VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Norges bedste restauranter

og madoplevelser

Food video scroll .
Photo: Visit Trondheim / Bleed / True Stories / Trigger / Giants&Toys / Visit Norway
Food video scroll .
Photo: Visit Trondheim / Bleed / True Stories / Trigger / Giants&Toys / Visit Norway
  1. Wow… det smagte virkeligt godt!

    Maaemo, Oslo .
    Photo: Esben Holmboe Bang
    Maaemo, Oslo .
    Photo: Esben Holmboe Bang
  2. Der er mad, der gør dig mæt. Og så er der mad, der bare smager vidunderligt!

    Norge er godt igang med at blive et kulinarisk knudepunkt for gode restauranter og spisesteder, der er en rejse værd!

    RE-NAA

    Som den eneste to-stjernede Michelin-restaurant i Norge er RE-NAA selve juvelen blandt de norske restauranter.

    Gourmetrestauranten ligger i Stavanger på den norske vestkyst. Her får du serveret kulinariske mesterværker inspireret af de lokale landskaber.

    Læs mere om Stavangers mange gode restauranter.

    Re-naa in Stavanger .
    Photo: Lars Petter Pettersen
    Re-naa in Stavanger .
    Photo: Lars Petter Pettersen
  3. UNDER

    I 2020 fik også Under i det sydligste Norge en Michelin-stjerne.

    Denne spektakulære restaurant på Lindesnes er verdens største undervandsrestaurant.

    Kig ud på livet i havet fem meter under overfladen, mens du smager på køkkenets delikatesser.

    Under restaurant in Lindesnes, Southern Norway .
    Photo: Karl Erik Brøndbo / Drone: Vi Duc Trong
    Under restaurant in Lindesnes, Southern Norway .
    Photo: Karl Erik Brøndbo / Drone: Vi Duc Trong

    CORNELIUS

    Har du nogensinde hørt om en ”meteorologisk menu”? På Cornelius i Bergen ændres menukortet dagligt i henhold til vejr og vind - og fangst! Uanset vejret er den altid af Norges bedste fiskerestauranter, inspireret af de smukke fjorde i det vestlige Norge.

    Restauranten ligger på Holmen, en kort bådtur fra Bryggen.

    Se flere toprestauranter i Bergen, herunder den enstjernede BARE restaurant.

    Cornelius Bergen .
    Photo: Giovanni Tagini / Visit Norway
    Cornelius Bergen .
    Photo: Giovanni Tagini / Visit Norway

    MAAEMO

    Hvis det er et spisested i den absolutte internationale topklasse, du er på udkig efter, så kig ind forbi Maaemo. I 2018 var denne restaurant den 35. bedste i verden.

    Maaemo var den første restaurant i Norge til at få de maksimale tre stjerner af Michelinguiden. Da de flyttede til en ny adresse, mistede de stjernerne - sådan er reglerne. I de nyligt åbnede lokaler i Barcode er alt lagt til rette for at få stjernerne tilbage.

    MAAEMO in Oslo .
    Photo: Bleed/True stories
    Maeemo in Oslo .
    Photo: Bleed/True stories

    Hovedstaden Oslo er et populært rejsemål for alverdens madører. Spis med papbestik ved en foodtruck eller med fint sølvtøj på en finere restaurant - eller et sted midt i mellem.

    Se flere af de bedste restauranter i Oslo.

    Mathallen, Oslo .
    Photo: Fredrikke Wiheden / Visitnorway.com
    Mathallen, Oslo .
    Photo: Fredrikke Wiheden / Visitnorway.com

    SPEILSALEN BRITANNIA

    Stadig flere har fået smag for Trøndelag og den unikke trønderske mad. I 2022 får regionen midt i Norge status som Europæisk Gastronomiregion.

    I den elegante Speilsalen på Britannia Hotel i Trondheim kan du komme på en stjernebedømt madrejse skabt af Christopher Davidsen, der er officiel verdensmester i kokkekunst og sølvmedaljevinder ved Bocuse d'Or.

    Speilsalen in Trondheim .
    Photo: Dreyer and Hensley
    Speilsalen in Trondheim .
    Photo: Dreyer and Hensley
  4. CREDO

    Credo i Trondheim har ikke blot en Michelin-stjerne, men også den franske madguides første pris for bæredygtighed.

    At spise på denne enestående restaurant er som en tur gennem områdets flotte natur med fiskesøer, gårde og haver – der, hvor råvarerne kommer fra.

    Læs mere om Trondheims bedste spisesteder.

    Credo, Trondheim .
    Photo: Geir Mogen / Credo
    Credo, Trondheim .
    Photo: Geir Mogen / Credo

    Netop det, at maden kommer næsten direkte fra jord til bord, er noget af det enestående i den norske madkultur.

    Kvitnes farm in Vesterålen .
    Photo: Magga og Anders AS
    Kvitnes farm in Vesterålen .
    Photo: Magga og Anders AS

    Kvitnes Gård

    Stjernekokkene befinder sig ikke udelukkende i de store byer…

    Kvitnes Gård på Vesterålen-øerne i Nord-Norge får du også madoplevelser i topklasse i en uformel atmosfære. Nogle af verdens bedste råvarer tilberedes nemlig af en af Norges bedste kokke, Halvar Ellingsen. Det bliver et måltid, du sent vil glemme.

    Andre luksuriøse (og bæredygtige) madoplevelser i landlig idyl får du, hvis du bestiller bord på Boen Gård nær Kristiansand eller Engø Gård i Vestfold.

    Food at Kvitnes gård in Vesterålen .
    Photo: Magga og Anders AS
    Food at Kvitnes gård in Vesterålen .
    Photo: Magga og Anders AS
  5. På Norges historiske og traditionsrige hoteller og spisesteder kan du opleve lokale madtraditioner på højt niveau, med smag af fisk og skaldyr eller noget ”vildt godt”!

    For eksempel hos nogle af landets mest kendte kokke, såsom Arne Brimi på Vianvang i Lom (på billedet), eller hos vinderen af Bocuse d'Or, Ørjan Johannessen på Bekkjarvik i Austevoll i Fjord Norge.

    Læs mere om autentiske og eksklusive overnatningssteder.

    Vianvang .
    Photo: Brimi.no
    Vianvang .
    Photo: Brimi.no

Takket være syrlige og friske æbler er Norge også blevet et af de fremmeste lande når det kommer til cider.

Særligt i Hardanger, hvor ”Sider fra Hardanger” er en beskyttet betegnelse på linje med Champagne.

Cider from Hardanger .
Photo: Visit Hardangerfjord / Anders og Magga AS / Trigger Oslo / Visitnorway.com
Cider from Hardanger .
Photo: Visit Hardangerfjord / Anders og Magga AS / Trigger Oslo / Visitnorway.com
  • Rensdyrkød og førsteklasses fisk og skaldyr serveres på mange af de hyggelige og traditionsrige restaurantermod nord, for eksempel Til Elise fra Marius i Utskarpen eller Umami i Harstad.

    Tag med på kongekrabbefiskeri og smag på disse store bæster, friskkogte, ud for Kirkenes. Eller sæt tænderne i en friskfanget skrei fra Lofoten og Vesterålen i Nord-Norge.

    King crab .
    Photo: Shigeru Ohki / nordnorge.com
    King crab .
    Photo: Shigeru Ohki / nordnorge.com

    Som du kan se, venter der mange spændende madoplevelser i Norge, også til den søde tand

    “Lefse” with brown cheese .
    Photo: Heidal Ysteri
    “Lefse” with brown cheese .
    Photo: Heidal Ysteri
  • Smagen af Norge

    Norge har masser af andre smage, som får gang i mundvandet.

    Benyt dig af disse gode tilbud

    Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

    Your Recently Viewed Pages

    Tilbage til toppen