En kulinarisk rundrejse
for foodies
Den overraskende smag af Norge
Lad bare munden løbe i vand.
Find ud af hvad der sker, når en indisk kok tilbereder rensdyrkød, eller hvordan en britisk bager selv må malke en ko for at få mælk til sin kage.
Tag med på en smagfuld rejse!
Opskrift: Benjaminas svampekage
Ingredients
Dej:
225 g usaltet smør (hjemmelavet)
225 g hvid sukker
3 medium æg
3 tsk bagepulver
275 g hvedemel
1 tsk stødt kardemomme
1 vaniljestang
80 ml mælk (fra Dotty)
Fyld:
250 g multebær (friske eller frosne)
50 g hvid sukker
1 tsk citronsaft
250 ml piskefløde
Pynt:
Flormelis
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180°C. Put bagepapir i to runde forme (cirka 20,5 cm i diameter) og smør siderne.
Bland mel, bagepulver og kardemomme i en lille skål og sæt den til side til senere.
Bland smør og sukker i en stor skål.
Rør æggene i ét efter ét. Tilføj vanilje. Rør derefter halvdelen af melblandingen i, indtil blandingen er ensartet. Tilføj mælk og resten af melblandingen.
Hæl dejen ned i formene og bag i den forvarmede ovn i 20-25 minutter. Tag derefter formene ud og sæt kagerne til afkøling.
Fyld: Bland multebær, sukker, vand og citronsaft sammen i en gryde og varm det op til kogepunktet. Skru ned for varmen, og rør ofte de næste 6-8 minutter, mens blandingen bliver tykkere. Hæl blandingen i en ren skål og lad den afkøle.
Samling: Læg en smule flødeskum i midten af serveringstallerkenen og læg en af kagerne ovenpå. Fordel resten af flødeskummet på kagen og tilføj multebærblandingen. Læg den anden kage ovenpå og drys med flormelis.