Så er der åbent for de fleste danskere! Se den seneste information om coronavirus og din rejse til Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Se Bergen på 10.000 skridt

Bergen .
Photo: Per Christian Lind / Visit Norway
Bergen .
Photo: Per Christian Lind / Visit Norway

”Jeg kunne gøre dette hele dagen lang.”

Naina

Bergen, art museum .
Photo: Per Christian Lind / Visit Norway
Bergen, art museum .
Photo: Per Christian Lind / Visit Norway

”Åh wow, vinylplader og øl. Det er da legendarisk!”

Apollon in Bergen .
Photo: Per Christian Lind / Visit Norway
Apollon in Bergen .
Photo: Per Christian Lind / Visit Norway

Kom med på en gåtur rundt i byen mellem de syv fjelde!

Bergen .
Photo:
Bergen .
Photo:

Rute 1:

NAINA I BERGEN

Distance: 10.000 skridt

Gå i Nainas fodspor. Hun har boet i syv forskellige lande og elsker at dykke ned i de forskellige steders historie, arkitektur, mad og kultur. Hun har særligt interesse (og tørst) for lokalbryggede mikro-øl. 

Én af de ting, Naina især kan lide ved Norge, er den måde hvorpå byliv og natur så let kan kombineres, og fjordbyen Bergen er ingen undtagelse. De mest tilgængelige fjeldtoppe til fods er Fløyen og Ulriken. Begge steder kan du snyde lidt og tage henholdsvis Fløibanen (kabelbane) eller Ulriksbanen (gondolbane) til tops for at nyde panoramaudsigten over byen. 

Du kan let få de mest charmerende dele af Bergen at se til fods. Gå på opdagelse mellem de gamle, historiske træhuse i de smalle gyder og brostensbelagte gader.

Rute 2:

PÅ SØNDAGSTUR I BYEN

Distance: 7 kilometer

I Norge er der lange traditioner for de såkaldte ”søndagsture”. Disse ture drejer sig normalt om vandring i naturen, men hvorfor ikke gå ugens søndagstur inde i byen denne gang? Spis en solid morgenmad på hotellet, før du snører skoene og tager af sted.

Dammen Lille Lungegårdsvann midt i centrum er et godt sted at starte gåturen. Besøg et af KODE-kunstmuseerne for lidt kulturelle input fra både norske og internationale kunstnere, herunder Edvard Munch, Nikolai Astrup og Picasso, for blot at nævne et par stykker. 

Når sulten begynder at melde sig igen, er det på tide at gå videre. På Hotel Opus XVI kan du spise frokost, drikke eftermiddagste og høre live jazz hver søndag. Når du er færdig med at slå mave, kan du fortsætte din søndagstur op ad hårnålesvingene på Vetrlidsallmenningen. Ved den gamle brandstation på Skansen får du en fin udsigt over byen. 

Rute 3:

MARITIME GÅTURE

Distance: 6.5 kilometer

Start dagen ved Turistinformationen. Her kan du finde mere inspiration til, hvad du kan lave i og omkring Bergen. Du kan også købe Bergenskortet, der giver dig rabat (eller gratis adgang) til en lang række af stederne langs denne rute. 

Gå forbi Bryggen og fortsæt langs vandet hele vejen til Storeblå, et besøgscenter for vandkultur med levende udstillinger.

Gå tilbage til centrum. Bergenskortet giver dig mulighed for at køre gratis med de lokale bybusser, hvis benene er lidt ømme eller du vil vinde lidt tid.

Rute 4:

FRA DET HISTORISKE TIL DET MODERNE BERGEN

Distance: 3,6 kilometer

Denne tur starter på Bergenhus, et af de ældste og bedst bevarede fæstningsanlæg i Norge. Føl dig som en del af historien på dette sted, der var hovedsæde da Bergen var hovedstad i Norges storhedstid. Både Håkonshallen og Rosenkrantztårnet er åbne for offentligheden.

Efter du har besteget tårnet og kigget ind i fængselscellerne, fortsætter dagens gåtur til Mariakirken. Denne kirke blev formentligt bygget mellem 1130 og 1170 og er dermed den ældste bygning i Bergen. Gå ned til Bryggen. De enestående træbygninger her udgør en af de bedste bevarede og bedst kendte beboelser fra middelalderens Norge. Her ligger små specialforretninger, kunstgallerier og spisesteder side om side.

Gå videre mod Bergen Domkirke. På vej gennem Lille Øvregate kan du se noget af den gadekunst, som Bergen er kendt for i hele verden. Domkirken rejser sig for enden af gaden.

Opdag mere

10.000 skridt i andre byer

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen