Skip to main content

Planlæg turen til Bodø og Salten

Er det svært at vælge mellem byferie og en aktiv ferie i naturen? I Bodø og Salten kan du få begge dele! Bylivet i Bodø kombineres let med ture til den gamle handelsstation Kjerringøy, gletsjeren Svartisen og verdens stærkeste malstrøm Saltstraumen.

Byen Bodø er kendt som Nord-Norges lille storby og er spækket med hyggelige butikker, velsmagende mad og store kulturbegivenheder. Parkenfestivalen, Nordland Musikkfestuke og et væld af begivenheder i Kulturkvarteret Stormen hele året rundt - det er ikke tilfældigt, at Bodø skal være Europæisk Kulturhovedstad i 2024!

Fra centrum er det let at begive sig ud på vandreture og klatreture i Børvasstindan, løbe på ski i Bodømarka og tage på RIB-tur til Saltstraumen, verdens stærkeste tidevandsstrøm. Du kan også deltage på en havørnesafari. I skærgården ud for Bodø ligger Kjerringøy, et af Norges bedst bevarede handelssteder langs kysten.

Bodø ligger i et område ved navn Salten og er et naturligt udgangspunkt for udforskning af den smukke kystlinje og den uberørte natur inde i landet.

Ro i kajak rundt om Rødøy, hop fra ø til ø eller tag på vandreture i en af de mange nationalparker, for eksempel Rago og Sjunkhatten. Ved Saltfjellet krydser du polarcirklen, og Sulitjelma uden for Fauske er et godt sted at løbe langrend.

Andre højdepunkter omfatter Hamsunsenteret i Hamarøy, gletsjervandring på Svartisen, enestående overnatningsmuligheder og en køretur på Helgelandskysten nationale turistvej.

Ellers andet? Se bandet Kråkesølvs guide til deres hjemby og få tips fra de lokale til en lang weekend i Bodø.

Bodø er en certificeret Bæredygtig Destination. Certificeringen betyder ikke, at destinationen er bæredygtig, men at den har forpligtet sig til at arbejde systematiske for at modvirke de negative følger af turisme og forstærke de positive.

Find mere rejseinspiration på Bodøs officielle hjemmeside.

Se alle mulighederne herunder, eller gå direkte til:
Aktiviteter | Overnatning | Mad og drikke | Sådan kommer du hertil

De bedste ting at lave

Gå ikke glip af disse højdepunkter.

Find flere attraktioner og aktiviteter

Steder at bo

Fra komfortable hoteller til hyggelige hytter. Find det perfekte sted til dig.

Mad og drikke

Fra lokale lækkerier til gastronomi i højeste klasse.

Sådan kommer du hertil og rundt omkring

Få detaljeret rejseinformation på Bodøs officielle hjemmeside.
Planlæg turen til Bodø og Salten med Entur.

Rejs rundt i Nord-Norge

Flere rejseidéer

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Bodø tilbyder også ...

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du gerne vil foretage dig. Filtrer din søgning og se tilbuddene herunder.

Store oplevelser venter

Senest besøgte sider