Skip to main content

10.000 skridt

10.000 skridt i den rigtige retning

Nordmændene elsker at gå. For det meste på fjeldet, men også i byerne. Og en af de bedste ting ved de norske byer er, at de er så kompakte, at det er nemt at se en masse til fods. Der er ingen grund til at bruge en masse tid på at komme frem og tilbage med den offentlige transport. 

Du kan godt tage stiletterne med, men det er måske smartere med et par gode vandresko. Tag på en fantastisk gåtur til kunstmuseer i verdensklasse, charmerende gamle bydele, farverige street-food markeder og grønne parker. Det er dig, der bestemmer ruten!

WHO har i mange år anbefalet, at man går omkring 10.000 skridt hver dag - så derfor inviterede Visit Norway fem europæere til at gøre netop dét, i fem forskellige norske byer. De fem deltagere er hver blevet tildelt en rute på 10.000 skridt, omkring 7-8 kilometer, rundt til de største attraktioner og seværdigheder.

Hovedstaden Oslo var Europæisk Miljøhovedstad i 2019 på grund af evnen til at bevare grønne områder og reducere forurening. Mange af de centrale områder i Oslo er helt fri for trafik, hvilket blot gør turen til fods endnu mere behagelig.

Det er også let at komme rundt til fods i Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø, hvor de fleste attraktioner, spisesteder og hoteller ofte ligger i gåafstand fra centrum.

Du kan bedre fornemme byens lyde, lugte og stemning, når du er til fods. Så find dine bedste vandresko frem og tilbagelæg dine 10.000 skridt i den retning, der frister mest!

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider