Skip to main content

Planlæg turen med Hurtigruten

Book en rejse med Hurtigruten

At bruge Hurtigruten som basecamp giver dig enestående muligheder for at se det bedste af den norske kyst – alt fra fjorde og ikoniske byer til nordlys og midnatssol.

En rejse med Hurtigruten er mere end bare et krydstogt – det er muligvis den mest autentiske norske oplevelse, du kan få. Siden 1893 har Hurtigrutens skibe været en vigtig del af kystlivet i Norge, hvor selskabet har fragtet både passagerer og varer mellem byer og øer.

Den originale rute tager dig fra Bergen i syd til Kirkenes i nord, gennem øhav og til kystbyer, som ingen andre skibe kan anløbe. Flåden består af 12 skibe, der er forskellige fra hinanden. Hver dag afgår ét af dem fra Bergen med kurs nordpå – hvilket af dem skal være din basecamp?

Gå udenfor og se magien

Selve livet om bord, med nye naturoplevelser ventende bag hvert hjørne, er utvivlsomt stort i sig selv. Men hvis du virkelig vil opleve den norske kyst, er det de mange udflugter, der gør rejsen enestående.

Med 34 havne og mere end 90 udflugter at vælge mellem behøver du ikke kede dig på din arktiske rejse.

Tag med på en kongekrabbesafari eller kør på quad til den russiske grænse nær Kirkenes. Oplev enden af verden ved at at stå på Nordkap, se en havørn i øjnene mens du sejler gennem Trollfjorden, eller mærk pulsen stige mens du vandrer i fjeldene på Lofoten. Læs mere om Hurtigrutens udflugter til lands.

Få smag for Norges Kystkøkken

Norges kulinariske traditioner har meget til fælles med det, man normalt forbinder med landet kyststrækning: frisk, karakteristisk og fuld af variation. Om bord Hurtigruten kan du selv prøve Norges Kystkøkken – friske råvarer af højeste kvalitet, leveret til skibene af de lokale landmænd hver dag.

For et par år siden vandt Hurtigruten den prestigefulde Matmerk-pris for 'Norge på menuen': "Ingen andre af vores store turistoperatører har puttet lokal norsk mad på menuen i sådan en grad. At kunne spise sig vej gennem den norske kyst, mens der høres gode historier og det spektakulære sceneri flyder forbi uden for, er noget som alle madelskere vil sætte pris på."

Kokkene om bord er kreative og skaber både traditionelle og nye madretter af dagens råvarer. Med dette koncept støtter Hurtigrutens og dens passagerer lokale fiskere, landmænd og andre producenter undervejs, samtidig med at der skabes enestående madoplevelser, der kan deles med familie og venner derhjemme.

Vælg sæson

Om sommeren går midnatssolen ikke ned under horisonten i lange perioder, og i vintersæsonen, fra oktober til marts, kan du se nordlyset danse over den arktiske himmel.

Hvilket lys, du vil se - og hvordan du vil se det - er helt op til dig og det tidspunkt, du vælger at rejse på. At tage med på en af de mange udflugter er en meget populær måde at opleve både midnatssolen og nordlyset.

Læs mere og book din rejse på hurtigruten.dk

Se selv

Den klassiske sørejse: Bergen-Kirkenes-Bergen

Hvis du vil lave din egen sørejse i Norge, skal du først vælge hvilke havne du vil rejse fra og til. Planlæg dit krydstogt langs den norske kyst i dag!

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Opdag mere

Senest besøgte sider