Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Atlanterhavsvegen
Atlanterhavsvegen.
Photo: Johan Wildhagen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Alle veje fører til nordvest

Kør på to af Norges mest spektakulære veje, og udforsk fjorde og øer nær kystbyerne Molde og Kristiansund.

Kontrasterne i landskabet gør dette nordvestlige hjørne af Fjord Norge til et ideelt udgangspunkt for en række udendørs aktiviteter. Om sommeren indbyder fjeldene til vandring ad afmærkede stier i frodigt grønne omgivelser, og om vinteren kan du stå på ski med nordlyset dansende på himlen over dig. Måske er du mere til ørnesafari, mountainbiking eller havfiskeri? Hold dig ikke tilbage – disse aktiviteter kan også findes i dette område, der kendes som Nordvest.

Helt ude ved kysten ved Romsdalsfjordens brede munding ligger Molde, den største by i regionen. Spørg en nordmand om Molde, og han vil sikkert begynde at tale om jazz. Byens årlige jazzfestival, Moldejazz, er den ældste af slagsen i Europa, med besøgende fra hele kontinentet i juli måned. Måske vil han også tale om fodbold, for et af Norges bedste fodboldhold, Molde FK, hører til i denne by – her spillede Ole Gunnar Solskjær, en af landets mest succesrige spillere, før han blev solgt til en engelsk klub i 1996.

Fra udsigtspunktet Varden, 407 meter over havets overflade, har du et flot vue over byen, fjorden, øerne og det berømte Molde-panorama, med dets 222 delvist snedækkede fjeldtoppe.

I nærheden af Molde og Kristiansund ligger to af Norges mest omtalte vejstrækninger – Trollstigen og Atlanterhavsvejen. Fjeldvejen Trollstigen snor sig gennem 11 hårnålesving op til Stigrøra, 858 meter over havets overflade. Nogle steder skærer vejen sig ind i fjeldet, andre steder bæres den af stenvægge. En imponerende bro af natursten fører vejen sikkert over vandfaldet Stigfossen. Læs mere om Trollstigen.

Atlanterhavsvejen, mellem Bud og Kårvåg, er en noget anderledes oplevelse – det er en 36 kilometer lang vejstrækning, der fører dig over broer og dæmninger, fra ø til ø, helt derude hvor kysten bliver til hav. Dette mesterstykke af en landevej er blevet kåret til århundredets bygningsværk af nordmændene, og er på den britiske avis The Guardians liste over verdens bedste køreture.

Atlanterhavsvejen forbinder Molde med Kristiansund, en af Norges mest karakteristiske byer, med farverige huse på den lille havn. Byen ligger spredt ud over fire øer, og er en god base hvorfra du kan besøge de mange fiskerlejer i området. Kristiansund har et rigt kulturliv, hvor landets ældste opera har over 100 årlige forestillinger, samt fotofestivalen Nordic Light, der er kendt for at tiltrække nogle af de største internationale branchenavne fra fotoverdenen.

Molde Panorama
Molde.
Photo: Einar Engdal
Atlantic Road
Nordmøre.
Photo: Terje Rakke/Nordic Life
Kristiansund
Kristiansund.
Photo: Terje Rakke/Nordic Life
Trollstigen
Trollstigen.
Photo: Roger Ellingsen / Statens Vegvesen

Planlæg turen

Overnatningsmuligheder

Mad og drikke

Sådan kommer du hertil

Med fly
  • Bare seks kilometer fra Molde ligger Molde Lufthavn, med daglige forbindelser direkte til Oslo, Trondheim og Bergen. Lufthavnens shuttlebus kører i forbindelse med alle afgange, og stopper ved byens hoteller samt ved busstationen.
  • Kristiansund Lufthavn ligger otte kilometer fra Kristiansund centrum. Der er adskillige daglige afgange til både indenrigs- og udenrigsdestinationer. Lufthavnens shuttlebus bringer dig hurtigt til byens centrum.
Med bil eller bus
  • Der er daglige busforbindelser til og fra Trondheim, Bergen og Oslo. Lokalbusser forbinder de fleste samfund i regionen, og der er bybusser i både Molde og Kristiansund.
  • Kører du i bil fra Oslo, skal du følge E6 mod nord til Otta og Geiranger, og derefter følge Rv63 til Åndalsnes. Du kan også køre ad E6 helt til Dombås, og derefter på E136 til Åndalsnes.
  • Fra Trondheim har Fv680 langs Nordmørekysten via Kyrksæterøra og Aure flotte udsigter over kysten og havets mange øer og skær. E39 via Vinjefjord og Halsa er et godt alternativ, hvis du vil opleve Nordmøres varierede landskaber. Fv65 gennem Rindal og Surnadal følger Trollheimen og Surnaelven, en af Norges bedste lakseelve.
  • Fra Bergen kører du ad E39 til Vestnes – i virkeligheden er der masser af spændende veje at vælge imellem fra Bergen. Mange af disse inkluderer en eller flere færgeoverfarter.
Med tog
  • De Norske Statsbaner (NSB) kører mange gange dagligt mellem Oslo og Åndalsnes, og fra Trondheim til Oppdal. Herfra kan du fortsætte med bus til både Molde og Kristiansund.
Med båd
  • Hurtigruten anløber Molde og Kristiansund både nordgående og sydgående, dagligt hele året rundt.
  • Regionens færger sejler på fjordene fra tidlig morgen til sen aften. Det er ikke nødvendigt at reservere plads på forhånd, men for at være sikker på at kunne få bilen med på overfarten, skal du være ved færgeterminalen i god tid – specielt om sommeren og ved store begivenheder.

Atlanterhavsvejen - mere end bare en fabelagtig vejstrækning

Nordvest tilbyder også …

Vi har masser at byde på, og der er absolut ingen grund til at vente med at se hvad du kan lave. Slå dig løs og se alt der venter på dig!

×

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen