Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Quiet sunrise at Bjåfjella-Skjækerfjella National Park in Trøndelag. Lakavashatten, relatively sharp peak, offers a fantastic round view towards Lierne National Park and Sweden in the distance.
Blåfjella.
Photo: Petr Pavlicek
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Lige midt i Norges hjerte

Hvis et land formet som Norge kan siges at have et centrum, må dette centrum være i Trøndelag. Her er både fjorde og fjelde, byer og landbrug, små lokalsamfund og vild ødemark. Hele regionen er faktisk som et Norge i miniatureformat.

Trondheim var Norges første hovedstad, og også stedet hvor vikingetiden mere eller mindre officielt sluttede med Slaget ved Stiklestad i år 1030. I dag er Trondheim Norges tredjestørste by og hjem for Nidarosdomen – verdens nordligste katedral – hvor de norske konger traditionelt indvies.

Området er også kendt for sine madtraditioner, med mange kulinariske eventyr rundt om hjørnerne. Trondheim har endda sin egen madfestival om sommeren. Spredt i hele regionen ligger mikrobryggerier, gårdbutikker, restauranter – og en ostefabrik. Den mest karakteristiske ret fra området er ”Trøndersodd”; en slags suppe med kødboller og kogte grøntsager, der er meget populær blandt de lokale trøndere.

På Inderøy kan du tage ”Den Gyldne Omvei” – en kort rute med over 20 attraktioner at besøge undervejs, fra bondegårde med lokal mad til gallerier og kunstatelierer.

Hele Trøndelag syder af historie, og ikke bare fra vikingetiden. Området har været beboet i tusindvis af år, og Frostatinget (anset som værende det første rigtige demokrati) stammer fra områdets regionale styre i den tidlige jernalder.

Geologiøya Leka i Nord-Trøndelag
Leka.
Photo: Steinar Johansen
Trondheim
Trondheim.
Photo: Øyvind Blomstereng
Ocean view from the Beach Bar at Stokkøya
Stokkøya.
Photo: Tuva Klevan
View over The Golden Route in Inderøy
Inderøy.
Photo: Steinar Johansen

Gå ikke glip af

I Trøndelags varierede landskab er der ingen grund til ikke at være aktiv – sejl ud på fjorden og fisk, eller tag op på fjeldet med dine ski eller vandrestøvler.

Er du Trøndelag bør du naturligvis ikke misse muligheden for at besøge Trondheim og dens enorme katedral. Norges mest kendte pilgrimsrute slutter ved Nidarosdomen, Norges nationale helligdom og den største kirke i Nordeuropa. Læs mere om Trondheim.

Minebyen Røros er på UNESCOs verdensarv og i den grad et besøg værd, uanset årstid. Byens grundlag er de gamle kobberminer, hvor du kan gå en tur. Om vinteren kan du køre i kane gennem byens hyggelige gader eller besøge det store julemarked. Om sommeren kan du spadsere mellem de charmerende træhuse og besøge de mange lokale specialbutikker. Læs mere om Røros.

Hvis naturoplevelser er din boldgade er du i Trøndelag sikret mange oplevelser – her er adskillige nationalparker, hvor du kan komme tæt på dyrelivet. Dog ikke for tæt; moskusokserne er ikke at spøge med, og de kan helt sikkert løbe hurtigere end dig.

Har du nogensinde været i Hell? Det ligger tæt på Trondheim Lufthavn, og er ikke så slemt som det måske lyder. For eksempel er Hell’s bluesfestival med rette anerkendt. Det er meget populært at få taget billede sammen med byskiltet på togstationen – efter sigende det mest fotograferede skilt i verden.

Destinationer i Trøndelag

Topaktiviteter

Historier fra Trøndelag

×
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad