<br />

Unknown Component
civid: 631213e83b34846db35c1430
name: plugins_common_social_share (widget)

Mad og drikke i Trondheim

En madelskers pilgrimsrejse

I Trondheim har idéen om ’lokal mad’ dybe rødder, men på en nytænkende måde. Dette kulinariske rejsemål ligger lige midt i hjertet af alt, der er frisk, fra indlandet og havet.

Når det kommer til mad, er Trondheim netop nu nærmest definitionen på frisk. ”Vi er ikke den største by, så derfor må vi arbejde hårdere på at give dig vores bedste,” siger Renée Fagerhøi, chefkok på restauranten Bula Neobistro.

Renée voksede op umiddelbart udenfor bygrænsen, og hun lærte hurtigt at bage, høste og slagte høns. Navnet på hendes nyligt åbnede restaurant – ’Bula’ – er typisk norsk slang for et afdæmpet spisested.

”Trondheim er et godt sted, der har det hele,” lover Renée.

De forskellige duftindtryk fra Norges tredjestørste by stammer fra det stigende antal spisesteder af enhver art. Over hele Trondheim er der en stærk kultur når det drejer sig om at blande lokalmad med nye idéer, specielt på steder som de tre Michelin-restauranter Speilsalen, Fagn og Credo, samt To Rom og Kjøkken, Astrum Skybar, 73 Bar og Restaurant og Havfruen Sjømatrestaurant. De lokale kommer for at fejre mærkedage, eller bare for at få en hurtig bid mad.

Sellanraa Bok & Bar er et typisk eksempel på en lokal trend, hvor man ophøjer de lokale råvareleverandører til helte. Stort og småt vildt, lam, skaldyr og andet godt fra havet samt bær er nogle af Trøndelag-regionens specialiteter.

En ny bølge af mikrobryggerier fortsætter de lokale bryggetraditioner, sammen med adskillige nye kaffebarer. Byen har et ugentligt bondemarked ved siden af det traditionelle Ravnkloa-fiskemarked, og hvert år tidligt i august kan du deltage i Trøndersk Matfestival.

Ifølge Renée på Bula Neobistro har naturen omkring Trondheim alle de friske ingredienser, som byens mange kræsne kokke har brug for: ”Trondheim er stedet. Jeg håber, at vi snart ses.”

Find mere inspiration på Trondheims officielle hjemmeside.

Bliv inspireret

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejds partnere.

Stadig sulten?

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du kan foretage dig.
Find mere inspiration på Trondheims officielle hjemmeside.

Opdag mere

Senest besøgte sider