Skip to main content

Rejs ad søvejen

mellem Trondheim og Kristiansund

Hop om bord på Kystekspressen og få et eventyr langs kysten og skærgården fra Trondheim og hele vejen til Kristiansund i det fabelagtige Nordvest.

Bon voyage!

Alle om bord!

Rejsen starter i den levende by Trondheim.

Før afgang er der mulighed for at se et par af seværdighederne i Trondheim.

Den ikoniske domkirke Nidarosdomen er naturligvis et must.

Der er også mange ”must eats”!

I 2022 er Trondheim og Trøndelag Europæisk gastronomiregion, og du kan finde alt fra simple spisesteder til eksklusive Michelinrestauranter.

Find en komfortabel siddeplads og køb en kop kaffe i snackbaren.

En tur med Kystekspressen er både stressfri og en mere miljøbevidst måde at rejse på.

Rejsetip: Med et AtB sommerpas i lommen kan du rejse uden begrænsning i syv dage i Trøndelag-regionen. Billetten kan købes i AtB Mobillett-appen og kan benyttes til AtB's normale offentlige transportmidler - busser, sporvogne, ekspresbåde, færger (kun personer) og lokale tog.

Der er noget at opleve uanset årstid. Trøndelag er kendt for sit uforudsigelige vejr - men lidt vind kan også have sin charme!

Båden stopper ved en række små kystsamfund på vej ud af Trondheimsfjorden. Efter en times sejlads anløber båden Brekstad på halvøen Fosen.

Lej en bil og kør på opdagelse på Fosen, hvor der er mange charmerende fiskerlejer (såsom Råkvåg på billedet) og smukt kystlandskab langs vejen.

Fra Brekstad kører der også busser rundt i området. Tjek rejseplanlæggeren Entur for at finde stoppesteder tæt på din destination.

Det kan anbefales at køre ud til det unikke strandhotel på Stokkøya (1 time og 20 minutter). Begrav tæerne i sandet og snup en drink på den verdensberømte Beach Bar, eller slap af og lad nogle af Norges dygtigste kokke servere dagens fangst for dig.

Du kan også prøve vindsurfing eller at ro i kajak.

Turen går videre…

Efter 40 minutter ankommer du til Sandstad på øen Hitra, en af de ti største øer i Norge.

Et himmerige hvis du er til fisk og skaldyr!

Krabber, skaldyr og laks fra dette område serveres på nogle af de fineste restauranter rundt om i verden.

Prøv selv fiskebuffeten på restaurant Ansnes Brygger. Et festmåltid!

Hvis du er et madøre kan du også besøge Hitra Gårdsmat, hvor du kan smage karakteristiske og prisvindende oste, der er fremstillet lokalt på en økologisk måde.

Hitra Gårdsmat ligger på en lille ø lidt ud for Hitra kaldet Helgebostad. Den letteste måde at komme dertil er ved at tage på et lille roadtrip i en lejet bil.

Du kan også leje en båd og noget fiskegrej og selv fange din aftensmad! Tag ud på det åbne hav sammen med en lokalkendt guide.

Hitra og naboøen Frøya er dele af en øgruppe, der består af mange tusind øer, holme og skær.

Overnat i en traditionel fiskerhytter (rorbu), hop om bord på båden om morgenen og fortsæt til det nordvestlige hjørne af Fjord Norge.

Efter 1 time og 15 minutter ankommer du til Edøya, adgangsporten til den større ø Smøla, nordligst i Møre og Romsdal.

Øen har et fladt og prærieagtigt landskab, der består af lyng og mose.

Få de mest spektakulære udsigter fra en kajak eller tag fiskestangen med.

Her er der også enormt mange småøer, så Smøla er et godt sted at få naturoplevelser. En af hovedattraktionerne er den enestående havørnesafari og fotosafari.

Erfarne guider hjælper dig med at tage det perfekte billede af de majestætiske ørne. En oplevelse for livet!

Hejsa! Over hele Smøla kan du også møde disse søde får, der frit strejfer omkring.

Fårekødet er en lokal delikatesse.

På Villsaugården kan du nyde de fantastiske omgivelser, klappe fårene og smage lokale lækkerier fra gårdbutikken og på restauranten.

Romantisk weekend? Lej en af de tre flotte hytter med havudsigt.

Har du nogensinde været et sted, der fik dig til at sige ”wow” af bare begejstring? Det kunne meget nemt ske for dig, når du ankommer til Veiholmen.

På vejen herud føles det, som om man kører lige ud i Atlanterhavet. Det lille fiskerleje er forbundet til hovedøen med en række broer.

Hyggelige fiskerhytter, en gæstehavn og spisesteder som OlsenNaustet (en restaurant på en ombygget båd) byder dig velkommen til Veiholmen.

Du forlader Smøla med gode minder i bagagen og fortsætter turen mod klipfisk-byen Kristiansund.

Nu skal du bare finde ud af, hvad du kunne dig at lave først. Spise dejlig bacalao? Besøge Norges ældste operahus, tage på vandretur eller besøge den gamle fiskerlandsby på øen Grip?

Oppe i udsigtspunktet på Varden kan du få et overblik over byen og der planlægge dine næste skridt.

Den lille færge Sundbåten sejler dig mellem de fire øer, som Kristiansund er bygget på.

Stig af på Milnbrygga, hvor du kan kigge inden for på Norsk Klippfiskmuseum og lære mere om byens enestående klipfisk-historie.

Sørg også for at smage byens specialitet, fishan - en slags fish and chips. Prøv for eksempel retten på populære Fishanbua på havnen, eller på et andet af byens spisesteder.

Klar til at føle sig som James Bond? Lej en bil og kør en tur på den spektakulære Atlanterhavsvejen!

I filmen No Time to Die kan du se Bonds ikoniske Aston Martin i en dramatisk biljagt på denne 36 kilometer lange kystvej.

Du kan nu tage tilbage til Trondheim med bus og ekspresbåd eller bil, eller…

…fortsætte til den smukke jugendstil-by Ålesund!

Kør selv, eller tag bussen fra Kristiansund via Atlanterhavsvejen til Molde og Ålesund.

Langs ruten kan du se nogle af de smukkeste fjord- og fjeldlandskaber i Fjord Norge!

Rejs med ekspresbåd langs kysten

Kystekspressen forbinder Trondheim med en række kystsamfund i Trondheimsfjorden, Smøla, Aure og Kristiansund. Bådene på denne rute er bygget af kulfiber, hvilket efterlader et mindre klimaaftryk.

Rute 800 Trondheim-Kristiansund tager cirka 3 timer og 30 minutter, og anløber syv havne på turen mellem de to byer.

I Trondheim er der afgang fra Trondheim Hurtigbåtterminal tæt på Rockheim, Pirbadet og Clarion Hotel & Congress. I Kristiansund afgår båden fra Kristiansund Hurtigbåtterminal på øen Kirkelandet.

Hvis du foretrækker at rejse med bus, kan du tage Mørelinjen, rute 905, mellem Trondheim og Kristiansund. Bemærk, at det er nødvendigt at skifte bus på nogle afgange. Se køreplaner og anden information i Entur-appen.

Kristiansund er et glimrende udgangspunkt til andre oplevelser i Fjord Norge. Der kører adskillige ekspresbusser langs kysten hver dag, og du kan rejse fra ø til ø med de mange færger og ekspresbåde.

Trondheim - Kristiansund - Ålesund

Udforsk destinationerne i Trøndelag og Fjord Norge, herunder Nordvest. Du får ikke brug for egen bil!

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider