Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Forår

Sejren er vår
I maj måned blomstrer både Norge og nordmændene. Du kan praktisk talt se og føle naturen blive vækket til live rundt om dig. Den smeltende sne skaber naturlige vandfald over alt, og nordmændene gør deres bedste for at fejre forårets tilbagekomst efter en lang vinter.
A woman in a blossoming orchard in Hardanger
Hardanger.
Photo: CH / Visitnorway.com

Det norske forår er nok den årstid, der er sværest at definere. Nogle år kommer hun tidligt, andre sent. Nogle gange byder hun på varme og dejlige dage, andre gange er hun en kold, våd og blæsende omgang. For mange starter foråret først som årstid ved jævndøgn i slutningen af marts, men i Norge kan foråret tyvstarte nogle steder allerede i februar. Og selvom meteorologerne insisterer på, at foråret starter den 1. marts, så flygter mange nordmænd op på fjeldet ved påsketid for at nyde vinteren sidste timer på ski.

I maj kan man dog være sikker på, at blomsterne blomstrer (om vi så må sige). Naturen nærmest eksploderer rundt omkring dig - træer og blomster vågner, sneen i fjeldene smelter hurtigere og fylder vandfaldene, elvene og søerne, og de blomstrende frugttræer i plantagerne langs Hardangerfjorden er et syn for guder. Heldigvis er der mange helligdage om foråret - ikke mindst Norges nationaldag den 17. maj - hvor nordmændene og deres gæster rigtigt kan nyde årstiden.

Foråret kan altså være en underlig størrelse. Og selvom du nogle år kan vågne op til nysne sidst i april, er du også næsten altid garanteret dage, hvor solens stråler indbyder til en såkaldt 'utepils' (en kold pilsner, der nydes uden for på en varm dag).

Klæd dig på til foråret

Det kan være svært at finde det helt rigtige outfit til en norsk forårsdag. Har du lige taget regnjakken på titter solen sikkert frem om et øjeblik, og har du glemt paraplyen kan du være sikker på at det bliver snart bliver regnvejr. Og så fremdeles.

Vejret og temperaturen kan skifte hurtigt, og særligt i fjeldene, hvor det er essentielt at medbringe godt fodtøj og varmt overtøj uanset vejrmeldingerne fra morgenstunden. Forårsvejret er ustabilt og uforudsigeligt, så klæd dig på i lag og vær klar på både sol og regn - og sne! I Norge er uld altid på mode.

Er du på sightseeing i byen er det en god idé at tage paraply med, med mindre det også er blæsevejr. I ødemarken er det dog bedre med en regnjakke eller en wind-breaker. Medbring altid solbriller, og husk at bruge solcreme, hvis du er i et område hvor der stadig er sne – den hvide sne reflekterer solen, og det er lettere at blive forbrændt end man skulle tro.

Sæsonens mad og drikke

Om foråret serveres der ofte lam, som regel omkring påske, og årets første kartofler, asparges og hvidløg sætter gang i mange nordmænds mundvand. Det samme kan i dén grad siges om friskfangede fisk, herunder sild og torsk fra Lofoten – også kendt som 'skrei' og anset som en lokal delikatesse.

Sommeren nærmer sig, og det gør rabarberen også. I al sin pragt er det en vigtig ingrediens i for eksempel kager og bagværk. De kan godt lide kager i Norge, særligt i den vestlige del.

Traditionelt var foråret også tiden, hvor de sidste rester fra vinterforrådet skulle bruges, hvorfor saltet kød og 'raspeball' er en populær forårsspise selv i dag.

De andre årstider

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Flere forårsaktiviteter

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du kan foretage dig.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top
Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen