Skip to main content

Norges bedste restauranter

og madoplevelser

Wow… det smagte virkeligt godt!

Der er mad, der gør dig mæt. Og så er der mad, der er en rejse værd!

Norge er godt i gang med at blive et kulinarisk centrum for gode restauranter og spisesteder, der vil få munden til at løbe i vand!

MAAEMO

Hvis det er et spisested i den absolutte internationale topklasse, du er på udkig efter, så kig ind forbi Maaemo. I 2018 var denne restaurant den 35. bedste i verden.

Maaemo er den første restaurant i Norge med tre stjerner i Michelinguiden.

Bestil bord i god tid!

RE-NAA

Som den eneste to-stjernede Michelin-restaurant i Norge er RE-NAA en anden af juvelerne blandt de norske Michelin-restauranter.

Gourmetrestauranten ligger i Stavanger på den norske vestkyst. Her får du serveret kulinariske mesterværker inspireret af de lokale landskaber.

Læs mere om Stavangers mange gode restauranter.

UNDER

I 2020 fik også Under i det sydligste Norge en Michelin-stjerne.

Denne spektakulære restaurant på Lindesnes er verdens største undervandsrestaurant.

Kig ud på livet i havet fem meter under overfladen, mens du smager på køkkenets delikatesser.

CORNELIUS

Har du nogensinde hørt om en ”meteorologisk menu”? På Cornelius i Bergen ændres menukortet dagligt i henhold til vejr og vind - og fangst! Uanset vejret er den altid af Norges bedste fiskerestauranter, inspireret af de smukke fjorde i det vestlige Norge.

Restauranten ligger på Holmen, en kort bådtur fra Bryggen.

Se flere toprestauranter i Bergen, herunder den enstjernede BARE restaurant.

Hovedstaden Oslo er et populært rejsemål for alverdens madører. Spis med papbestik ved en foodtruck eller med fint sølvtøj på en finere restaurant - eller et sted midt i mellem.

Se flere af de bedste restauranter i Oslo.

SPEILSALEN BRITANNIA

Stadig flere har fået smag for Trøndelag og den unikke trønderske mad. I 2022 får regionen midt i Norge status som Europæisk Gastronomiregion.

I den elegante Speilsalen på Britannia Hotel i Trondheim kan du komme på en stjernebedømt madrejse skabt af Christopher Davidsen, der er officiel verdensmester i kokkekunst og sølvmedaljevinder ved Bocuse d'Or.

CREDO

Credo har ikke bare en Michelinstjerne, restauranten modtog også Michelins første Nordic Guide Sustainability Award i 2019 for sin bæredygtighed. Credo har tidligere haft hjemme i Trondheim, men i 2024 vil restauranten åbne med et helt nyt koncept i Nasjonalbiblioteket i Oslo!

Læs mere om Trondheims bedste spisesteder.

Netop det, at maden kommer næsten direkte fra jord til bord, er noget af det enestående i den norske madkultur.

Kvitnes Gård

Stjernekokkene befinder sig ikke udelukkende i de store byer…

Kvitnes Gård på Vesterålen-øerne i Nord-Norge får du også madoplevelser i topklasse i en uformel atmosfære. Nogle af verdens bedste råvarer tilberedes nemlig af en af Norges bedste kokke, Halvar Ellingsen. Det bliver et måltid, du sent vil glemme.

Andre luksuriøse (og bæredygtige) madoplevelser i landlig idyl får du, hvis du bestiller bord på Boen Gård nær Kristiansand eller Engø Gård i Vestfold.

På Norges historiske og traditionsrige hoteller og spisesteder kan du opleve lokale madtraditioner på højt niveau, med smag af fisk og skaldyr eller noget ”vildt godt”!

For eksempel hos nogle af landets mest kendte kokke, såsom Arne Brimi på Vianvang i Lom (på billedet), eller hos vinderen af Bocuse d'Or, Ørjan Johannessen på Bekkjarvik i Austevoll i Fjord Norge.

Læs mere om autentiske og eksklusive overnatningssteder.

Takket være syrlige og friske æbler er Norge også blevet et af de fremmeste lande når det kommer til cider.

Særligt i Hardanger, hvor ”Sider fra Hardanger” er en beskyttet betegnelse på linje med Champagne.

Rensdyrkød og førsteklasses fisk og skaldyr serveres på mange af de hyggelige og traditionsrige restauranter mod nord, for eksempel Til Elise fra Marius i Utskarpen eller Umami i Harstad.

Tag med på kongekrabbefiskeri og smag på disse store bæster, friskkogte, ud for Kirkenes. Eller sæt tænderne i en friskfanget skrei fra Lofoten og Vesterålen i Nord-Norge.

Som du kan se, venter der mange spændende madoplevelser i Norge, også til den søde tand

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider