Skip to main content

Fra marts 2022 kan du flyve direkte fra Billund til Bergen og derfra videre til andre byer, der kan opleves på 10.000 skridt - Stavanger, Trondheim og Tromsø.

Book flybillet til Bergen med Widerøe

Rute 1:

CRAIG OG NATALIE I TROMSØ

Distance: 10.000 skridt

Følg i fodsporene på Craig og Natalie, et eventyrlysten engelsk par på 31 år, der elsker at rejse og prøve nye smagsoplevelser. Natalie kan lide at sy og at lave mad, mens Craig er vild med både - så de kommer hurtigt til at føle sig hjemme i Tromsø. Byen har et væld af kulturbegivenheder, museer, udendørs aktiviteter samt spisesteder, der serverer arktiske delikatesser.

Tromsøs centrum er meget kompakt og er let at opleve til fods. Byen har sin egen guide for handicappede turister. Det er muligt for kørestolsbrugere at komme rundt og deltage i en lang række aktiviteter, selvom der også stadig er plads til forbedringer i den henseende. Helt generelt er fly, tog, busser, færger og de fleste moderne museer i Norge tilgængelige for alle. Og hvis du tager Fjellheisen til toppen af fjeldet Storsteinen, er du første mand oppe og har dermed masser af tid til at nyde udsigten!

Mange turoperatører er i stand til at imødekomme bevægelseshæmmede gæsters behov, også på nordlysture i vildmarken. De bedste steder at se nordlys er nemlig langt væk fra unaturlige lyskilder. Hvis du er rendyrket bymenneske, kan du naturligvis også få nordlyset at se - for eksempel fra en af byens tagterrasser, hvor der også er udsigt over Tromsø. 

Der er mange interessante museer, kunstgallerier og oplevelsescentre i gåafstand fra byens centrum. Det arktiske oplevelsescenter Polaria er det perfekte sted at lære mere om regionens vilde og enestående dyreliv, og møde nogle af denne verdens sødeste skabninger! 

Hvis du besøger Tromsø om sommeren, får du midnatssolen med i købet - det betyder dagslys hele døgnet rundt! Har du nogensinde prøvet at vandre i fjeldene midt om natten? Nu har du chancen!

Rute 2:

DET BEDSTE AF TROMSØ

Distance: 7,4 kilometer

Start dagen med morgenmad på Helmersen. Vend snuden mod syd og find Polaria, byens akvarium og oplevelsescenter, hvor du kan se sæler, kongekrabber, og andre arktiske dyr, der lever i Ishavet. Lær mere om klimaforandringer og se en film i den panoramiske biograf.

Gå mod nord gennem byens gågade, Storgata, hvor du undervejs kommer forbi Tromsø Domkirke og en lang række hyggelige butikker og caféer. Fortsæt til Polarmuseet og lær mere om byens historie og rolle i de norske polarekspeditioner samt regionens stolte jagt- og fiskeritraditioner.

Følg havnen til Kystens Hus og gør et stop ved den lokale fiskehandler Dragøy, hvor der er en lækker frokostmenu. 

Efter frokost fortsætter ruten til Tromsdalen ovre på fastlandet. På vej over Tromsøbroen får du en flot udsigt i alle retninger. Første stop på den anden side er Ishavskatedralen, der er kendt for sin enestående arkitektur og den imponerende glasmosaik, der dækker det østlige vindue. Næste stop er Fjellheisen. Denne kabelbane har afgang til den 421 meter høje fjeldtop hver halve time. Fra toppen er der en flot panoramaudsigt over Tromsø. Køb en forfriskning på fjeldet, eller tag kabelbanen tilbage til byen og spis middag på Bardus Bistro. Efter middagen byder Bardus Bar på arktiske cocktails.

Rute 3:

GÅTUR I KUNSTENS TEGN

Distance: 6.3 kilometer

Spis morgenmad på Koseverden og forbered dig på dagens mange kunstoplevelser. Mens du går rundt i byen, så hold øjnene åbne - for der er forrygende street art over alt.

Første stop er det familieejede Krane Galleri & Rammeverkested, hvor du kan se håndlavede produkter og nord-norsk kunst. Fortsæt til Nordnorsk Kunstmuseum og se på kunst af nogle af de største norske mestre og andre samtidskunstnere. På Galleri Nord kan du købe forskelligt billedkunst, skulpturer, håndværksprodukter og lokalt design. 

Tid til en pause? Spis en hjemmelavet, sund frokost omgivet af kunst, design og retromøbler på Smørtorget. Efter frokostpausen indstilles kompasset mod syd, hvor du skal finde verdens nordligste glaspuster; Glasshytta Blåst.

Fortsæt til smykkegalleriet Wabi Sabi og se, hvordan guldsmeden fremtryller de mest fantastiske smykker.

Lidt længere mod syd ligger Tromsø Kunstforening, der er Nord-Norges ældste kunstinstitution. Her fremvises samtidskunst fra hele regionen.

Næste stop ligger lidt længere væk - gå mod nord og kryds Tromsøbroen. Lige på den anden side ligger Ishavskatedralen med dens fantastiske mosaikvinduer. Gå tilbage til byen og drik en kold drink på isbaren Magic Ice, mens du kigger på skulpturer skåret ud af is. 

Er du blevet sulten? Spis aftensmad i Mathallen. Bagefter er der god tid til at nyde et glas vin hos Helmersen.

Rute 4:

GÅTUR I HISTORIENS TEGN

Distance: 7,1 kilometer

Smørtorget kan du spise morgenmad i en retro-agtig atmosfære, omgivet af genbrugsting. Start gåturen i Tromsøs gågade Storgata, hvor du kan se mange gamle bygninger, der overlevede den store bybrand i 1969. På Stortorget ligger en charmerende musikpavillon, bygget i 1892, og det gamle rådhus fra 1864, der også har huset byens politistation og fængsel i mere end 100 år. Gør et hurtigt stop ved Rakettkiosken på torvet. Det er den ældste kiosk i Tromsø, oprindeligt åbnet som aviskiosk i 1911 af den dengang blot 18-årige Margit Løkke.

For enden af gågaden ligger Perspektivet Museum, hvor den kendte forfatter og kunstner Cora Sandel/Sara Fabricius boede som ung. Hun beskrev ofte dagligdagen i Tromsø i sine værker. Ved siden af ligger Verdensteateret, den ældste biograf der stadig er i brug i Norge.

Fortsæt derefter til Polarmuseet, hvor du kan lære mere om byens hovedrolle i de norske polarekspeditioner, samt se nærmere på de stolte arktiske jagt- og fiskeritraditioner.

Museet ligger i den ældste del af byen. Mens du er her, er det oplagt også at besøge de ældste bygninger i Tromsø, fæstningsanlægget Skansen, der blev opført i de 18. og 19. århundreder. 

Spis en hjemmelavet frokost på Full Steam Tromsø. Før frokosten indtages kan du komme med på en guidet rundtur på fiskemuseet, kaldet Full Steam Package (skal reserveres mindst 24 timer i forvejen). 

Med maven fuld af fisk er det tid til at vende snuden mod Norges Arktiske Universitetsmuseum, hvor der blandt andet er udstillinger om samerne og vikingerne. Ved Telegrafbukta ligger Folkeparken Friluftsmuseum. Her kan du gøre gåturen digital ved at scanne QR-koder og lære mere om 13 af parkens historiske bygninger fra Tromsø og omegn.

Spis middag på det ikoniske og lokalhistoriske Vertshuset Skarven. Du kan også spise lokalt oksekød på Skarvens Biffhus, eller friskfanget fisk og skaldyr på Arctandria. Fortsæt aftenens/nattens udskejelser i den hyggelige bar nedenunder.

Opdag mere

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider