Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Røros Røros
Credits
Røros.
Photo: Thomas Rasmus Skaug - visitnorway.com
Campaign
Partner

Et glimt af fortiden

Traditionsbyen Røros er et moderne samfund, hvor folk lever og bor midt i et UNESCO-beskyttet verdensarvsområde.

Røros er en af de ældste byer bygget i træ i Europa, beliggende på et svagt hældende fjeldplateau 628 meter over havets overflade. Byen blev grundlagt i 1644, da de første kobberårer blev fundet i nærheden, og gennem tiden er Røros blevet den vigtigste mineby i Norge.

Røros har bevaret meget af den originale charme, med autentiske træhuse og en enestående atmosfære. De snævre gader og baggårde i byens centrum ligger som de gjorde i 1600-tallet. Disse faktorer har gjort, at hele byen i 1980 blev optaget på UNESCOs verdensarvliste.

I 2013 blev Røros også tildelt det prestigefulde certifikat ”Sustainable Destinations” – et kvalitetsstempel, der gives til rejsemål, der arbejder systematisk på at reducere turismens miljømæssige konsekvenser, samtidig med at de besøgende sikres oplevelser af høj kvalitet og at rejsemålets historie, karakter og natur bevares. Røros er ligeledes kendt som en af Norges førende regioner når det kommer til lokale madtraditioner.

I dag er den lille by Røros et levende museum, og hele bymidten og dens originale træhuse er beskyttet. På din tur gennem Røros’ smalle stræder og gamle baggårde finder du mange uafhængige butikker og interessante workshops med blandt andet lokal keramik, tøj og mad.

Røros
Røros
Thomas Rasmus Skaug/Visitnorway.com
Visiting the Olav's Mine
Røros
CH - Visitnorway.com
Utistuvollen, Vingelen
Vingelen
CH - visitnorway.com
Røros
Røros
Terje Rakke/Nordic Life AS/ Visitnorway.com
Ad

Et bæredygtigt rejsemål

Mange norske destinationer har ambitioner om at være bæredygtige, men at blive certificeret som et bæredygtigt rejsemål er en lang og krævende proces.

Kun få rejsemål er certificerede, og certificering opnås blot efter mange års arbejde med at udvise bæredygtigt engagement på alle områder. Der kræves konsistent og konkret planlægning af den bæredygtige turisme, og forholdene skal konstant forbedres og støttes. Der skal arbejdes for at beskytte og bevare rejsemålets historie, karakter og natur. Herudover placerer certificeringsprocessen krav om udvikling af rejsemålets erhvervsliv og øvrige samfund efter bæredygtige principper.

Læs mere om bæredygtighed i Norge

Sustainable destination

Gå ikke glip af

Overnatningsmuligheder

Uden mad og drikke

Sådan kommer du hertil

Med fly:
  • Røros ligger blot 50 minutters flyvning fra Oslo. Du kan hoppe på et fly alle ugens dage, undtagen lørdag.
  • Røros Lufthavn ligger 2 kilometer fra Røros centrum.
Med bil eller bus:
  • Køreturen fra Oslo til Røros tager cirka 5 timer – turen fra Trondheim kan gøre på 2 timer.
Med tog:
  • Røros er et fast stop på strækningen mellem Oslo og Trondheim med de norske statsbaner (NSB).
Med båd:
  • Udflugtsbåden MS Fæmund II sejler fra Elgå i Hedmark til Synnervika (30 kilometer fra Røros) på søen Femunden hver dag i sommerperioden. Fra Synnervika kan du tage en bus til Røros. Båden medtager kun passagerer, og har ikke plads til biler.

 

Røros tilbyder også ...

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

×

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad