Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Overnatning

  Scandic Hotels - i alle større byer fra nord til syd

  Nordic Choice Hotels - en anderledes hotelkæde

  Thon Hotels - fantastisk morgenmad inkluderet

  Radisson Blu Hotels - book dit hotel i Norge

  Citybox - moderne lavprishoteller med central beliggenhed

  DanCenter - din feriehusekspert i Norge

  Norgesbooking - bestil den perfekte hytte i Norge

  Campcation –  Book camping over hele Norge med Campcation

 • Rejs hertil og rundt

  Vy - det skal være let at rejse grønt

  SJ NORD - eventyret starter i toget

  Vy express - gør det let at rejse grønt med bus

  NOR-WAY Bussekspress - grønne busrejser

  Widerøe - Skandinaviens største regionale luftfartsselskab

  DFDS - sejl nemt og bekvemt fra København til Oslo

  AutoEurope - altid en god billeje-oplevelse

  Rent-A-Wreck - det smarte lejebilvalg

  Arctic Campers - lej en autocamper i Norge

  Cabin Campers - din hytte på fire hjul

 • Ture og rundture

  Hurtigruten - 'Verdens smukkeste sørejse'

  Fjord Tours - Norge i en nøddeskal®, den mest populære rundtur i Norge

  Authentic Scandinavia - rejs som de lokale

  Up Norway - skræddersyede rejser fra eksperterne

  Norrøna Hvitserk - ekspeditioner og eventyrferie

  Booknordics.com hundredvis af aktiviteter, rundture og cruises i Norge

  Brim Explorer - Stille fjordture med elektrisk katamaran

  Fjord Travel - bæredygtige flerdagesture

  Go Fjords - ture og aktiviteter over hele Norge

  50 Degrees North - uforglemmelige, skræddersyede ture i Norge for mindre grupper

  Discover Norway - færdigpakkede ski-, cykel- og vandreture i Norge

  Norwegian Holidays - pakkerejser til lavpris med Norwegian. Fly, hotel og lejebil

  Stromma - sightseeing, udflugter og oplevelser med bus, båd og minitog.

 • Alpine fjeldresorter

  Beitostølen - Eventyr og nydelse hele året

  Rauland - skiferie i betagende fjeldlandskab

 • Offers

Search
or search all of Norway

Insidertips til en lang weekend i Tromsø

Tromsø, kendt som Nordens Paris og den største by i det arktiske Norge, er en pulserende studiemetropol med sin helt egen stemning. Oplev det bedste natteliv nord for polarcirklen – hvad enten du foretrækker at hygge dig indendørs på barer og restauranter eller vil ud i det fri og se nordlys og midnatssol.

Se her, hvordan du kan tilbringe en lang weekend i ægte Tromsø-stil: fredag i kulturens tegn, lørdag i selskab med de lokale og på søndagstur til fods i by og fjeld.

Tromsø in Northern Norway .
Photo: Vegard Stien
Tromsø in Northern Norway .
Photo: Vegard Stien

Fredag i kulturens tegn

“Tromsøs kulturelle kalender bugner af tilbud året rundt, men i vinterhalvåret sker der ekstra meget. Jo koldere det er udenfor, jo mere intenst bliver det indenfor, på alle mulige måder,” siger Martha Otte.

Perspektivet museum in Tromsø .
Photo: Vegard Stien
Perspektivet museum in Tromsø .
Photo: Vegard Stien

Martha Otte er født i Californien, men har boet i Tromsø siden 1982. Hun har mange år bag sig som festivalchef for Tromsø Internationale Filmfestival. I dag er hun den stolte medejer af Backbeat Kaffe & Vinyl.

Perspektivet museum in Tromsø .
Photo: Vegard Stien
Perspektivet museum in Tromsø .
Photo: Vegard Stien

Martha Otte er født i Californien, men har boet i Tromsø siden 1982. Hun har mange år bag sig som festivalchef for Tromsø Internationale Filmfestival. I dag er hun den stolte medejer af Backbeat Kaffe & Vinyl.

Photo:
Martha Otte .
Photo: Private

Martha Ottes tips til kulturoplevelser i Tromsø

Find en festival: I forhold til antallet af indbyggere sker der meget mere, end man skulle tro – uanset årstiden. Der er en række centrale kulturinstitutioner på topniveau, som gør det nemt for turister at finde frem til arrangementer og aktiviteter. Men Tromsø er frem for alt en festivalby. Hvis du skal være i byen i et par dage, er der stor chance for, at du kan tilbringe din fredag i kulturens tegn på en festival. De findes i alle genrer – fra film, musik og scenekunst til mad og litteratur – og de fleste af dem foregår midt i byen.

Urfolk: Når det så er sagt, er det kun én fredag om året, du kan opleve Norges måske mest unikke festival: Riddu Riđđu. Den finder sted i juli måned i Manndalen, omtrent halvanden time i bil fra Tromsø. Det er en international urfolksfestival med udgangspunkt i den lokale samiske kultur.

Hop i havet: Gå ikke glip af byens hotteste attraktion: Pust. Denne flydende sauna, udformet som et traditionelt stativ til tørfisk, ligger centralt i havnebassinet.

Madfavoritter: Du får ikke svært ved at finde et fantastisk måltid i Tromsø, for byen bugner af spændende spisesteder. Prøv Bardus Bistro, byens mindste restaurant, der laver mad i særklasse med sæsonbaserede, lokale råvarer. Rammerne er et charmerende gammelt træhus, kvaliteten er i top, og Bardus formår at skabe en stemning, de selv beskriver som “More Fun Than Formal”. Bistroen ligger lige over for det spektakulære Tromsø Bibliotek og dør om dør med Bardus Bar, hvor du finder nogle af byens bedste drinks.

Snup en cocktail: Med al mulig respekt for Bardus Bar skal du dog på en anden restaurant og bar, nemlig Hildr i Skippergata, for at få den allerbedste drink i hele verden: ginger daiquiri! Ligesom Bardus Bistro er Hildr en smart, intim restaurant med en inspirerende menu, der er i konstant bevægelse.

En godnatdrink: Du kan runde aftenen af på byens hotteste natklub, Storgata Camping. Det er alle tiders sted at høre livemusik eller veloplagte DJ’s, der gør det umuligt at sidde stille. Eller hvad med et slag minigolf for at få pulsen ned igen?

Når du nu er her: Tromsø er et godt sted at få viden om Norges oprindelige befolkning, samerne. Her er også mange spændende kunstmuseer, og Ishavskatedralen er seværdighed, de fleste besøgende ønsker at opleve. Find museer og gallerier i Tromsø.

Portrait of Martha Otte, Norway
Martha Otte.
Photo: Private

Martha Otte

Lørdag med lokalbefolkningen

“Livet er anderledes heroppe nordpå. Vi skal tilpasse hverdagen efter de mørke vintermåneder og den lyse sommertid med midnatssol, og det giver byen og dens folk en slags X-faktor. Tromsø har en magisk kombination af fjeld, hav og byliv. Den er stor nok til, at du altid kan finde nye og spændende ting at lave, og lille nok til, at du hurtigt føler, at du hører til,” siger Siri Børs-Lind.

A day with locals in Tromsø .
Photo: TrueStories / Bleed / Visit Norway
A day with locals in Tromsø .
Photo: TrueStories / Bleed / Visit Norway

Siri Børs-Lind flyttede fra den østlige del af Norge til Tromsø for mange år siden. Siden da har hun arbejdet inden for festival- og kulturbranchen, blandt andet med Rakettnatt, Vårscenefest og Kulturnatt.

Saturday with locals in Tromsø .
Photo: TrueStories / Bleed / Visit Norway
Saturday with locals in Tromsø .
Photo: TrueStories / Bleed / Visit Norway

Siri Børs-Lind flyttede fra den østlige del af Norge til Tromsø for mange år siden. Siden da har hun arbejdet inden for festival- og kulturbranchen, blandt andet med Rakettnatt, Vårscenefest og Kulturnatt.

Photo:
Siri Børs-Lind .
Photo: Private

Siri Børs-Linds tips til en lørdag med lokalbefolkningen i Tromsø

Festivalbyen: Som det første bør du undersøge, om dit besøg falder sammen med en af de mange festivaler. De er hjertet i Tromsøs kulturmiljø, og de giver dig en direkte genvej til selve Tromsølivets kerne.

Læs og lær: Få et køligt indblik i den arktiske by ved at læse Cora Sandels book “Alberta og Jakob”, mens du planlægger din tur. Når du så er i Tromsø, kan det varmt anbefales at besøge Perspektivet Museum i det hus, hvor Cora Sandel boede som ung. Tag dig tid til at gå rundt i samlingerne, og glem ikke fotoarkivet på 3. sal med gamle fotografier fra byen.

Samisk kultur: Tag på Norges Arktiske Universitetsmuseum. Hvis du vil vide mere om samerne, bør du sætte flere timer af til at se de etnografiske udstillinger, der spænder over hele udviklingen fra forhistorisk tid frem til nutidens samiske kultur.

Fangerkulturen: På Polarmuseet får du indblik i lokale fangeres liv og historie, som er en vigtig del af Tromsøs identitet. Det er en oplevelse, du ikke finder noget andet sted i verden!

For filmelskere: Nyd en filmforevisning i den imponerende sal i Verdensteatret (Cinemateket) – den ældste biograf i Nordeuropa, der fortsat er i brug.

Gå på shopping: Start din shoppetur ved bryggeriet Mack, hvor man har produceret øl, lige siden det blev åbnet som verdens nordligste bryggeri i 1877. Smut ind i Wabi Sabi for at få lokalt designede smykker, se kunstudstillingerne på Galleri Nord og Krane Galleri, og gå på jagt efter nye og gamle tegneserier, brætspil og Lego hos Legoloftet, som er en fantastisk butik.

Få et frisk perspektiv: Kryds broen og tag svævebanen Fjellheisen til toppen af fjeldet.

Morgenmad: Find en vinduesplads på Helmersen, så du kan få et godt morgenmåltid og se på folkelivet på samme tid.

Kaffe eller te: Spis frokost og nyd en avanceret kop kaffe hos Risø, eller drik te i Hildrs have, hvis vejret er godt.

Småsulten? På Amtmandens kan du få oste og pålæg fra Italien, Frankrig og Spanien sammen med lokale produkter, der serveres på bræt med et glas vin eller øl fra et lokalt bryggeri.

Spilleaften: Hvis du er i humør til at spille brætspil, er Cafe Sånn lige stedet. Ikke mindst, fordi du kan supplere spillet med lækre sager som smørrebrød med et bjerg af oksekød, hjemmebagt kage og rigtig gode øl. Du kan også kombinere øl med aktivitet ved at spille minigolf på Storgata Camping.

En tur i byen: Tromsø Mikrobryggeri er lillebitte, men brygger ægte håndværksøl på traditionel vis. Nitty Gritty, der er inspireret af 1920’erne, og Bardus Bistro serverer god mad og nogle af byens bedste cocktails.

En godnatdrink: Rund aftenen af med livemusik på Barstad Bar.

Når du nu er her: Vertshuset Skarven er en sand institution, der byder på traditionelle lokale retter. Den tilhørende restaurant Arctandria fokuserer også på det arktiske køkken med specialiteter som grillet tørfisk. Hos Fiskekompaniet kan du få kongekrabbe, der har mørt og saftigt kød. Find flere kulinariske oplevelser i Tromsø.

Portrait of Siri Børs-Lind, Norway
Siri Børs-Lind.
Photo: Private

 Siri Børs-Lind

Søndagsture til fods

“Det, jeg elsker ved Tromsø, er, at naturen er lige uden for døren. Næsten uanset hvor du går hen, er der den flotteste udsigt i alle retninger og ubegrænsede muligheder for friluftsoplevelser. Vælg selv, om du vil på en lang og udfordrende dagstur eller en kort eftermiddagstur, enten til fods, på cykel eller på ski,” siger Regine Igesund.

The Telegrafbukta bay in Tromsø .
Photo: Vegard Stien
The Telegrafbukta bay in Tromsø .
Photo: Vegard Stien

Hun er en af de mange tromsøboere, der er vilde med at bruge naturen uanset årstiden. Om vinteren flammer nordlyset hen over himlen, mens midnatssolen skaber helt unikke oplevelser i sommermånederne. Regine Igesund læser i øjeblikket på Universitetet i Tromsø.

The Telegrafbukta bay in Tromsø .
Photo: Vegard Stien
The Telegrafbukta bay in Tromsø .
Photo: Vegard Stien

Hun er en af de mange tromsøboere, der er vilde med at bruge naturen uanset årstiden. Om vinteren flammer nordlyset hen over himlen, mens midnatssolen skaber helt unikke oplevelser i sommermånederne. Regine Igesund læser i øjeblikket på Universitetet i Tromsø.

Photo:
Regine Igesund .
Photo: Private

Regine Igesunds tips til søndagsture til fods

Turen, du ikke må gå glip af: Svævebanen Fjellheisen er den mest populære tur i området, og den er også en af mine personlige favoritter. Udsigten over byen og fjeldene er helt fantastisk. Uanset hvor lidt eller meget tid jeg har, eller hvor langt jeg ønsker at gå, giver Fjellheisen mange muligheder. Sherpatrappen er perfekt til en hurtig eftermiddagstur, mens Sørstien tager lidt længere tid. Du kan tage turen enten op eller ned med svævebanen. En anden mulighed er at tage bussen til Solligården og gå over hele fjeldkæden – det er omtrent 15 kilometer. Her går du via Sollidalsaksla, Bønntuva og Fløya, før du kommer til Fjellheisen.

Oplyste stier: Der er oplyste stier flere steder rundt om Tromsø, så du kan vandre til steder som Tromsøya, Tromsdalen eller Kvaløya efter mørkets frembrud. Tromsøya er den ø, Tromsø centrum ligger på. Hvis du følger lysløjpen på Tromsøya, kan du slå vejen forbi Skihytta og gå videre derfra til Varden, som er øens højeste punkt. På denne rute er der en række naturlige “stoppesteder” undervejs, blandt andet molen, badestedet Telegrafbukta og bryggen.

Fjordtur: Et godt tip, hvis du vil lidt ud af byen, er at tage bussen til Ersfjordbotn. Det er en fin lille landsby i bunden af en mindre fjord. De nærmeste vandreture går til to fjelde, henholdsvis Nattmålsfjellet og Buren. Begge ruter starter ved fodboldbanen, men på hver sin side af vejen. Nattmålsfjellet er en kortere tur med fantastisk udsigt over Ersfjorden og Kaldfjorden. Buren er til dem, der vil ud på et lidt længere eventyr.

På to hjul: En cykeltur rundt i Tromsø er også en rigtig god idé. Du kan leje både elcykler og almindelige cykler efter behov. Om sommeren kan du for eksempel cykle til Telegrafbukta, hvis du trænger til en forfriskende dukkert.

Vinteraktiviteter: Tromsøs vintersæson varer op til otte måneder, så spændende vinteraktiviteter er en del af hverdagen så langt mod nord. At bygge snemænd eller at være på kælkebakken er lige så dagligdags som at stå på ski i fjeldet. En skitur på lysløjperne er noget, der absolut kan anbefales. Løjpen på Tromsøya er tættest på centrum, mens den på Kvaløya har den bedste udsigt, og lysløjpen i Tromsdalen er den med færrest folk – så du kan bare vælge den, der passer dig bedst. For de skøjteglade er skøjtebanen i den rekreative park Charlottenlund rigtig god. Hvis vejret driller, kan man stå på skøjter indendørs i Tromsø Ishall.

Mad på turen: Und dig selv en pause på Fjellstua Café, hvis du tager turen til Fjellheisen til fods. Når du har gået hele vejen op på fjeldet, er der ikke noget bedre end deres friskbagte vafler. Hvis du besøger Ersfjordbotn, får du den skønneste udsigt over fjorden på caféen Bryggejentene. På vej til eller fra Ersfjordbotn er Eide Handel også et stop værd. Det er en dagligvare- og delikatesseforretning med stærkt fokus på lokale produkter, og deres café serverer både traditionelle retter og lækre pizzaer.

Når du nu er her: Tag en tur ud til Lyngen, som er et populært sted at dyrke fjeldvandring og mountainbiking. Eller hvad med en øvandring på Kvaløya? De hvide strande på Sommarøy er også et besøg værd, især på lange sommeraftener under midnatssolen. Og mere avancerede vinteraktiviteter inkluderer nordlysjagt, hundeslædeture og hvalsafari.

Planlæg din tur til Tromsø! Få de bedste tilbud fra vores partnere Radisson Blu Hotels, Scandic Hotels, Nordic Choice Hotels og Thon Hotels.

Regine Igesund on a ski trip, Norway
Regine Igesund.
Photo: Private

Regine Igesund

Tromsø tilbyder også …

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Generelt
  Tilgængelighed
  Aldersgrænse
  • Show More
  • No available filters
  Rabat
  • Show More
  • No available filters
  Sværhedsgrad
  Terræn
  • Show More
  • No available filters
  Prisniveau
  Sæson
  Overnatning
  Camping
  • Show More
  • No available filters
  Hotelfaciliteter
  • Show More
  • No available filters
  Værelsesfaciliteter
  Skiområder
  Udendørs aktiviteter
  Aktiviteter
  • Show More
  • No available filters
  Alpint skiløb
  Cykling
  Kano og kajak
  Langrend
  Fiskeri
  • Show More
  • No available filters
  Vandring
  Dyreliv og safari
  • Show More
  • No available filters
  Vinteraktiviteter
  • Show More
  • No available filters
  Planlæg rejsen
  Rejsen hertil
  • Show More
  • No available filters
  Tjenester
  • Show More
  • No available filters
  Smag på Norge
  Det norske køkken
  Værtshuse og barer
  Restauranter og caféer
  • Show More
  • No available filters
  Aktiviteter
  Aktiviteter
  • Show More
  • No available filters
  Aktiviteter for børn
  • Show More
  • No available filters
  Stande
  Shopping
  • Show More
  • No available filters
  Forlystelsesparker
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Generelt
Tilgængelighed
Aldersgrænse
 • Show More
 • No available filters
Rabat
 • Show More
 • No available filters
Sværhedsgrad
Terræn
 • Show More
 • No available filters
Prisniveau
Sæson
Overnatning
Camping
 • Show More
 • No available filters
Hotelfaciliteter
 • Show More
 • No available filters
Værelsesfaciliteter
Skiområder
Udendørs aktiviteter
Aktiviteter
 • Show More
 • No available filters
Alpint skiløb
Cykling
Kano og kajak
Langrend
Fiskeri
 • Show More
 • No available filters
Vandring
Dyreliv og safari
 • Show More
 • No available filters
Vinteraktiviteter
 • Show More
 • No available filters
Planlæg rejsen
Rejsen hertil
 • Show More
 • No available filters
Tjenester
 • Show More
 • No available filters
Smag på Norge
Det norske køkken
Værtshuse og barer
Restauranter og caféer
 • Show More
 • No available filters
Aktiviteter
Aktiviteter
 • Show More
 • No available filters
Aktiviteter for børn
 • Show More
 • No available filters
Stande
Shopping
 • Show More
 • No available filters
Forlystelsesparker
Clear Filters
Back To Top

Tag på byferie i ...