Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Hoteller

  Scandic Hotels - i alle større byer fra nord til syd

  Nordic Choice Hotels - en anderledes hotelkæde

  Thon Hotels - fantastisk morgenmad inkluderet

  Radisson Blu Hotels - book dit hotel i Norge

  Citybox - moderne lavprishoteller med central beliggenhed

 • Rejs hertil og rundt

  Vy - det skal være let at rejse grønt

  SJ NORD - eventyret starter i toget

  Vy express - gør det let at rejse grønt med bus

  NOR-WAY Bussekspress - grønne busrejser

  DFDS - sejl nemt og bekvemt fra København til Oslo

  AutoEurope - altid en god billeje-oplevelse

  Rent-A-Wreck - det smarte lejebilvalg

  Arctic Campers - lej en autocamper i Norge

  Nordic Campers - den eneste rigtige måde at se Norge!

  Cabin Campers - din hytte på fire hjul

  Widerøe - Skandinaviens største regionale luftfartsselskab

 • Ture og rundture

  Hurtigruten - 'Verdens smukkeste sørejse'

  Authentic Scandinavia - spændende ture i Norge

  Up Norway - skræddersyede rejser

  Norrøna Hvitserk - ekspeditioner og eventyrferie

  Brim Explorer - Stille fjordture med elektrisk katamaran

  Fjord Tours - oplev Norge i en Nøddeskal® med bare én billet

  Fjord Travel - bæredygtige flerdagesture

  Go Fjords - ture og aktiviteter over hele Norge

  50 Degrees North - uforglemmelige, skræddersyede ture i Norge for mindre grupper

  Discover Norway - færdigpakkede ski-, cykel- og vandreture i Norge

  Norwegian Holidays - pakkerejser til lavpris med Norwegian. Fly, hotel og lejebil

  Booknordics.com aktiviteter, safari, udflugter, ekspeditioner, hytter og eventyrophold

  Expa Rejser -  Oplevelser og udfordringer

  Stromma - sightseeing, udflugter og oplevelser med bus, båd og minitog.

 • Hytter og feriehuse

  DanCenter - din feriehusekspert i Norge

  Norgesbooking - bestil den perfekte hytte i Norge

 • Alpine fjeldresorter

  Beitostølen - Eventyr og nydelse hele året

 • Offers

Search
or search all of Norway

Med bil

At køre i bil er sandsynligvis den bedste måde et se Norge i dit eget tempo. Men kør forsigtigt, og husk på, at du mange gange må dele vejen med både cyklister og fodgængere.

Norge er det længste land i Europa, og det er let at undervurdere afstande og køretid fra det ene sted til det andet. Hele turen fra Kristiansand i Sørlandet til Hammerfest i Nord-Norge vil for eksempel tage dig 30 timer at gennemføre i bil.

Men landets motorveje og landeveje er ikke nær så trafikerede som i resten af Europa, og de er i god stand. En række Europaveje forbinder de største byer og landsdele med hinanden. Norge har over 70 års erfaring med brug af betalingsveje til finansiering af broer, tunneller og veje. Der er mange betalingsstationer i Norge, og næsten alle er automatiske. Læs mere om betalingsveje nedenfor.

Der er mange seværdige køreture i Norge, og stort set alle veje i fjeldene og i de vestlige og nordlige dele af landet har sceniske strækninger. Nogle af disse har status som nationale turistveje og er særligt anbefalelsesværdige for turister.

De nationale turistveje består af i alt 18 nøje udvalgte veje der fører dig gennem spektakulær natur, med prisvindende arkitektur samt turistvenlige rastepladser og udsigtspunkter undervejs. I alt dækker disse veje 2.136 kilometer langs vestkysten, ved fjordene, i Nord-Norge og i de sydnorske fjelde.

Autogas/LPG


Der findes over 100 LPG-enheder på tankstationer over hele landet. Den hollandske bayonet er den mest almindelige forbindelsesmulighed. Mange servicestationer kan låne dig en adapter - eller du kan købe din egen.

Billeje


Du kan leje en bil i de fleste norske byer, i mange af de mindre samfund og i stort set alle lufthavne. Du kan reservere en lejebil online, ved personlig fremmøde eller via en rejseagent – det kan stærkt anbefales at reservere i forvejen, særligt i sommerperioden.

Bestil lejebilen hos Auto Europe

Spirituskørsel


Alkohol og bilkørsel er et forfærdeligt match, også i Norge. Der er meget hårde straffe for kørsel i påvirket tilstand. Den lovlige grænse er 0.02 % alkohol i blodet, og det gælder for føreren af ethvert motoriseret køretøj. Du bør ikke indtage medicin mærket med rød trekant, hvis du har til hensigt at køre bagefter.

Brug af mobiltelefon under kørsel


At have en mobiltelefon med sig på rejsen er en rigtigt god idé, så længe du ikke benytter den håndholdt mens du kører. Dette er ulovligt, og du kan hurtigt komme i problemer, også selvom du ikke forårsager et uheld.

Hold øje med bremserne


Køretøjets bremser kan overophedes på de lange nedkørsler. For at undgå dette skal der køres i så lavt et gear som muligt (som hvis du kørte op ad fjeldet), idet pludselig opbremsning da kræver mindre energi, samtidig med at bremserne forbliver kolde. Hold øje med bilens temperatur ved kørsel op ad fjeldet, for at undgå overophedning af bilens motor.

Elbiler


I 2018 var der over 140.000 elbiler på de norske veje. De norske myndigheder har investeret kraftigt i infrastruktur og faciliteter der tilgodeser brug af elbiler. Der bygges stadig flere ladestationer på vejene mellem de største byer, og mange hoteller tilbyder opladning af elbiler, ofte uden beregning. Hybridbiler kan også drage nytte af mange fordele sammenlignet med traditionelle biler.

Norske skilte, der viser om bilen er en elbil eller en hybridbil, skal være synlige i bilen før særlige parkeringspladser og andre fordele kan benyttes. Vær opmærksom på, at reglerne herfor skifter ofte. For hjælp og opdateret information, kontakt Norsk elbilforening på +47 90 70 45 45.

I tilfælde af uheld


I alle køretøjer skal der være mindst én refleksvest samt en advarselstrekant, og der skal være en gyldig ansvarsforsikring.

Nødtelefoner findes langs fjeldvejene og i tunneller. For redning og teknisk assistance døgnet rundt, ring:

 1. NAF 08 505 (lokal takst)
 2. Falken 02 222 (lokal takst)
 3. Viking 06 000 (lokal takst)

Lys på - hele tiden


Nærlys skal være tændt hele tiden, selv på den klareste sommerdag. Dette gælder også knallerter og motorcykler. Både fører og passagerer skal bære sikkerhedssele hele tiden, og børn under 36 kilo eller 135 centimeter skal sidde i autostol.

Fjeldpas


Bemærk, at lokale vejrforhold (især kraftigt snefald og stormvejr) kan lukke fjeldvejene i perioder. Husk på, at nogle fjeldpas kan opleve snefald og frostvejr selvom der er sommerlige forhold i dalen. Dette gælder særligt april/maj og september/oktober.

Fodgængere og cyklister på vejene


Norge har en speciel vejkultur, når det kommer til de bløde trafikanter. Fodgængere, der krydser vejen uden at kigge sig for, er reglen snarere end undtagelsen, og cyklister følger ikke altid de gældende færdselsregler. Hav dette i tankerne når du kører bil i Norge.

Læs mere om sikkerhed på vejene.

Tankstationer


På grund af miljøpolitik er priserne på brændstof relativt høje. Priserne kan dog variere fra sted til sted. Der kan være langt mellem tankstationerne i fjeldene og i øde områder.

Betalingsveje


Man skal betale for at køre på mange af de norske veje og gennem en række tunneler - de såkaldte bompenge. Sæt dig ind i hvordan det foregår, før du tager af sted for at undgå overraskelser. For nordmændene er bompenge en naturlig del af bilrejsen - men for danske turister kan det svært at vænne sig til, at man skal betale for at køre på nogle af vejene. 

Der er mange betalingsstationer i Norge, og næsten alle er automatiske - det vil sige, at du blot kan køre igennem (med nedsat hastighed). Alle udenlandske biler faktureres via EPC (Euro Parking Collection). Du kan med fordel oprette en konto hos EPC før dit besøg.

Læs mere om EPC (på engelsk).

Sikkerhedsseler


Voksne skal altid huske at spænde sikkerhedsselen, og børn under 135 centimeter skal sidde i en autostol, der passer til deres højde og vægt.

Læs mere om sikkerhed i bilen.

Fartgrænser


Generelt er fartgrænsen i Norge 80 kilometer i timen, undtaget i byer og bebyggede områder, hvor den er 50 kilometer i timen (med mindre andet er angivet). Den kan være helt ned til 30 kilometer i timen i villakvarterer, og helt op til 110 kilometer i timen på visse motorveje. Din hastighed bør dog altid tilpasses vejrforholdene, for eksempel i tilfælde af tåge eller frost.

Lastbiler samt biler med campingvogn eller trailer må ikke køre mere end 80 kilometer i timen, uanset den angivne hastighedsgrænse. Har campingvognen eller traileren ikke egne bremser, må der højst køres 60 kilometer i timen.

Dæk


Vejene i Norge kan sagtens være glatte uden at det er koldt, og at køre med slidte dæk er aldrig en god idé, heller ikke på knastørre veje. Dine sommerdæk skal have et dækmønster på minimum 1,6 millimeter, mens mønstret på vinterdækkene skal være minimum 3 millimeter dybe. Om vinteren skal du køre med vinterdæk, med eller uden pigge.

Pigdæk er tilladt fra den 1. november og indtil den første søndag efter påske. I amterne Nordland, Troms og Finnmark er pigdæk tilladt mellem den 15. oktober og den 1. maj. Pigdæk kan også benyttes uden for disse perioder, såfremt vejreforholdene eller vejens overflade gør det nødvendigt.

Hvis der monteres pigdæk på køretøjer under 3,5 tons, skal de monteres på alle fire hjul. Så snart vejrudsigten forudsiger snevejr, skal der på tungere køretøjer over 3,5 tons forefindes snekæder i en passende størrelse. Snekæder kan købes til rimelige priser. Pigdæk kan lejes.

Byerne Trondheim og Oslo opkræver en afgift (ca. 30 kroner) for kørsel med pigdæk i byernes centrum, for at forhindre forurening som følge af pigdæk. 

Læs mere om dæk og snekæder.

Hvilke dokumenter skal jeg have med?


Hvis du planlægger at køre bil i Norge, skal du huske at medbringe et kørekort, der er udstedt af et EU/EØS land. Så længe dit kørekort er gyldigt, kan det bruges i Norge. Kørekort udstedt af lande udenfor EU/EØS må som regel benyttes i Norge i op til tre måneder.

Hvis du lejer en bil i Norge, skal du nogle steder have haft kørekort i mindst ét år.

Se om dit kørekort er gyldigt i Norge.

Mere om de norske veje

Se Norge gennem forruden

Flere måder at rejse rundt i Norge

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Lej en bil i Norge

Se listen nedenfor eller besøg Auto Europe for at se alle lejemuligheder og priser.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Generelt
  Tilgængelighed
  Aldersgrænse
  • Show More
  • No available filters
  Rabat
  • Show More
  • No available filters
  Sværhedsgrad
  Terræn
  • Show More
  • No available filters
  Prisniveau
  Sæson
  Overnatning
  Camping
  • Show More
  • No available filters
  Hotelfaciliteter
  • Show More
  • No available filters
  Værelsesfaciliteter
  Skiområder
  Udendørs aktiviteter
  Aktiviteter
  • Show More
  • No available filters
  Alpint skiløb
  Cykling
  Kano og kajak
  Langrend
  Fiskeri
  • Show More
  • No available filters
  Vandring
  Dyreliv og safari
  • Show More
  • No available filters
  Vinteraktiviteter
  • Show More
  • No available filters
  Planlæg rejsen
  Rejsen hertil
  • Show More
  • No available filters
  Tjenester
  • Show More
  • No available filters
  Smag på Norge
  Det norske køkken
  Værtshuse og barer
  Restauranter og caféer
  • Show More
  • No available filters
  Aktiviteter
  Aktiviteter
  • Show More
  • No available filters
  Aktiviteter for børn
  • Show More
  • No available filters
  Stande
  Shopping
  • Show More
  • No available filters
  Forlystelsesparker
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Generelt
Tilgængelighed
Aldersgrænse
 • Show More
 • No available filters
Rabat
 • Show More
 • No available filters
Sværhedsgrad
Terræn
 • Show More
 • No available filters
Prisniveau
Sæson
Overnatning
Camping
 • Show More
 • No available filters
Hotelfaciliteter
 • Show More
 • No available filters
Værelsesfaciliteter
Skiområder
Udendørs aktiviteter
Aktiviteter
 • Show More
 • No available filters
Alpint skiløb
Cykling
Kano og kajak
Langrend
Fiskeri
 • Show More
 • No available filters
Vandring
Dyreliv og safari
 • Show More
 • No available filters
Vinteraktiviteter
 • Show More
 • No available filters
Planlæg rejsen
Rejsen hertil
 • Show More
 • No available filters
Tjenester
 • Show More
 • No available filters
Smag på Norge
Det norske køkken
Værtshuse og barer
Restauranter og caféer
 • Show More
 • No available filters
Aktiviteter
Aktiviteter
 • Show More
 • No available filters
Aktiviteter for børn
 • Show More
 • No available filters
Stande
Shopping
 • Show More
 • No available filters
Forlystelsesparker
Clear Filters
Back To Top

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen