Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Overnatning

  Scandic Hotels - i alle større byer fra nord til syd

  Nordic Choice Hotels - en anderledes hotelkæde

  Thon Hotels - fantastisk morgenmad inkluderet

  Radisson Blu Hotels - book dit hotel i Norge

  Citybox - moderne lavprishoteller med central beliggenhed

  DanCenter - din feriehusekspert i Norge

  Norgesbooking - bestil den perfekte hytte i Norge

  Campcation –  Book camping over hele Norge med Campcation

 • Rejs hertil og rundt

  Vy - det skal være let at rejse grønt

  SJ NORD - eventyret starter i toget

  Vy express - gør det let at rejse grønt med bus

  NOR-WAY Bussekspress - grønne busrejser

  Widerøe - Skandinaviens største regionale luftfartsselskab

  DFDS - sejl nemt og bekvemt fra København til Oslo

  AutoEurope - altid en god billeje-oplevelse

  Rent-A-Wreck - det smarte lejebilvalg

  Arctic Campers - lej en autocamper i Norge

  Cabin Campers - din hytte på fire hjul

 • Ture og rundture

  Hurtigruten - 'Verdens smukkeste sørejse'

  Fjord Tours - Norge i en nøddeskal®, den mest populære rundtur i Norge

  Authentic Scandinavia - rejs som de lokale

  Up Norway - skræddersyede rejser fra eksperterne

  Norrøna Hvitserk - ekspeditioner og eventyrferie

  Booknordics.com hundredvis af aktiviteter, rundture og cruises i Norge

  Brim Explorer - Stille fjordture med elektrisk katamaran

  Fjord Travel - bæredygtige flerdagesture

  Go Fjords - ture og aktiviteter over hele Norge

  50 Degrees North - uforglemmelige, skræddersyede ture i Norge for mindre grupper

  Discover Norway - færdigpakkede ski-, cykel- og vandreture i Norge

  Norwegian Holidays - pakkerejser til lavpris med Norwegian. Fly, hotel og lejebil

  Stromma - sightseeing, udflugter og oplevelser med bus, båd og minitog.

 • Alpine fjeldresorter

  Beitostølen - Eventyr og nydelse hele året

  Rauland - skiferie i betagende fjeldlandskab

 • Offers

Search
or search all of Norway
A caravan driving up Trollstigen - National tourist routes
Trollstigen - National tourist routes.
Photo: Samuel Taipale/visitnorway.com

Med bil

Se Norge i dit eget tempo i en bil. Her får du nogle gode råd med på vejen!

Norge er det længste land i Europa, og det er let at undervurdere afstande og køretid fra det ene sted til det andet. Hele turen fra Kristiansand i Sørlandet til Hammerfest i Nord-Norge vil for eksempel tage dig 30 timer at gennemføre i bil.

Men landets motorveje og landeveje er ikke nær så trafikerede som i resten af Europa, og de er i god stand. Norge har over 70 års erfaring med brug af betalingsveje til finansiering af broer, tunneller og vejeEn række Europaveje forbinder de største byer og landsdele med hinanden. Fra København kan du køre ad E20 til Malmø og derefter E6 til Oslo og hele vejen op til Kirkenes.

Husk på, at nogle regionale veje i øde områder kan være meget smalle og snoede, og at de mange gange må deles med både cyklister og fodgængere.

Der er gode motorveje (med hastighedsbegrænsning mellem 90 og 11 km/t) mellem Oslo og Trondheim, Oslo og Stavanger, og Oslo og Svinesund (ved grænsen til Sverige), samt mellem Trondheim og Bodø. Ellers består vejnetværket uden for byerne oftest af landeveje med et enkelt spor i hver retning og hastigheder mellem 60 og 80 kilometer i timen.

Der er mange seværdige køreture i Norge. Stort set alle veje i fjeldene og i de vestlige og nordlige dele af landet har sceniske strækninger. 18 af disse har status som nationale turistveje og er særligt anbefalelsesværdige for turister.

Det er nøje udvalgte veje, der fører dig gennem spektakulær natur, med prisvindende arkitektur, rastepladser og udsigtspunkter undervejs. Når naturen kalder, kan du lade vandet på nogle af verdens smukkeste toiletter!

Autogas/LPG


Der findes over 100 LPG-enheder på tankstationer over hele landet. Den hollandske bayonet er den mest almindelige forbindelsesmulighed. Mange servicestationer kan låne dig en adapter - eller du kan købe din egen.

Billeje


Du kan leje en bil i de fleste norske byer, i mange af de mindre samfund og i stort set alle lufthavne.  Du kan reservere en lejebil online, ved personligt fremmøde eller via en rejseagent. Det kan stærkt anbefales at reservere i forvejen, særligt i sommerperioden.

Annonce: Se priser og muligheder hos ​Auto Europe. Hos Rent-A-Wreck kan du finde gode tilbud på lejebiler. Du kan også overnatte i en van fra Arctic Campers - uanset årstid!

Spirituskørsel


Alkohol og bilkørsel er et forfærdeligt match, især i Norge. Der er meget hårde straffe for kørsel i påvirket tilstand. Den lovlige grænse er 0.02 % alkohol i blodet, og det gælder for føreren af ethvert motoriseret køretøj. Du bør ikke indtage medicin mærket med rød trekant, hvis du har til hensigt at køre bagefter.

Brug af mobiltelefon


Det er ulovligt at benytte håndholdt mobiltelefon under kørsel. Der er store bøder, og du kan hurtigt komme i problemer, også selvom du ikke forårsager et uheld.

Hold øje med bremserne


Køretøjets bremser kan overophedes på de lange nedkørsler. For at undgå dette skal der køres i så lavt et gear som muligt (som hvis du kørte op ad fjeldet), idet pludselig opbremsning da kræver mindre energi, samtidig med at bremserne forbliver kolde. Hold øje med bilens temperatur ved kørsel op ad fjeldet, for at undgå overophedning af bilens motor.

Elektriske biler


Norge har investeret massivt i infrastruktur til elbiler. Med over 17.000 ladestandere og 3.300 hurtigladere over hele landet er der absolut ingen grund til at have rækkeviddeangst!  Det bliver mere og mere almindeligt at kunne lade sin elbil op på sit overnatningssted. 

Du skal have norske nummerplader til elbil eller plug-in for at kunne bruge de parkeringspladser og faciliteter, der er beregnet til sådanne køretøjer. For hjælp og opdateret information, kontakt Norsk elbilforening

Den letteste måde at finde en oplader er ved hjælp af kortet på ladestasjoner.no. For at få adgang til laderne skal du registrere dig hos de største leverandører i forvejen, som regel via en app på din telefon.

I tilfælde af uheld


I alle køretøjer skal der være mindst én refleksvest samt en advarselstrekant, og der skal være en gyldig ansvarsforsikring.

Der er nødtelefoner på fjeldveje og i tunneller. For redning og teknisk assistance hele døgnet rundt kan du kontakte en af de største norske redningstjenester:

NAF: (+47) 23 21 31 00
Falck: (+47) 02 222
Viking: (+47) 06 000

Lys på - hele tiden


Nærlys skal være tændt hele tiden, selv på den klareste sommerdag. Dette gælder også knallerter og motorcykler.  

Fjeldpas


Vær opmærksom på, at snefald og stærk blæst kan betyde, at nogle veje eller fjeldpas lukker. Husk på, at nogle fjeldpas kan opleve snefald og frostvejr selvom der er sommerlige forhold i dalen. Dette gælder særligt april/maj og september/oktober.

Find mere information hos Statens Vegvesen. På dette interaktive kort kan du se en masse nyttige oplysninger om vejene i Norge, inklusive vejarbejder og færgeplaner.

Fodgængere og cyklister på vejene


Norge har en speciel vejkultur, når det kommer til de bløde trafikanter. Fodgængere, der krydser vejen uden at kigge sig for, er reglen snarere end undtagelsen, og cyklister følger ikke altid de gældende færdselsregler. Hav dette i tankerne, når du kører bil i Norge.

Læs mere om sikkerhed på vejene.

Tankstationer


På grund af miljøpolitik er priserne på brændstof relativt høje. Priserne kan variere fra sted til sted. Der kan være langt mellem tankstationerne i fjeldene og i øde områder, især i Nord-Norge.

Betalingsveje


Man skal betale for at køre på mange af de norske veje og gennem en række tunneler - de såkaldte bompenge. Sæt dig ind i hvordan det foregår, før du tager af sted, for at undgå overraskelser. Alle køretøjer skal betale bompenge, uanset nationalitet.

Læs mere om hvordan du betaler bompenge i Norge og hvordan du registrerer dit køretøj.

Sikkerhedsseler og børnestole


Både fører og passagerer skal bære sikkerhedssele hele tiden. Børn under 36 kilo eller 135 centimeter skal sidde i autostol.

Læs mere om sikkerhed i bilen.

Fartgrænser


Generelt er fartgrænsen i Norge 80 kilometer i timen, undtaget i byer og bebyggede områder, hvor den er 50 kilometer i timen (medmindre andet er angivet). Den kan være helt ned til 30 kilometer i timen i villakvarterer, og helt op til 110 kilometer i timen på visse motorveje. Din hastighed bør dog altid tilpasses vejrforholdene, for eksempel i tilfælde af tåge eller frost.

Lastbiler samt biler med campingvogn eller trailer må ikke køre mere end 80 kilometer i timen, uanset den angivne hastighedsgrænse. Autocampere under 7,5 tons er fritaget denne regel, og kan dermed følge de samme fartgrænser som normale biler. Har campingvognen eller traileren ikke egne bremser, må der højst køres 60 kilometer i timen.

Dæk


Pigdæk er tilladt fra den 1. november og indtil den første søndag efter påske.  I Nordland, Troms og Finnmark er pigdæk tilladt mellem den 15. oktober og den 1. maj. Pigdæk kan også benyttes uden for disse perioder, såfremt vejrforholdene eller vejens overflade gør det nødvendigt.

Hvis der monteres pigdæk på køretøjer under 3,5 tons, skal de monteres på alle fire hjul. Så snart vejrudsigten forudsiger snevejr, skal der på tungere køretøjer over 3,5 tons forefindes snekæder i en passende størrelse. Snekæder kan købes til rimelige priser. Pigdæk kan lejes.

Nogle byer opkræver en afgift for kørsel med pigdæk i byernes centrum, for at forhindre forurening som følge af pigdæk.

Læs mere om dæk og snekæder.

Kørekort


Hvis du planlægger at køre bil i Norge, skal du huske at medbringe et kørekort, der er udstedt af et EU/EØS-land. Så længe dit kørekort er gyldigt, kan det bruges i Norge. Kørekort udstedt af lande udenfor EU/EØS må som regel benyttes i Norge i op til tre måneder.

Hvis du lejer en bil i Norge, skal du nogle steder have haft kørekort i mindst ét år.

Se om dit kørekort er gyldigt i Norge.

Bilfærger


Skal du med færge undervejs på turen i Norge? De fleste færgeoverfarter betales via AutoPASS, et automatisk system til indsamling af vej- og færgebetaling. 

Vil du ikke betale forud? Med FerryPay kan du automatisk betale for den enkelte færgeoverfart med et kredit- eller debetkort.

Vær forberedt på, at der kan være lange køer om sommeren. For de mest populære færgeruter anbefales det at reservere i forvejen. Dette gælder for eksempel for Geiranger-Hellesylt og Lauvvik-Lysebotn i Fjord Norge samt Bognes-Lødingen og Bodø-Moskenes i Nord-Norge.

Rejsetider


Så lang tid tager det cirka at køre den korteste rute mellem:

Oslo-Trondheim: 6 timer og 25 minutter (gennem Østerdalen), 6 timer og 45 minutter (gennem Gudbrandsdalen)

Oslo-Bergen: 7 timer

Oslo-Kristiansand: 3 timer og 45 minutter

Oslo-Stavanger: 7 timer

Oslo-Nordkap: 25 timer

Stavanger-Bergen: 4 timer og 50 minutter

Bergen-Ålesund: 7 timer og 30 minutter

Ålesund-Trondheim: 5 timer og 40 minutter

Trondheim-Bodø: 9 timer og 30 minutter (via hovedvej E6) (+ 4 timer med færge til Lofoten). Hvis du kører ad Kystriksveien kan turen klares på en dag eller to, men det anbefales at bruge længere tid - mindst 5-7 dage - på at udforske området

Trondheim-Tromsø: 16 timer og 20 minutter

Bodø-Tromsø: 8 timer og 15 minutter

Tromsø-Nordkap: 9 timer

Tromsø-Kirkenes: 10 timer og 15 minutter

Brug rejseplanlæggeren NAF til at tjekke rejsetider til din destination i Norge. Du kan naturligvis også bruge Google Maps eller Apple Maps.

Rejs med færge

Det er let og enkelt at rejse med færge i Norge.

Find ruter, sejlplaner og opdateringer på Statens Vegvesens hjemmeside.

Nogle terminaler har webcams hvor du kan se, om der er kø.

Mere om de norske veje

Se Norge gennem forruden

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Dynamic Variation:
×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Generelt
  Tilgængelighed
  Aldersgrænse
  • Show More
  • No available filters
  Rabat
  • Show More
  • No available filters
  Sværhedsgrad
  Terræn
  • Show More
  • No available filters
  Prisniveau
  Sæson
  Overnatning
  Camping
  • Show More
  • No available filters
  Hotelfaciliteter
  • Show More
  • No available filters
  Værelsesfaciliteter
  Skiområder
  Udendørs aktiviteter
  Aktiviteter
  • Show More
  • No available filters
  Alpint skiløb
  Cykling
  Kano og kajak
  Langrend
  Fiskeri
  • Show More
  • No available filters
  Vandring
  Dyreliv og safari
  • Show More
  • No available filters
  Vinteraktiviteter
  • Show More
  • No available filters
  Planlæg rejsen
  Rejsen hertil
  • Show More
  • No available filters
  Tjenester
  • Show More
  • No available filters
  Smag på Norge
  Det norske køkken
  Værtshuse og barer
  Restauranter og caféer
  • Show More
  • No available filters
  Aktiviteter
  Aktiviteter
  • Show More
  • No available filters
  Aktiviteter for børn
  • Show More
  • No available filters
  Stande
  Shopping
  • Show More
  • No available filters
  Forlystelsesparker
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Generelt
Tilgængelighed
Aldersgrænse
 • Show More
 • No available filters
Rabat
 • Show More
 • No available filters
Sværhedsgrad
Terræn
 • Show More
 • No available filters
Prisniveau
Sæson
Overnatning
Camping
 • Show More
 • No available filters
Hotelfaciliteter
 • Show More
 • No available filters
Værelsesfaciliteter
Skiområder
Udendørs aktiviteter
Aktiviteter
 • Show More
 • No available filters
Alpint skiløb
Cykling
Kano og kajak
Langrend
Fiskeri
 • Show More
 • No available filters
Vandring
Dyreliv og safari
 • Show More
 • No available filters
Vinteraktiviteter
 • Show More
 • No available filters
Planlæg rejsen
Rejsen hertil
 • Show More
 • No available filters
Tjenester
 • Show More
 • No available filters
Smag på Norge
Det norske køkken
Værtshuse og barer
Restauranter og caféer
 • Show More
 • No available filters
Aktiviteter
Aktiviteter
 • Show More
 • No available filters
Aktiviteter for børn
 • Show More
 • No available filters
Stande
Shopping
 • Show More
 • No available filters
Forlystelsesparker
Clear Filters
Back To Top

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen