Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Hardanger
Hardanger.
Photo: CH / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Sejren er vår

I maj måned blomstrer både Norge og nordmændene. Du kan praktisk talt se og føle naturen blive vækket til live rundt om dig. Der er mange helligdage i denne periode, og nordmændene gør deres bedste for at fejre forårets tilbagekomst efter en lang vinter.

Sen forår er måske den tid på året, hvor de norske landskaber er mest præsentable. Træer og blomstervågner, sneen i fjeldene smelter og fylder vandfaldene, og de blomstrende frugttræer i plantagerne langs Hardangerfjorden i maj er som selve paradis.

For mange starter foråret først som årstid ved jævndøgn i marts, men i Norge kan foråret tyvstarte allerede i februar, hvis sneen smelter og de første blomster dukker op.

Foråret kan dog være en underlig størrelse, og måske dukker hun ikke op før engang langt inde i maj måned. Selv da kan der være dage med snevejr, og dage med indbydende solskinsvejr. Foråret kan også være blæsende, så vær forsigtig med paraplyen.

Foråret er den årstid, hvor der er de største temperatursforskelle mellem syd og nord, samt den årstid, hvor dags- og nattetemperaturene svinger mest.

Admiring the view from a flowery meadow, Klungnes
Klungnes.
Photo: Øyvind Heen - Visitnorway.com
Sheep
Herøy.
Photo: Terje Rakke/Nordic life - Visitnorway.com
Skorpa
Skorpa.
Photo: www.runemolnes.com - Visitnorway.com
Hardanger
Hardanger.
Photo: CH / Visitnorway.com
Ad

Sæsonens mad og drikke

Om foråret serveres der ofte lam, som regel omkring påske, og årets første kartofler, asparges og hvidløg sætter gang i mange nordmænds mundvand. Det samme kan i dén grad siges om friskfanget fisk, herunder sild og torsk fra Lofoten – det hedder “skrei” og er en lokal delikatesse.

Sommeren nærmer sig, og det gør rabarberen også. I al sin pragt er det en vigtig ingrediens i for eksempel kager og bagværk. De kan godt lide kager i Norge, særligt i den vestlige del.

Traditionelt var foråret også tiden, hvor de sidste rester fra vinterforrådet skulle bruges, hvorfor saltet kød og “raspeball” er en populær forårsspise selv i dag.

Læs mere om de norske madtraditioner.

Klæd dig på til forår i Norge

Det kan være svært at finde det helt rigtige outfit til en norsk forårsdag. Har du lige taget regnjakken på titter solen sikkert frem om et øjeblik, og har du glemt paraplyen kan du være sikker på at det bliver snart bliver regnvejr. Og så fremdeles.

Vejret og temperaturen kan skifte hurtigt, og særligt i fjeldene, hvor det er essentielt at medbringe godt fodtøj og varmt overtøj uanset vejrmeldingerne fra morgenstunden. Forårsvejret er ustabilt og uforudsigeligt, så klæd dig på i lag og vær klar på både sol og regn.

Er du på sightseeing i byen er det en god idé at tage paraply med, med mindre det også er blæsevejr. I ødemarken er det dog bedre med en regnjakke eller en wind-breaker. Medbring altid solbriller, og husk at bruge solcreme, hvis du er i et område hvor der stadig er sne – den hvide sne reflekterer solen, og det er lettere at blive forbrændt end man skulle tro.

Den berømte blomstring i Hardanger

Det lokale vejr og klima

Foråret ankommer tidligere i det sydligste Norge sammenlignet med resten af landet, som regel en gang i april – og det er let at se, når våren er her. Dagene bliver varmere og lysere dag for dag. 

Tidligt om foråret har kystområderne i det vestlige Norge som regel de højeste gennemsnitstemperaturer, men i maj måles de højeste temperaturer i det sydøstlige og sydlige Norge.

Det arktiske Norge oplever ofte ikke rigtigt forår før sidst i maj eller juni, men til den tid er de lange og lyse dage allerede ankommet, og man glemmer derfor let denne årstid.

Lige som foråret ankommer senere til Nord-Norge end resten af landet, starter årstiden også langt før ved kysten og i dalene end i fjeldområderne. På din klatretur op ad fjeldet kan du opleve den skiftende årstid, fra forår til vinter eller fra vinter til forår, på blot få kilometer.

De andre årstider

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen

Ad
Ad
Ad
Ad