There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.
Scandic Hotels - i alle større byer fra nord til syd
Nordic Choice Hotels - en anderledes hotelkæde
Thon Hotels - fantastisk morgenmad inkluderet
Radisson Blu Hotels - book dit hotel i Norge
Citybox - moderne lavprishoteller med central beliggenhed
DanCenter - din feriehusekspert i Norge
Norgesbooking - bestil den perfekte hytte i Norge
Campcation – Book camping over hele Norge med Campcation
Vy - det skal være let at rejse grønt
SJ NORD - eventyret starter i toget
Vy express - gør det let at rejse grønt med bus
NOR-WAY Bussekspress - grønne busrejser
Widerøe - Skandinaviens største regionale luftfartsselskab
DFDS - sejl nemt og bekvemt fra København til Oslo
AutoEurope - altid en god billeje-oplevelse
Rent-A-Wreck - det smarte lejebilvalg
Arctic Campers - lej en autocamper i Norge
Cabin Campers - din hytte på fire hjul
Hurtigruten - 'Verdens smukkeste sørejse'
Fjord Tours - Norge i en nøddeskal®, den mest populære rundtur i Norge
Authentic Scandinavia - rejs som de lokale
Up Norway - skræddersyede rejser fra eksperterne
Norrøna Hvitserk - ekspeditioner og eventyrferie
Booknordics.com – hundredvis af aktiviteter, rundture og cruises i Norge
Brim Explorer - Stille fjordture med elektrisk katamaran
Fjord Travel - bæredygtige flerdagesture
Go Fjords - ture og aktiviteter over hele Norge
50 Degrees North - uforglemmelige, skræddersyede ture i Norge for mindre grupper
Discover Norway - færdigpakkede ski-, cykel- og vandreture i Norge
Norwegian Holidays - pakkerejser til lavpris med Norwegian. Fly, hotel og lejebil
Stromma - sightseeing, udflugter og oplevelser med bus, båd og minitog.
Beitostølen - Eventyr og nydelse hele året
Rauland - skiferie i betagende fjeldlandskab
{{title}} {{:price}} - {{!preprice}} Price: {{?}} {{preprice}} {{/}} {{price}} {{:postprice}}{{postprice}}{{/}} {{?:pricing}} - {{pricing}} {{/pricing}}
Fra søde sager som bær, vafler og cider til saltet kød og nogle af verdens bedste oste. Og naturligvis friske fisk og skaldyr: kongekrabbe, laks og den arktiske torsk.
Udbuddet af sunde og friske råvarer er usædvanligt stort i Norge, ikke mindst takket være den meget varierede natur og en af verdens længste kystlinjer. Disse lokaldyrkede råvarer trylles om til madretter efter både traditionelle opskrifter og mere moderne tilgange af Norges opfindsomme og anerkendte kokke.
Faktisk er Norge det mest succesrige land ved Bocuse d´Or, en af verdens mest prestigefulde kokkekonkurrencer.
Millioner af mennesker rundt om i verden spiser dagligt fisk og skaldyr fra Norge. Landet er kendt for sine kolde og klare farvande, der er de perfekte levesteder for mange typer fisk og andet liv under overfladen. Tusindvis af elve og søer sørger sammen med den lange kyst og de mange fjorde for, at der er særdeles gode forhold til både erhvervs- og lystfiskeri.
Fangst og tilberedelse af fisk og skaldyr har altid været en stor del af den norske kultur. I årevis har tørret torsk (tørfisk) været blandt landets største eksportvarer – i dag tæller disse også frisk laks og arktiske torsk (kaldet skrei).
Og lad os ikke glemme kongen af de norske farvande - kongekrabben! Disse krabber kan købes og spises over hele verden, men hvis du rejser til Nord-Norge kan du smage den friskfangede version.
Kom med en tur ind i det arktiske køkken og hør mere om, hvad Nord-Norge har at byde på, fra havet og vidderne.
Tag smagen af Norge med hjem i kufferten.
Røkelaks (røget laks)
Fås som hel fisk eller i vakuumpakkede skiver, der er tynde og delikate. Glem ikke at købe den dertilhørende sennepssovs.
Tørfisk
Små skiver af tørret torsk, der er en både sund og let snack. Tørfisk kan købes i små poser, lidt ligesom chips.
Ørred
Denne fisk smager lidt sødere end laks. Prøv rakfisk, den fermenterede udgave - hvis du tør.
Brunost
Så bliver det ikke mere norsk. En ostehøvl er obligatorisk tilbehør til denne gedeost.
Sild
Sild anvendes i en lang række forskellige madretter og kan købes i mange forskellige smagsvarianter med eller uden marinade.
Flatbrød (knækbrød)
En tør og knasende type brød, langt tyndere end den smarteste laptop. Smager godt som tilbehør til supper eller stuvninger, eller med tørret kød og creme fraiche på toppen.
Lefse
Traditionelt fladbrød af mel, kartoffel, mælk og smør, bagt på en helt speciel måde. Serveres som oftest foldet, med et tyndt lag smør, sukker og kanel på indersiden.
Vaffelmix og vaffeljern
Hvis du vil prøve hvordan kos smager, så lav en norsk vaffel.
Der serveres ofte vildtkød i verdensklasse på restauranterne og i de små hjem rundt omkring. Masterchef Arne Brimi anbefaler især disse fire norske specialiteter:
Efterår er jagtsæson i Norge, og der serveres ofte vildt på restauranterne og i de små hjem rundt omkring. Her er fire norske specialiteter, som du bør sætte tænderne i:
1. Elg. Hvis det ellers er forberedt ordentligt, er elgkød en yderst smagfuld delikatesse.
2. Rensdyr. Højt mod nord lever 250.000 rensdyr, passet af det oprindelige samiske folk. Kødet er fedtfattigt og lækkert.
3. Hjort. De seneste par år er hjortebestanden vokset, så der nu er flere hjorte end elge i de norske skove. Serveres ofte som steak, men kan også røges, tørres eller saltes.
4. Rype. Unge ryper er de mest eftertragtede fugle blandt de norske jægere, ikke mindst på grund af smagen af dens bryst, der er mør med en mild eftersmag. Andre dele af rypen har en mere intens smag.
Du er stort set aldrig alene i den norske natur. Norsk lammekød er særligt mørt og saftigt, ikke mindst fordi dyrene får lov at gå ude på de fjerntliggende græsgange og sætere, hvor naturen stort set er uberørt, og hvor der er proteinrig vegetation og rent drikkevand. Norske geder og kvæg har i øvrigt (lovmæssigt) krav på en lang sommerferie! Kun syge husdyr behandles med antibiotika i Norge.
Læs mere om hvorfor norsk mælk og kød er blandt det bedste i verden, og hvorfor de norske køer er enestående.
Netop det, at maden kommer næsten direkte fra jord til bord, er noget af det enestående i den norske madkultur. Små, familieejede bondegårde er stadig normen i Norge.
Hvis du vil smage de bedste norske råvarer, må du en tur ud på landet. Under et besøg på en norsk gård eller sommersæter kan du se, hvor maden kommer fra. Spis traditionel husmandskost, som for eksempel rømmegrøt (opskrift på norsk), fladbrød og saltet kød. Mange gårde er beliggende lige midt i fantastiske kulturlandskaber, så du kan nyde udsigten mens maven mættes.
Lyst til lidt landligt luksus? Mange traditionelle gårde og herregårde over hele landet er blevet forvandlet til fashionable overnatningssteder.
Traditionelt har den mest kendte norske ost været brunosten – karamelliseret valleost, ikke ulig flødekaramel i konsistensen, lavet af ko- eller gedemælk. Nordmænd spiser den som regel på friskbagt brød eller vafler.
I de senere år har der været et boom i fremstillingen af oste i Norge, med mange nye varianter af både blå og gule oste - mange af dem internationalt anerkendte og prisvindende oste.
Adskillige dygtige og prisbelønnede ciderier i Hardanger samt frugtlandsbyen Gvarv i Telemark, landets æblehovedstad, er vidne om, at frugt og bær fra Norge er i en liga for sig selv. Lange sommerdage med relativt lave temperaturer og stort set ingen forurening giver optimale betingelser for, at frugterne og bærrene modnes langsomt, hvilket gør dem ekstra søde.
Besøg en af de hyggelige frugtgårde ved fjordene og i dalene, hvor der mange steder er mulighed for at plukke selv. Tag med på en guidet rundvisning, deltag i en cider- eller ølsmagning, gå en tur i plantagerne eller køb et glas marmelade.
Er du modig nok til at prøve disse underlige madretter?
Gør turen til Norge til en uforglemmelig oplevelse - smag på disse retter og delikatesser!
De norske juletraditioner er lige så varierede som resten af landet. Her er den mest populære julemad i Norge.
Er du en ægte foodie? Tag med på kulinarisk rundtur i Norge.
Find vej til Michelin-oplevelser, spektakulære udsigter fra bordet og gode spisesteder.
Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du gerne vil spise. Filtrer din søgning og se tilbuddene herunder.
Tag smagen af Norge med hjem i kufferten.
Røkelaks (røget laks)
Fås som hel fisk eller i vakuumpakkede skiver, der er tynde og delikate. Glem ikke at købe den dertilhørende sennepssovs.
Tørfisk
Små skiver af tørret torsk, der er en både sund og let snack. Tørfisk kan købes i små poser, lidt ligesom chips.
Ørred
Denne fisk smager lidt sødere end laks. Prøv rakfisk, den fermenterede udgave - hvis du tør.
Brunost
Så bliver det ikke mere norsk. En ostehøvl er obligatorisk tilbehør til denne gedeost.
Sild
Sild anvendes i en lang række forskellige madretter og kan købes i mange forskellige smagsvarianter med eller uden marinade.
Flatbrød (knækbrød)
En tør og knasende type brød, langt tyndere end den smarteste laptop. Smager godt som tilbehør til supper eller stuvninger, eller med tørret kød og creme fraiche på toppen.
Lefse
Traditionelt fladbrød af mel, kartoffel, mælk og smør, bagt på en helt speciel måde. Serveres som oftest foldet, med et tyndt lag smør, sukker og kanel på indersiden.
Vaffelmix og vaffeljern
Hvis du vil prøve hvordan kos smager, så lav en norsk vaffel.
Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.
Tilbage til toppen