Skip to main content

MOLDE

Jazz med udsigt

Scroll ned for inspiration eller gå direkte til planlæg turen

Fjordbyen Molde ligger ved Romsdalsfjorden i det nordvestligste hjørne af Fjord Norge.

Byen er den ideelle base for besøg til nogle af Norges mest velkendte turistattraktioner, såsom den nationale turistvej Geiranger-Trollstigen, Romsdalseggen og Atlanterhavsvejen.

Hver juli tropper omkring 60.000 mennesker op fra nær og fjern for at deltage i Moldejazz, byens anerkendte jazzfestival.

Moldejazz blev grundlagt i 1960 og er dermed en af verdens ældste jazzfestivaler.

Indsnus den friske, salte havluft på havnen, sæt tænderne i et friskfanget måltid mad på en af restauranterne, og brug et par timer på Møre og Romsdal Kunstsenter.

Der er en smuk udsigt fra ’Paviljongen’ på Rekneshaugen, der ligger langs vandrestien Den grønne korridor, bare en kort gåtur fra centrum.

I centrum ligger også…

Romsdalsmuseet, der er et af de største og mest omfattende folkemuseer i Norge.

Hovedbygningen hedder Krona. Denne arkitektonisk iøjnefaldende bygning åbnede i 2016 med udstillinger om norsk kultur og et lokalhistorisk bibliotek.

Du kan også se, hvordan den lokale folkedragt (bunad) bliver fremstillet. 

Om sommeren er museet ’levende’, med skuespillere i historiske kostumer som en del af udstillingerne. Mellem juni og august kan du tage på en middelaldertur til øen Veøya.

Det er svært at overse Molde Domkirke. Denne store kirke og det tilhørende 50 meter høje, fritstående klokketårn stod færdig i 1957.

Tjek også Aker Stadion, der er et flot syn uanset om du er fodboldfan eller ej. Den moderne sportsarena af granitsten, aluminium og glas blev tegnet af den lokale arkitekt Kjell Kosberg.

Det er let at finde noget at give sig til i Molde.

I det rekreative område Moldemarka er der en myriade af afmærkede vandre- og MTB-stier samt informationstavler med kort. 

Besøg også området om vinteren.

Her er der nemlig kilometervis af velpræparerede langrendsløjper

…og big jumps, klar til at give dig gode oplevelser på det alpine skicenter.

Der er garanti for frisk luft ved udsigtspunktet Varden, 407 meter over havet, for enden af vandrestien ’Den grønne korridor’. Her får du den bedste udsigt til Moldepanoramaet - 222 delvist sneklædte fjeldtoppe.

På toppen kan du nyde en forfriskning på restaurant Vardestua.

Måske var det noget med en forfriskende dukkert undervejs på din vandretur? Bare hop i, men vær forberedt på, at vandet altså er iskoldt!

Det er naturligvis også muligt at bade under varmere forhold – i så fald slår du vejen forbi Moldebadet.

Eller tag hele familien med på en sjov udflugt mellem trætoppene i Høyt og Lavt klatrepark. På en regnvejrsdag kan turen også gå ind forbi Moldeveggen, et af landets nyeste og største indendørs klatrecentre.

Prøv også kræfter med de 3.200 trin på Midsundtrappene, en af verdens længste stentrapper. Efter at have besteget de mange trin står du på toppen af Rørsethornet (659 m.o.h.) på øen Otrøya, lige uden for Molde.

Udsigten er bestemt alle anstrengelserne værd.

Nogle kan lide at få pulsen op, mens andre hellere vil slappe af, mens de er på ferie. Heldigvis er der i Molde noget for enhver smag.

Den idylliske ø Hjertøya ligger blot 10 minutters sejlads fra Molde, og er et af de steder, hvor du kan høre hjertet slå - bogstaveligt talt.

Lej en kajak eller tag picnickurven med på en let gåtur på naturstierne.

På øens fiskerimuseum kan du lære mere om områdets kystkultur.

Der er meget mere at foretage sig i Molde, end man umiddelbart skulle tro.

Nu skal du bare finde ud af, hvad du kunne tænke dig at lave først.

Planlæg turen til Molde

Tilbage til toppen

Opdag mere

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider