Skip to main content

Den norske kogebog

En gastronomisk rejse gennem Norge

Savner du de norske vafler? Eller vil du gerne imponere dine middagsgæster med ægte norske specialiteter som skrei og kongekrabbe?

Tjek opskrifterne i den norske kogebog, hvor du finder alt fra traditionelle madretter til moderne fortolkninger fra nogle af Norges mest opfindsomme køkkenchefer og fødevareproducenter. Her er noget for enhver smag - fra lækker lammestuvning til luftige norske boller.

Den lange kystlinje, de store landbrugsområder og et optimalt klima sørger for, at Norge har nogle af de bedste råvarer i verden. Dette har medført en kulinarisk revolution, hvor traditionelle opskrifter og moderne tilberedningsteknikker går hånd i hånd. 

Det er derfor ikke overraskende, at Norge i dag er det mest vindende land i kokkekonkurrencen Bocuse d’Or.

Du kan finde langt de fleste ingredienser i dit lokale supermarked, men nogle gange er det nødvendigt at tage turen til Norge for at finde de bedste og mest friske ingredienser.

find forklædet frem og gør køkkenet klar! Find inspiration til hvad du skal vælge på restauranten under dit besøg i Norge i opskrifterne herunder, hvor du både kan se ingredienser og fremgangsmåde. Der bliver løbende tilføjet nye opskrifter. Bemærk, at alle opskrifterne vises på norsk.

Se alle mulighederne herunder, eller gå direkte til:

Stjernekokkenes opskrifter

Vil du tage din madlavning til et nyt niveau? Lad dig inspirere af retter fra nogle af verdens bedste kokke. Her finder du blandt andet opskrifter lavet af tidligere Bocuse d'Or-medaljevindere og norske gourmetkokke.

Norge - det mest succesfulde land ved Bocuse d'Or

Fisk og skaldyr

Lav bacalao, laks i lefse og andet godt med ingredienser fra havet ud for Norge.

Kødretter

Smag eksotisk rensdyrkød og andre traditionelle norske favoritter.

Vegetariske retter

Prøv plantebaserede stuvninger, salat med jordbær og rabarber og andre kødfri fristelser.

Oppskrifter til den søde tand

Nyd den norske kos med norske vafler, boller og andet bagværk og desserter.

Mad til rygsækken

Se hvilke lækkerier du kan tage med på tur.

Er du til førsteklasses fisk og skaldyr?

Prøv skrei (arktisk torsk), norsk laks, kongekrabbe og andre enestående delikatesser.

Norsk julemad

De norske juletraditioner er lige så varierede som landet er langt. Her er nogle af de mest smagfulde norske juleritualer.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider