Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
  • Overnatning

    Scandic Hotels - i alle større byer fra nord til syd

    Nordic Choice Hotels - en anderledes hotelkæde

    Thon Hotels - fantastisk morgenmad inkluderet

    Radisson Blu Hotels - book dit hotel i Norge

    Citybox - moderne lavprishoteller med central beliggenhed

    DanCenter - din feriehusekspert i Norge

    Norgesbooking - bestil den perfekte hytte i Norge

    Campcation –  Book camping over hele Norge med Campcation

  • Rejs hertil og rundt

    Vy - det skal være let at rejse grønt

    SJ NORD - eventyret starter i toget

    Vy express - gør det let at rejse grønt med bus

    NOR-WAY Bussekspress - grønne busrejser

    DFDS - sejl nemt og bekvemt fra København til Oslo

    AutoEurope - altid en god billeje-oplevelse

    Rent-A-Wreck - det smarte lejebilvalg

    Arctic Campers - lej en autocamper i Norge

    Nordic Campers - den eneste rigtige måde at se Norge!

    Cabin Campers - din hytte på fire hjul

    Widerøe - Skandinaviens største regionale luftfartsselskab

  • Ture og rundture

    Hurtigruten - 'Verdens smukkeste sørejse'

    Authentic Scandinavia - spændende ture i Norge

    Up Norway - skræddersyede rejser

    Norrøna Hvitserk - ekspeditioner og eventyrferie

    Brim Explorer - Stille fjordture med elektrisk katamaran

    Fjord Tours - oplev Norge i en Nøddeskal® med bare én billet

    Fjord Travel - bæredygtige flerdagesture

    Go Fjords - ture og aktiviteter over hele Norge

    50 Degrees North - uforglemmelige, skræddersyede ture i Norge for mindre grupper

    Discover Norway - færdigpakkede ski-, cykel- og vandreture i Norge

    Norwegian Holidays - pakkerejser til lavpris med Norwegian. Fly, hotel og lejebil

    Booknordics.com aktiviteter, safari, udflugter, ekspeditioner, hytter og eventyrophold

    Expa Rejser -  Oplevelser og udfordringer

    Stromma - sightseeing, udflugter og oplevelser med bus, båd og minitog.

  • Offers

Search
or search all of Norway

Det norske køkken

Traditionelle råvarer, moderne metoder

Restaurant Bro & Bryt in Ålesund .
Photo: Fjord Norway
Restaurant Bro & Bryt in Ålesund .
Photo: Fjord Norway

Fra søde sager som bær, vafler og cider til saltet kød og nogle af verdens bedste oste. Og naturligvis friske fisk og skaldyr: kongekrabbe, laks og den arktiske torsk.

Udbuddet af sunde og friske råvarer er usædvanligt stort i Norge, ikke mindst takket være den meget varierede natur og en af verdens længste kystlinjer. Disse lokaldyrkede råvarer trylles om til madretter efter både traditionelle opskrifter og mere moderne tilgange af Norges opfindsomme og anerkendte kokke.

Faktisk er Norge det mest succesrige land ved Bocuse d´Or, en af verdens mest prestigefulde kokkekonkurrencer.

Alt godt fra havet

Millioner af mennesker rundt om i verden spiser dagligt fisk og skaldyr fra Norge. Landet er kendt for sine kolde og klare farvande, der er de perfekte levesteder for mange typer fisk og andet liv under overfladen. Tusindvis af elve og søer sørger sammen med den lange kyst og de mange fjorde for, at der er særdeles gode forhold til både erhvervs- og lystfiskeri.

Fangst og tilberedelse af fisk og skaldyr har altid været en stor del af den norske kultur. I årevis har tørret torsk (tørfisk) været blandt landets største eksportvarer – i dag tæller disse også frisk laks og arktiske torsk (kaldet skrei).

Og lad os ikke glemme kongen af de norske farvande - kongekrabben! Disse krabber kan købes og spises over hele verden, men hvis du rejser til Nord-Norge kan du smage den friskfangede version.

Kom med en tur ind i det arktiske køkken og hør mere om, hvad Nord-Norge har at byde på, fra havet og vidderne.

Det er vildt! Fire slags kød du bør smage

Der serveres ofte vildtkød i verdensklasse på restauranterne og i de små hjem rundt omkring. Masterchef Arne Brimi anbefaler især disse fire norske specialiteter:

Efterår er jagtsæson i Norge, og der serveres ofte vildt på restauranterne og i de små hjem rundt omkring. Her er fire norske specialiteter, som du bør sætte tænderne i:

1. Elg. Hvis det ellers er forberedt ordentligt, er elgkød en yderst smagfuld delikatesse.

2. Rensdyr. Højt mod nord lever 250.000 rensdyr, passet af det oprindelige samiske folk. Kødet er fedtfattigt og lækkert.

3. Hjort. De seneste par år er hjortebestanden vokset, så der nu er flere hjorte end elge i de norske skove. Serveres ofte som steak, men kan også røges, tørres eller saltes.

4. Rype. Unge ryper er de mest eftertragtede fugle blandt de norske jægere, ikke mindst på grund af smagen af dens bryst, der er mør med en mild eftersmag. Andre dele af rypen har en mere intens smag.

Verdens bedste kød- og mejeriprodukter?

Du er stort set aldrig alene i den norske natur. Norsk lammekød er særligt mørt og saftigt, ikke mindst fordi dyrene får lov at gå ude på de fjerntliggende græsgange og sætere, hvor naturen stort set er uberørt, og hvor der er proteinrig vegetation og rent drikkevand. Norske geder og kvæg har i øvrigt (lovmæssigt) krav på en lang sommerferie! Kun syge husdyr behandles med antibiotika i Norge.

Læs mere om hvorfor norsk mælk og kød er blandt det bedste i verden, og hvorfor de norske køer er enestående.

Fra gård til gaffel

Netop det, at maden kommer næsten direkte fra jord til bord, er noget af det enestående i den norske madkultur. Små, familieejede bondegårde er stadig normen i Norge.

Hvis du vil smage de bedste norske råvarer, må du en tur ud på landet. Under et besøg på en norsk gård eller sommersæter kan du se, hvor maden kommer fra. Spis traditionel husmandskost, som for eksempel rømmegrøt (opskrift på norsk), fladbrød og saltet kød. Mange gårde er beliggende lige midt i fantastiske kulturlandskaber, så du kan nyde udsigten mens maven mættes.

Lyst til lidt landligt luksus? Mange traditionelle gårde og herregårde over hele landet er blevet forvandlet til fashionable overnatningssteder.

Ud af osteklokken

Traditionelt har den mest kendte norske ost været brunosten – karamelliseret valleost, ikke ulig flødekaramel i konsistensen, lavet af ko- eller gedemælk. Nordmænd spiser den som regel på friskbagt brød eller vafler.

I de senere år har der været et boom i fremstillingen af oste i Norge, med mange nye varianter af både blå og gule oste - mange af dem internationalt anerkendte og prisvindende oste.

Unikke frugtlandsbyer

Adskillige dygtige og prisbelønnede ciderier i Hardanger samt frugtlandsbyen Gvarv i Telemark, landets æblehovedstad, er vidne om, at frugt og bær fra Norge er i en liga for sig selv. Lange sommerdage med relativt lave temperaturer og stort set ingen forurening giver optimale betingelser for, at frugterne og bærrene modnes langsomt, hvilket gør dem ekstra søde.

Besøg en af de hyggelige frugtgårde ved fjordene og i dalene, hvor der mange steder er mulighed for at plukke selv. Tag med på en guidet rundvisning, deltag i en cider- eller ølsmagning, gå en tur i plantagerne eller køb et glas marmelade.

Norges skønne og skøre mad

Er du modig nok til at prøve disse underlige madretter?

Smalahovetunet in Voss .
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com
Smalahovetunet in Voss .
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com

Smagen af Norge

Gør turen til Norge til en uforglemmelig oplevelse - smag på disse retter og delikatesser!

Smagen af jul

De norske juletraditioner er lige så varierede som resten af landet. Her er den mest populære julemad i Norge.

Den norske kogebog

Se klassiske og moderne opskrifter på de mest smagfulde norske retter.

Food from the Trøndelag region .
Photo: Marius Rua/ Buckethuas / Trøndelag Reiseliv
Food from the Trøndelag region .
Photo: Marius Rua/ Buckethuas / Trøndelag Reiseliv

Lad smagsløgene vælge rejsemålet

Er du en ægte foodie? Tag med på kulinarisk rundtur i Norge.

De bedste restauranter

Find vej til Michelin-oplevelser, spektakulære udsigter fra bordet og gode spisesteder.

Opdag et land fuld af smag

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du gerne vil spise. Filtrer din søgning og se tilbuddene herunder.

×
  • Filters
    Filter Your Search
    TripAdvisor Symbol
    • Show More
    • No available filters
    • Show More
    • No available filters
    Smag på Norge
    Det norske køkken
    Restauranter og caféer
    • Show More
    • No available filters
    Clear Filters
  • View
  • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
Smag på Norge
Det norske køkken
Restauranter og caféer
  • Show More
  • No available filters
Clear Filters
Back To Top
Norske madgaver

Tag smagen af Norge med hjem i kufferten.

Røkelaks (røget laks)
Fås som hel fisk eller i vakuumpakkede skiver, der er tynde og delikate. Glem ikke at købe den dertilhørende sennepssovs.

Tørfisk
Små skiver af tørret torsk, der er en både sund og let snack. Tørfisk kan købes i små poser, lidt ligesom chips.

Ørred
Denne fisk smager lidt sødere end laks. Prøv rakfisk, den fermenterede udgave - hvis du tør.

Brunost
Så bliver det ikke mere norsk.  En ostehøvl er obligatorisk tilbehør til denne gedeost.

Sild
Sild anvendes i en lang række forskellige madretter og kan købes i mange forskellige smagsvarianter med eller uden marinade.

Flatbrød (knækbrød)
En tør og knasende type brød, langt tyndere end den smarteste laptop.  Smager godt som tilbehør til supper eller stuvninger, eller med tørret kød og creme fraiche på toppen.

Lefse
Traditionelt fladbrød af mel, kartoffel, mælk og smør, bagt på en helt speciel måde. Serveres som oftest foldet, med et tyndt lag smør, sukker og kanel på indersiden.

Vaffelmix og vaffeljern
Hvis du vil prøve hvordan kos smager, så lav en norsk vaffel.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen