Den norske kogebog
En gastronomisk rejse gennem Norge
Savner du de norske vafler? Eller vil du gerne imponere dine middagsgæster med ægte norske specialiteter som skrei og kongekrabbe?
Tjek opskrifterne i den norske kogebog, hvor du finder alt fra traditionelle madretter til moderne fortolkninger fra nogle af Norges mest opfindsomme køkkenchefer og fødevareproducenter. Her er noget for enhver smag - fra lækker lammestuvning til luftige norske boller.
Den lange kystlinje, de store landbrugsområder og et optimalt klima sørger for, at Norge har nogle af de bedste råvarer i verden. Dette har medført en kulinarisk revolution, hvor traditionelle opskrifter og moderne tilberedningsteknikker går hånd i hånd.
Det er derfor ikke overraskende, at Norge i dag er det mest vindende land i kokkekonkurrencen Bocuse d’Or.
Du kan finde langt de fleste ingredienser i dit lokale supermarked, men nogle gange er det nødvendigt at tage turen til Norge for at finde de bedste og mest friske ingredienser.
Så find forklædet frem og gør køkkenet klar! Find inspiration til hvad du skal vælge på restauranten under dit besøg i Norge i opskrifterne herunder, hvor du både kan se ingredienser og fremgangsmåde. Der bliver løbende tilføjet nye opskrifter. Bemærk, at alle opskrifterne vises på norsk.
Mad til rygsækken
Se hvilke lækkerier du kan tage med på tur.
Er du til førsteklasses fisk og skaldyr?
Prøv skrei (arktisk torsk), norsk laks, kongekrabbe og andre enestående delikatesser.
Norge for foodies
Tag på en gastronomisk rejse gennem Norge.
Sulten efter mere?
Sæt tænderne i disse artikler.
Benyt dig af disse gode tilbud
Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejds partnere.