Byferie i Norge

Få tips fra de lokale om spændende ting, du kan nå på en lang weekend i Norges største byer, hvor urbane miljøer møder småbyernes charme.

Start weekenden med en fredag i kulturens tegn. Besøg de bedste museer, gallerier og seværdigheder ...

... og brug så lørdagen på at udforske de lokales favoritsteder: charmerende caféer, specialbutikker, saunaer – og ikke mindst restauranter i topklasse, der byder på lækkerier med lokale råvarer.

Den sidste dag er det oplagt at tage på en god søndagstur. Uanset om du vælger byvandring eller sætter kurs mod en fjeldtop i nærheden, bør du være klar til at udforske områderne til fods.

En af de bedste ting ved Norges større byer er, at de faktisk er ret små. Derfor er det muligt at opleve mange af højdepunkterne i løbet af én lang weekend. Du kan altså sagtens besøge de største attraktioner, for eksempel Nidarosdomen i Trondheim, Bryggen i Bergen, Ishavskatedralen i Tromsø og Oslos nye attraktioner – og stadig have masser af tid til at udforske skjulte gyder, spændende spisesteder, caféer og koncerter.

Alle de norske byer ligger tæt på storslået natur, så det er nemt at kombinere urbant byliv med fantastiske udendørsoplevelser. Skov eller fjeld? Adrenalin eller afslapning? Det er alt sammen lige i nærheden, hvad enten du har lyst til at padle, rafte, fiske, vandre eller klatre.

Vi har bedt en flok lokale kendere i Oslo, Bergen, Tromsø, Trondheim, Stavanger, Ålesund, Bodø, Fredrikstad og Kristiansand om at give deres bedste tips til en lang weekend. Læs deres anbefalinger nedenfor, og find så frem til din nye storbyfavorit!

Find din storby

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejds partnere.

Besøg en norsk by

Søg efter oplevelser, overnatning og spisesteder. Gå i gang med at planlægge turen nu!

Store oplevelser venter

Senest besøgte sider