Besøg en af Europas
gastronomiske hovedstæder:
Trondheim og Trøndelag
Velkommen til en verden af friske fisk og skaldyr på tallerkenen.
Her får ordet ”frisk” en helt ny betydning.
Smagen af fjeld og uberørt vildmark.
Multebær.
Rensdyrkød.
Friskfanget fisk fra sø og hav.
Hvor de lokale køkkenchefer fremtryller magiske middagsretter…
…af de råvarer, de finder i nærheden.
Dugfriske grøntsager, der vokser langsomt i den mineralrige jord, fulde af smag og konsistens.
Velbekomme!
Velkommen til Trondheim og Trøndelag, hvor hvert eneste måltid er en rejse til enestående kulinariske oplevelser.
”Selv i Dubai fik jeg serveret muslinger fra Trøndelag til en iøjnefaldende pris, beskrevet som ’de bedste i verden’. Det er jeg helt enig i!”
Helle Øder Valebrokk
Prøv disse specialiteter:
• Krabbe, hummer og andre skaldyr fra Hitra og Frøya
• Sømad fra hele regionen
• Rensdyr-, elg- og hjortekød
• Saltet kød og hjemmebagt fladbrød
• Lokalt bagværk som Lefse, lemse, og pjalt
• Multebær
• Blåskimmelostene Nidelven Blå fra Gangstad Gårdsysteri og Kraftkar fra Tingvollost, og andre prisvindende oste fra Eggen Gardsysteri, Munkeby Kloster, Elvekanten Ysteri, Hitra Gårdsmat, Grindal Ysteri og Orkladal Ysteri
• Hold øje med disse madmærker: Rørosmat, Trondheims Matperler
Madelskerens guide til Trondheim og Trøndelag
Gå ikke glip af de kulinariske højdepunkter!