Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Pinnekjøtt Pinnekjøtt
Credits
Pinnekjøtt.
Photo: matprat.no
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Traditionelle råvarer, nye metoder

Lokale kornvarer og grøntsager, lam og røget kød af højeste kvalitet, vilde bær samt fisk – naturligvis – er vigtige bestanddele i det norske køkken. For ikke at glemme weekendgrøden eller varme vafler med brunost.

Ad

Festmad: Det spiser nordmændene til jul

Nordmændene passer godt på deres juletraditioner. Der er dog en del lokale variationer, når det drejer sig om den foretrukne julemad. Her er nogle af de mest almindelige retter på julebordet.

Ribbe: En slags flæskesteg, som regel serveret med surkål og kogte kartofler, julepølse, kødboller og sovs. Denne ret foretrækkes i seks ud af ti hjem, hovedsagligt i Trøndelag og i det østlige Norge.  

Pinnekjøt: Saltede og tørrede, nogle gange røgede, lammeribben. De blev traditionelt dampet over birkegrene, deraf navnet. Det er en af nordmændenes populæreste retter juleaften, især i de vestlige dele.

Lutefisk: Tørfisk, der har ligget i vand og lud, og derefter bagt i ovnen. Typisk akkompagneret af kartofler, bacon, ærter og sennep.

Multekrem: Sød dessert af multebær og flødeskum.

Småkaker: Traditionen foreskriver, at der skal være mindst syv forskellige slags småkager på julebordet – og at de skal være hjemmebagte. Honningkagen er muligvis den mest populære af slagsen.

Akvavit: Norges nationaldrik er en kartoffelbaseret spiritus, med smag af urter såsom kommen, anis, dild, fennikel og koriander. Julemadens perfekte makker.

Gløgg: Denne varme vin drikkes som vi kender det i Danmark, med rosiner og mandler.

Smag selv

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde du af, hvad du har lyst til at spise.

×
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad