den rette påklædning - så er der ingen hindringer for at opleve vejrets luner i Norge.

Se den seneste vejrudsigt

Vejrudsigt fra Yr.no, leveret af Meteorologisk Institutt i Norge og NRK (det norske svar på DR). Download Yr's gratis vejr-app til iOS eller Android.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Planlæg turen til Norge

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du kan foretage dig.

Senest besøgte sider