Skip to main content

Trollstigen: Her er hvad der har åbent, og hvad der har lukket

Der har været flere stenskred i området i 2024. Af sikkerhedsårsager er Trollstigen lukket hele resten af året, men du kan stadig besøge det berømte plateau.

Alternative ruter til plateauet

På grund af den høje risiko for stenskred har de lokale myndigheder, Møre og Romsdal fylkeskommune, besluttet sig for at lukke den populære vej Trollstigen, som går til Åndalsnes, i hele resten af 2024. Vejen er åben indtil Trollstigfoten. Al kørsel, cykling og vandring i området er forbudt.

Men det spektakulære udsigtspunkt Trollstigen Plateau er stadig åbent. Det er muligt at nå derop ved at køre fra Geuranger/Valldal-siden. Husk at parkere på de afmærkede områder. Cafeen på toppen og Trollstigen Gjestegård i Isterdalen er fortsat åbne.

Du kan også få udsigt over Trollstigen fra parkeringspladsen ved Trollstigenfoten (foden af Trollstigen) i Isterdalen.

Sådan rejser du mellem Geiranger og Åndalsnes

Du kan køre mod nord fra Geiranger og til Eidsal-Linge-færgen. Fra Linge kører du mod vest via Sjøholt, hvorefter du tager E39 og E136 til Åndalsnes. Turen tager omkring 2 timer og 40 minutter med færgeoverfarten inkluderet.

De norske nationale turistveje

Trollstigen er en af Norges 18 nationale turistveje. Hver rute har fantastiske udsigter, utrolige kunstinstallationer og nogle af verdens bedste toiletter (artikel på norsk)!

Vejene tager dig langs havet, over fjeldene og gennem noget af den smukkeste natur i Norge. 

Udforsk de 18 nationale turistveje

Her er nogle af de smukkeste vejstrækninger i Norge!

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider