Norge åbner op! Se den seneste information om coronavirus og din rejse til Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Se Tromsø på 10.000 skridt

Tromsø from viewing point .
Photo: Per Christian Lind / Visit Norway
Tromsø from viewing point .
Photo: Per Christian Lind / Visit Norway

”Du kan se i milevis, hele vejen ud.”

Natalie

Tromsø, the Cable Car up Storsteinen .
Photo: Per Christian Lind / Visit Norway
Tromsø, the Cable Car up Storsteinen .
Photo: Per Christian Lind / Visit Norway

”Skål! Hvad med en lille bådtur, nu vi er her?”

Craig

Kom med på et arktisk eventyr!

Tromsø restaurants .
Photo: Per Christian Lind / Visit Norway
Tromsø restaurants .
Photo: Per Christian Lind / Visit Norway

Rute 1:

CRAIG OG NATALIE I TROMSØ

Distance: 10.000 skridt

Følg i fodsporene på Craig og Natalie, et eventyrlysten engelsk par på 31 år, der elsker at rejse og prøve nye smagsoplevelser. Natalie kan lide at sy og at lave mad, mens Craig er vild med både - så de kommer hurtigt til at føle sig hjemme i Tromsø. Byen har et væld af kulturbegivenheder, museer, udendørs aktiviteter samt spisesteder, der serverer arktiske delikatesser.

Tromsøs centrum er meget kompakt og er let at opleve til fods. Byen har sin egen guide for handicappede turister. Det er muligt for kørestolsbrugere at komme rundt og deltage i en lang række aktiviteter, selvom der også stadig er plads til forbedringer i den henseende. Helt generelt er fly, tog, busser, færger og de fleste moderne museer i Norge tilgængelige for alle. Og hvis du tager Fjellheisen til toppen af fjeldet Storsteinen, er du første mand oppe og har dermed masser af tid til at nyde udsigten!

Rute 2:

DET BEDSTE AF TROMSØ

Distance: 7,4 kilometer

Start dagen med morgenmad på Helmersen. Vend snuden mod syd og find Polaria, byens akvarium og oplevelsescenter, hvor du kan se sæler, kongekrabber, og andre arktiske dyr, der lever i Ishavet. Lær mere om klimaforandringer og se en film i den panoramiske biograf.

Gå mod nord gennem byens gågade, Storgata, hvor du undervejs kommer forbi Tromsø Domkirke og en lang række hyggelige butikker og caféer. Fortsæt til Polarmuseet og lær mere om byens historie og rolle i de norske polarekspeditioner samt regionens stolte jagt- og fiskeritraditioner.

Rute 3:

GÅTUR I KUNSTENS TEGN

Distance: 6.3 kilometer

Spis morgenmad på Koseverden og forbered dig på dagens mange kunstoplevelser. Mens du går rundt i byen, så hold øjnene åbne - for der er forrygende street art over alt.

Første stop er det familieejede Krane Galleri & Rammeverkested, hvor du kan se håndlavede produkter og nord-norsk kunst. Fortsæt til Nordnorsk Kunstmuseum og se på kunst af nogle af de største norske mestre og andre samtidskunstnere. På Galleri Nord kan du købe forskelligt billedkunst, skulpturer, håndværksprodukter og lokalt design. 

Tid til en pause? Spis en hjemmelavet, sund frokost omgivet af kunst, design og retromøbler på Smørtorget. Efter frokostpausen indstilles kompasset mod syd, hvor du skal finde verdens nordligste glaspuster; Glasshytta Blåst.

Rute 4:

GÅTUR I HISTORIENS TEGN

Distance: 7,1 kilometer

Smørtorget kan du spise morgenmad i en retro-agtig atmosfære, omgivet af genbrugsting. Start gåturen i Tromsøs gågade Storgata, hvor du kan se mange gamle bygninger, der overlevede den store bybrand i 1969. På Stortorget ligger en charmerende musikpavillon, bygget i 1892, og det gamle rådhus fra 1864, der også har huset byens politistation og fængsel i mere end 100 år. Gør et hurtigt stop ved Rakettkiosken på torvet. Det er den ældste kiosk i Tromsø, oprindeligt åbnet som aviskiosk i 1911 af den dengang blot 18-årige Margit Løkke.

For enden af gågaden ligger Perspektivet Museum, hvor den kendte forfatter og kunstner Cora Sandel/Sara Fabricius boede som ung. Hun beskrev ofte dagligdagen i Tromsø i sine værker. Ved siden af ligger Verdensteateret, den ældste biograf der stadig er i brug i Norge.

Fortsæt derefter til Polarmuseet, hvor du kan lære mere om byens hovedrolle i de norske polarekspeditioner, samt se nærmere på de stolte arktiske jagt- og fiskeritraditioner.

Opdag mere

10.000 skridt i andre byer

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen