Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Overnatning

  Scandic Hotels - i alle større byer fra nord til syd

  Nordic Choice Hotels - en anderledes hotelkæde

  Thon Hotels - fantastisk morgenmad inkluderet

  Radisson Blu Hotels - book dit hotel i Norge

  Citybox - moderne lavprishoteller med central beliggenhed

  DanCenter - din feriehusekspert i Norge

  Norgesbooking - bestil den perfekte hytte i Norge

  Campcation –  Book camping over hele Norge med Campcation

 • Rejs hertil og rundt

  Vy - det skal være let at rejse grønt

  SJ NORD - eventyret starter i toget

  Vy express - gør det let at rejse grønt med bus

  NOR-WAY Bussekspress - grønne busrejser

  Widerøe - Skandinaviens største regionale luftfartsselskab

  DFDS - sejl nemt og bekvemt fra København til Oslo

  AutoEurope - altid en god billeje-oplevelse

  Rent-A-Wreck - det smarte lejebilvalg

  Arctic Campers - lej en autocamper i Norge

  Cabin Campers - din hytte på fire hjul

 • Ture og rundture

  Hurtigruten - 'Verdens smukkeste sørejse'

  Fjord Tours - Norge i en nøddeskal®, den mest populære rundtur i Norge

  Authentic Scandinavia - rejs som de lokale

  Up Norway - skræddersyede rejser fra eksperterne

  Norrøna Hvitserk - ekspeditioner og eventyrferie

  Booknordics.com hundredvis af aktiviteter, rundture og cruises i Norge

  Brim Explorer - Stille fjordture med elektrisk katamaran

  Fjord Travel - bæredygtige flerdagesture

  Go Fjords - ture og aktiviteter over hele Norge

  50 Degrees North - uforglemmelige, skræddersyede ture i Norge for mindre grupper

  Discover Norway - færdigpakkede ski-, cykel- og vandreture i Norge

  Norwegian Holidays - pakkerejser til lavpris med Norwegian. Fly, hotel og lejebil

  Stromma - sightseeing, udflugter og oplevelser med bus, båd og minitog.

 • Alpine fjeldresorter

  Beitostølen - Eventyr og nydelse hele året

  Rauland - skiferie i betagende fjeldlandskab

 • Offers

Search
or search all of Norway

Insidertips til en lang weekend i Bodø

Bodø er en livlig by lige nord for polarcirklen, hvor du finder den perfekte blanding af kulturbegivenheder og fantastisk vandreterræn.

Se her, hvordan du kan tilbringe en lang weekend i ægte Bodø-stil: fredag i kulturens tegnlørdag i selskab med de lokale og på søndagstur til fods i by og fjeld.

Weekend activities in Bodø .
Photo: SL Media
Weekend activities in Bodø .
Photo: SL Media

Fredag i kulturens tegn

“I sommerhalvåret bør du tage en tur til det gamle handelsplads Kjerringøy, hvor Bodøs historie formidles i en fantastisk natur,” siger Halvdan Sivertsen.

Kjerringøy in Bodø, Northern Norway .
Photo: Terje Rakke / Nordic Life
Kjerringøy in Bodø, Northern Norway .
Photo: Terje Rakke / Nordic Life

Den folkekære visesanger og sangskriver er født i Tromsø, men voksede op i Bodø og har boet i byen hele sit voksne liv. Sivertsens kærlighed til Nord-Norge går igen i mange af hans viser.

Kjerringøy in Bodø, Northern Norway .
Photo: Terje Rakke / Nordic Life
Kjerringøy in Bodø, Northern Norway .
Photo: Terje Rakke / Nordic Life

Den folkekære visesanger og sangskriver er født i Tromsø, men voksede op i Bodø og har boet i byen hele sit voksne liv. Sivertsens kærlighed til Nord-Norge går igen i mange af hans viser.

Halvdan Sivertsen .
Photo: Brynjar Erdahl
Halvdan Sivertsen .
Photo: Brynjar Erdahl

Halvdan Sivertsens tips til kulturoplevelser i Bodø

Dagstur til Kjerringøy: Ud over at være en idyllisk ø har Kjerringøy også en café, som serverer møsbrømlefser. Det er en lækker (og efter sigende stærkt vanedannende) form for pandekage, der spises med en blanding af myseost og sukker, syrnet fløde og smør. Du bør også kigge ind på Karl Erik Harr-museet, hvor flere af kunstnerens hovedværker er udstillet. Karl Erik Harr er en norsk maler, illustrator, grafiker og forfatter, bedst kendt for sine billeder af Nord-Norges dramatiske natur samt illustrationer til Knut Hamsuns romaner. I Zahlfjøsen kan du se billeder af andre kendte lokale kunstnere som Tor Kvarv, Are Andreassen og Marit Ellisiv Bakken.

Kulturhovedstad: Bodø er præget af en stærk og smittende tro på fremtiden, blandt andet gennem forberedelserne til dens rolle som Europæisk Kulturhovedstad i 2024. Byen arbejder også i retning af at blive en mere bæredygtig og CO2-neutral by.

Stormen koncerthus og bibliotek: Bodøs borgere er meget stolte af Stormen – byens koncerthus og bibliotek – og området med disse bygninger er kendt som kulturkvarteret. Biblioteket er flere gange blevet kåret til Norges bedste, og koncerthuset begejstrer såvel kunstnere som publikum med sin fantastiske akustik. På fredage er der frokostkoncerter i foyeren. Bygningen er nu også domicil for Sinus, et af Bodøs ældste spillesteder med live rockmusik, jazz, viser og akustiske koncerter.

Flyvende flot museum: Lige ved siden af lufthavnen ligger Norsk Luftfartsmuseum, hvor du kan lære om vigtige dele af byens (og Norges) nyere historie. Det henvender sig til alle nysgerrige sjæle med interaktive udstillinger, en herlig flypark, en flysimulator(!) og historier fra 2. verdenskrig, blandt andet om bombningen af Bodø og nedskydningen af et U2-spionfly.

Fiskerihistorie: Jektefartsmuseet i Bodøsjøen fortæller historien om de særlige norske fiske- og handelsfartøjer. Her kan du se den sidste originale Nordlandsjægt, Anna Karoline, som blev bygget i 1876. Den imponerende båd symboliserer kreativiteten, drømmene, det hårde slid og i sidste ende de indtægter, fiskeriet ved Lofoten har betydet for byen.

Kirkekoncert: I Bodøsjøen finder du også Bodin Kirke, en smuk middelalderkirke, der vidner om, at Bodø var befolket allerede i 1200-tallet. Den storslåede Bodø Domkirke med sin særprægede arkitektur fra 1950’erne, er bestemt også et besøg værd – ikke mindst når der er koncert.

Klubscene: Den uformelle, intime og hyggelige natklub Dama di er et godt sted lige midt i centrum. Der afholdes også en række festivaler i Bodø i årets løb. Parkenfestivalen er den største og har den bedste stemning.

Det arktiske spisebord: Rigelige forsyninger af regionale råvarer har givet Nordland og Bodø en varieret lokal madkultur. De arktiske fiskearter svømmer bogstaveligt talt rundt om byen, og som feriegæst bør man nyde godt af muligheden for at spise frisk fisk i sæson. Mellem nytår og påske lander den vandrende arktiske torsk, på norsk kaldet skrei, på mange tallerkener og i mange varianter – sågar også sushi. Nogle eksempler på spisesteder, hvor du kan være sikker på at få god skrei, er Omaha, Tiger, Kaptein Larsen, Bryggerikaia, Bjørk og Lyst På. Benyt også lejligheden til at smage den lokale lutefisk, som er blandt de fineste i hele landet. Lutefisk er klipfisk, udblødt i lud og derefter udvandet, så den bliver nærmest geleagtig. Forskellige udgaver af lutefisk er en fast tradition på julebordet i store dele af Norden. Du kan også få kød i virkelig god kvalitet fra rensdyr, elg og vilde får.

En godnatdrink: Rund aftenen af i en af Bodøs mange barer og nyd den pragtfulde udsigt, for eksempel med en lokal Myken gin og tonic eller en øl fra Bodøs eget bryggeri, Bådin.

Når du nu er her: Se Bodø Kunstforenings imponerende samling af værker af den kendte maler Adelsteen Normann, kunstgalleriet Bodøgaard, Nordlandsmuseet (Bodø Bymuseum), som er en af de ældste bevarede bygninger i byens centrum, og masser af sjov gadekunst.

Halvdan Sivertsen playing guitar, Norway
Halvdan Sivertsen.
Photo: Brynjar Erdahl

Halvdan Sivertsen

Lørdag i selskab med de lokale

“På Bodøs caféer kan du se hipsters i designertøj side om side med friluftsfolk i vandrestøvler. Nogle af dem skal nemlig på champagnebar, mens andre kommer lige fra en vandretur i fjeldet,” siger Veronica Kåring.

Tasty treats in Bodø .
Photo: SL Media
Tasty treats in Bodø .
Photo: SL Media

Veronica Kåring er daglig leder af Bodø Sentrum. Hun forklarer, at Bodø har ændret sig enormt inden for de sidste ti år og nu har et mere urbant storbypræg.

Saturday in Bodø .
Photo: SL Media
Saturday in Bodø .
Photo: SL Media

Veronica Kåring er daglig leder af Bodø Sentrum. Hun forklarer, at Bodø har ændret sig enormt inden for de sidste ti år og nu har et mere urbant storbypræg.

Photo:
Veronica Kåring .
Photo: Frida Bringslimark

Veronica Kårings tips til en lørdag med lokalbefolkningen i Bodø

I Bodø er alting inden for gåafstand. Lufthavnen, centrum, havnen, togstationen og naturreservaterne – du kan nå det hele til fods! Det kræver kun, at du har noget ordentligt fodtøj.

Oplev lyset: Bodø ligger på en halvø, lige midt på Nordlands smukke kystlinje. Placeringen så tæt på vandet betyder, at de omgivende fjelde ikke holder lyset ude. Og lyset her er noget ganske særligt. Hele vinteren kan du se et glimt af solen lige under horisonten, selvom Bodø er nord for polarcirklen. Og året rundt, selv i den mørkeste måned, er her de mest spektakulære lysforhold i nuancer fra mørk blå til dyb rosa og pastelgul. Om vinteren kan du også få en stor oplevelse ved at se nordlys, mens sommeren byder på lange, lyse nætter med midnatssol. Det usædvanlige lys gør byen til et eldorado for både professionelle og amatørfotografer.

Shopping: Gå ikke glip af de lokale og bæredygtige designertasker fra Studio EBEN, der er fremstillet af lakseskind. Uldprodukterne fra FOGG Gildeskål er i moderne design, inspireret af arktisk livsstil og natur.

Besøg en ø: Du kan tage med rutebåd til nogle af de mange små øsamfund uden for byen, for eksempel Fleinvær, Bliksvær, Landegode og Helligvær. Stella Polaris og Explore Salten tilbyder guidede turer i skærgården på bestilling.

Kaffe med på vejen: Melkebaren har den bedste kaffe to-go.

Delikatesser: Bageriet Brødrene Berbusmel på byens centrale torv har også en delikatesseafdeling med varer fra lokale bønder og producenter. Hvis du vil have udsøgt håndlavet chokolade, makroner, franske konditorkager og champagne, er Craig Alibone Pâtisserie & Champagneria et sandt paradis.

Fisk på tallerkenen: Verdens eneste havkat-opdræt ligger uden for Bodø, og du kan smage denne delikatesse på Bjørk Restaurant. Bjørk er også et fint sted at få forskellige slags lokal tørfisk, og det samme gælder restauranten Lyst På.

Det skal prøves: Alle bør prøve møsbrømlefse – en slags pandekage fra det salte køkken – for eksempel på Bodø Bakeri.

Lokalt brygget øl: Læg vejen forbi Hundholmen Brygghus, som er Bodøs egen gastropub, og det lokale bryggeri Bådin.

God vin: To lokale barer er kommet med på Star Wine List: Lyst På samt Larsen Mat og Vinbar. Begge er absolut et besøg værd.

Barstol med udsigt: Skift vandrestøvlerne ud med smarte sko og tag på skybar. Det kan du gøre flere steder, blandt andet på Topp13 og Roast. Vælg en drink fra det store udvalg, og lad dagens mange indtryk bundfælde sig, mens du nyder en 360-graders udsigt over havet, fjeldene og øriget.

En tur i byen: Du kan også runde aftenen af i selskab med de lokale på natklubben Dama di – her er der kunst og kaos såvel som en bar! Faktisk fungerer det som et mindre kulturhus med alle tænkelige kunstudtryk: fra forfatterarrangementer, paneldebatter og dukketeater til koncerter og DJ’s. Byens mindste scene kan opleves på Piccadilly, et brunt værtshus midt i centrum.

Veronica Kåring walking Christmas street, Bodø, Northern Norway
Veronica Kåring.
Photo: Frida Bringslimark

Veronica Kåring

Søndagsture til fods

“Bodø er en fantastisk by på så mange måder. Den er tæt på naturen og havet og har en rigtig god infrastruktur. Og så har vi jo nogen eventyrlige fjeldtoppe lige i nærheden,” siger Bjørn Heitmann, som uden tvivl er den rette at spørge, når det gælder tips til vandreture.

Active Sunday in Bodø .
Photo: SL Media
Hiking in Bodø .
Photo: SL Media

Bjørn Heitmann leder nemlig en turgruppe, som går op til Keiservarden, byens mest populære vandremål, hver eneste dag. 365 dage om året.

Han har selv taget turen hver dag i mere end syv år!

Outdoor activities in Bodø .
Photo: SL Media
Outdoor activities in Bodø .
Photo: SL Media

Bjørn Heitmann leder nemlig en turgruppe, som går op til Keiservarden, byens mest populære vandremål, hver eneste dag. 365 dage om året.

Han har selv taget turen hver dag i mere end syv år!

Photo:
Bjørn Heitmann .
Photo: Bjørn Heitmann

Bjørn Heitmanns tips til søndagsture til fods

Den mest ikoniske vandretur: Den flotteste destination i vandreafstand er uden tvivl Keiservarden. Fra toppen er der en utrolig udsigt ud over byen, havet og fjeldene mod Lofoten-øerne. Om vinteren kan man ofte se nordlys, og takket være midnatssolen er det muligt at gå turen midt om natten i sommermånederne. Det er en godt tilrettelagt og behagelig tur, der starter en kort bus- eller taxatur fra centrum. Man kan også cykle til startpunktet.

En spadseretur i parken: Elveparken er et perfekt sted at gå søndagstur. Den ligger lige uden for centrum, midt mellem Jektefartsmuseet i Bodøsjøen og Maskinisten, som er en parkeringsplads ved et større rekreativt område. Nordlandsmuseet har en app til natur- og kulturvandringer i området på vandringen.no – det er en god idé at downloade den, hvis du vil ud at gå i Elveparken.

Fjeldtoppene omkring Bodø: Hvis tiden rækker til det, er der nogle fantastiske fjeldtoppe rundt om byen. Du kan for eksempel tage med hurtigbåd til Sandhornøya og gå op til toppen af fjeldet Sandhornet. Eller du kan bestige Per Karlsatinden, som er en del af det markante fjeldområde Børvasstindene. En nemmere tur med lige så fortryllende udsigt er Finnkonakken, som ligger på vej ud til Kjerringøy.

Oplev Saltstraumen: Her i verdens kraftigste malstrøm er der enorm forskel på højvande og lavvande. Vandet fra havet presses gennem et smalt sund, hvor fisk, havdyr og havplanter trives særlig godt. Der er gode fiskemuligheder, hvis du vil fange din egen aftensmad.

Vinterture: Området er lige så smukt om vinteren. Lysløjpen i Bodømarka er et hit for alle langrendsløbere. Og at være ude om aftenen eller natten for at se nordlyset er en enestående oplevelse, man aldrig glemmer.

Belønningen: Efter vandreturen kan du tage en velfortjent pause på en af de udendørs caféer rundt om kulturkvarteret Stormen. På en efterårsaften er Bryggerikaia et oplagt sted at hygge sig med en god fiskeret. Eller smut ind på Gatsby, der serverer uformelle burgere i topkvalitet.

Når du nu er her: Bodø er et sandt paradis for udendørsaktiviteter. Du kan også bruge søndagen til at udforske området på en lejet cykel, sejle i kajak eller tage ud at dykke i Saltstraumen (med guide). Om vinteren kan du stå på ski i fjeldet.

Planlæg din tur til Bodø! Få de bedste tilbud fra vores partnere Radisson Blu Hotels, Scandic Hotels, Nordic Choice Hotels og Thon Hotels.

Bjørn Heitmann sitting by mountain lake, Bodø Northern Norway
Bjørn Heitmann.
Photo: Bjørn Heitmann

Bjørn Heitmann

Bodø tilbyder også …

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Generelt
  Tilgængelighed
  Aldersgrænse
  • Show More
  • No available filters
  Rabat
  • Show More
  • No available filters
  Sværhedsgrad
  Terræn
  • Show More
  • No available filters
  Prisniveau
  Sæson
  Overnatning
  Camping
  • Show More
  • No available filters
  Hotelfaciliteter
  • Show More
  • No available filters
  Værelsesfaciliteter
  Skiområder
  Udendørs aktiviteter
  Aktiviteter
  • Show More
  • No available filters
  Alpint skiløb
  Cykling
  Kano og kajak
  Langrend
  Fiskeri
  • Show More
  • No available filters
  Vandring
  Dyreliv og safari
  • Show More
  • No available filters
  Vinteraktiviteter
  • Show More
  • No available filters
  Planlæg rejsen
  Rejsen hertil
  • Show More
  • No available filters
  Tjenester
  • Show More
  • No available filters
  Smag på Norge
  Det norske køkken
  Værtshuse og barer
  Restauranter og caféer
  • Show More
  • No available filters
  Aktiviteter
  Aktiviteter
  • Show More
  • No available filters
  Aktiviteter for børn
  • Show More
  • No available filters
  Stande
  Shopping
  • Show More
  • No available filters
  Forlystelsesparker
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Generelt
Tilgængelighed
Aldersgrænse
 • Show More
 • No available filters
Rabat
 • Show More
 • No available filters
Sværhedsgrad
Terræn
 • Show More
 • No available filters
Prisniveau
Sæson
Overnatning
Camping
 • Show More
 • No available filters
Hotelfaciliteter
 • Show More
 • No available filters
Værelsesfaciliteter
Skiområder
Udendørs aktiviteter
Aktiviteter
 • Show More
 • No available filters
Alpint skiløb
Cykling
Kano og kajak
Langrend
Fiskeri
 • Show More
 • No available filters
Vandring
Dyreliv og safari
 • Show More
 • No available filters
Vinteraktiviteter
 • Show More
 • No available filters
Planlæg rejsen
Rejsen hertil
 • Show More
 • No available filters
Tjenester
 • Show More
 • No available filters
Smag på Norge
Det norske køkken
Værtshuse og barer
Restauranter og caféer
 • Show More
 • No available filters
Aktiviteter
Aktiviteter
 • Show More
 • No available filters
Aktiviteter for børn
 • Show More
 • No available filters
Stande
Shopping
 • Show More
 • No available filters
Forlystelsesparker
Clear Filters
Back To Top

Tag på byferie i ...